אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דרושים "פראיירים"

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
הגבלת שכר לא קשורה לנתינה פילנטרופית
נושא שכר בכירים במגזר השלישי הוא נושא שהעיתונות מדי פעם אוהבת לעסוק בה נושא הנתינה הפילנתרופית הוא ערך חשוב שיש לעודד ללא קשר לרמת ההשתכרות . אהדה ציבורית למנכ״ל במגזר הציבורי ששכרו עולה על שכר מנכ״ל ממשלתי לא תבוא גם אפ הוא יתרום את כל המשכורת כי אדם מן הישוב שרואה כותרת על שכר מאד גבוה במגזר השלישי לא ימשיך לקרוא את המשך המשפט אלא יעסוק בזעם על עצם העניין . אין שום סיבה שמנכ״ל במגזר השלישי או השני אפילו בעולם העסקי ישתכרו שכר מעל לשכרו של מנכ״ל משרד ממשלתי שהוא מספר פעמים שכר ממוצע במשק
שרה זילברשטיין היפש  | 09.02.15
23.
הגדלת ההתנדבות בארצנו
הכותב שם דגש נכון על החשיבות העצומה לחיזוק ההתנדבות במסגרת המגזר השלישי. האם ימצאו מנהלים במגזר זה שיתרמו "מעשר" מהכנסתם ? אני חושש שלא רבים .... מאידך - חשוב היה שגם המדינה וגם עמותות המגזר השלישי ישקיעו משאבים רבים יותר בחיזוק פעולות ההתנדבות של אזרחים בעלי רצון טוב שרוצים לסייע אבל לא תמיד מוצאים את הדרך. בהרחבת מאגר המתנדבים בתחומים שונים ניתן לחולל מהפכות רבות בתחומים אלו.
יגאל שריג | 08.02.15
22.
דורשים פראיירים
הדילמה מהו שכר ראוי לבעל תפקיד כלשהו היא סוגיה נצחית שכנראה לא יימצא לה פתרון מוחלט. הרעיון המובע במאמר ראוי כי מאפשר לתחום את גבולות השכר כנורמה ציבורית מושכלת ומעשית תוך ידיעה שתמיד יהיו מנהלים תאוותנים שרעבונם אינו יודע גבולות גם בהתחשב במצב המוסדות בראשם הם עובדים וגם בכלל. לגבי אלה הגישה כלפיהם היא בדרך של הוקעה ציבורית פומבית והתמודדות באמצעות מדיניות מיסוי כמוזכר במאמר.
עודד | 08.02.15
19.
דרוש מקצה שפורים חקיקתי ( להמלצות וועדת פריש )
המידע המביש אודות המשכורות המרקיעות לשחקים של חלק ממנהלי העמותות במגזר השלישי מקומם ומרתיע בצדק מתנדבים בכוח או נדבנים מלהצטרף או לסייע לפעילות הברוכה כשלעצמה של עמותה זו או אחרת. אימוץ ההצעה שמנהלי העמותות בהם מדובר יואילו למצער לתרום 10% משכרם לא יבלום את המגמה. וחייבים לחזור ולהקטין גובה משכורות העל המותרות כיום בחקיקה!
ר.פ. | 07.02.15
14.
אם הדור השלישי נושאים על כתפיהם את החזקת החברה הישראלית, מי נושא אותם?
הרעיון שהדור השלישי יתמכו במסחר ובהתנדבות ועזרה לקהילה ויהיו אצילים ולא ירוויחו בחזירות, נחמד מאוד. אבל יש לי חשש שזה משחרר את הממשלה מחובותיה הרגולטוריים והמוסריים כלפי הצרכים של כלל מגזר הדור השלישי. עידוד תרומה זה חשוב, אבל גם רשות אקטיבית פעילה ולא רק למראית עין.
איחלם | 05.02.15
12.
הרע במיעוטו
שכן, היא יישום נוסף של "הזנב מקשקש בכלב". אנשים טובים תורמים למטרה מוגדר, חלק נכבד מכספם משלם את השכר ה"חזירי" של מנהל העמותות והם יתרמו אותו למטרות אחרות, שבמקור לא נלקחו בחשבון. גם החזר מס הכנסה בגין תרומות מדגים את אותו עיקרון, אולם הוא מוגבל לתקרה מסויימת. במידה והתרומות יפורסמו, תיתכן גם בעיה של ניגוד עיניינים לגבי תורם ספציפי. אני מעדיפה על כן, שהעמותות פשוט לא ישלמו משכורות "חזיריות".
ביאטריס | 05.02.15
11.
תקרה זו תקרה
הצעתו של אהרן מעולה. אך חוששני שלא יימצאו פראיירים רבים בחברה מערבית שמחנכת לחמדנות. לכן אני מציע שהמגזר השלישי כולו יכבד את התקרה שנקבעה ויאמץ אותה ללא חריגים. שכר של מנכ"ל משרד ממשלתי הוא מכובד למדי. אם להנהלות במגזר השלישי יש מקורות לשלם יותר, יואילו הם ויעניקו את עודפיהם לנצרכים המועדפים על מגזרם, ובא לציון גואל.
אפי חמיאל | 04.02.15
10.
איך אפשר לכמת תרומה?
תרומה שבאה מנורמה מסויימת או מחובה מחטיאה את המטרה. הייתי רוצה שאנשים יתרמו מרצון פנימי שלהם ולא ממחויבות כזו או אחרת. האם מנכ"ל שתורם בשעות עבודה פיזיות תורם פחות ממנכ"ל אשר נותן כסף? איך מכמתים את הדבר הזה? ועצם הניסיון לכמת פוגע במטרת התורמה.
נטע זינגר | 04.02.15
8.
עשירים גדולים - פילנתרופים קטנים
עשירי מדינת ישראל אינם ידועים כפילנתרופים גדולים, והנורמה של תרומות מבית מדרשם של באפט וגייטס לא הוטמעה בארץ. קריאתו של אהרון מור למנכ"לי המגזר השלישי להפגין דוגמא אישית, עשויה לחולל שינוי. הלוואי ויטו הם אוזן קשבת וירימו הכפפה.
אריה | 04.02.15
6.
חבל שהסקטור הציבורי משחרר את עצמו מאחריות..
חבל רק שהנחת המוצא שלנו כיום היא ששיפור איכות החיים יגיע רק מהסקטור העסקי והמגזר השלישי. ככל שעמותות לוקחות על עצמן יותר ויותר אחריות מהמגזר הציבורי הממשלה והפוליטיקאים משחררים את עצמם מאחריות כוללת למצב הכלכלי חברתי של האזרחים.
גל | 04.02.15
5.
רעיון מעולה
הרעיון להגביל את שכר המנכלי"ם. נכון בעיני. במקביל להגבלות במגזר הממשלתי בנוסף לזה יש לדאוג שהעמותות ישלמו שכר הוגן לכל עובדיהם. בייחוד עמותות שמקבלים מה שקרוי " תמיכות " ממשלתיות. הרעיון שעובדי עמותות יתרמו לעמותה שלהם ולאחרות הוא רעיון מוסרי מאוד. עובדי העמותות הם הראשונים שצריכים להוכיח ייתכנות של התרמות לטובת הציבור. יישר כוח על הרעיון
יגאל סימון | 04.02.15
3.
כל כך צודק
אני רק מצרה על העובדה שוועדת פריש הבדילה בין עמותות נתמכות ללא נתמכות - בבואה להגדיר רמת שכר. אותם המנכ"לים שמתעקשים להשתמש במגזר השלישי כדי למלא את כיסיהם ממון, מוציאים שם רע למגזר עצום שבלעדיו המדינה הזו הייתה במצב רע עוד יותר. אור מרוני, מנהלת, אור תקשורת ופרסום - הבית של העמותות
אור מרוני | 04.02.15
2.
פראייר ראשון
אני מוכן להיות פראייר ראשון,אך לצערי איני עומד בקריטריונים של מגזר השלישי,וגם לא מהמגזר הראשון. אני הייתי פראייר כל ימי חיי, הייתי עצמאי ,ניהלתי עסק קטן, היום אין לי הטבות,אין לי קרן השתלמות ,אין לי בטוח חיים,אין לי פנסיה,אין לי הוצאות רכב,אין לי הבטחת הכנסה., אבל יש לי הכנסה קטנה מבטוח הלאומי כי הגעתי לגיל פרישה,וגם זאת קבלתי רק אחרי מאמצים רבים, כיוון שהייתי עצמאי כול ימי חיי,הרגשתי כי מוסדות המס,לא מאמינים לי ,וחשתי נרדף,וחי בחרדה מתמדת,למרות ששלמתי הכול כדת וכדין! אם היו לי הכנסות כמו שהוזכר בכתבה,הייתי מפריש למעשר ואולי אפילו יותר. לכן אני מוכן להיות פראייר ראשון,,,,
גלעד | 04.02.15
1.
רעיון מצוין , איך יוצרים יותר "פראיירים"?
יופי של רעיון, הייתי שמחה אם המציאות היתה שונה ולא היה צורך במילה פראיירים ובמקומה היתה "אחריות מנהיגותית". הייתי רוצה לחיות בחברה שכל אדם בה מרגיש אחריות לאנשים סביבו ולמרחב שבו הוא חי, על אחת כמה וכמה אם אותם אנשים מתיימרים להקרא מנהיגים או "אנשי ציבור" . איך עושים את זה?
דפנה | 04.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת