אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

החיסכון שעולה ביוקר: חיסכון חודשי, הפסד שנתי ומה שהבנק מסתיר

64 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
39 עמלת פירעון מוקדם אינה קנס אלא פיצויי הבנק על איבוד הכנסות עתידיות.
להלן העסקה שעשית - הבנק נתן לך משכנתא בריבית קבוע ואתה התחייבת לפצות אותו על איבוד הכנסות במקרה של פירעון מוקדם. גובה הפיצוי מחושב לפי הפרש ריביות בין ריבית ממוצעת היום לבין הריבית בה קיבלת את המשכנתה. אם אתה מאמין שהריבית תעלה בעוד מספר שנים (ואני מאמין שהיא תעלה) אז כדאי לך להמתין עם הפרעון מספר שנים ותראה את עמלת הפרעון מצטמצמת פלאים. ככלל היות ואין לך מושג על מה אני מדבר (ואני מבין את זה ממה שכתבת) כדאי לך לפנות לייעוץ חד פעמי, זה אלול לחסוך לך לא מעט כסף.
ממושכן מעל הראש | 15.01.15
45.
הבנקים הם חבורת נוכלים והמפקח על הבנקים לא עובד כמו שצריך
כל פקיד משמלה חשוב על עתידו ולא על תועלת וטובת הצביור אם היה חשוב אחרת הבנקים היו עפר לרגליו ולא ההיפך חרפה של מדינה במדום לסמרטט את הבנקים ולהוציא להם אתה קרביים פומבית על העבירותה קולוסאליות שלהם בפרשיות המענקים וההלוואות שהם נתנו וממשיכים לתת לחברות ענק שפושטות רגל או עוברות תספורת ולא במספרה של ג'קלין המפםקח ממשיך לשקשק במקום לשקשק אותם בענק
שביט | 15.01.15
43.
פעם הבנקים הציעו הלוואות לצורך קניית מניות שלהם
ואז בא הפיצוץ באוקטובר 1983 וכולם אכלו אותה. גם שלמו ריבית גבוהה על ההלוואות (ריבית גבוהה מאד, לא כמו היום) וגם נשארו עם מניות ששוויין ירד המון, עקב שערים מנופחים מאד. הפרשה הזאת ידועה כ"משבר מניות הבנקים" ועליה אף הועמדו לדין מנהלי הבנקים והוקמה ועדה לבדיקת הנושא, היא ועדת בייסקי הידועה. למדינה אין אינטרס להעניק חינוך פיננסי לדור הצעיר, מסיבות שלא קשה לנחש. לרוב הציבור אין מושג בחשבון פשוט של כיתה ז', כגון חישובי אחוזים וריביות. המון אנשים מפסידים כסף עקב חוסר ידע בכל הקשור להתנהלות נכונה בחסכונות הכספיים. גם ייעוץ ההשקעות שמקבלים בבנקים אינו נטול-אינטרסים. בעיקר לצורך הפקת רווחים מעמלות קניה ומכירה.
אמיר | 15.01.15
42.
כל התגובות שלכם פח!
אם יש סיבה לרסק את מונופול הבנקים אז זו אחלה סיבה. בגלל סיבה כזאת ועוד הרבה אחרות הפסקתי להקשיב "לחשיבות המערכת הבנקאית האיתנה שלנו". נמאס כבר!!! שהבנקים יעשו מה שהם רוצים בשוק תחרותי ואז יבואו אלינו בטענות שאנחנו לא אחראים, הם לא יכולים להשאר מונופול בחסות המדינה ואז להסביר לנו שהם גוף למטרות רווח! שחיתות מוצהרת ואנחנו שותקים, העיקר שיש קפה ב5 שקל, וכסף מסבתא לקנות דירה. פשוט חוצפה, אני לא מתבייש לומר, מבחינתי אלימות נגד הבנקים היא דבר מוצדק בהחלט, והגיע הזמן ששוטרים עם משכורות של 6000 שקל בחודש יפסיקו להגן על המערכת שהפכה אותם לעניים ויעודדו תהליך אסלמה בשתיקה והפניית מבט במקום לפוצץ את הפרצוף לאנשים שנלחמים בשבילנו ברחובות (ויש כאלה) בזמן שאנחנו רק בוכים. תגובת בנק ישראל בכלל מקוממת, בתור אדם שעובד עם הבנקים ההתנהלות הזו, ורבות אחרות, גלויה, הבנק לא מסתיר את זה וזו בהחלט התנהלות שכל אדם יכול לראות, אם זו התגובה של בנק ישראל תדעו שאין מי ששומר עלינו.
 | 15.01.15
39.
סבתא מתה והשאירה לי כסף.
אני רוצה לחסל את המשכנתא אבל הבנק רוצה קנס עבור פרעון מוקדם שהוא ממש דרקוני .מה עושים? כבר פניתי לכל מיני גורמים, אפילו לבנק ישראל, אך אין אוזן קשבת והצעה משום מקום. מתי כבר יעבירו בחוק את ביטול קנס פרעון מוקדם? הרי זו גזירה שהציבור אינו יכול לעמוד בה. הייתי רוצה לשמוע מישהו מהנלחמים על כניסה לכנסת ולממשלה בבחירות הבאות שיבטיח כי העונש הזה יבוטל. עבורו אצביע ואף אגייס הרבה קולות מלבד זה שלי.
אורון | 15.01.15
36.
הכל מתחיל בחינוך!
כמו שאמר שלום חנוך "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם" חייבים ללמד בבתי הספר את נושא הכסף והמחיר שלו! בסופו של דבר כמו שכתוב בכתבה על אוברדראפט משלמים הרבה מאוד כסף! בשורה תחתונה, אני בעד לעשות חיסכון כמובן לא על חשבון אוברדראפט מה שצריך לעשות זה הדבר הבא: לקחת הלוואה לכיסוי האוברדראפט לקצץ בהוצאות החודשיות וכן לחסוך קצת כסף כי חייבים לשים בצד להוצאות לא צפויות תשלימו את הצעדים הללו ותאמינו לי יהיה לכם הרבה יותר כסף! תחשבו על תוספת של כ-8-10 אחוז למשכורת
כלכלן | 15.01.15
35.
הבעיה היא פסיכולוגית ולא צרכנית ...
לצערנו רוב הציבור מצמצם בצריכה רק כאשר הוא קרוב למסגרת .. התרגלנו לחיות עם מינוס ..גם אם הוא עולה יקר ... וברגע שהוא יסגר מיד נרגיש שאפשר לחזור ולבזבז ... לכן הלוואות לסגירת המינוס בהרבה מקרים גורמות להשאר עם ההלוואה ועם מינוס חדש. ולא .. אין צורך להשמיע הסברים שזה לא כלכלי ולא הגיוני .. אני יודע. אבל ככה הרבה אנשים חושבים ... מבחינת הרבה אנשים שאני מכיר מינוס של 5000 שקל ומסגרת של 20000 משמע - ניתן לבזבז עוד 15000 ... ברגע שהמינוס יהיה 18000 הם יצמצמו צריכה. ככה זה עובד בראש של הרבה אנשים. ולכן, חיסכון במקביל הוא לא בהכרח דבר שגוי ... הוא לפחות מפנה בכח חלק מהבזבוז לחסכון ולא לצריכה.
מ | 15.01.15
34.
למגיב 17- זו הדרך לאבדון
בחברה הישראלית מקובל לחשוב שזה בסדר כשבעל עסק מגמיש קצת את החוקים כדי להרוויח יותר על חשבון הצרכן/לקוח. רווח מקסימלי מעסק, כמעט בכל מחיר, הוא ערך חשוב בעיני הציבור הישראלי. בגלל זה לא חשוב, איזו ממשלה תבחר, ואילו חוקים היא תחוקק, תמיד ישאר יוקר המחייה, ורק ימשיך לגדול, והמשכורות לא יגדלו כך שאפשר יהיה לממן את המחיה הזו בכבוד. והכל למען הרווח הקדוש של אותו בעל עסק, שהוא בעצם כורת את הענף עליו יושב, שהרי גם לו המחיה עולה יקר מאוד והוא חי במדינה שמצבה הכלכלי יוסיף להדרדר.
צרכנית | 15.01.15
32.
אני לא מבין מה הבעיה.
זכותו של כל אדם לנהל את חשבונותיו במינוס (כך שהמשכורת החודשים תאפס את המינוס). מסתבר שרוב האוכלוסיה נוהגת כך (ואני לא ביניהם. אני במיעוט). התסריט שמתואר בכתבה מתאים למי שרוצה לחסוך, למרות ההתנהלות שלו. אני לא רואה בכך בעיה. ומה קורה לגבי אלה שמתנהלים ביתרות מינוס שלא מתוך בחירה, אלא מתוך מצוקה? לגביהם, הסיפור הזה לא שונה ממצב שבו מישהו מציע להם לקנות משהו: רהיט, אבזר מטבח, טלפון סלולארי, וכו', מתוך הכסף שאין להם. אין סיבה לבוא בטענות על כך לבנק, ולא לבוא בטענות לכל רוכל אחר.
דני | 15.01.15
30.
הבנקים הם גופים מסחריים שמטרתם להגדיל את רווחיהם
נכון שהם חייבים להציג את הריביות באופן שקוף ומי שלא עושה זאת - עבריין, אבל לצערי ומניסיוני יש גם המון לקוחות מטומטמים, או כאלה שנותנים לשיקול הפסיכולוגי המתואר להשתלט על השכל הישר. עם כל הכבוד, זה לא בדיוק סוד שהריבית על פקדונות היא אפסית והריבית על מינוס היא רצחנית, כולם צועקים את זה יום ולילה וזה מפורסם בכל מקום אפשרי. גם לי הציעו להשאיר את הפקדון כשהייתי המינוס (זמני). אז מה? אמרתי יפה לא תודה והפסקתי אותו, זה הכל. היום אני לא במינוס וכן חוסך, כמובן שהריבית אפסית אבל בכל זאת מתקזז משהו עם עמלות הבנק וכך הוא מרוויח עליי קצת פחות. כל מה שצריך זה להפעיל את השכל.
 | 15.01.15
29.
כן, אבל גם לא.
נתחיל מזה שמי שנמצא במינוס בצורה "כרונית", חייב לשנות את התנהגותו הכלכלית. ונמשיך לזה ש - אם המינוס הוא מצב זמני, עדיף בכלזאת להמשיך ולחסוך, גם אם זה עולה לך בהפסד. ברגע שתחרוג מהרגל החיסכון - תפסיק אותו לחלוטין, ואז - גם בתקופה שבה לא תהייה במינוס, תשתמש בכל הסכום לצריכה, ולא תחסוך בכלל.
 | 15.01.15
28.
כללי חיסכון לאנשים שרוצים לראות צמיחה
הכלל הוא כזה. 1. נסו לצמצם הוצאות לא הכרחיות כדי לאפשר הפקדות לחיסכון 2. הפקידו סכום כסף יפה באמצעות הוראת קבע לפק"מ יומי בלי ריבית אפילו - זה כסף נזיל וזמין לחירום - כגון תיקון אוטו, חשמלאי או כל בעיה אחרת. 3. לאחר שצברתם מספיק לשעת חירום עצרו את ההוראת קבע הזאת, והתחילו להפקיד לחשבון ברוקראג' בו תוכלו להשקיע כסף בשוק ההון ולקבל תשואה הרבה יותר נורמאלית. כסף זה לא צריך להיות נזיל כל הזמן. הוא צריך לשמש כמכשיר לעשיית עוד כסף.
מירית | 15.01.15
26.
מדיניות מקוונת של בנק ישראל נגד החוסכים
ריביות 0 על חסכון זה פשע של בנק ישראל לא יעלה על הדעת שעל מיליון ש״ח בפקמ אקבל 0 ריבית על מיליון שקל מינוס אשלם 10% ריבית לפחות מדיניות מקוונת של בנק ישראל הופכת את הבנקים לעשירים מאוד על חשבון הציבור המחזיר במליארדי שקלים בפקמ
ש.לוין | 15.01.15
25.
החיסכון הוא חשוב!!!
מר אמסטרדמסקי המבין הגדול, אם כל השיקולים היו כלכליים גרידא, לא היו משברים כלכליים בעולם. תקרא קצת טברסקי וכהנמן. לגבי חיסכון, לקוח שיחכה לצאת מהמינוס בשביל להתחיל לחסוך, בחיים לא יחסוך. לקוח שחוסך גם במינוס, אמנם משלם ריבית אוברדרפט אבל מהר מאד הוא מתייחס לסכום שהוא חוסך כעוד שורה בהוצאות. רק שהשורה הזאת בסוף יכולה לסייע ללקוח המון בהמשך. אם אנשים היו צריכים לחסוך בעצמם, כנראה שרובם לא היו עושים את זה ובגלל זה המדינה מכריחה אנשים לחסוך לפנסיה.
שטויות במיץ | 15.01.15
21.
נניח שהייתי בעל מכולת שמוכר קופסאות שימורי טונה שמכילות רק מים
הייתי כותב בכוכבית בקטן איפשהו שהקופסאות מכילות רק מים, ואם מסתכלים טוב רואים שבשום מקום לא כתוב על האריזה שמדובר בטונה (אלא רק יש ציור של טונה, ומילים בכותרת שנשמעות כמו טונה). האם הייתי נדרש לפצות את הלקוחות או לכל הפחות להחזיר להם את כספם? האם היו יכולים לסגור לי את העסק?
א | 15.01.15
20.
לכל הטוענים שהפתרון הוא התנהלות כלכלית נכונה/לימוד בבתי הספר וכו'
לא יעזור בשורה התחתונה. כלקוח פרטי אתם גמד שמתמודד מול ענק. כמה שלא תלמדו עדיין תעמדו מול מנגנון שיש לו כוח, זמן, ומשאבים להשקיע. התוצאה של השקעה בלימוד המנגנון בסך הכל תגרום לכם לשרוף חלק גדול יותר מהחיים על הגועל נפש הזה. הבנק מצד שני, בסך הכל ישקיע מעט יותר במניפולציות והמצב המעוות יחזור לקדמותו. פתרון שיעבוד לעומת זאת הוא לאסור על הבנק לרמות אתכם. כיחידים אתם גמדים. כדמוס אתם יותר מזה
 | 15.01.15
18.
סיפור
ניסיתי פעם לשכנע איזה חבר להחזיר הלוואה מהבנק מקרנות אג"ח שהוא החזיק. זה אמנם פחות קיצוני מאוברדרפאט/פיקדון, אבל לא רחוק מזה- לא משנה מה אמרתי ועשיתי הרעיון הזה משום מה לא נקלט... כמובן שאם הייתי בצד השני, שרוצה לגרום לו לקחת את העסקה הזו- לא הייתה לי שום בעיה....כי ההלוואה היא למטרה אחת והפיקדון למטרה אחרת, ולך תסביר שזה בעצם אותו הכסף...
יורם | 15.01.15
17.
קראתי ואני לא מבין על מה המהומה?
בנק הוא לא ארגון לתועלת הציבור אלא עסק לכל דבר ועניין. הוא חייב להראות ריווחיות ויש לו בעלי מניות וכו' וכו'. אגב, הפנסיות של רובנו מושקעות לא מעט במניות הבנקים. לבנק יש מוצרים, בדיוק כמו לתנובה, טרה, אדידס, נייק, קוקה קולה.... המוצרים שלו בם בדיוק ההלוואות, האשראי שהוא נותן, הכרטיס אשראי וכו'. זה התפקיד של הבנק למכור את המוצרים הללו. חלק נכסד מהרווח שלו זה בדיוק מכירת תוכניות חיסכון ומכירת אשראי ומכירת הלוואות. ככל שימכור יותר תוכניות חסכון בריבית נמוכה וייתן יותר הלוואות לכיסוי המינוס בריבית גבווה, הוא עושה יותר רווח. זו המהות העסקית שלו!!! ולכן, אני לא מבין על מה מלינים כאן? על כך שהבנק עושה בדיוק את מה שהוא צריך לעשות על מנת להרוויח? ממה מצפים שהבנק ירוויח? ממכירת פחיות שתיה?
מצ'עמם לי. | 15.01.15
3.
הפתרון התנהלות כלכלית יותר נכונה של כולנו
אם הינו קונים פחות בגדים וצעצועים , פחות אוכל מוכן ופשוט לא הינו מרשים לעצמנו להיכנס למינוס!! בואו נדפוק את הבנקים ונחליט שלא נכנסים למינוס! ההורים שלי הרוויחו הרבה פחות וחסכו הרבה יותר. קונים בגד חדש פעם בשנה, הולכים למסעדה / בית קפה פעם בחצי שנה, צעצועים חדשים רק ביום ההולדת, ספרים מחליפים בספריה
חגית | 15.01.15
2.
מצטער אבל אני לא חושב שהלקוח צריך להטיל
את כל האחריות לניהול החשבון על הבנק. לא צריך להגזים. אם הלקוח יהיה ערני וישאל שאלות ולא יטמון את הראש בחול כמו שאומרים דברים יראו אחרת. דווקא למזרחי יש פיקדון "פומלית" עם ריבית שעולה כל שנה ונק' יציאה נוחות. אפשר לחסוך רק צריך לדעת להתנהל נכון תוך כדי.
יוכי | 15.01.15
1.
מה זה 270 שקל הפסד? אנשים מהמרים על רכישת דירה בריבית משתנה, הם אפילו לא יודעים כמה יעלה להם
לשלם על הבית. לא מעניין אותם שהם משלמים 1.5 מיליון על דירה שעלתה 800,000 לפני 6 שנים בלבד, ולמרות שהם מבינים שאם הם לוקחים מיליון שקל משכנתא הם יחזירו יותר מזה, לא מעניין אותם כמה בדיוק, לא אכפת להם אם ההחזרים יצטברו ל 1.3 מיליון שקל או 2.5 מיליון שקל. הם פשוט לוקחים כמה שיותר כסף במסלול של ריבית משתנה, ואם היא תישאר קרוב לאפס (לא יקרה) הם יחזירו משהו כמו 30% יותר ממה שלקחו, ואם הריבית תחזור לגובה נורמלי הם יחזירו 150% יותר ממה שלקחו.
דני | 15.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת