41. מה זה נתרן חומצי? האם נתרן יכול להיות חומצי? אמנם למדתי כימיה לפני שנים רבות, אבל מה זה נתרן חומצי? דן | 25.01.15 (ל"ת)
39. מעניין מדוע לא מפרטים את משקל כל "19 המרכיבים" ה מ פ ח י ד י ם??? כנראה מפני שמדובר בכמות כל-כך זעירה שכבר לא תשרת את מטרת הכתבה. די בדמגוגיה. אם מגלים שמקדונלד, או כל יצרן מזון אחר משתמש בחומרים מזיקים - תצעקו את זה בקול. אבל אל תנסו למכור לוקשים. אתם לא יותר טובים ממקדונלד. jdt | 25.01.15 (ל"ת)
38. למגיב 19: קודם כל מזל טוב על המספר שקיבלת. גם כי זה מספר מפורסם בעולם הטוקבקים, וגם כי הוא רלוונטי לכתבה. ולענייננו: הייתי פעם במפעל אריזה לתפוחי אדמה. לא מכניסים שום חומר. הדבר היחיד הוא שהם עוברים טבילה באמבטיית אמוניה. אייל | 24.01.15 (ל"ת)
37. ל32 . אני לא מעוניין להיכנס איתך לוויכוח אלה רק לציין עובדות 1. "היפראקטיביות" אינה מחלה , ואינה תופעה אשר מוגדרת היטב. מדובר במגוון רחב של סימפטומים אשר מופיעים במחלות רבות אחרות. כל מי שמתיימר לקבוע קשר בין תופעות פסיכולוגיות\נפשיות לבין מזון צריך קודם כל להוכיח את זה בתנאים מחמירים מאוד. ילדים נוטים להADHD בכל מקרה . לטעון שהמזון גרם להADHD , זה כמו לטעון שחמצן גורם להתקפים פסיכוטים אצל חולי נפש - כי מתי שהם נושמים הם גם נוטים להתקפים... נקודה אחרונה בנושא הזה : במחקר זה הילדים צרכו נוזל מסויים המכיל מלחים רבים, דבר אשר יכול לפגוע באיזון הנוזלים בגוף ולהוביל בסופו של דבר להתייבשות . אתה מוזמן לנסות בעצמך , תגיד לי אם אתה נוטה להיות היפראקטיבי לאחר מכן. 2. א. תהליכי עיבוד הינם כלל התהליכים אשר התעשייה מבצעת ע"מ להפוך את המזון ליותר נגיש. "עיבוד" כולל מאות תהליכים שעוברים מזונות , שבלעדיהם לא היה ניתן לצרוך את המזון. גם כאן אתה מוזמן לנסות להכין לחם\פסטה מחיטה לא מעובדת (לא תצליח) , לשתות חלב ישר מעטין של פרה (סביר להניח שתמות מזיהום) , לקטוף אורז ולהפריד אותו משאר הצמח ע"מ שיהיה ניתן לבשלו (כמה שעות תמימות) . ועוד ועוד דוגמאות ... אין ספק שעיבוד המזון הוא תהליך שאנו מרוויחים ממנו מאוד ב. "חומרים משמרים" - הינם חומרים אשר מונעים חימצון של מזון. חומרים אלה הם בדרך כלל תחמוצות ומלחים . אין בהם שום דבר שיכול להרוג אותך במידה ותשתה מספיק מים. * אני לא מדבר על חומרים משמרים מסוגים אחרים (הכוללים אנטיביוטיקה) בגלל שהם לא קיימים במזון. מזון מעובד | 24.01.15 (ל"ת)
36. ל25 , הצ'יפס של מקדונלדס הוא דוגמא קלאסית לאיך ציפס אמור להיות מבחינת איכות, צבע, טעם ומרקם. השלב הבא הוא ללכת לאכול Frit בבלגייה בחנות מתמחה... תומר | 23.01.15 (ל"ת)
34. וזה שהם שוטפים את הבשר באמוניה על זה בכלל לא מדברים..... תצפו בסרט food.inc ותבינו הכל על תעשיית המזון המהיר. איכס גועל נפש gtr | 23.01.15 (ל"ת)
33. הצ'יפס במקדונלדס ישראל הוא של תפוגן סתם חארטות, הצ'יפס הקפוא שאתם קונים בסופר לא טוב יותר מושיקו | 23.01.15 (ל"ת)
32. ל-24 1. אתה טועה. גופנו, לרבות מערכת העיכול, עבר אדפטציה לצרוך את החומרים הטבעיים (שגם הם כימיקלים לכל דבר). עם זאת, כל החומרים המסונתזים, אשר לטענתך חלקם גם משופרים, עושים בנו שמות. ראה לינק לעבודה שפורסמה ב-Lancet ודנה על השפעת חומרים משמרים וצבעי מאכל על היפראקטיביות בילדים: http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(07)61306-3/abstract?cc=y 2. הוספת חומרי תשמורת למזון, צבעי מאכל, ההנדסה הגנטית של פירות וירקות (לו ידעת מה מוטציה אחת ברצף של open reading frame יכולה לחולל) ובכלל תהליכי העיבוד האינסופיים של המוצר הטבעי, הם אילו שהופכים אותו ללא ראוי לצריכה, מפני שהכבד שלנו מתייחס למרבית התרכובות הסינטטיות כ-xenobiotics ומנסה להיפטר מהם במהרה! אלון | 23.01.15 (ל"ת)
31. עדיין טעים תגידו ותרשמו מה שתרצו, עדיין מקדונלדס טעים ואני אוהב לאכול את זה.... שי | 23.01.15 (ל"ת)
30. חשוב לא לקנות במקדונלדס כי היא מחרימה את הגולן ויהודה ושומרון שייכת למקים שלום עכשיו | 23.01.15 (ל"ת)
27. היה קשה לכם לכתוב "מכחסי המיתוסים" ? ודרך אגב הוא והשאר כבר לא שם, נשארו רק אדם וג'יימי | 22.01.15 (ל"ת)
25. בפעמים הספורות שאכלתי במקדונלדס .......... תמיד זרקתי את הצ'יפס לפח חחחחח, (אפילו החתולים לא אוכלים אותו) הוא בכלל לא אכיל, וגם בפח הוא נשאר באותו מצב כמעט 4 ימים. אז תחשבו בעצמכם..... ולרוב אוכלים אותו שמנמנים וכו' ולהם זה בסדר כי אין להם כבר חוש-טעם, הם אוכלים כל דבר שזז. ר | 22.01.15 (ל"ת)
24. כימיקלים במזון.... 1. המילה כימיקל עברה איזו טרנספורמציה מהמילה הלועזית ומסיבה לא ברורה קיבלה קונוטציה שלילית. כל חומר קיים מורכב מ"כימיקלים" שכן אלה הם אבני היסוד של התרכובות (מולקולות ויסודות) *אני באמת לא מבין מדוע לאנשים יש איזו "תחושה" שמה ש"הטבע" מייצר זה טבעי ובריא ומה שהאדם מסנתז ומשפר זה "רע" ו"לא בריא" . *אין שום סיבה להניח שמדענים מרושעים מוסיפים חומרים רדיו אקטיביים למזון שלכם ע"מ להשתלט על העולם. 2.כל המזון שאנחנו צורכים היום עובר תהליכי עיבוד . ללא תהליכים אלה לא היה ניתן לצרוך את המזון או שהיינו נתקלים בבעיות אחרות למשל: -הזן ה"פראי" של העגבניות שאנחנו מכירים קיום היה בגודל של כדור פינגפונג , בעל טעם מריר וחמצמץ , קליפה קשה וריקבון מהיר מאוד. אם הזן הזה לא היה עובר השבחה גנטית ותהליכים נוספים לא היה ניתן לצרוך אותו. (עובדה זו תקפה לרוב המינים של הירקות והפירות) *זאת רק דוגמה קטנה למאות שיפורים שנעשו במזון ע"מ שנוכל לצרוך אותו כל השנה. מזון מעובד | 22.01.15 (ל"ת)
23. מזון זה לא אוכל הוא משהוא שהפה אומר שטעים. מהנדסי מזון יכולים (ועושים) כל חומר לטעים. הטעם הוא לא אינדיקטור. מזון, בניגוד לאוכל, הוא משהו שמזין את הגוף. והצ׳יפס הוא אולי אוכל, אבל לא מזון. מישל | 22.01.15 (ל"ת)
21. מדהים כמה מגיבים מטעם יש למקדונלדס תגידו - נראה לכם שמישהו קונה את מה שאתם כותבים? שקיפות זה א׳ ב׳. אחר כך כל אחד יחליט בשביל עצמו מה טוב. כמישהו קונה צ׳יפס, הוא מצפה לתפו״א חתוכים עם תבלינים ושמן. 19 רכיבים שרובם כל מיני כימיקלים תעשייתיים זה לא בדיוק מה שמצפים. רונן | 22.01.15 (ל"ת)
20. זאת למעשה פרסומת סמויה של מקדונלדס "המנחה" מהתכנית המפורסמת (Mythbusters) כבר לא נמצא בתוכנית (התפוטר). זהו סרטון ממומן ע"י מקדונלדס שהועלה לדף היו-טיוב של החברה ולא קשור לתוכנית המיתוסים. דוד | 22.01.15 (ל"ת)
19. או מיי גוד אנשים תמימים מה אתם חשובים שתפוחי אדמה שנאספו בשדה לא עוברים טיפולים שונים ומשונים??? כאילו איך אתם חושבים שתפוח האדמה לא מצמיח ניצנים במשך כמה שבועות עד שהוא מגיע למדף בסופר או למפעל?? כן הוא עובר טיפול המונע ממנו להמשיך להנביט ניצנים כי זה מה שתפוח אדמה לא מטופל היה עושה, מה לעשות הוא צמח. גם תפוח אדמה אורגני יעבור טיפול כזה אלא אם כן אתם חשובים שבגלל שהוא אורגני אז הוא אומר לעצמו " או!! אני תפוח אדמה אורגני!! אני לא מצמיח ניצנים במשך חודשים!!! אסור לי!! אני אורגני!!"" פחחחח אליעזר והגזר המטופל | 22.01.15 (ל"ת)
18. צ'יפס עשוי מקרטון ממוחזר,וקציצת בשר חתולים נא ומעוך. שילמתי 92 שקל לשתי מנות בלחמניות ספוג מטבח רטובה, ובתוכה חומרים בצהוב/ירקרק בלתי מזוהים. מזל שבחשבון היה כתוב צ'יפס ,כי בטעם זה עוד קרטון מנוסר כמו רוב התמורה שקבלתי למחיר המופקע - ים של ניירות וקרטונים. כל 5 שנים אני קונה מנה כדי לוודא שלא אכנס לשם 5 שנים נוספות. מישהו לא צריך לבדוק את ההונאה הזו ? חיים | 22.01.15 (ל"ת)
17. כימיקלים כול מי שאוכל במקדונלד אמור לדעת יפה מאוד שמדובר במזון תעשייתי מהסוג הגרוע ביותר ! תבינו - אם מקדונלד יכולים לקצץ עלויות ולערבב כמה שמנים ביחד או להוסיף חומרים מסוימים לאוכל הם יעשו את זה בלי להניד עף עף. ירון גיל | 22.01.15 (ל"ת)
16. כן, אבל זה טעים במקום לספר לנו איזה רכיבים יש באוכל אולי תנסו להסביר מה זה אומר. רק השבוע התבשרנו ש-80% מהאמריקאים רוצים סימון על אוכל שיש בו DNA. (תנו לזה לשקוע רגע) אתם חושבים שעם ישראל יותר חכם בקטע הזה? שאלה נוספת: אתם באמת חושבים שמקדונלדס כאלה מטומטמים שהם ישימו חומרים מזיקים בצ'יפס? ואז יחשפו את זה? צאו מהראש שרכיבים כימיים זה מזיק (לפחות עד שתציגו רשימה של הרכיבים ואת הסימוכין לנזק שלהם) בינתיים אני אוכל את הצ'יפס של מקדונלדס בלי דאגות. כי הוא טעים. גיל | 22.01.15 (ל"ת)
11. בארץ במטבח טועמים והכף מחזירים מהפה לסיר מישהו יודע איזה חיידקים ומחלות יש לאותו שף בפה? ומה עם אותם שפים שטועמים מעל הסיר ומה שנוזל מהפה חלילה כדי לא ללכלך עושה זאת מעל הסיר שילכוד כל טיפה שתיפול. ושלא נדבר על סיבון ידיים ועבודה הגיינית עם כפפות!! חוזרים משירותים ולא מסבנים ידיים בכלל!! מי מקפיד על הגיינה במסעדות ובקונדיטוריות כשהשף הראשי אינו מקפיד כלל? פשוט גועל נפש עוד לפני החומרים שעושים בהם שימוש. אבל אף אחד לא טורח לכתוב על זה!! שפית | 22.01.15 (ל"ת)
10. תגובה ל-6 על רוב קופסאות השימורים כתוב: ללא חומרים משמרים. מסתבר שהעובדה שאין אוויר בתוך קופסת השימורים, והאוכל נמצא בתוך נוזל, מספיקה כדי לשמור על המזון מלהתקלקל. | 22.01.15 (ל"ת)
9. 10 מתוך 10 שעשו כאן ״אוי יוי יוי,איזה גועל״ יוכלו את הצ׳יפס של מקדונלדס בעתיד. על מי אתם עושים דאווין ? די עם הצביעות. ע״י האכילה של המוצר אתם מסכימים שהוא אכיל (אחרת לא היתם אוכלים אותו, זו מעין לוגיקה כזאת), וזה מוציא אותכם די פארשים ושקרנים. אבי | 22.01.15 (ל"ת)
7. הקטע המצחיק הוא איך כל התוספות והכימיקלים האלו הופכים את הצ'יפס שלהם לכזה טעים... איתי | 21.01.15 (ל"ת)
6. מבלי לזלזל אני בטוח שבהרבה מאכלים שאנו אוכלים, ומי לא אוכל מקופסת שימורים מידי פעם יש אילו ואילו חומרים משמרים שונים לא נפלתי מהגילויים. ג | 21.01.15 (ל"ת)
4. אילו עוד החדשות הטובות. הבעיה האמיתית מתחילה בשאלה מה יש בבשר ? יש עדיין בימינו עוד כל כך הרבה מטומטמים שבוחרים להכניס לגוף שלהם פלסטיקה ולא אוכל אמיתי ואחר כך מתלוננים שהם צוברים מחלות לאורך חייהם. לאכול במקדונלדס זה לאכול הכי רחוק ממה שהטבע מציע. ליאור | 21.01.15 (ל"ת)
3. הציפס של מקדונלדס שטויות במיץ עגבניות המאמר שנכתב . הציפס הינו ציפס של תפוגן ,טעים ביותר . על פניו נראה לי שהכותרת היא מגמתית ומאחוריה עומדים אנשים שרוצים להרע לחברה ששומרת על מזון נקי , בריא , בהשגחה קפדנית שאין בשום מסעדות בארץ. מספיק עם הכתבות שמנסות להרע . אולי באמת תכתבו תחקירים על מסעדות אחרות בארץ-תנאי סניטריה ,תוקף האוכל , נקיונות , ומרכיבי האוכל . נראה לי שאין ברצונכם לגעת באותן מסעדות מפוארות או לא מפוארות ,מסיבות לגמרי לא ברורות . אזרחית | 21.01.15 (ל"ת)
2. אפשר לדעת את כל ה19 מרכיבים? במקום רק לחפור ולהגיד שיש שם 19 מרכיבים ולחזור על אותו דבר 3 פעמים אורן | 21.01.15 (ל"ת)
ממה עשוי הצ'יפס של מקדונלד'ס
42 תגובות לכתיבת תגובה