אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התחרות יוצאת לדרך: דיויד גילה נתן אור ירוק להוזלת גבינות צהובות

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
כבר יש גבינות כאלו במרכולים מסויימים
ברשת אחת מוכרים גבינות תוצרת גרמניה, מסוג גאודה, גרוייר ואדם, במחיר של פחות מגבינות שבפיקוח וכן, ראיתי את האריזה והמרכיבים - אין עמילן וטונה מלח, גבינות טבעיות, רק צעירות יותר מגרוייר או גאודה אמיתית. אחוז השומן אמנם מעט יותר גבוהה אבל ב-3.99 ל-100 גר' באמת לא אכפת לי. שייחנקו בתנובה.
עובש | 27.01.15
38.
הבעיה שהרשתות מוכרות את היבוא במחיר נמוך רק במקצת וכך גונבות לציבור את החיסכון
נחמד מצד הממשלה, אבל הגבינות והמוצרים המיובאים בזול מחו"ל נמכרים אחר כך ברשתות במחיר שהוא נמוך אך במעט ממחיר המוצר המקומי. בדרך זו הרשתות גם מגינות על עצמן מירידת מחיר אמיתית וגם גוזלות את ההטבה במכסים שהמדינה מעניקה - מהציבור.
פשוט שוק של רמאים | 27.01.15
37.
הגבינות מתוצרת הארץ רק צבועות בצהוב, גבינות מחו"ל הן גבינות בשלות.
הגבינות מתוצרת הארץ רק צבועות בצהוב, גבינות מחו"ל הן גבינות בשלות טבעיות. כל מי שיטעם גבינה מחו"ל ליד גבינה מהארץ ירגיש מייד את ההבדל בטעם לטובת היבוא. אם ימשיכו לייבא רק גבינות כשרות נמשיך לקבל גבינות גרועות במחיר מופרז מכיוון שאף יצרן רציני לא ירצה להתעסק עם דרישות יצור מוזרות לכמויות קטנות (סה"כ מספר שומרי הכשרות בארץ נמוך ממספר תושבי עיר בינונית באירופה).
בני | 27.01.15
36.
על מי הם עובדים????
רבים בוודאי לא שמו לב לכך כי אינם קוראים את התווית, או לא חושבים לבקש מהמוכרת בדוכן הגבינות לראות את התווית לפני שהיא/הוא פורסים להם גבינה במשקל, אבל גבינות רבות המיובאות לארץ (וגם במקומיות זה קיים) מכילות שומן צמחי (של ווילי פוד למשל) באחוזים גדלים והולכים.... טיפ: הבעיה בלעדית לגבינות הכשרות!!! מאידך, המחירים על גבינות איכותיות ממשיכים להיות גבוהים. צ'דר אנגלית למשל נמכרת ב-100 שקל לק"ג ומעלה. ובל נשכח את מחירי הגבינות האחרות המוצעות ב-150 עד 200 שקל לק"ג. מעניין את המה שמו שלי גבינות צהובות נחותות; סורי, אבל גבינות כגון עמק וכדומה מענינות אותי כמו סרדינים בשמן צמחי; במילים אחרות הן לא!
המתריע בשער | 27.01.15
33.
בשוק פרובינציאלי קטן של חוסר סיכוי לתחרות אין סיכוי לירידת מחירים -היבואנים מתאימים המחיר לקיים
כאן לא אמריקה ולעולם לא תהיה תחרות ! כבר היום היבואנים מתאימים את מחיריהם לרמה הקיימת ולא מורידים גרוש ,והכל עבודה בעינים של כביכול "תחרות" ! אין ולעולם לא תהיה פה תחרות ! די להונות את הציבור !
משיח | 27.01.15
29.
עושים צחוק מהישראלים, שאין להם מושג כמה זולות הגבינות הצהובות האיכותיות באירופה
גבינות מצוינות באירופה עולות שליש בהשוואה לישראל. ועכשיו, לאחר נפילת היורו - אפילו פחות. מדהים שישראלים מוכנים לשלם כל מחיר ששמים להם בסופר. לאנשים כאן אין מושג כמה צריכים לעלות דברים והם גם לא עושים מאמץ סביר כדי להוזיל עלויות של קניות. ככה משפחות ההון תמשכנה לחגוג עלינו ובגדול. הממונה על ההגבלים לא יכול לשנות את התרבות הישראלית, שהיא שורש הרע בצרכנות כאן. גילה הביא את החמור לשוקת, החמור נוער ונוער וממשיך להתלונן, אבל לא שותה... מה עוד אפשר לעשות?...
בקיצור, ממשיכים לעשוק אותנו | 27.01.15
28.
שלא יעבדו עלינו
הדרך עוד ארוכה ואני לא רואה הוזלה משמעותית. גבינת עמק היא מהנחותות שבגבינות כך שתחליף שלה זה בטח לא משהו. גבינת בורזין המדהימה לדוגמא עולה בגרמניה, צרפת ואוסטריה בין 1.40 ל-1.60 יורו שהם בסביבות ה-7 שקלים. אין שום סיבה שבארץ נשלם עליה מעל ל-20 שח. השינוי חייב להיות יותר מהותי.
דני | 27.01.15
20.
צריך לבדוק את תיאום המחירים בין תנובה לטרה
איך יתכן שטרה יצאו עם קו חדש של גבינות תהובות אבל המחיר זהה לחלוטין למחיר של גבינות תנובה ? הרי תחרות אמורה להוריד מחירים. הייתי מצפה לתחרות מחירים חריפה בין החברות, אבל זה לא קורה ומחיר "נועם" של טרה הוא בדיוק כמו גבינת "עמק" של תנובה. בכל מדינה נורמלית הממונה על ההגבלים היה פותח בחקירה כיצד מחירי הגבינות הקשות (שאינן בפיקוח) זהים בין היצרנים. אצלנו ? נו באמת...
א. | 27.01.15
19.
אז שלא יעבדו עלינו.......
כרגיל מסבכים את הנושא לרמה שרק הפקידות והמעורבים בדבר מבינים את ההסדר וזה לטובת שני הצדדים כאשר העם משלם את המחיר והם חותכים קופונים.הסיבה פשוטה "הון שלטון" הפקידות דואגת ליבואנים שבהסדר , והם מנציחים את שלטון הפקידות לטובת שני הצדדים , לכאורה סינרגיה מושלמת מושחתת " פר אקסלנס " של שני חלקים שמהווים את השלם - התוצאה העם משלם על קג גבינה פרמזנו 140 שח" באירופה15-10 אירו . אין ספק שממש עובדים עלינו
דוד | 27.01.15
18.
הורדת המחירים בישראל תביא אסון - בנק ישראל יהיה חייב להוריד ריבית למינוס ומחיר הדירות יוכפל שוב!
תחשבו קצת קדימה - הוזלה של 2% במדד המחירים לצרכן לא תשפיע כמעט על הכיס שלכם אבל היא תכריח את בנק ישראל להוריד ריבית ולהתחיל לרכוש נכסים בעצמו במטרה לשוב וליצור התייקרות מחירים כפי שמחייב אותו חוק בנק ישראל. הוא חייב שהמדד יעלה בין 1% ל 3% בשנה, ואם המדד יורד במקום לעלות הם מחויבים על פי חוק לצאת בצעדים דראסטים שיפגעו בכל מי שמנסה לחסוך כסף ויכריחו אותו לרוץ לקנות דירה. גם אם מחיר הדירה יגיע ל 4 מיליון שקל ושכר הדירה ישאר 40,000 שקל בשנה, כלומר תשואה עלובה של 1% (לעומת תשואה של 5% שהיתה פה עד לא מזמן), עדיין משקיעי הנדלן ירצו לקנות גם במחיר החדש והגבוה, כי לא תהיה להם אפשרות לקבל תשואה על הכסף בשום אפיק אחר עקב הריבית השלילית. גרוע מכך - הורדות הריבית של בנק ישראל לא יצליחו להעלות בחזרה את האינפלציה, ואת העליה במחירי הדירות ממילא לא לוקחים בחשבון בסטטיסטיקה (כך מקובל בארצות רבות וגם בישראל) כך שגם אם המחירים יוכפלו האינפלציה הרשמית תישאר במינוס וגם הריבית תמשיך להיות במינוס. דבר זה יגרום לאנשים לשלם עוד ועוד על דירות, ואז ישאר להם פחות כסף לקניית סתם מוצרים רגילים, דבר שיגרום לחנויות בארץ להוזיל מחירים כדי למשוך בחזרה קונים, דבר שיביא לאינפלציה הרשמית לרדת עוד יותר! ושוב בנק ישראל יוריד ריבית למינוס גדול יותר! ומחירי הדירות יעלו עוד יותר!
אזהרה למביני כלכלה | 27.01.15
16.
אוכל לא בריא מטיל עלויות על מערכת הבריאות - למה מוזילים?
יש להעלות מיסים על מזון שאינו בריא שכן הוא מטיל עלויות על מערכת הבריאות. מי שאוכל מזון לא בריא ואח"כ נופל לנטל על מערכת הבריאות ובעצם על יתר חבריו שמשלמים מיסים - עליו לכסות את הוצאות הטיפול בו דרך המיסים שישלם על אותו מזון לא בריא. מצד שני יש להוזיל ולפקח על מחיריהן של קיטניות לגביהן אין חולק שהן בריאות. למה קילו גרגירי חומוס עולה בחנות של רמי 15 ש"ח? האם טון צריך לעלות 15000 ש"ח?
אורי | 27.01.15
15.
גם מסובך וגם לא יעיל!
למה הכל צריל להיות מסובך, למה פשוט לא להסיר מכסים או להקטינם משמעותית?! למה להגביל בכמות?! אני אגיד לכם כי הם לא באמת רוצים לפגוע במונופולים, אלא רק להראות שעושים משהוא! אני רוצה לקנות גבינה איטלקית בזול במקולת קטנה לייד הבית שלי!!! וזה לא יקרה כי תנובה תשמור על 60% מהשוק במקום 83% ושופרסל היחידה שתמכור. יופי! גם מסובך וגם לא יעיל!
הייטקיסט | 27.01.15
14.
נראה. כששופרסל ייבאה תפוחים, הרווח נשאר כולו אצלה.
כך שלא בטוח שמשהו מזה יגיע לצרכן. חבל שהצרכנים כאן כל כך נרפים, שהם תריכים שהממשלה תפתור להם את הבעיות. אם גבינות תנובה מיוצאות ונמכרות בחול בחצי ממחירן בארץ, ברור שהבעיה היא שהלקוח הישראלי פרייר מארץ הפריירים, ותנובה מנצלת את זה. אם הייתם מוותרים על גבנ"צ לשבועיים, המחירים היו יורדים. וככה בעל המחירים בסופר. זה בידיים שלנו, וחבל שאנו מאפשרים להם לסחוט אותנו.
עמית | 27.01.15
8.
למה צריך מכרזים ומכסות ?
למה לא פשוט לפתוח את השוק ליבוא חופשי ? ליצרנים המקומיים יש יתרון של בחיסכון בעלויות יבוא. ואם באמת רוצים, אפשר לתת להם יתרון נוסף כמו מכס של אחוזים בודדים על יבוא. כנראה שזה יותר טוב ממה שיש עכשיו אבל מכרזרים ומכסות לא באמת יאפשרו תחרות מלאה בשוק. הרי לא כל חברה תבחר לגשת למכרזים האלו ואם השוק היה פתוח ליבוא היינו רואים הרבה יבואנים, שפע של מוצרים וכנראה גם מחירים טובים יותר.
צ | 27.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת