אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ממה עשוי הצ'יפס של מקדונלד'ס

42 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
מעניין מדוע לא מפרטים את משקל כל "19 המרכיבים" ה מ פ ח י ד י ם???
כנראה מפני שמדובר בכמות כל-כך זעירה שכבר לא תשרת את מטרת הכתבה. די בדמגוגיה. אם מגלים שמקדונלד, או כל יצרן מזון אחר משתמש בחומרים מזיקים - תצעקו את זה בקול. אבל אל תנסו למכור לוקשים. אתם לא יותר טובים ממקדונלד.
jdt | 25.01.15
37.
ל32 . אני לא מעוניין להיכנס איתך לוויכוח אלה רק לציין עובדות
1. "היפראקטיביות" אינה מחלה , ואינה תופעה אשר מוגדרת היטב. מדובר במגוון רחב של סימפטומים אשר מופיעים במחלות רבות אחרות. כל מי שמתיימר לקבוע קשר בין תופעות פסיכולוגיות\נפשיות לבין מזון צריך קודם כל להוכיח את זה בתנאים מחמירים מאוד. ילדים נוטים להADHD בכל מקרה . לטעון שהמזון גרם להADHD , זה כמו לטעון שחמצן גורם להתקפים פסיכוטים אצל חולי נפש - כי מתי שהם נושמים הם גם נוטים להתקפים... נקודה אחרונה בנושא הזה : במחקר זה הילדים צרכו נוזל מסויים המכיל מלחים רבים, דבר אשר יכול לפגוע באיזון הנוזלים בגוף ולהוביל בסופו של דבר להתייבשות . אתה מוזמן לנסות בעצמך , תגיד לי אם אתה נוטה להיות היפראקטיבי לאחר מכן. 2. א. תהליכי עיבוד הינם כלל התהליכים אשר התעשייה מבצעת ע"מ להפוך את המזון ליותר נגיש. "עיבוד" כולל מאות תהליכים שעוברים מזונות , שבלעדיהם לא היה ניתן לצרוך את המזון. גם כאן אתה מוזמן לנסות להכין לחם\פסטה מחיטה לא מעובדת (לא תצליח) , לשתות חלב ישר מעטין של פרה (סביר להניח שתמות מזיהום) , לקטוף אורז ולהפריד אותו משאר הצמח ע"מ שיהיה ניתן לבשלו (כמה שעות תמימות) . ועוד ועוד דוגמאות ... אין ספק שעיבוד המזון הוא תהליך שאנו מרוויחים ממנו מאוד ב. "חומרים משמרים" - הינם חומרים אשר מונעים חימצון של מזון. חומרים אלה הם בדרך כלל תחמוצות ומלחים . אין בהם שום דבר שיכול להרוג אותך במידה ותשתה מספיק מים. * אני לא מדבר על חומרים משמרים מסוגים אחרים (הכוללים אנטיביוטיקה) בגלל שהם לא קיימים במזון.
מזון מעובד | 24.01.15
32.
ל-24
1. אתה טועה. גופנו, לרבות מערכת העיכול, עבר אדפטציה לצרוך את החומרים הטבעיים (שגם הם כימיקלים לכל דבר). עם זאת, כל החומרים המסונתזים, אשר לטענתך חלקם גם משופרים, עושים בנו שמות. ראה לינק לעבודה שפורסמה ב-Lancet ודנה על השפעת חומרים משמרים וצבעי מאכל על היפראקטיביות בילדים: http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(07)61306-3/abstract?cc=y 2. הוספת חומרי תשמורת למזון, צבעי מאכל, ההנדסה הגנטית של פירות וירקות (לו ידעת מה מוטציה אחת ברצף של open reading frame יכולה לחולל) ובכלל תהליכי העיבוד האינסופיים של המוצר הטבעי, הם אילו שהופכים אותו ללא ראוי לצריכה, מפני שהכבד שלנו מתייחס למרבית התרכובות הסינטטיות כ-xenobiotics ומנסה להיפטר מהם במהרה!
אלון | 23.01.15
25.
בפעמים הספורות שאכלתי במקדונלדס ..........
תמיד זרקתי את הצ'יפס לפח חחחחח, (אפילו החתולים לא אוכלים אותו) הוא בכלל לא אכיל, וגם בפח הוא נשאר באותו מצב כמעט 4 ימים. אז תחשבו בעצמכם..... ולרוב אוכלים אותו שמנמנים וכו' ולהם זה בסדר כי אין להם כבר חוש-טעם, הם אוכלים כל דבר שזז.
ר | 22.01.15
24.
כימיקלים במזון....
1. המילה כימיקל עברה איזו טרנספורמציה מהמילה הלועזית ומסיבה לא ברורה קיבלה קונוטציה שלילית. כל חומר קיים מורכב מ"כימיקלים" שכן אלה הם אבני היסוד של התרכובות (מולקולות ויסודות) *אני באמת לא מבין מדוע לאנשים יש איזו "תחושה" שמה ש"הטבע" מייצר זה טבעי ובריא ומה שהאדם מסנתז ומשפר זה "רע" ו"לא בריא" . *אין שום סיבה להניח שמדענים מרושעים מוסיפים חומרים רדיו אקטיביים למזון שלכם ע"מ להשתלט על העולם. 2.כל המזון שאנחנו צורכים היום עובר תהליכי עיבוד . ללא תהליכים אלה לא היה ניתן לצרוך את המזון או שהיינו נתקלים בבעיות אחרות למשל: -הזן ה"פראי" של העגבניות שאנחנו מכירים קיום היה בגודל של כדור פינגפונג , בעל טעם מריר וחמצמץ , קליפה קשה וריקבון מהיר מאוד. אם הזן הזה לא היה עובר השבחה גנטית ותהליכים נוספים לא היה ניתן לצרוך אותו. (עובדה זו תקפה לרוב המינים של הירקות והפירות) *זאת רק דוגמה קטנה למאות שיפורים שנעשו במזון ע"מ שנוכל לצרוך אותו כל השנה.
מזון מעובד | 22.01.15
21.
מדהים כמה מגיבים מטעם יש למקדונלדס
תגידו - נראה לכם שמישהו קונה את מה שאתם כותבים? שקיפות זה א׳ ב׳. אחר כך כל אחד יחליט בשביל עצמו מה טוב. כמישהו קונה צ׳יפס, הוא מצפה לתפו״א חתוכים עם תבלינים ושמן. 19 רכיבים שרובם כל מיני כימיקלים תעשייתיים זה לא בדיוק מה שמצפים.
רונן | 22.01.15
19.
או מיי גוד אנשים תמימים
מה אתם חשובים שתפוחי אדמה שנאספו בשדה לא עוברים טיפולים שונים ומשונים??? כאילו איך אתם חושבים שתפוח האדמה לא מצמיח ניצנים במשך כמה שבועות עד שהוא מגיע למדף בסופר או למפעל?? כן הוא עובר טיפול המונע ממנו להמשיך להנביט ניצנים כי זה מה שתפוח אדמה לא מטופל היה עושה, מה לעשות הוא צמח. גם תפוח אדמה אורגני יעבור טיפול כזה אלא אם כן אתם חשובים שבגלל שהוא אורגני אז הוא אומר לעצמו " או!! אני תפוח אדמה אורגני!! אני לא מצמיח ניצנים במשך חודשים!!! אסור לי!! אני אורגני!!"" פחחחח
אליעזר והגזר המטופל | 22.01.15
18.
צ'יפס עשוי מקרטון ממוחזר,וקציצת בשר חתולים נא ומעוך.
שילמתי 92 שקל לשתי מנות בלחמניות ספוג מטבח רטובה, ובתוכה חומרים בצהוב/ירקרק בלתי מזוהים. מזל שבחשבון היה כתוב צ'יפס ,כי בטעם זה עוד קרטון מנוסר כמו רוב התמורה שקבלתי למחיר המופקע - ים של ניירות וקרטונים. כל 5 שנים אני קונה מנה כדי לוודא שלא אכנס לשם 5 שנים נוספות. מישהו לא צריך לבדוק את ההונאה הזו ?
חיים | 22.01.15
16.
כן, אבל זה טעים
במקום לספר לנו איזה רכיבים יש באוכל אולי תנסו להסביר מה זה אומר. רק השבוע התבשרנו ש-80% מהאמריקאים רוצים סימון על אוכל שיש בו DNA. (תנו לזה לשקוע רגע) אתם חושבים שעם ישראל יותר חכם בקטע הזה? שאלה נוספת: אתם באמת חושבים שמקדונלדס כאלה מטומטמים שהם ישימו חומרים מזיקים בצ'יפס? ואז יחשפו את זה? צאו מהראש שרכיבים כימיים זה מזיק (לפחות עד שתציגו רשימה של הרכיבים ואת הסימוכין לנזק שלהם) בינתיים אני אוכל את הצ'יפס של מקדונלדס בלי דאגות. כי הוא טעים.
גיל | 22.01.15
11.
בארץ במטבח טועמים והכף מחזירים מהפה לסיר
מישהו יודע איזה חיידקים ומחלות יש לאותו שף בפה? ומה עם אותם שפים שטועמים מעל הסיר ומה שנוזל מהפה חלילה כדי לא ללכלך עושה זאת מעל הסיר שילכוד כל טיפה שתיפול. ושלא נדבר על סיבון ידיים ועבודה הגיינית עם כפפות!! חוזרים משירותים ולא מסבנים ידיים בכלל!! מי מקפיד על הגיינה במסעדות ובקונדיטוריות כשהשף הראשי אינו מקפיד כלל? פשוט גועל נפש עוד לפני החומרים שעושים בהם שימוש. אבל אף אחד לא טורח לכתוב על זה!!
שפית | 22.01.15
3.
הציפס של מקדונלדס
שטויות במיץ עגבניות המאמר שנכתב . הציפס הינו ציפס של תפוגן ,טעים ביותר . על פניו נראה לי שהכותרת היא מגמתית ומאחוריה עומדים אנשים שרוצים להרע לחברה ששומרת על מזון נקי , בריא , בהשגחה קפדנית שאין בשום מסעדות בארץ. מספיק עם הכתבות שמנסות להרע . אולי באמת תכתבו תחקירים על מסעדות אחרות בארץ-תנאי סניטריה ,תוקף האוכל , נקיונות , ומרכיבי האוכל . נראה לי שאין ברצונכם לגעת באותן מסעדות מפוארות או לא מפוארות ,מסיבות לגמרי לא ברורות .
אזרחית | 21.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת