אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם המחשב ייהפך לאויב?

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
למגיב 13 אתה טועה, המחשבים מהירים בהרבה ממוח ביולוגי
גם במהירות העברת הפולסים (מהירות האור במחשבים, לעומת מהירות נמוכה בהרבה במוח אנושי) וגם בתדר העבודה (מיליארדי פולסים לשניה במחשב לעומת מאות פולסים בודדות ברשת עצבים ביולוגית) , בקיצור זה רק עניין של זמן עד שעוצמת המחשבים תשתווה לזו של מוח אנושי, צופים שזה יקרה תוך 10-15 השנים הקרובות.
משה | 25.01.15
13.
מערכת ביולוגית מורכבת יותר בכמה סדרי גודל ממה שמחשב אי פעם יוכל להיות
זה נחמד כשמשחקים בפילוסופיה. אבל אי אפשר ללכת נגד העובדות הפיסיקליות הבסיסיות. גן הוא קוד ביולוגי שמורכב מחומצות אמינו בדומה לקוד מחשב שמורכב מביטים. אפשר להשוות את מידת המורכבות של קוד ביולוגי והמהירות בה הוא מעבד מידע לעומת מה שיכול לעשות מחשב. ההגבלה בסופו של דבר נמצאת בחוקי מכניקת הקוואנטים. המציאות היא שהקוד הביולוגי מורכב ויעיל בכמה סדרי גודל ממה שמחשב יוכל אי פעם להיות. ופה בדיוק נמצאת התשובה האם מחשב יהיה מסוגל להיות כמו בעל חיים. והתשובה מה לעשות היא לא. חלק מהאנשים שהשתתפו בשאלון יודעים את התשובה אבל מסיבות של פופוליסטיות הם מעדיפים לתת לאנשים תשובה רומנטית ולא את התשובה האמיתית והמשעממת.
זה לא מדע בדיוני | 24.01.15
8.
לאדם אין אויב טבעי למעט הוא עצמו והטבע, לשאלה עם המחשב יהפוך לאויב
יש להתייחס כפי שמתייחסים לכל כלי אחר שברשות האדם. אני חושב שמחשבים חזקים בעתיד הלא כל כך רחוק כן יוכלו לדמות מוח אנושי, בעתיד היותר רחוק אפילו ביעילות. זה השלב הבא באבולוציה והגביע הקדוש אותו תרים אנשים לאורך כל ההיסטוריה - חיי נצח על גבי שבב. ייתכן כי נצליח בעזרת מחשבים כה חזקים לחיות לנצח אם בדחיפת הגוף האנושי לקצה היכולת ע"י טכנולוגיות חדישות לניהול וחידוש תאים ואם בהעתקת התודעה שלנו רגע לפני מיתה לתוך שבב. לגבי שאלת האויב, האם תודעה אחת או כמה ייגרמו נזק לאחרות (הגדרה של אויב היא רחבה מדי כדי להשיב בקצרה) לדעתי כן. האם ייגרם נזק לאדם כפי שהוא היום כתוצאה מקיום מחשבים כאלה סופר חזקים ? כנראה שלא.
שי | 24.01.15
5.
לא מהמחשב צריך לדאוג
לא מהמחשב צריך לדאוג, אלא מהשימוש שבני אדם יעשו בו. אין ספק שהטכנולוגיה הזאת כאן כדי להישאר. מי שחוקר את התחום מודע ליכולות המדהימות והתועלת העצומה שיכולה להיות מופקת מזה. אבל כיום כל אחד יכול לתעל זאת לטובת רווח או יתרון צבאי. מצד שני יש כאלה שיותר אופטימיים, שמעתי על פרויקט ונוס לאחרונה, והם מציגים חזון של עולם שמתנהל בעזרת המיחשוב החכם הזה, שבמקום לתפוס את מקום האדם נותן לו איכות חיים ורווחה.. משהו מאוד מיוחד
אסף | 23.01.15
3.
זה לא נושא חדש, אבל טוב שמעלים את המודעות בעניין
ישנם אנשים שחושבים על הבעיות האלה די הרבה זמן, הנושא פשוט מתחיל להכנס לmainstream כיוון שנעשה קל יותר לדמיין את התרחישים האלה מאשר בשנות ה80 נניח, כשקבוצה מצומצת יחסית של מדעני מחשבים, מתמטיקאים, עתידנים וסופרי מד"ב היו היחידים שהתייחסו לעניין ברצינות.
 | 23.01.15
1.
גם בני האדם הם מכונות, מכונות ביולוגיות. מכונות מופלאות ומדהימות אבל מכונות
אין נשמה, אין שום דבר על טבעי בקוגניציה האנושית, אנשים הם רובוטים ביולוגיים שהתפתחו באופן טבעי בתהליך אבולוציוני, ובלתי נמנע שמחשבים יהיו הרבה יותר חכמים מאיתנו ובהחלט יתכן שיגרמו לפגיעה עצומה באנושות אפילו עד כדי הכחדת האנושות לחלוטין, אבל בטבע מי שהכי מתאים לסביבה שורד ולא מי שהכי חכם, ולכן אולי בכל זאת יש לאנושות סיכוי קטנטן להינצל...
גל | 22.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת