אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כמה מרוויח סופר על כל ספר שנמכר בחנויות?

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
כולם מסכנים ולא מרוויחים כלום ואיך שהוא עדיין בעסק
כנראה שהם כן מרוויחים אחרת היו מוצאים פרנסה אחרת. החוק הגנה על הסופר הוא השטות הכי גמורה ששמעתי. כבר עכשיו רואים שאת הרווח הכי גדול גוזרות החנויות שמוכרות את הספר. במקום להגן על הסופר מהקורא (שנהנה ממבצעים) למה לא להגן עליו מפני החנות? אם היו מרשים לחנויות להמשיך בכל מבצע שהם רוצים אך התמלוגים לסופר הן מהמחיר המומלץ המופיע על הכריכה ולא מהמחיר הסופי בקופה הסופרים תמיד היו מרוויחים אותו הדבר. החנויות היו משלמות את ההפרש ובשביל לעודד מכירות ותחרות הקורא היה ממשיך להנות ממבצעים. מדינה מפגרת. חוקים מפגרים. רק הקוראים נפגעים. ואם סופר מוכר רק 1600 ספרים, כנראה שזה היה ספר שלא שווה להוציא לאור. היה עדיף שיוציא לאור בעצמו או ימכור אותו דיגיטלית בזול וגמרנו..
יובל | 17.01.15
24.
התחשיב שלכם מאד לא מדויק, בלשון המעטה.
ראשית, אני לא בטוחה מאיפה הוצאתם את הנתון שסופרים כיום מקבלים 10%-20% תמלוגים. חוק הספרים קובע שהמינימום הוא 8%, ורוב הסופרים חיים בעולם שבו המינימום הוא גם המקסימום. אולי סופרים גדולים כמו גיל הראבן בעמדת מיקוח שמאפשרת להם לקבל כפול מזה, אבל קשה לי מאד להאמין שזה המצב אצל הרוב. שנית, בנתונים שלכם ערבבתם בין מצב שבו הסופר מוציא את הספר באופן עצמאי, לבין הוצאה עם מו"ל. בהנחת קיומו של מו"ל, הסכום שציינתם כרווחי הסופר הוא למעשה הנתח שמתחלק בין הסופר והמו"ל (וממנו המו"ל עוד צריך לממן את ההוצאות האדמיניסטרטיביות שלו). ככלל, לא ברור לי מאיפה הוצאתם את הנתונים המספריים, אבל מכיוון שהמספרים מאד נזילים, ופונקציה של אורך ספר, גודל מהדורה, איכות מהדורה ואפילו גודל המו"ל, אצא מנקודת הנחה שקיבלתם אותם ממו"ל ספציפי, ואז היה ראוי לציין שהנתונים לא בהכרח תקפים לכל אחד אחר. אגב, עוד נקודה שחשוב לזכור: מבחינתו של מו"ל, ספר רווחי צריך לכסות גם על ההפסדים מספרים לא רווחיים. גם כאלה יש.
Boojie | 17.01.15
21.
לא מבין מה העניין כאן ?
מי שבוחר להיות סופר ראוי שיידע שמיליונר הוא לא יהיה מהמקצוע הזה. ממתי מחשבים שכר לפי שעה ? האם בעבודה רגילה היה יכול הסופר לעבוד איזה חצי שעה כשבא לו בלילה, או לעבוד יומיים כי עכשיו בא לו לכתוב ? יש אנשים חשובים הרבה יותר שמשתכרים פחות, במיוחד כאן, כשרק 5% מהסופרים באמת שווים משהו. בדר"כ הספרים שנמצאים בחנויות לא שווים אפילו 20 ש"ח. בקשר לחישוב - אלפיים ספרים זו כמו מאוד נמוכה למכירה. אם רק 2,000 אנשים יקראו את הספר שלך (בהנחה שכל מי שקנה גם קרא), אז אתה במקצוע הלא נכון...
תעשו לי טובה... | 17.01.15
20.
עלות ההוצאה לאור של ספר חדש
בשנים האחרונות יותר ויותר מחברים נושאים במרבית הוצאות ההפקה של ההוצאה לאור ועדיין הרווח שלהם מזערי ואין בו כדי לכסות את העלות הכספית שלהם. מרבית הכותבים לא מחפשים רווח מהספרים שלהם אבל גם לא מסוגלים להוציא עשרות אלפי שקלים בכל פעם שהם מוציאים ספר חדש לאור.
דני  | 16.01.15
19.
כמה תגובות למגיבים
למגיב 16 הספר האלקטרוני חוסך את ההפצה וההדפסה בלבד ואלו מהווים רק חלק קטן מהמחיר. הספר עדיין צריך עריכה, הגהה, עימוד, סידור ועיצוב עטיפה (שתמשוך את העין של הקונה באתר). הסופר יכול למכור את הספר לבד ואולי אף להרוויח מזה אבל בלי פרסום אף אחד לא יגיע אל אותו הסופר, וזה אחד התפקידים החשובים של המוציא לאור. גם החנות לא נעלמת, היא פשוט וירטואלית. אמזון זו חנות והיא גובה כסף כל כל מכירה, בדיוק כמו חנות רגילה. באמזון יש היום מיליוני כותרים (יש מעל 10 מיליון כותרים רגילים וכמה מליונים של כותרים דיגיטלים) כך שסופר שרוצה שימצאו ויקנו את הספר שלו צריך לקדם אותו, ולבד הוא לא יכול לעשות זאת. הוא גם לא יכול למכור אותו לבד כי מי שמחפש ספר יכנס לחנות וירטואלית כמו אמזון ולא יחפש אתר של סופר ספציפי. הטענה שאתה מעלה הועלתה גם כשהחלו המחירות של מוזיקה, משחקים וסרטים בעותקים דיגיטליים וזה לא התממש. מה שכן, זה בהחלט מאפשר לסופר לא מוכר לפרסם את הספר שלו ולהתחיל מסע שאולי יסיא אותו להפתה נרחבת ע"י מוציא לאור. לעמרי בר-לב, מגיב 12 החישוב אכן נראה בעייתי ולא מדוייק אבל גם אתה "לא הכנת שיעורים" ודבריך אינם נכונים. כפי שמציינים גם בכתבה שכר הסופרים כפוף כיום ל"חוק להגנת הספרות והסופרים בישראל". ע"פ החוק המוציא לאור ישלם לסופר לפחות 8% עד 6000 עותקים, 10% מהעותק ה 6001 וזאת מהמחיר לצרכן בתקופת ההגנה בניכוי המע"מ. המחיר לצרכן נקבע ע"י המוציא לאור (זהו, למעשה, המחיר הקטלוגי) ובמשך תקופת ההגנה (שהיא 18 חודשים) לא ניתן לשנותו. בתום תקופת ההגנה, ולמשך 7 שנים, התשלום יהיה, לפחות, 16% מהתקבולים שקיבל המוציא לאור בפועל עבור בספר (אז ניתן למכור במחיר שונה מהמחיר הקטלוגי).
אמיר | 16.01.15
16.
רק ענין של זמן
כבר היום בחלקים בעולם, ספרים אלקטרוניים נמכרים יותר מספרי נייר. סופר המוציא ומפיץ בעצמו את הספר צריך עדיין לשלם לפרילנסרים שיעזרו בהגהה ועיצוב ושיווק. כל שאר ההוצאות יורדות כמעט ל-0. לא צריך מחסן, שינוע, ניהול מלאי וסיכון של הדפסת עותקים מיותרים. לא צריך חנות פיזית. הסופר ימכור ישר לקוראים. גם אם הספר יימכר בחצי מחיר, הסופר יכניס כפול מהיום. הוצאות הספרים במתכונתם הנכחית הן מה שנקרא: Dead man walking
א | 16.01.15
14.
כחובב ספרים מושבע הקורא באנגלית ובעברית
עד היום, כל מבצעי הספרים של ארבעה ספרים במאה שקלים קסמו לי מאוד. זאת הייתה הזדמנות להכיר סופרים חדשים, לחדש את הספרייה, לקרוא ספרים ולתרום אותם לאחר מכן. חוק הגנת הסופרים הביא אותי להדרת סופרים ישראליים. אני קורא ומזמין ספרים מחו"ל באנגלית וקונה רק במבצעים בעיקר ספרות מתורגמת. האם כמי שמוציא מאות שקלים בחודש על ספרים בישראל ובחו"ל, אני תורם לתמלוגי הסופרים בארץ? נהפוך הוא. חבל מאוד. שבת שלום. נ.ב - למען הסר ספק, אין לי קשרים או אינטרס מושאי הכתבה או התגובה. אני עובד אוניברסיטה בתחום הרפואה.
תולעת ספרים | 16.01.15
13.
חישוב מוטעה ומגמתי
מהכרתי אנשים רבים אציין: ערבים, חרדים, רוסים, ילדים, שמאלנים ,ימניים וכו, יש הרבה קוראי ספרים. אם מקצוע כתיבת ספרים אינו מפרנס בכבוד, אז מה לעשות צריך לצאת לעבוד. לא להיות מפונקים. רוב האנשים עובדים בעיסוקים שאינם מסיבים להם עיניין והנאה אבל מביא פרנסה.
עומר | 16.01.15
12.
שוב מפספסים
שוב העיתונאים (והפעם זה החתום מעלה - יאיר נתיב) לא עושים שיעורי בית וכותבים שטויות. שכר הסופרים הוא נגזרת של הכסף אותו מקבל המו"ל לידיו מידיי המפיצים או החנויות ולא של המחיר הקטלוגי! במילים אחרות, על ספר שעולה בחנויות 68 ש"ח המו"ל יקבל כ 25 ש"ח ואם נוריד את המע"מ יישאר כ 21 ש"ח. מסכום זה יקבל הסופר את אחוזיו!!! המו"ל, להזכירך כתב יקר, הוא זה ששם את הכסף על הספר ומן הסתם, למרות שזה נשמע תמוה, גם רוצה להחזיר ואף להרוויח על השקעתו.
עמרי בר-לב | 16.01.15
10.
אפשר לחשוב שמנהלי הוצאות הספרים ורשתות הכירה לא מרוויחים הרבה
בכל השרשרת מהמדינה ועד הוצאת הספרים כולל החנות כולם מרוויחים מיצירת הסופר למעט הסופר עצמו. לספר אחד טוב יש ערך תרבותי רב יותר מכל מעשיהם של המוערבים בתהליך - ורק הכותב נשאר יתום, עצוב. אולי שווה לשנות את המשפ"ט במקום שבו שורפים ספרים ישרפו גם בני אדם" ל"במקום שבו עושקים סופרים עושקים גם בני אדם".
 | 16.01.15
7.
מי שכותב ספר למען הרווח הכספי - אינו סופר!!!
לסופר אמיתי יש מניעים אחרים לכתיבה, לא כסף. סופר אמיתי - זה אחד שעובד ביום, וכותב בזמנו החופשי בערב ובלילה. אדם שכותב כדי לייצר רווח - אינו שונה מאדם אחר שמשקיע בעסק או בכל השקעה אחרת - יש סיכוי שיצליח, יש סיכוי שיפסיד... 'חוק הסופרים שנחקק' - אווילי ופופוליסטי, וראוי להימחק. בכל מקרה יעקפו אותו.
אלי בר-נס | 16.01.15
6.
בתחשיב שכחתם שגם למוציא לאור מגיע תשלום על עבודתו
בתחשיב שכחתם שגם למוציא לאור מגיע תשלום על עבודתו ועל הסיכון שהוא לוקח על עצמו. גם אם הספר לא נמכר בכמות שחישבתם המוציא לאור צריך לשלם את כלל ההוצאות של העריכה, ההדפסה וכדומה. המוציא לאור צריך גם לשלם על איחסון הספרים והוצאות קבועות אחרות. לאחר חוק הספרים רוב המוציאים לאור בישראל הפסיקו הוצאה לאור של ספרים חדשים ולכן חוק הספרים דאג לאחוזי תמלוגים גבוהים לסופרים אך ההוצאות לאור אינן מוכנות להוציא לאור ספרים למעט ספרים של סופרים בודדים בארץ והכמויות של מכירת הספרים צנחו דרמטית. שאר ההגבלות של חוק הספרים גרמו לשיתוק כמעט מוחלט של התעשייה.
מוציא לאור לשעבר | 16.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת