אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מי לימד אותך לגדל ילדים?

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
ייעוץ שינה שלנו אישית עזר מאוד (נים לא נים)
מאוד מתחברת לתגובות פה, גם אנחנו מאוד צינים לגבי כל ה"יועצים" למיניהם. אנחנו אנשים משכילים שיודעים לקרוא ולהפעיל שיקול דעת והגיון ובריא. אבל הגענו למצב שכל הזמן היינו עייפים, כעסנו אחד על השני - הזוגיות נפגעה וגם התפוקות בעבודה. בסוף לקחנו יועצת שינה שחברה המליצה לנו עליה וזה אחרי כמה שבועות התחלנו לקצור את הפירות. אני יודעת שיש כל מני סוגים של "שיטות" אז תבחרו את זאת שאתם הכי מתחברים אליה ועושה לכם הגיון ותלכו על זה. העולם נראה אחרת כשאתה קם רענן בבוקר.
מיכל | 29.09.15
40.
העידן המודרני שבו אנחנו חיים
הטלויזיה, האייפד, ההורים שעובדים המון ובקושי רואים את הילד (ומפצים באינספור צעצועים חדשים ומלא מתנות ואז בכלל הילד לא יודע להעריך את המתנות האמיתיות של החיים), בקושי מתקשרים איתו ואז לא פלא שצריך גורם חיצוני ׳כי הילד לא מתקשר ולא מספר׳.. למה אתם מצפים מילד שהתרגל לשבת מול הטלויזיה או מול המחשב, שבקושי יוצר קשרים אמיתיים עם הסביבה, שמפספס כל כך הרבה דברים חשובים בהתפתחות המוחית ובהתפתחות הבטחון העצמי אל מול סביבתו ובעצמו.. אנשים היום שכחו כמה חשיבות יש למגע, אינטימיות ומבט עמוק בעיניים..
לירון | 21.03.15
39.
פירות הפמיניזם - נשים מעדיפות "קריירה" על פני תפקידן החשוב ביותר, ואז מוציאות את הכסף כדי לפצות
על חוסר התפקוד שלהן בתור אמהות. כמובן, מהצד השני יש נשים חכמות שתפסו את הפואנטה, ומנגנות על המצפון שמעיק בצדק, לא חשוב לכמה סדנאות התעצמות והתחמשות נשים תלך אותה אישה שטופת מוח.
 | 14.02.15
38.
ממש לא מאמינה בכל ה"יועצים" למיניהם, מה גם
שהיום אפשר למצוא מידע באינטרנט\אפליקציות. לדוגמה כשגמלתי את הילדה מחיתול פניתי לעזרת האינטרנט, קראתי והתעניינתי וגם נעזרתי באפליקציית גמילה של האגיס שמאוד עזרה לתהליך. והכל היה בחינם כך שלא מאמינה בלהוציא הון על יועצים, כנל לגבי יועצות שינה והנקה.
אסנת | 09.02.15
37.
נגד "יועצים" בעד "בעלי מקצוע"
אני אבא לשלושה ילדים קטנים. מקריאת התגובות אני יכול לנחש שחלק מהמגיבים או שהם אינם הורים או שהם הורים ותיקים ששכחו מה זה ילדים וכמה הם מורטים לך את העצבים לדעתי אין שום פסול ללכת לבעל מקצוע, רופא, פסיכולוג, מרפא בעיסוק וכו' בשביל לפתור *בעיות אמיתיות* אני נגד תרבות היועצים בגרוש לחלוטין בוא לא נזרוק את המים עם התינוק כלכליסט בחרו להציג תמונה מעט גרוטסקית ואולי סרקסטית של המציאות. אני ואשתי מוקפים בהורים צעירים, חברים שלנו, הורים לילדים של מבית הספר והגן... פה ושם שומעים על יעוץ הזוי כזה או אחר אבל כתבה בעיתון זה נשמע מרוכז אולי קצת יתר על המידה בשביל לעורר עניין (עבד לכם כלכליסט!). אני לא חושב שהתמונה שעולה מהכתבה מיצגת את המציאות כל כך טוב אז בקיצור, לדעתי ייעוץ מקצועי כשצריך זה מצויין ואפילו נחוץ. יועצים שעשו סדנת פנג שווי של שלושה חודשים מיותרים לחלוטין.
יואל | 08.02.15
36.
במקום יועצים - אנשי מקצוע מוסמכים
אני בהחלט מבינה את הצורך של הורים בעזרה ובהתייעצות מדי פעם, אבל מציעה להורים לא להתפשר ולקבל הדרכה מאנשי מקצוע בעלי הכשרה ורשיון טיפולי של משרד הבריאות. יש מומחים להתפתחות מוטורית של תינוקות וילדים- פיזיותרפיסטים התפתחותיים. הידע בנושא הוא עצום, ומשתנה עם השנים, וזהו מקצוע אקדמי ומעמיק, ולא כל פיזיותרפיסט הופך מייד ל'התפתחותי'. הרוב ממשיכים בקורסים ותארים מתקדמים רבים בנושא. בתחום הייעוץ שינה - יש פסיכולוגים התפתחותיים שאף חוקרים את התחום ויכולים לספק (כנ"ל עובדים סוציאלים קליניים העובדים בהתפתחות הילד) להורים כלים רבים ותמיכה משמעותית מה שמדהים הוא, שגם התעריפים שלהם לא יהיו 'מוטרפים' כמו אלה שהציגו בכתבה. הם 'רק' למדו בין 4-8 שנים לפחות ועובדים בקליניקיות ציבוריות עשרות שנים, אבל אין להם רצון לעשוק.
פיזיותרפיסטית התפתחותית  | 07.02.15
33.
לפסיכולוגית גילי
הורה שמטלטל את ילדו, מכה אותו כדי שיחריש אינו עושה זאת מתוך אינסטינקט אלא כי הוא אדם רע ואולי אף סדיסט. אף יועצת שרלטנית או פסיכולוגית מלומדת תוכל לחנך אחרת את אותו הורה. אמנם אין קהילה רחבה כבעבר, אך יש משפחה קטנה שעשויה לענות על צרכי ההורים. מה שנעשה היום הוא ניצול ציני של יועצים סוג ז שכל עניינם הוא בעשיית רווח אישי
אפי | 07.02.15
32.
קורסים להורות מיטיבה דווקא הכרחיים בעיני!
יש ערך להדרכה בהורות צעירה מאנשי מקצוע דווקא בעידן שלנו שאין בו מסורת של קהילה תומכת להורים צעירים. אני מזכירה שפעולה לפי אינסטינקט מובילה הורים לטלטל את התינוקות כשהם בוכים, להכות אותם כשהם לא ממושמעים ולהשכיב אותם על הבטן ולסכן במוות בעריסה וקצרה היריעה מלהכיל. בעיני זה מבורך שהורים רוצים ללמוד איך להיות הורים ולא רק שזה קריטי, אלא שזה צריך להיות משהו שהמדינה מממנת ונותנת הטבה למי שמשתתף. כמו קורס נהיגה מונעת - קורס הורות מונעת. תאמינו לי שלטווח הרחוק זה משתלם.
גילי פסיכולוגית קלינית ומנהלת טיפול קרוב | 07.02.15
28.
אם נשווה רגע הורות לעבודה
בתור מנהל בחברת הייטק, אני עובר מספר לא מבוטל של קורסים שמנחים אותי איך להתנהג עם העובדים, איך לראיין, איך ללוות מוצר לאורך שלבי הפיתוח שלו, ועוד מיומנויות רבות אחרות. זאת בנוסף להמון יועצים, שמנחים אותנו לגבי ה-UX, תכניות ההדרכה, תהליך ביצוע ניסוי, וכו'. אפשר לסמוך על התאגיד שבו אני עובד שלפני שהחל בתכנית ההדרכה הזו, ועם השימוש בכל יועץ, הוא בוחן היטב את התועלת הכלכלית של כל מקרה. כלומר, אם מוכח שיש תועלת בקורסים שמנחים מנהל איך להתנהג עם עובד שלו, למה לא בייעוץ להורה? בייחוד כשבייעוץ להורה מוכלות גם טכניקות לא מעטות. בשורה התחתונה: - התינוק שלי היה יושן 5-6 שעות ביממה. בעקבות ייעוץ שינה הצלחנו לעלות לכ-12-13. - ייעוץ התפתחותי (בחינם, לכל המקטרגים) הנחה אותנו לשים תשומת לב לזחילה, סימטריה, ולימד אותנו טכניקות מצויינות להרגיע את הילד. - כל זה לא בא להחליף חלילה את הזמן שלנו איתו, או את הסבים והסבתות שתמיד שמחים לבוא. בשורה התחתונה, לא מעט בזכות ספרים ויועצים, יש לנו ילד שכל הזמן מחייך, מתפתח מצויין, ובעיקר - כיף לו איתנו ולנו איתו. אז למה בעצם לסרב לכמה עצות טובות בנושא שהכי יקר לנו בעולם?
דן | 06.02.15
27.
ומוסיפה -תבדילו בין שרלטנים ליועצים שעוזרים! יעוץ שינה - עובד. נכון- אפשר לבד
ובכל זאת היום מקובל ללדת בבית חולים, עם אנשים נותני שירותים שמבינים בזה יותר. אני אישית לא נעזרתי ביועצת שינה -וילדי ישנים נהדר. לא נעזרתי ביועצת גמילה- וילדי נגמלו בנורמה. וכמובן לא נעזרתי ביועצת פלוצים- וילדיי מפליצים (גם אני). אבל מי שמרגיש שהוא צריך ייעוץ, ואין לו חברה או קרובה שמנוסה בתחום ואפשר לסמוך עליה? מי שרואה שהוא לא מצליח להגיע למצב שבגיל שנה הילד ישן לילה רצוף? גם אם כל מה שהוא צריך זה סמכות חיצונית שתגרום לו לבצע מה שכתוב בכל כתבה בעיתון. אם זה עוזר לו- מה רע? ובוודאי עם משהו כמו מדידת מנשאים -כמי שהיו לה כמה מנשאים - תמיד הלכתי לחברות שילדו והדגמתי להן, בבית ובצורה רגועה (ולא בחנות כשהתינוק לא רגוע). אז מי שאין לה חברה, למה שלא תזמין סיוע?
אפשר גם ללדת לבד עם האמא | 06.02.15
18.
מיותר לחלוטין- פשוט תהיו הורים
פשוט להיות הורים, לחבק, אהוב, לפרוש שמיכה ולתת להם לשחק. לא צריך יותר מזה. כל השאר מיותר. אם הכל בסדר וההתפתחות תקינה לפי ביקורת תקופתית שנקבעת בטיפת חלב. אני כבר 7 חודשים בחופשת לידה ונהנית רק לשחק ולחבק ולהיות שם בשבילו. משלימה ידע חסר בספרים ועושה מה שנראה לי לנכון.
אילת | 06.02.15
15.
קצת שטחי: מלבד הרוח הקפיטליסטית, ותופעת "הכל-אחד-נהיה-מומחה", המגמה מצביעה גם על שינוי חיובי
ההבנה שאינסטינקט אימהי לא תמיד מתעורר מעצמו, ושלא כל התשובת נמצאות באופן אוטומטי אצלנו בפנים כשאנחנו הופכים להורים, היא מהפכה חשובה מאוד. לפני עשרים שנה, בקושי דיברו על דיכאון אחרי לידה. היום יודעים שזו תופעה נפוצה, שהכלה של חרדות האם, הכנה אמיתית לפני הלידה ותמיכה בקשיים שלה אחרי חשובים מאוד כדי להתמודד איתה. יש גם המון סכנות לילד שהעלאת המודעות להן מצילה חיים - מטביעה באמבטיה ועד תסמונת התינוק המטולטל. תאונות כאלה קרו ועוד איך גם בעבר, רק פחות דיברו עליהן בעידן שבו ילד היה עניינו (אם לא רכושו) של ההורה ולא של החברה. כנ"ל לגבי תגובות הוריות כמו ענישה גופנית, כולל לתינוקות, שהופחתו בזכות נורמות חברתיות (והשאירו הורים מתוסכלים, שמתנגדים לדחף, הבאמת אינסטינקטיבי, לתת מכה - עם השאלה "מה עושים במקום?").
 | 06.02.15
14.
תגובה לכתבה
אולי יש שרלטנים ואולי יש כאלה שמנצלים את חוסר הנסיון שיש להורים חדשים אבל יש ויש..למשל בכתבה מופיעה דולה ויועצת לאחר לידה קרן מור שאותה אני מכירה ושמעתי יולדות שהיא ליוותה ,שהיא אישיות מדהימה ומקצוענית בתחומה וממש לא פועלת מתוך בצע כסף אלא ממש מתחברת אישית ליולדת ונותנת המון מעצמה מעל ומעבר למה שכלול בשירות הדולה לכן אי אפשר להכליל ..
לימור | 06.02.15
12.
פעם גם היו תרופות סבתא במקום אנטיביוטיקה
חבל שהתגובות והכתבה מוצגים בצורה שלילית, למה שרלטנים יותר מכל יועץ אחר? זה לא אינסטיקנט בסיסי לדעת לעצב ובכל זאת יש מעצבים? כמו בכל תחום בחיים יש מי שרכש ידע ומיומנות ויש מי שחווה פעם ראשונה ואין סיבה שיבצע טעויות מיותרות ויילמד בעצמו, כשלמידה כרוחה בטעויות בגוף ובנפש שיכולות להיות טראמטיות ואף מסוכנות. האינסטינקט ההורי לא זכור לי כמציאה גדולה בתור ילד (כנראה מזל שלא זוכר את תקופת התינוקות), האינסטינקט היה מלווה בעצבים, חוסר תקשורת והבנה, אלימות, השפלות וניתוק ריגשי - חבל שלא היה אז יעוץ ואולי אף פיקוח, הרי אין ״רשיון״ להיות הורים
דויד | 06.02.15
11.
הם גדלים להיות חרדתיים ומפונקים
מעצבן..כל השרלטנים הללו שיש להם מושג עסקי בגזל כספים רבים מהורים חסרי בטחון ובמסווה של נאורות וקדמה פוסט מודרנית מנסים לומר למערערים על ״שיטתם״ כופרים הממציאים דברי מינות בושה להורים מפוחדים, שנעזרים ביועצים עאלק מבינים , שמגדלים דור חרד ומפונק
אפיפית | 06.02.15
9.
מערכת דינמית- כולם בתנועה ובשינוי
ניסוי וטעיה להורים התועים (כן תועים בתו' לא בטית) משפט המפתח בכתבה המושקעת הזאת (תודה לקרן על ההשקעה כמו בכתבות קודמות שלה) הוא:"נוצרת אשליה שקיים נכון ולא נכון בכול פעולה שאנו עושים עם ילדינו" .... כבר נאמרו אמירות על ייחודם של בני האדם. כמו " חנוך הנער על פי דרכו" ו "לפני נישואי היו לי שש תאוריות ואפס ילדים , וכיום יש לי שישה ילדים ואפס תיאוריות." כמורה ומחנכת בדימוס אני יכולה לומר שחינוך הורות ואף הוראה יש בהם כולם מעשה אומנות וחשיבות הקריאה בין השיטין כאן, אני מסכימה מאוד עם זאת שיש לתת מקום לאינסטינקטים , לטעויות ולניסוי וטעיה. כמו צורף שיודע לעצב את התכשיט בהתאם לסוג החומר, כך גם טיפול בבני האדם אפילו בגיל ם הצעיר. נקודה נוספת שלא הוזכרה בכתבה היא : כמו שפעוטות גדלים ומתפתחים גם ההורים גדלים ומתפתחים כך שכול המערכת נמצאת בתנועה ושינוי ,לכן קשה מאוד לתת רצפטים.
נילי | 06.02.15
7.
תודה לך דפנה תייר
המלצה שלי - אל תקראו את הספר היענות לצרכים של דפנה תייר ותשאירו תינוקכם להתבוסס בקקי ופיפי שלו עד גיל 3 לפחות. אני לעומת זאת מצטערת שקראתי את הספר כשביתי היתה רק בת שנה ושמונה ועם השנייה אייסם הרבה לפני. כך אחסוך כמה מאות שקלים על חיתולים מיותרים והרבה עוגמת נפש לביתי הקטנה.
טליה | 06.02.15
5.
עצה להורים
במקום להוציא כסף על יועצים שונים ועדיין להישאר בחרדות בלתי-פוסקות... תחסכו את הכסף, תנסו בעצמיכם דברים שונים עם הילד שלכם, תכירו אותו אבל באמת תכירו אותו ולאט לאט תראו שאתם עושים עבודה טובה. ותזכרו להשתחרר קצת מעצמיכם. חלק מהחוויה של הורות זה אי-הידיעה, זה התגליות הקטנות שמצטברות לכדי ניסיון, זה סימני השאלה הרבים שנותרים (אבל לא ברמה טראגית כמו שאתם גורמים לזה להיות), וזה פשוט להיות שם בשביל הילד מתי שצריך, ולא להיות שם מתי שלא צריך. כל ילד הוא שונה. שיטה או טכניקה מסוימת שעובדת על הילד של חברה שלכם לא בהכרח תעבוד על הילד שלכם. הורות זה עניין כל-כך אישי שאי אפשר ללמד הורות "נכונה". בהצלחה :)
רוני | 06.02.15
3.
העניין אינו אם צריך או לא צריך יעוץ, העניין הוא יצירת דינמיקה של צמיחה
ההתפתחות המשותפת דינאמית וכוללת שגיאות ותיקונם, התנסות ולמידה של האחד מהשני האם האב והתינוק/ת. גדילה היא אינה תכנית מלוטשת, גדילה וצמיחה בעקבותיה היא יצירה חד פעמית ארוכה ומעשירה. לא ניתן לחסוך ממאמץ בעזרת יועצים, אפשר במקרים מסוימים להיעזר בהם מעט, העבודה העיקרית נעשית בבית בתוך המשפחה.
נירה מאי | 05.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת