אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פסובסקי בחזית: שאלת 42 טריליון הדולר

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
זה יבוא מכיוון אחר
סין האדירה מתחלקת לכמה חלקים שיקבילו זה לזה; הפער ההולך וגדל בין העשירים בטירוף לבין העניים. רוב הסינים עניים. סין מורכבת מעמים שונים - אסור להתעלם מכך. כיום המשטר מחזיק את הכל יחד באגרסיביות ובאמצעות דיקטטורה. הכסף מדבר ומתחיל לסדוק (כבר ממזמן) את הבסיס האידאולוגי שמחזיק את סין כמעצמה אדירה. בשורה התחתונה - ואתם יכולים לצחוק עלי - סין תתפרק. היא לא תהיה אותה הסין האדירה כפי שהיא היום, אלא חלק עני, מרוד ואומלל, חלק מערבי, חלק עשיר סטייל סינגפור וכו'. עד שזה יקרה - אללה יסטור...
דני ההדיוט | 20.01.15
8.
יש לכם טעות
"בגדול, בכל מקרה שבו אנחנו חורגים בהרבה ממה שהמתאם מנבא - בבחינה, בקליעה לסל, בתשואה - רוב הסיכויים שבפעם הבאה נרשום הישגים נמוכים יותר (אלא אם מדובר בתוצאות אקראיות). " מה שכתוב בסוגריים לא נכון באופן כללי. אם כבר זה צריך להיות "דווקא בגלל שמדובר בתוצאות אקראיות". נניח שאני מטיל מטבע הוגן ויוצא לי 50 פעמים עץ (אנלוגיה - מניה שעלתה ברציפות במשך כמה שנים), אז רוב האנשים יחשבו שמדובר במטבע\מניה טובים. אך דווקא בגלל שמדובר בתהליך אקראי שלפי הממוצע שלו "אין תוצאות יוצאות דופן", סביר להניח שנראה בעתיד התנהגות שיותר אופיינית לממוצע, כלומר ביצועי מניה לעיתים טובים יותר ולעיתים טובים פחות, ובמטבע נראה חלק מהפעמים עץ, ובחלק פלי.
גיא | 20.01.15
7.
אבל שחכתם כמה פרטים מאוד חשובים
כלכלת ארצות הברית מדרדרת בזמן שכלכלת סין צומחת (בניגוד מה שהממשל האמריקאי אומר, הכלכלה האמריקאית בצלילה נוראית ואת הסממנים ניתן לראות גם בשטח וגם בנתונים), הכלכלה הסינית מבוססת על ייצור והכלכלה האמריקאית מבוססת על צריכה (כן יש דבר כזה, כלכלה שמבוססת על צריכה, מסתבר שזה דגם מאוד כושל), כמות הזהב שיש לסין לא ניתנת להשוואה לכמות הזהב האמריקאי, אם יש להם בכלל מכיוון שהם בטח מכרו את כולו כדי להוריד את מחירי הזהב = מסרבים להראות את הזהב השמור בניגוד לשאר המדינות, אפילו מסרבים להראות את הזהב של מדינות ששומרות את הזהב שלהן בארצות הברית מה שאומר שהם כניראה גנבו אותו. זוכרים את משבר הזהב עם גרמניה? והכי חשוב: הדולר הוא עיקרון הכלכלה האמריקאית, והוא פיאט. הין הוא לא יקרון הכלכלה הסינית, והוא לא פיאט. למעשה העובדה האחרונה שנתתי אמורה להחליט הכול, שאר העובדות מתגמדות לגבי זה ומכעיס אותי שאנשים שחושבים שהם מבינים בכלכלה מתעלמים מנושא המטבע. בגלל שהדולר פיאט, הוא לא שווה כלום ולכן ארצות הברית מדפיסה כמה שהיא רוצה מימנו מאז שהבנק המרכזי קיבל שליטה עליו, ולא פלא, מאז שנת 1914 הדולר הידרדר ב95%. זאת מערכת מרושעת אך מתוחכמת, בגלל שהדולר הוא המטבע הרסרבי העולמי כולם משתמשים בו וכדי לסחור כולם חייבים לקנות דולרים מרצות הברית מה שעושה אותם מאוד עשירים, והמדינות שמסרבות לסחור בדולר מקבלות פלישה דמוקרטית, מלחמת אזרחים או סנקציות כלכליות שישמידו אותה ללא שום סיבה, הכול למען שמירת הדולר כמטבע הסחר העולמי. עכשיו, בגלל שאפשר להדפיס כמה דולרים שרוצים ובגלל שהחוב של ארצות הברית הוא ענק ובדולרים, ארצות הברית תייצא אינפלציה שעוד לא ראינו על מנת לחסל את הדולר - ואת החוב ביחד איתו מכיוון שחוב בסדר גודל כזה אינו ניתן לתשלום (כדי שהחוב יתייצב המס שם צריך להיות 100% ובזבוז על הביטחון חייב לרדת ל0, ואז יקח עשרות שנים אם לא מאות כדי להחזיר את הכול). האינפלציה שתבוא ואז המטבע החדש שארצות הברית תצגיד ישפיעו רבות על כלכלות העולם ואני בטוח שהסינים יודעים זאת, אז בינתיים הסינים מובילים ו5 ראשים מעל האמריקאיים אך הכול יכול להשתנות כשהאינפלציה תבוא, וכול הכלכלנים הטובים בעולם מסכימים איתי.
 | 20.01.15
6.
כמה שטויות
סין עובדת קשה עכשיו.מייצרת. צוברת נכסים כלכליים ופיזיים. כבר עכשיו יש להם כל כך הרבה כסף שהועבר מהמערב שהם קונים חברות וסטארטאפים. בו זמנית מנחיתים את המטבע שלהם על ידי קניית דולרים כדי שמעבר הכסף אליהם ימשיך. גם ארהב הייתה יצרנית עולמית ועכשיו הם לא. צברו נכסים וביזבזו הכל. עכשיו הם על אדי דלק וניירות שמדפיסים.
עומרי | 20.01.15
2.
זה נורא פשוט: הצמיחה של סין לא מיטיבה עם סין.
מדינות - וגם חברות גדולות, אגב - משלמות על צמיחה גבוהה. זה אומר מטבע חזק עד כדי דפלציה (שלא טובה לכלכלה המקומית), זה אומר שהיבוא מתחזק כי כוח הקניה עולה עד כדי הדבקת היצוא (מה שמעלה את רמת החיים אבל מוריד את הצמיחה), ושאר הסברים הגיוניים לחלוטין. כלכלנים מבינים את התהליכים האלה ומספקים הסברים סבירים לגמרי. זה לחלוטין לא נכון שכלכלנים לא מבינים מה גורם לצמיחה מהירה. מה שהם לא מסוגלים לספק זה תחזיות מאקרו-כלכליות שכן הכלכלה היא כאוטית ותלויה בשלל גורמים, החל בגילוי ומיצוי משאבים טבעיים וכלה בשינויים בקצב הילודה. הצמיחה בסין ובהודו תבלם ללא ספק, אבל אף אחד לא יודע מתי ובאיזה היקף. כאן קבור הכלב וכאן חטא ההיבריס של הכלכלנים. וכמה מילים על מניות: "תשואות יוצאות דופן שמניה רשמה בעבר לא מנבאות ביצועים דומים בעתיד" - ברור, כי יש קשר קלוש בין מה שמניה עשתה לבין מה שהיא הולכת לעשות. כלל האצבע היחיד הנכון להשקעה הוא להשקיע במניה אשר למיטב הבנתך ובנקודת זמן מסויימת נסחרת בשווי הנמוך משוויה האמיתי. לטווח קצר, המניה עשויה להסחר במחיר גבוה יותר או נמוך יותר, בהתאם לשוק (למשל, כי כל המניות באותו הסקטור בירידה) או בהתאם לעדר (למשל, כי כולם קונים או מוכרים). לטווח ארוך, ההשקעה תתייצב ותניב פירות אם היא נכונה. בפועל, יועצי השקעות הם במקרה הטוב בעלי הבנה סבירה במאקרו-כלכלה אבל ברוב המקרים ללא הבנה של סקטורים כגון אנרגיה והייטק וללא הכרות עם חברות ספציפיות (לא עוקבים אחרי דוחות פיננסיים של חברות ספציפיות). הם יודעים לומר לך אילו אינדקסים ואילו קרנות עם ביצועים טובים לאחרונה, ותו לא.
עוקב | 20.01.15
1.
בוא אסביר לכלכלנים/שאר פרופסורים למה הצמיחה מאיטה
שלב ראשון בצמיחה: מעבר מכלכלת חקלאות זעירה לתעשייה: צמיחה מהירה מאוד. עוברים ממצב ש-70-80-90 אחוז מהאוכלוסיה מתקיימים ממשק חקלאי קטן היקף, לכלכלה המבוססת על תעשייה, לרוב ע"י השקעות זרות. התוצר לנפש עולה בצורה חדה. לרוב זה מלווה בירידה חדה במספר הילדים לאישה (כמו סין, יפן, דרום קוריאה, טאיוואן, תאילנד וכו' וכו'). סין כבר סיימה את השלב הזה. שלב שני בצמיחה: עוברים מכלכלה תעשייתית המבוססת על כח עבודה זול, לתעשייה יותר מתוחכמת, שירותים, מחקר ופיתוח, תיירות. הצמיחה בשלב זה די מהירה, אבל פחות מהירה מאשר בשלב הראשון. האוכלוסיה עדיין צומחת, אך באיטיות. כח העבודה עדיין צומח. דרום קוריאה, טאיוואן, נמצאות בשלב זה. יפן וסינגפור כבר סיימו שלב זה. תאילנד מנסה לעבור לשלב זה. ההצלחה היא בעיקר במגזר התיירות. סין גם היא עוברת לשלב זה, לא ברורה עדיין מידת ההצלחה. שלב שלישי בצמיחה: כלכלה מפותחת, המבוססת על שירותים, מעט תעשייה, מחקר ופיתוח, תיירות. הצמיחה בשלב זה איטית, לפעמים אפסית. האוכלוסיה לא צומחת, כח העבודה לא ממש צומח, האוכלוסיה מזדקנת. כמעט כל מדינות המערב, וגם יפן, נמצאות בשלב זה. לחשוב שסין יכולה איכשהוא להמשיך לצמוח מהר גם בשלבים 2 ו-3 זה פשוט מנוגד לכל דוגמא בהיסטוריה. אני הייתי שם את כספי על כך שהצמיחה בסין תמשיך להאט ככל שכלכלתה תתפתח, בדומה לכל כלכלה מפותחת אחרת.
 | 20.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת