אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"כיף לקום בבוקר ולדעת שאתה עוזר לבני אדם"

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
הבחור הזה עושה היסטוריה של המין האנושי, אני את כספי מתכוון לשים עליו
הידע שצבר והרצון להמשיך להלחם מגדירים אותו אני מאמין שהחינוך שקיבל בבית בנה אותו ואת הרצון להצליח , לא מבחינה כלכלית (כי את זה הוא עשה מזמן) אלה כדי לעזור לאנושות אגב כל אלה שמגיבים לעושרו קשה לי למצוא מילה מתאימה בעברית לקטנוניות שלכם תודה רבה על הכתבה, בלי קשר אם יצליחו או לא אני את כספי מתכוון לשים עליו
אבי | 24.01.15
27.
אם כך כך היה איכפת לו !!! לא היה מכריח אחרים לגשת ולבקש "ממנו" רישיון...
כתוב זאת שחור על גביי לבן בכתבה... רשמו כל כך הרבה פטנטים בתחום של האימונולוגיה כך שהכשירו עצמם כ"שומרי הסף" ממול כל אלה שרוצים לגשת ולפתח דרכים נוספות בהמשך התגליות שלו... הוא שכח שהוא הגיע לכאן ללא כלום וגם יעזוב ללא כלום... שלא ייפחד ויאפשר לכולם לגשת ולהשתמש בפטנטים... " מרגיש טוב לעזור לאחרים..." צחוק של כתבה צחוק לעשירים ת ת ע ו ר ר ו
אביב | 24.01.15
24.
המטרה כסף
המרוץ המטורף של חברות איננו הריפוי אלא אגירת פטנטים חוסמים, כדי שהמתחרה יתקשה להכנס לתחום. אכן זה העתיד טיפול ״חיסוני״ שהגוף יתקוף את הגידול. לא כל כך חדש כמו. שמתואר בכתבה. אינטרלוקן 2 ו killer cells קיים 25 שנה. אומנם לא ערכו שינוי גנטי אבל התוצאה דומה. טיפול מאד אגרסיבי ומסוכן, אבל כשהוא עובד הוא מביא לריפוי.
אריאל | 24.01.15
22.
אתה גאווה למקום שממנו הגעת ותקווה לאנושות.
לחשוב על מה עושים דאעש וכל האירגונים המוסלמיים האלו, אל מול הראש היהודי העושה,יוצר ובונה...... איזה הבדלים. כל הכבוד לך איש יקר. מקווה מאד שתצליח ושבהצלחתך תעצור את הסבל של האחרים. הכסף כאן איננו הדבר שכל כך מעניין אלא ההצלחה הרפואית שאני מקווה שתביא לכל העולם.
חיים | 23.01.15
19.
אין ספק טבנולוגיה מהפכנית והתחום החם בחקר הסרטן, אבל...
גם תופעות לוואי קשות ביותר והטיפול צפוי להיות יקר להחריד. אין עדיין טיפול שכזה מאושר ע"י ה FDA , וכשיהיה סביר שיטופלו בו בתחילה רק חולים סופניים בשלב האחרון של המחלה. נקווה שהטכנולוגיה תתפתח ותאפשר בעוד 10-20 שנה טיפול זול יותר והעיקר עם פחות תופעות לוואי. הטיפול בנתיים הוכי כיעיל רק בסוגי סרטן דם ומלנומה. וגם המון תחרות בתחום. אבל החברה שלו היא מהמובילות ללא ספק.
רח | 23.01.15
15.
תגובה
אין זה נכון שתרופות קיימות נועדו להפוך סרטן לכרוני. ראשית, יש אלפי תתי סוגים של סרטן. שנית, חלק מהם ניתנים לריפוי מלא. חלק ניתנים להפיכה לכרוני (ולא כי זו היתה המטרה - אלא זה מה שהצליחו), וחלק לא ניתנים לריפוי כלל. קשה להבין מהכתבה אם מדובר בהתלהבות אינפנטילית מרעיונות בוסר שלא ידוע כלל אם ניתנים למימוש - או שמדובר בתרופה מוכחת. מצד אחד נאמר שהטכנולוגיה אינה נגד "גידול כזה או אחר". מצד אחד נאמר שזה נגד לוקמיה מסוג DLBCL. איזה משני הדברים נכונים? אם הניסוי הקטנטן שערכו כל-כך מוצלח למה זה תקוע? יש שם קאץ'. משהו לא בסדר. ה-FDA לא היה מעכב את זה רק בגלל בירוקרטיה. חמש וחצי שנים זה הרבה זמן. מישהו פה לא אומר את כל האמת.... האמירה שכימותרפיה עוזרת רק ל-10% מהחולים היא שקר גס. אולי זה נכון על סוג מאוד ספציפי של סרטן, אבל ההפך המוחלט מהאמת לרוב סוגי הסרטן. עלה בדעתו של הכתב לראיין עוד מומחים בסרטן כדי להעביר איזה פילטר על המידע - או הכל מותר בכתבת ייחצון?
 | 23.01.15
12.
הטיפול שמציעה קייט פארמה מבוסס על מחקר שערך פרופ' זליג אשחר במכון ויצמן
הטיפול שמציעה קייט פארמה מבוסס על מחקר שערך פרופ' זליג אשחר במכון ויצמן, שבמסגרתו פיתח פרופ' אשחר גישה חדשנית לריפוי סרטן. השיטה מבוססת על הנדסה גנטית של תאי דם כדי לשלב בהם נוגדנים המסייעים בהשמדת גידולים סרטניים.
אריה | 23.01.15
9.
ל-5
מה הקשר בין סרטן למיקרואורגניזמים? ממליצה לך לקרוא קצת על המחלה. חוצמזה אני מסכימה איתך שפיצוץ אוכלוסין זאת בעיה אמיתית, שהפתרון היחיד שלה הוא הגבלת ילודה. כשמישהו בן 50, אחרי שכבר הביא לעולם ילדים, חולה בסרטן זה כבר לא ממש יעזור להקטין את הדמוגרפיה, אלא רק יביא סבל מיותר.
בבב | 23.01.15
6.
מספר 1 ודומיו טועים, זה העתיד, הקרוב, של רפואת הסרטן
הטכנולוגיה של החברה היא כבר שנתיים בחדשות עם הצלחות שלא היו כדוגמתן בתחום. התחרות היא עצומה כי יש לפחות עוד 2 חברות שגייסו סכומים גדולים: Juno היא אחת Bellicum היא השנייה. חוץ מזה לפחות חברת פארמה גדולה אחת כבר בפנים. ויש עוד חברות. הסיפור של אימונותרפיה, וגישת ה CAR-T הן התחום החם ביותר בפיתוח התרופות לסרטן ואף חברה לא יכולה להרשות לעצמה, וגם לא רוצה, לגנוז את הפטנטים על מנת להרוויח מהתרופות האחרות שלה. בכלל, תאוריות הקונספירציה של חברות התרופות מצוצות מהאצבע. התחרות עצומה, הרבה חברות בקשיים בגלל העלויות העצומות של הפיתוח, בגלל כשלונות בפאזה 3 של תרופות בהן הוקעו סכומי עתק וכו. כל חברה מחפשת את ה"בלוקבאסטר" החדש כי לכל תרופה קיימת יש תוקף פטנטי מוגבל שאחריו כל מי שרוצה (ויכול) ייצר אותה.
פז | 22.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת