אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הדולר מעל ל-4 שקלים. לאן הולכים מכאן?

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
המציאות חרגה מגבולות הידע הכלכלי האקדמי! " הכלכלנים " שוחים בים סוער מידי!
1. ארה"ב שהמטבע שלה מתחזק, ממשיכה להגדיל את גרעונותיה החיצונים המשיק לקראת ה17 טריליון דולר. לעולם לא תחזיר חובות אלה. 2. "ההתאוששות" הפנימית ברובה הגדול מלאכותי נובע מ"עבודות מע"צ" ומהזרמות הון (כסף שהיא מדפיסה) למדינות ולמוסדות ציבוריים. גם הפקת הדלקים מפצלי החול והסלעים כמו גם מפעלי יצור המטוסים ו התעופה מסובסדים כבד. נפט ניתן לרכוש בשוק החופשי במחיר של כ2/3 מעלות הפקתו בארה"ב. 3. כושר היצור העולמי הינו מעבר ליכולת הצריכה. הודות לאוטומציה, הרובוטיקה, האינטרנט, המדפסות האלקטרוניות וצמצום הצורך בהפקת מחצבים ליצירת מוצרים , האבטלה העולמית עולה ועולה, מחירי היצור מוזלים . 4.דאגתן העיקרית של ממשלות העולם הינה "יציבות שלטונית" לספק לאזרחים לחם ושעשועים ועבודת סרק. ולכן מדפיסים כסף ותחליפיו בכמויות בלתי נשלטות.מבזבזים זמן! 5. תיאוריות "הכסף" שכה רבים זכו לדוקטורטים בגינן יש להשליכן לפח האשפה האקדמי אין אף תיאוריה תחליפית טובה למעט הקמת "בנק עולמי ויצירת מטבע על המתבסס על 12 הגדולות ,אבל פוליטית לא ניתן. 6.אין עוגן מוניטרי שניתן להתבסס עליו בסחר החליפין. 7. בעוד באירופה ארה"ב ועוד הבנק המרכזי רוכש את "חובות המדינה" בנק ישראל הרובץ על כ90 מיליארד דולר , מסרב לרכוש/ פדות את חובות המדינה ,את "הבונדים" למינהם שעליהם אנו משלמים ריבית גבוהה. רכישת החובות היתה מקפיצה את רמת החיים בישראל. לסיכום:בנק ישראל והאוצר-חסרי אונים! יש מקום לבחינה יסודית של המצב ,של הסערה העולמית" ושל מיטב המוחות העיסקיים ,אנשי התעשיה, הייצור, האקדמיה, האוצר,שיחד יגבשו כיוון ומדיניות.
ראובן גרפיט | 26.01.15
21.
כמו הדולרים שיש לבנק ישראל אסטרונומית
בנק ישראל יכול להפיל את הדולר וחזק אם הוא רוצה,אבל בתור בנק שאמור לדאוג לאזרחי מדינת ישראל ולא לטייקונים אם הוא יעשה את זה האזרח הקטן יקבל חתיכת מכה,במיוחד המשקיעים הקטנים,אני מקווה שבנק ישראל יפסיק להתערב בצורה אגרסיבית כל כך בשוק המט"ח כי ההתערבות שלו בדולר השפיעה בצורה גלובלית רצינית,השוק הישראלי שואף להיות כמו השוק היפני ,יפן הייתה כמו מדינת ישראל ושהמטבע שלהם התחזק השלטון לא התערב ורמת החיים שם עלתה בהתאם,אז בבקשה בנק ישראל תפסיק!ותשבו בצד לשם שינוי! דיי לדאוג לגדולים!אתם מקבלים משכורות מכספי משלם המיסים! ועליכם להתנהג בצורה אובייקטיבית
אבי | 25.01.15
20.
התרופה יותר גרועה מן המחלה
כולם כאן דנים מה בנק ישראל צריך או לא צריך לעשות, מבלי לשים לב שהבנקים המרכזיים משתלטים לנו על הכלכלה ומנסים לנהל אותה באופן ריכוזי כמו פוליטבירו עבש משנות ה-50 בבריה"מ. תהליך מסוכן זה חונק את השוק החופשי, מעוות את הכלכלה ופוגע ביכולת ההסתגלות שלה לשוק דינאמי ומשתנה. בסופו של דבר זה עלול להוביל למשבר גדול יותר מזה שעימו נועד להתמודד.
אורן | 25.01.15
19.
הכל נראה כאילו תחת שליטה, אבל במציאות כבר מזמן יש כאן בועה עניין של זמן עד שהכל יתפוצץ!
הנגידה החדשה פשוט לא מבינה מה קורה סביבה! מישהו מחתיב לה אשליות.. ואני גם יודע מי ולמה. הכל עניין של אינטרס. במוגדם או מאוחר הכל יפול ואז אנחנו נשלם על משחקי מט"ח. (הציבור ומשלם המסים).. אגב הפנסיה שלכם חזק במשחק!
גולדברג | 25.01.15
15.
דווקא בגלל ריבוי הסיכונים הבטחוניים צריך לספק תמריצים כלכליים חריגים וחשיבה מחוץ לקופסא
חיזבאללה על הראש (וכמובן לא רק הוא) = סיכון עצום לצמיחה ושגשוג = שמירה על ריבית אפסית וכנראה שגם המשך רכישות דולרים! דולר/שקל בשע"ח 5 - ואף יותר = ברכה למשק ומי שפוחד מאינפלציה - "מבזבז" את הפחד שלו במקום הלא נכון. מחירי אנרגיה בכזה שפל שאם יש סיכון הרי שזה לדפלציה, קל וחומר שהכלכלה העולמית נראית על הפנים בקיצור, אם כולם מחזיקים ריבית אפס - ישראל צריכה להחזיק ריבית שלילית!
לתגובה מס' 1 | 25.01.15
14.
הדולר הוא לא הבעיה...
כשהדולר עולה, כולם מצטעקים שהמחירים של מוצרי יבוא יעלו. כשהדולר יורד, היצואנים נפגעים. אולי הבעיה היא בכלל בכלכלנים שמנסים לאלץ את הכלכלה לתוך מודלים לא מתאימים? הסתדרנו גם עם דולר גבוה יותר, וגם עם דולר נמוך יותר. אם לא ננסה לחזות מה יקרה ולבסס את כל ההחלטות וההשקעות שלנו על סמך ה"תחזית" הזאת, אולי לא יהיה לנו אסון כל פעם שהדולר עולה או יורד....
 | 25.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת