אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"כשיהיה גירעון עמוק, גם מחיר מטרה תבוטל"

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
ל-30 אף 'בלן לא מחזיק רזרבות של קרקעות בשביל לשמור על ביקוש
עושים זאת מאלוצי נזילות כלכלית ואילוצים תכנוניים ומיסויים. המדינה לא אשמה בכך שהיא גובה פרוטות על כך שהזים עומד בלו"ז הבניה שהוקצה לו בחוזה החכירה. אלא, היא אשמה בכך שלוקח לה 17!!! שנים לאשר את התוכניות. התקופה הזו שהמדינה "תוקעת" את היזם עם הקרקע, מקשה עליו את הנזילות, כשהוא נושא מדי שנה בעול עלויות המימון של הקרקע. היזמים מאוד היו שמחים לנהוג כדבורה שעוברת בין רגע מפרח לפרח (לקנות, לבנות, למכור ולעבור לפרוייקט הבא). משמעות הדבר היא הקטת עלויות המימון, והשאת רווחים רבים יותר. במדינה מתוקנת, היו מאשרים את תוכניות הבנייה בתוך 3 חודשים (סטייל הגש ורוץ לרשת).
 | 01.02.15
31.
מה יש לומר..
חזירות! שואלים קבלן מה צריך לעשות.. הוא יגיד לתת כסף לקנות את הבתים שלו במחירי בועה. במקום לומר בואו נבנה דירות קטנות 60 מטר 2.5 חדרים בסטנדט זול יותר במחערים של 500 אלף לדירה. בואו נעדה מהפכה. אבל הקבלן חזרזיר.. יש לו דורות שלמים קדימה של ילדים להאכיל.. מה אגיד לכם.. איום ונורא לחיות פה..
בן | 31.01.15
30.
מצוקת קרקעות
מצוקת קרקעות- אין!!! חברות הנדלן הגדולות מחזיקות בקרקעות זמינות לפיתוח שאת רובן הגדול רכשו מהמדינה. והם אינם בונים: הם מקפיאים בניהכדי להבטיח ביקוש מתמיד המעלה את ערך הדרקע ןאת ערך התוצר הסופי. הם ספסרי קרקעות. כולם. המדינה משחקת תפקיד ראשי בספסרות הקרקעות הזו- לא בכך שהמדינה גובה עבור הקרקע, אלא בכך שאינה אוכפת את לוח הזמנים בחוזה החכירה של פיו נרכשו הזכויות בקרקע, ולעולם, אך לעולם איה לוקחת קרקע בחזרה: המדינה גובה פרוטות על אורכות ללו"ז החוזי שאינן עומדות בשום יחס לעליית מחירי הקרקעות. הגיע הזמן לבדיקת מבקש המדינה ואפילו ועדות הכנסת לספסרות המבישה בקרקעות המדינה ולמחיר שכולנו משלמים על השארת נכסי הקרקע הללו בידי יזמים חמדנים.
נדלניסטה | 30.01.15
23.
כשהמדינה תבין שזו חובתה לדאוג לדיור, כמו שחובתה לדאוג לכבישים אז יהיה סוף לבועה
המדינה צריכה להפסיק לחשוב על מיקסום רווחים בשוק הדיור. היא צריכה להגיד לקבלנים ולפקידי האוצר - הבנתי אתכם, ואת האינטרסים הצרים שלכם, ואני הולכת עכשיו לטפל בבעיה מבלי לשאול את דעתכם המלומדת. הבנתי שהשוק הפרטי לא יתן מענה לאזרחי ישראל, ואני מקימה חברה ממשלתית שבונה דירות במסות בכל חלקי מדינת ישראל. לא מוכרת קרקעות - אלא ממש בונה דירות ושכונות וגנים - הכל. לאחר מכן אני מוכרת את הדירות במחירים נמוכים - למה? כי אין לי עלויות כל כך גבוהות. את הקרקע אני מקבלת בחינם, ואני גם לא משלמת מיסים לעצמי או לעיריות. זהו. הבנתם איך אפשר להוזיל דיור אם באמת רוצים? אבל המדינה לא רוצה! פשוט לא רוצה!
מירית | 29.01.15
22.
גרעון דווקא יוריד את מחירי הדירות במקביל למחיר מטרה. גרעון = הגדלת הריבית שישראל משלמת ולכן
גם הגדלת הריבית על המשכנתאות (ריבית משתנה כל 5 שנים, וריבית קבועה). הפריים אמנם נקבע על ידי בנק ישראל אך הוא רק שליש מהמשכנתא. מה שאני רוצה להגיד זה שגרעון עוזר להפחתת מחירי הדירות שזו גם המטרה של תוכנית מחיר מטרה, לכן גרעון במקביל לתוכנית זה אפילו יעיל יותר
כלכלן | 29.01.15
19.
עם יחס כזה לפניות שלנו לאחר אכלוס, ונסיון לחסוך בכל דבר
על חשבוננו - תוך גביית מחיר גבוה מאוד פר דירה, לא תגיעו רחוק. בעיקר בזכות דעת הקהל. ועדים צריכים לריב עם המפקחים שלכם, והנציגים שלכם על כל דבר. אין שירות ללקוח. יש חסכון על גבי הלקוח. וככה אתם נראים בעינינו. ובסוף אנחנו נדפקים עקב כך כל חודש.
 | 29.01.15
18.
לאלו שמתלבטים אם לקנות דירה וקוראים את זה, שימו לב לשתי עובדות שהמנכ"ל סיפר פה:
קודם כל, הוא סיפר שלחברה יש כבר מלאי קרקעות של 7,000 יחידות דיור (וכנראה גם קרקע לנדל"ן מסחרי שנתעלם ממנו כרגע) כאשר לפי מה שהבנתי אולי בסוף 2016 הם יגמרו לבנות רק 1,500 יחידות דיור. מה שאומר שגם אם שר השיכון יצליח ויגדיל את שיווק הקרקע ל 80,000 יחידות בשנה, איש לא מבטיח שהחברות שקונות את הקרקע לא יחזיקו בה שנים רבות מבלי לבנות, כאילו זו מניה בבורסה שעולה בערכה, וכאשר בזמן ההחזקה בקרקע הם לא משלמים עליה שום מס (על בזבוז משאב ציבורי) ובנוסף לכך עלות הריבית שהם משלמים על הקניה נמוכה מאוד (בגלל הריבית האפסית שיש היום). דבר שני הוא הסביר שבשוק היוקרה אם הביקוש יורד צריך להוריד מחיר ואפשר להפסיד, בהנחה שהחברה רכשה את הקרקע ביוקר. כאן הוא מודה שמה שקובע את מחיר הדירה אלו כוחות השוק, כלומר ביקוש והיצע, וזה שהקרקע היתה יקרה זה לא משהו שהוא יכול לגלגל על הרוכש. להיפך- אם הרוכש לא מוכן לשלם הרבה זה בעיה של הקבלן שהוא רכש קרקע ביוקר והוא נאלץ להוריד מחיר בכל זאת ולהפסיד כסף. תבינו - זה יכול לקרות בכל שוק, לא רק בשוק היוקרה. אם אתם קוראים הרבה כתבות שבהם קבלנים מסבירים שהממשלה מוכרת קרקע ביוקר ולכן המחירים "לא יכולים" לרדת - הנה ההוכחה שזה שטויות. בשנת 2010 נמכרו דירות ביוקר על קרקעות שנקנו בזול, והתהליך ההפוך גם יכול לקרות. בנוסף לכך תזכרו שהמדינה לא קובעת בכלל את מחיר הקרקע, כי קרקע נמכרת במכרז, בו הקבלנים עצמם מציעים מחירים גבוהים פי 2 וגם פי 3 מהמחיר מינימום שהמדינה דרשה. זאת כי קבלן ש "מתקמצן" פשוט לא זוכה במכרז, ואילו מצד שני קבלן שמשלם גבוה זוכה במכרז ועדיין מצליח להרוויח בפרויקט (כי מחיר המכירה של הדירות הוא פשוט מטורף.)
נדלניסט לשעבר | 29.01.15
10.
נגמרה החגיגה
יזמי הבנייה לא היו צריכים לבנות , הם ישבו בעיקר בחיבוק ידיים הלהיטו את השוק והפחידו והזהירו את הזוגות הצעירים מעליית מחירים , זו הייתה סחיטה באיומים לשמה. הם יושבים על עתודות קרקע במליארדים . אז למה שהם יאהבו את מחירי המטרה . זהו החגיגה נגמרה . מסכים בהחלט עם מס. 1 , סינים + מס על אחזקת קרקע וגם מטיל עליהם את כחלון,
איציק | 29.01.15
6.
אכן, צריך להפריד בין מצוקת הדיור
של זוגות צעירים לבין עליית המחירים בשוק החופשי. דיור לזוגות צעירים צריך להיות אינטרס של הממשלה. כיוון שזוגות צעירים הם דור ההמשך שאמור להניע את הכלכלה ואם הם יקרסו תחת נטל הדיור הדבר יפגע ביכולת הקניה שלהם לדורות. בנוסף, זוגות צעירים ישקלו יותר ויותר להגר ולחפש את מקומם בחו"ל. דירות לזוגות צעירים צריכות להיות דירות קטנות של 3 חדרים באיזורי פריפריה, במחירי מטרה ועם עזרה ממשלתית כערבון למשכנתא בתנאים נוחים של עד 90%. הבדלה שכזו תמנע ירידת ערך לדירות קיימות מצד אחד ותאפשר לזוגות צעירים לחיות בכבוד מצד שני.
 | 29.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת