אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שר האוצר היווני החדש יוצא להציל את אירופה כולה

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
ל13- תתחיל את המהפכה בלעדי
עוד רפה שכל שזורק סיסמאות נבובות לאוויר. לאורך עשורים יוון חיה בלי חשבון: מנגנון של עובדי מדינה מנופח, גיל פרישה שבו בכל העולם עוד קורעים את התחת, תוצר גולמי שמתקדם לאחור בקצב של רפובליקת בננות, חיים בלי חשבון, וחובות עד התקרה. עכשיו כשהגיע הזמן לשלם על חטאי העבר שכל אזרח במדינה הזאת נהנה מהם, הם מתחילים לילל. ואת החובות מי ישלם? בנון? העיקר לצרוח קפיטליזם חזירי ומהפכה בין אם זה שייך או לא
פנחס סנפיר | 29.01.15
17.
שופוני יא נאס
לא שבא עם גישת "חמור קופץ בראש" לא צליח בניהול כלכלת מדינה ועדיף היה שיישאר באקדמיה. אין ליוונים במה לאיים - ולכן הסיכוי שמוסדות האיחוד ייענו לדרישותיהם אפסיות. ככה זה כשבאים לציבור באמירות פופוליסיות שאין מאחוריהן כלום. בקיצור- היוונים צריכים להתרגל לעולם שמחוץ לגוש היורו.
איציק | 28.01.15
14.
הוא צודק ב-100% בכל מילה ומילה שהוא אומר. הניתוח שלו מדוייק. ואני מקווה שיהפוך את אירופה על הראש
הן הפתרון האמריקאי למשבר 2008 והן האירופאי למשבר 2011 היו מונעים ע"י אותן מטרות: הגנה על המוסדות הפיננסיים הגדולים, שהם עצמם היו גורמי המשברים האלה, כשאת המחיר שילמו, משלמים וישלמו האזרחים הפשוטים, מי יותר ומי פחות. עצם הפתרונות האלה מבטיח את התרחשותו של המשבר הבא, שיהיה יותר חמור מכמה סיבות: א. המוסדות הפיננסיים רק המשיכו לגדול מאז 2008. ב. מרווחי השומן של האזרחים התכווצו (או נעלמו) מאז 2008. ג. פעולות הצנע/צמצום תקציבי (בעיקר באירופה) יגרמו לנקודת מוצא חלשה יותר לצורך הטיפול במשבר הבא. ולמי שלא מבין: חלקים מאד משמעותיים מנתוני הרקע של המשבר ב-2008 (והגל השני שלו ב-2011) מתקיימים כרגע במדינת ישראל, אם כי בעוצמה יותר נמוכה. אבל עוד עליה של 5-10% במחירי הדיור, עוד 5-10% האטה בפעילות העסקית, ועוד מלחמה/מבצע של 10 מיליארד ש"ח יכולים להפיל את המשק כמו שיריה מאקדח יכולה לגרום למפולת שלג - כל מה שצריך זו דחיפה קטנה שתניע את התהליך.
 | 28.01.15
9.
איסלנד הוכיחה שמה שרע לבנקאים יכול להיות מצויין לציבור
מצאו את ההבדלים: ביוון מתכוונים למנות כשר אוצר פרופסור לכלכלה שלא קשור בכלל לבעלי הון. בישראל מינו שר אוצר ללא תעודת בגרות שהיה פרזנטור של בנק הפועלים. אבל הבעיה האמיתית שלנו שיש לנו ראש ממשלה לא ראוי שמנסה להכשיל את השרים שמינה. נקווה שלא נגיע למצב של יוון עד שיוחלף.
אור | 28.01.15
8.
דברן גדול.שיחזיר את ההלוואה ואחרי זה שיעשה מה שבא לו
מאד קל לבוא עכשיו ולנסות להעמיד תנאים.בל ישכח האדון שהתנאים כבר סוכמו לפני שאירופה שיחררה את כספה אל מחוזות יוון. גם אז היוונים ניסו לקבל תנאים מקילים אך מרקל אמרה לא! היא שמה על השולחן הצעה שהעם הגרמני התנגד לה מאד,ולא יכלה ככה בקלות לזרוק כסף. יוון קיבלה מחוסר ברירה את התנאים הדרכוניים האלה עבורה,וחייבת לעמוד בדבריה. אי אפשר שכל ממשלה יוונית חדשה תגיע ותדרוש שינויים.זה לא הוגן, לא חכם ולא מוסיף להם שום אמינות. אם היו שואלים אותי אז הייתי אומר אז {ובעובדה אכן אמרתי} שהיוונים לעולם לא יחזירו את החוב הזה.הם היו שקועים עד צוואר בחובות ובסבעיות כלכליות ורק רצו את הכסף,ועכשיו? עכשעיו שיחפשו אותם......והם אפילו מאיימים....הם אומרים שהתקשרות עם רוסיה זה גם כן אופציה....והמערב משקשק מכך. זו אולי הסיבה שהתנאים ישתנו.בדבר אחד אני משוכנע היוונים לא יחזירו את מלוא הכסף לעולמי עד,וגם מה שיחזירו יהי חלק קטן מאד.
חיים | 28.01.15
5.
כלכלן או תעמולן ?
רק מלשמוע את שלל הביטויים והדימויים שבו הוא משתמש אפשר להבין עם איזה פופוליסט סוציאליסט חסר תקנה יש לנו עסק כאן . בקיצור הוא לא רוצה לשלם את החובות ומצפה שהאיחוד האירופאי ייתן ליוון עוד כסף "להשקעות" ? כמו תמיד בסוף זה יגמר רע עם משבר חוב והפסדי ענק לכל מי שקשור ביוון ובמיוחד לאזרחים שלה . לתשומת לב המצביעים לכנסת הבאה .
אני רק שאלה | 28.01.15
4.
כותבים על יוון ומתכוונים לישראל
תנועת המחאה כנגד יוקר המחייה אצלנו מכוונת בדיוק למקומות עליהם מצביע ורופקיס. קומץ האוליגרכים ששולטים בכלכלה שלנו לא משלמת מס אמת ולמעשה שודדת את המדינה מאזרחיה. שאיש לא יפחיד אותנו עם נטישת משקיעים. הנושא הוא פתיחת השוק לתחרות במקום מונופולים של דנקנר-תשובה-אריסון. רגולציה צרכנית על הבנקים וחברות הביטוח. השקעה מוגדלת בחינוך ומעונות יום. בנייה ממשלתית של דיור במחיר הגיוני כפי שנעשה בעבר ופיתוח הייטק בפריפריה. אותי מדאיג שמאות אלפי ישראלים צעירים חנוקים עם משקולת המשכנתא המזון ומוצרי צריכה שעולים כאן כפליים מאירופה. לרובם אין חסכונות לעת זיקנה מה שמטיל נטל נוסף על המדינה.
גיא ברק | 28.01.15
3.
חזק בדיבורים
כמו שר אוצר מסויים במדינה ים תיכונית אחרת, וורופקיס חזק בעיקר בדיבורים. מעשית, יש לפניו שתי אפשרויות: או לפרוש מגוש היורו, מה שאומר שערך המטבע היווני יצלול, עלויות המימון של החוב הלאומי ירקיעו שחקים, והוא לא יהיה מסוגל לממן שום פרוייקטי תשתית שאפתניים. הוא לא יהיה מסוגל אפילו לשלם את הריבית על החוב. או להישאר בגוש היורו, ולעשות מה שמכתיבים לו מלמעלה, בדיוק כמו קודמיו. בקיצור, פקה פקה.
אורן | 28.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת