אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שלחו הצעות: מה ניתן לעשות עם 20 מיליון טון מלח?

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
יצוא למדינות נצרכות
במקום לכתוב המון בדיחות(לזרות לנו על הפצעים, לזרוק בכנסת וכדו') באו נציע משהו מועיל ההצעה שלי היא שפשוט נייצא אותו למדינות מלאות בשלג או למדינות שחסר להם קצת מלח ואנחנו מרוויחים בזה 2 דברים, א) יש מה לעשות עם 20 טון מלח. ב)אנחנו מכניסים ה-מ-ו-ן כסף לקופת המדינה וזה תורם רבות לאזרחי ישראל (אגב, מיד כשקראתי את הכתבה הרעיון הזה עלה במוחי וכשבאתי לכתוב את הרעיון שלי עברתי קודם על כל ה"רעיונות" וראיתי שרום פשוט טפשיים ביותר או יותר נכון רוב הכותבים הופכים את זה למטרה לליצנות ואף אחד לא חשב על רעיון כל כך פשוט-נו, תתבגרו קצת)
דניאל ווגל | 26.01.15
43.
חלמאות מדינית !!!
איך יתכן : " ממשלת ישראל החליטה בתאריך 1.1.2012, לקצור מדי שנה כ- 20 מיליון טונות מלח מהבריכה, ולהעבירן במסועים לאגן הצפוני של ים המלח." לקרוא פעמיים ולא להאמין !!! מדינת ישראל מכרה את הזיכיון בפרוטות למקורבים... ומשלמת מיליונים לקבלנים ע"מ לקצור את המלח שנוצר ... בכנסת ישראל הדלתות מסתובבות......!!! נזק סביבתי בלתי הפיך ופגיעה אנושה במרקם העדין של ארצנו היפה... מנסים לטפל בסימפטומים במקום במחלה !!!! אנא עיצרו את הטיפשות !!!
אחד העם 1 | 25.01.15
36.
האם זה מלח שמיש למזון? בשפת היום-יום משמש
המושג "מלח" לציון מלח הבישול, אף שזוהי רק דוגמה אחת מני רבות לקבוצת החומרים הכימיים הנקראים מלחים. מלחים נקראים על שם היונים המרכיבים אותם (למשל ליתיום פלואורי). נהוג לרשום תחילה את הקטיון (לרוב יון המתכת או יון אמוֹניוּם), ואחריו את האניון. לעתים מלח ייקרא רק לפי שם הקטיון. דוגמאות: פחמה (קרבונט) הוא מלח של חומצה פחמתית : נתרן פחמתי (נתרן קרבונטי), למשל. כלוריד הוא מלח של חומצה הידרוכלורית: אשלגן כלורי (כלוריד האשלגן), למשל. ציאניד הוא מלח של חומצה הידרוציאנית (ציקלון בה): אשלגן ציאני, למשל. חנקה (ניטרט) הוא מלח של חומצה חנקתית: אשלגן חנקתי, למשל. זרחה (פוספט) הוא מלח של חומצה זרחתית: פוספיט הוא מלח של חומצה זרחיתית. גפרה (סולפט) הוא מלח של חומצה גופרתית: סולפיט הוא מלח של חומצה גופריתית; סולפיד הוא מלח של חומצה גופרית.
רם | 25.01.15
33.
לחלק לאזרחים ולתעשייה ולהוריד את מחירי המלח
ואז לכולם יהיה מלח בזול או בחינם --> יוקר המחייה יירד --> לכולם יהיה לחץ דם בשמיים --> לרופאים תהיה המון עבודה --> הרופאים יקבלו שכר גבוה יותר וגם הם לא יוכלו להתלונן שהם מקופחים --> מי שימות יפרנס את חברה קדישא וגם הם לא יוכלו להתלונן על חוסר בפרנסה --> האוכלוסייה במדינה תצטמצם ואז גם יפתר משבר הדיור --> הערבים יראו שגם היהודים נפגעים ואז גם הם לא יתלוננו --> פתרון לבעיה היהודית-ערבית בקיצור - כולם יהיו מרוצים!!! מ-ל-ח ל-ה-מ-ו-נ-י-ם !!!
ברונו | 25.01.15
21.
"חכמת ההמונים"? תקראו את התגובות של ה"המונים" ותבינו:
אף אחד לא הציע משהו שבאמת יכול לפתור את בעיית עודפי המלח שנשארים אחרי הפקת האשלג. לכן, אם לא רוצים לשנות את התהליך כך שהמלח ייפלט בנפרד ויועבר חזרה לאגן הצפוני של ים המלח, אז הפתרון של כריית המלח מתחתית בריכות האיוד והובלתו חזרה לאגן הצפוני הוא הפתרון המעשי היחיד. יעלה למפעלי ים המלח (שעד עכשיו פשוט הגביהו את הבריכות ולא טרחו לסלק את המלח!) יותר לייצר את המוצרים שלהם (אשלג, ברום וכו'). עדיף על כל פתרון שיוריד את האחריות למלח הנצבר ממפעלי ים המלח ויעביר אותם לכלל הציבור. אין ארוחות חינם!
יצחק | 25.01.15
13.
לערום את המלח וליצור את הר המלח הגדול בעולם, שייראה מהחלל - אטרקציה תיירותית.
ליצור את ההר במרכז הים עם שלוחות מלח שמובילות אליו. ליצור בתוך ההר בניינים ומקומות בידור. לחזק את ההר עם תרכובות שונות שיחזקו את היציבות. ליצור חדרי בריאות ומלונות בריאות בתוך ההר הנמוך בעולם. אפשר ליצור שם המון שיאי ג'ינס של המקום הכי נמוך בעולם + בשילוב של אינסוף שרותים שונים בתוך ההר חסרי תקדים. לוודא שהיסודות של ההר יעמדו ברעידות האדמה התכופות באיזור. (ממתינים לקטסטרופה בצ. ים המלח) כך שגם אם תתרחש רעידה, הר המלח שיושב על היסודות הללו, ינוע עם הרעידה וישרוד אותה. ע"ה טיפשות ההמונים.
IP PAVLOVA | 25.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת