אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הרבה גבינה ובצק: כמה מרוויחה פיצריה שכונתית?

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
לא מחוברים לחישובים
אני באמת לא מבין איך הם עושים את החישובים האלה ובמיוחד הנתון של הרווח ומכירת המגשים ביום.אני חושב שאנחנו חייבים להתחיל להבדיל בין דעה לעובדה. הכתבה הזאת היא דעה. העובדות בשטח הם ש90% מהפצריות מפסידות. 1.תחרות מחירים קשה-מלחמת דמים 2.עסק קטן קשה לו לשרוד לאורך זמן 3.קלף כניסה קל לענף
איש עסקים | 23.01.15
33.
אני לא יודע איך אתם עושים את החישוב
אי אפשר לגזור מחשבון החשמל כמה חשמל עולה להכין כל פיצה ללא מונה נפרד לתנורים. מדובר בתנורים מיוחדים שצריך לחמם שעות לפני תחילת האפייה. כנ"ל לגבי משכורות העובדים. אי אפשר לגזור מהתלוש של העובדים כמה שולם לעובד להכין פיצה וכמה שולם לביצוע מטלות אחרות. 2,000 פיצות בחודש כלומר 67 פיצות ביום ממש לא מאפיין פיצרייה שכונתית. מדובר בכמות מטורפת של פיצות. מעט מאוד פיצריות שכונתיות בכלל מסוגלות להגיע לכמות כזאת. בנוסף פיצרייה שמכינה כמויות כאלה חייבת להחזיק יותר משני עובדים ושליח במשרה חלקית. באמת נראה לכם שליח אחד מסוגל לחלק 67 פיצות ביום? עזבו 67 פיצות. 30 פיצות ביום במשלוח זה כמות מטורפת לשליח אחד בחצי משרה. כ מדובר בענף עם רווח נמוך מאוד ותחרות עזה. רוב הפיצריות לא שורדות יותר משנתיים. עם כל הכבוד אי אפשר להכין פיצה איכותית בפיצרייה ב-40 שקל. מדובר בעלות של פיצה איכותית בהכנה ביתית. אני רואה פיצריות מוכרות פיצה ב-25 שקל למגש! 25 שקל!! פשוט עובדים בשביל להפסיד.
 | 23.01.15
29.
מדינת תל אביב
כן, יש מקומות שמוכרים פיצה ב-30-40 שח אבל הפיצריות האלה בפרפריה שם מוכרים רק 600 בחודש הגבינה: ברוב המקרים מדובר בכפיר - תחליף בלבד קרטון ארגז: עולה 2-3 שח תלוי בכמות שמזמינים משלוח עולה בפרפריה 17 שח מתוכו 2 שח מהפיצריה ו15 מהלקוח אם אתה עושה פיצריה בבית אז ב100 אלף תקנה : תנור כפול, מערבל בצק ותא התפחה כל השאר מטבח רגיל שלושת אלו עולים 60-80 אלף מה עם מגנטים מה עם פליירים מה עם רבנות מה עם משרד הבריאות מה עם אישור מכבי אש מה עם חשמל מה עם משכורת לעובדים מה עם מס הכנסה מדובר על עסק רציני לפחות תעשו שיעורי בית...
גיל | 23.01.15
16.
אני מכין פיצה בבית גם טעים וגם זול .שקל אני לא משלם על פיצות בחוץ .
גבינות ברוב המקומות זה תחליף גבינה .במקרה הטוב גבינה צהובה במקרה הטוב ביותר זה מוצרלה אבל אז את משלם לא פחות מי 60 ש"ח.אני קונה ק"ג קמח 4 ש"ח שקית גבינת מוצרלה 15 ש"ח מגורדת מספיק לארבע פיצות .רסק +עגבנניות עוד 3 ש"ח בקיצור 22 ש"ח לארבע פיצות 6 ש"ח לפיצה .
אור | 23.01.15
15.
לא מציאותי
הכתבה לא מציאותית רוב האימפורמציה לא נכונה אני מספק ל450 פיצריות בארץ ואני חולק על רוב הנתונים האינפורמציה אינה מדוייקת רוב הגדול של הפיצריות אינו מגרד את השמונה אחוז ואולי פחות מכך ומזמן לא ניתן להקים פיצריה במאה אלף היום להקים סניף ברמה צריך לפחות חמש מאות אלף ישנם הרבה פיצריות שכונתיות שעולות ברמתן על הרשתות הזרות ונותנות מוצר ומחיר הוגן ואפילו נמוך אך רובן סובלות מרווחיות נמוכה מאוד ולכן קצב סגירת פיצריות הוא מהגבוהים בענף המזון כדאי לבדוק נתונים לעומק לפני שזורקים מספרים לחלל פיצה מרקט
איציק סוויד  | 23.01.15
14.
ככל הנראה מי שהכין את הכתבה לעולם לא הכין פיצה
קודם כל אין סיכוי שתמצא פיצה ב40 שקל עם גבינת מוצרלה 100%, מי שמרשה לעצמו זה הרשתות הגדולות ולרוב המבצע שלהם זה בקניית 2 פיצות. בצק מכיל כ60% מים כלומר מקילו של קמח מתקבלות סדר גודל של 4 פיצות. 200 גרם גבינה לפיצה זה המוןןן, בד"כ שמים 70 גרם ו100 גרם זה בגדר של "תוספת גבינה" כמו כן ישנם הרבה מוצרים נוספים שמוכרים בפיצריות כמו שתיה קלה, מאפים אחרים, קינוחים וכו' כמובן שפיצריה שכונתית זה לא מכרה זהב, אבל מי שעובד נכון יכול להתפרנס מזה מאוד מכבוד. בתאבון לכולם.
משה | 23.01.15
12.
ל 4 - מה אתה מקשקש?
אתה רוצה להגיד לי שכל הפיצריות עושות פחות משכר מינימום? תמכור את הסיפורים שלך למישהו אחר. או שאולי כשאתה כותב "בניכוי ההוצאות האישיות והמשפחתיות של בעל העסק" אתה מתכוון גם לגן של הילדה, למשכנתא על הבית ולקניות של הסופ"ש... במקרה כזה, קשה לי לרחם עליך. גם אני רוצה להחזיק משפחה ולחסוך 3K-4K בחודש.
 | 23.01.15
4.
כמה נקודות למחשבה
1- השכר של הבעלים לא מחושב כמו שצריך, הוא צריך להיות מחושב כנגד השכר שהוא היה מרוויח במקום אחר בתור שכיר. 2- פיצריה עובדת 30 ימים בחודש 12 שעות ביום ולפי ממוצע מכירת הפיצריות שציינתם מדובר במכירה של 2.5 מגשים לשעה (100 ש"ח). כלומר אפילו אם יש לי רק שליח ועובד דלפק אחד שמרוויחים ביחד 40 ש" לשעה מדובר ב40% מעלות הפיצה. 3- כ-50% מההכנסות מגיעות ממשלוחים ולא חישבתם דלק, ביטוח, תיקונים- אלפי שקלים בחודש. 4- הוצאות קבועות : מיסים- עקיפים וישירים לא מחושבים כראוי בכתבה= מדובר בכ-10 שקלים למגש, רק האריזה, קרטוני ההגשה והתבלינים עולים כארבעה שקלים למגש. 5- גם אם החישוב שלכם היה נכון והרווח אפילו גבוה יותר (נגיד 20K-30K) אז תוך מס' חודשים יפתח מתחרה חדש ישר ממולך. ענף תזזיתי מאוד וחסר וודאות. עלויות חומרי גלם משתנים באופן חודשי0 (קמח, גבינה, עגבניות, מים) ולא ניתן להעביר את העלויות לצרכן -אני רוצה לראות את הפיצריה השכונתית שתעלה ב-5 שקלים את המחיר בבת אחת, הלקוחות לא יזמינו ממנה יותר בחיים כעיקרון. לסיכום 6- בכל מקרה בניכוי ההוצאות האישיות והמשפחתיות של בעל העסק ישאר לו כ-3K-4K במקרה הטוב בחודש ויקח לו כשנתיים להחזיר את ההשקעה הראשונית של 100K. החלק הרע? 80% מהפיצריות לא שורדות את השנתיים הראשונות.
בעל פיצריה | 23.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת