אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

היקף המשכנתאות בינואר עלה ב־22% לעומת השנה שעברה

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
ל23- מסכים איתך
אנשים מתמרמרים ומתבכיינים אבל בפועל אין מה לעשות. המצב כבר כמה שנים טובות לא משתנה, להיפך הוא רק מחמיר והמחירים עולים. גם אני ואשתי עשיתי סקר שוק לפני שלקחנו משכנתא ובסופו של דבר בטפחות התאימו לנו בצורה הכי אישית ואכפתית לטווח הארוך (שאר הבנקים ניסו לתקתק אותנו העיקר נשחתום אצלהם שזה פשוט גועל נפש). כמו לכל דבר חשוב- צריך לעשות שיעורי בית כמו שצריך ומי שלא בא מוכן אוכל אותה
קובי | 01.02.15
23.
לא בוכים על חלב שנשפך. צריך
להמשיך הלאה ואם אנחנו לא הנכדים של רוטשילד אז מה לעשות, לוקחים משכנתא. אפשר להשיג תנאים טובים רק חשוב לעשות את זה נכון, לבדוק ולברר. אין צורך לממן יועץ משכנתא ולהוציא על זה עוד כסף כי גם לבד אפשר להשיג תנאים טובים, פשוט עניין של סקר שוק, בירורים וגם קצת מיקוח.
יניב | 26.01.15
22.
מזה שתכתבו כאן שיש בועה לא תהיה לכם דירה
מי שחושב שיקבל דירה מהמדינה או שהמחירים יירדו לא מבין איפה הוא חי. כל הסופר-מומחים שכל מיומנותם הפצת שטויות בטוקבקים שכותבים על המחירים שיירדו, על זה שאין מחסור בדירות ועל זה שצריך לחכות ומסבירים למה יש בועה, להם אין דירה ולעולם לא תהיה. כי כדי לקנות דירה צריך לעבוד, לחסוך ולחיות רק ברמה שההכנסה מאפשרת. ואילו כל האפסים שכותבים כאן על בועה שהולכת להתפוצץ ישארו אצל ההורים או בדירות השכורות שלהם ויראו בעיניים כלות איך האחרים להם לעגו, כבר קנו דירות וכבר הספיקו להחזיר חלק נכבד מהמשכנתא. כי אין להם הכנסה טובה, כי אינם חוסכים וכי אינם שולטים בהוצאות שלהם. מחירי הדירות ימשיכו לעלות לפחות ב-5 השנים הקרובות, פשוט בגלל שחסרות עשרות אלפי דירות. גם אם ברגע זה יתחילו לשווק קרקעות לכל אותן דירות חסרות, עד לסיום הבניה שלהן יקח עוד 3 שנים. ומכיון שלא מתחילים כרגע לשווק שום קרקעות ובטח לא בכמות החסרה, לפחות ב-5 השנים הבאות מחירי הדירות רק יעלו.
אזרחית | 26.01.15
21.
אל תפחדו מעליית הריבית - קחו ריבית קבועה לא צמודה
מפחידים אנשים שהריבית תעלה והחוב שלהם יעלה, קחו שני שליש ריבית קבועה לא צמודה ושליש פריים, הריבית בשוק תעלה רק כאשר המשק בצמיחה, אם אתם רואים שהריבית עולה, פשות קחו הלוואה בריבית קבועה וחסלו את הלוואת הפריים, הרי זה היתרון המהותי במסלול פריים שהוא ניתן למחזור ללא עמלת פרעון מוקדם. אבל כמובן שאת זה הפקידים בבנק לא יגידו לנו ויעדיפו לדחוף לנו ריבית קבועה צמודת מדד בתקווה שנתפתה להחזר התחלתי נמוך יותר ב 100 שקלים אשר צפוי לעלות עם עליית המדד. אז שלא יעבדו עליכם!!!
איציק | 26.01.15
20.
ההסתערות היתה בעיקר על דירות יד שניה . מסקנה:
צעירים רצו לרכוש יד שניה, אבל החליטו לשנות את דעתם בגלל חוק מע"מ 0% שנותן הנחה על דירות מקבלן בלבד. הם חיכו וחיכו, ובנתיים מי שרצה למכור דירה יד שניה והיה לחוץ בזמן נאלץ להוריד מחיר כי הביקוש ירד והציפייה לעתיד היתה שהביקוש ירד עוד יותר (בגלל חוק מע"מ 0%). ברגע שהצעירים הרגישו חוסר ודאות לגבי סיכויי החוק לעבור (לפני פירוק הממשלה) חלק מהם חזר לתוכנית המקורית שלו והלך לרכוש דירה יד שניה. העובדה שהמחיר שלהן ירד קצת וכבר התחיל לשקף הוזלה מסוימת ביחס לתחילת 2014, עזר להם להרגיש שזו עסקה מספיק טובה, (גם אם בסוף יסתבר שחוק מע"מ 0% כן עבר) לגבי המשכנתאות - הבנקים מנסים להגדיל את כמות המשכנתאות משנה לשנה, כפי שעשו ביפן בסוף שנות השמונים. אם הסכום ימשיך "להיתקע" על 51 מיליארד בשנה, מחירי הדירות יפסיקו לעלות, וזה עשוי להקטין מאוד את הביקוש. אמנם אנשים צריכים מקום לגור אבל הנטיה היא לקנות נכסים רק כשמחירים במגמת עליה. בוודאי כשזה דורש לקיחת הלוואות ענק. עליית המחירים מרגיעה את הרוכשים, שגודל ההלוואה ביחס לשווי הנכס יורד אוטומטית (כי שווי הנכס עולה, לא כי הם הצליחו להחזיר את ההלוואה). בנוסף לכך, כל עוד המחיר עולה מהר, הקונים לא ממש מתרכזים במחיר הנכס (המפחיד) אלא רק בזה שבשנה הבאה הוא צפוי לעלות יותר (לפי אמונתם). כשהמחירים מפסיקים לעלות גם משקיעים מפסיקים לבוא, כי התשואה היום נמוכה מאוד והיא מתחילה מתשואה שלילית (עקב מס הרכישה). להזכירכם ב 2007 לפני שהמחירים התחילו לעלות, היקף המשכנתאות בכל המדינה היה שליש מאשר היום.
תום | 26.01.15
19.
אנשים שוכחים דבר אחד - משכנתא לוקחים ל20-30 שנה
בשוק העבודה של היום איך אפשר להתחייב להחזר חודשי, גם אם הוא עומד בתנאים המומלצים, שליש מההכנסה, לא יותר מגובה שכר דירה וכו. דוגמא חשבונאית פשוטה: זוג + 2 ילדים היום מוציא סדר גודל של 15 אלף שקל כל חודש. שני בני הזוג עובדים ומשתכרים יפה אחד מבני הזוג מביא 9 אלף והשני 7 (נטו כמובן). הכנסה משותפת של 16 אלף בחודש = יכולים בקלות להרשות לעצמם החזר משכנתא של 4000, ועם קצת מאמץ שמים בצד כל חודש 1000-1500 שקל. עוברים 5 שנים במצב הנתון, השכר הראלי לא עולה יותר מדי ואחד מבני הזוג מפוטר. אופ עברנו מתזרים חיובי לתזרים שלילי של 6-8 אלף בחודש, אבל מה יש לשלם משכנתא עוד 20 שנה, בעיה לא? ליקנות דירה היום במחיר של 1.5+ מליון ולקחת מימול של 70% זאת התאבדות כלכלית!!
משה | 26.01.15
18.
לווים לא לוקחים בחשבון את הסיכון הגדול ביותר שזה הם עצמם כלומר
לווים שלקחו משכנתא של 1,2 מליון (ממוצע) שזה מטורף בפני עצמו על כל 100K ש"ח לתקופה של 25 שנה עלייה של 1% בריבית והופ יש תוספת של 15000 אלף שח למשכנתא כלומר 15000*12 =180000 וזה רק אחוז 2% הופ 360000 ש"ח וזה רק 2% כמו כן הם לא משלמים ריבית אפסית אלה 10% (רוב הלווים) כיוון שהוראת קבע יורדת לעו"ש ואז משלמים ריבית דריבית ואז כל כמה חודשים הם נחנקים ושוב לוקחים הלוואה על חשבון המשכתא יאללה תוספת של 300 ש"ח ל20 שנה והם לוקחים עוד 200K ושוב מרגישים "עשירים" ונוסעים לחו"ל יושבים בבתי קפה מה לא נהנה אנחנו עובדים קשה אנשים נוטים לממש רווחים מהר (עליית ערך הנכס)
רן | 26.01.15
17.
למה הבנקים לא דואגים ?
כי בשונה מארה"ב - שם המשכנתה היא כנגד הנכס - החזרת את הנכס, אין לך חוב. בארץ זה לא ככה . אם קנית דירה ב 2 מליון ואתה לא יכול לשלם, הבנק יקח לך את הדירה- ימכור אותה בזול - ואתה תהיה חייב לו את ההפרש. למה זאת בעיה ? במקרה של פיצוץ בועה - לא תהיה אפשרות למכור את הנכסים ( השוק יהיה מוצף ) והמחירים ירדו לריצפה - מה שיוביל למעמד חדש בחברה הישראלית - צמיתים - כאלה חסרי נכסים שחייבים לבנק מליונים ואין להם אפשרות להחזיר = כלומר עבדים מודרניים. הבנק יתן להם אשראי על מנת להתקיים בריבית כזו שיחייב אותם לעבוד לנצח לטובת הבנק ולהיות משועובדים לחוב שהם ייצרו לו. זה כמו בעולם הפשע - לא הורגים חייב - הופכים אותו לפרה חולבת עד סוף ימיו...עבד !
שגיא | 26.01.15
16.
אין מחסור בדירות במדינת ישראל .אך יש בועה
אין אנשים במדינת ישראל שגרים ברחוב . כך שאין מחסור בדירות יש בועה. ואף פוליטקאי לא רוצה שהיא תתפוצץץץץץץץץ במשמרת שלו כי יאשימו אותו אם רוצים . תוך דקה הבועה תתפוצץץץץץץץץץ ומחירי הדירות ירדו כולם הנוגעים בדבר יודעים את זה אך הם מפחדיםםםםם תשאלו את ביבי לא התפלא אם ביבי בתקופה הקרובה יתפטר .כי הוא לא יודע איך להתמודד עם הבועה
עזרא צפניה | 26.01.15
15.
תגובה ל-12
בינתיים בתחום הנדל"ן בישראל כל מי שחיכה הפסיד. מה לעשות שהביקוש האמיתי לדירות גדול יותר מההיצע? וזה עוד לפני שאנחנו לוקחים בחשבון עליית הדולר (משפיע על התשומות של הקבלנים) וכד' עד שהתנאים האמיתיים בשוק לא ישתנו, המחירים רק יעלו, ולא יעזרו כל מיני תרגילים פיננסיים כגון מע"מ 0, מחיר מטרה וכד'...
השפוי | 26.01.15
14.
לוקחום משכנתא אך ורק כאשר ...
* יש את כל ההון העצמי ביד (כולל כסף להוצאות נלוות). * כאשר ההחזר החודשי לא עולה על 30% מההכנסה . * כאשר ההוצאה להחזר שווה או קטנה משכ"ד האפשרי. * כאשר קונים דירה יד שנייה במצב סביר עד טוב * כאשר אין שום הלוואה החרת למעט הלוואה לרכב (ליסינג) * הכי הכי הכי חשוב: כאשר בונים תקציב חודשי, רבועני ושנתי ולא חורגים ממנו אפילו סנטממטר.
אלמוני | 26.01.15
13.
עובדים עלינו.... ואנחנו לא רואים
מה מציין היקיף המשכנתאות? ההיקיף עלה גם כאשר לא קנו דירות בחודשים שלפני נפילת הממשלה. רוב המשכנתאות נובעות ממיחזור והגדלת ההלוואה לכיסוי חובות - העובדה לכך היא שאין הסבר אחר להגדלת היקף המשכנתאות כאשר היתה ירידה ברכישת הדירות. בכל מקרה - אנשים שקונים היום דירה יעברו 30 שנים מאוד לא נעימות בהחזר החוב המפלצתי הזה.
אמיר | 26.01.15
10.
הדברים פשוטים...מאוד!
זוג צעיר רוצה לקנות דירה...הוא רואה את השכונות היפות והחדשות ואומר לעצמו וואלה פה אני רוצה לגור ואז הוא מגלא שאין לו את ההון העצמי ואז הוא אומר טוב בסדר נחכה למע"מ 0 ואז הוא מגלה שגם את זה אין אז הוא הולך קונה דירת זבל במחיר שהיו של דירה חדשה לפני שנתיים. זאת הסיבה שאנשים קונים דירה מיד שניה. אגב ביקוש היצע....יש כל כך הרבה דירות גם חדשות גם על הניר וגם ישנות הבעיה המחירים...כשמישהו לפעמים אומר לך שהוא מבקש על הדירה שלו כמו על דירה חדשה או יותר אתה מבין שיש לך בעיה רצינית.
 | 26.01.15
6.
לוקחום משכנתא אך ורק כאשר ...
* יש את כל ההון העצמי ביד (כולל כסף להוצאות נלוות). * כאשר ההחזר החודשי לא עולה על 30% מההכנסה . * כאשר ההוצאה להחזר שווה או קטנה משכ"ד האפשרי. * כאשר קונים דירה יד שנייה במצב סביר עד טוב * כאשר אין שום הלוואה החרת למעט הלוואה לרכב (ליסינג) * הכי הכי הכי חשוב: כאשר בונים תקציב חודשי, רבועני ושנתי ולא חורגים ממנו אפילו סנטממטר.
אלמוני | 26.01.15
3.
זה נכון שיש ביקוש אמיתי
אבל תנאי ההלוואה הם בועה. כאשר אנו מדברים על ריבית שך 0.25%. אז אנשים מסתכנים ולקחים הלוואות עם החזרים של 30 עד 50 אחוז מהכנסה המשותפת. וזה מבלי לדבר על הלוואת חוץ בנקיות (בעיקר חברות אשראי ושוק אפור). ותוספו על יוקר מחייה שרק ניהיה יותר ויותר קשה. התוצאה: מספיק הרעה קטנה ביותר בשוק (עלית רבית ל 1% ) כדי ליצר זעזוע ביצבות הפנסיסת של רוב נוטלי ההלוואות. ואם המשק יכנס למשבר ויתחילו גלי פיטורים תהיה בכלל סכנה ליציבות הבנקיים. אז נכון כולם רוצים דירה, נכון אין מספיק לכולם. אבל לא כולם באמת יכולים להכנס להרפתקה פננסית.
תותחן | 26.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת