אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחירי הבירה בפאבים: חזירות או מלחמת הישרדות?

39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
למה מלצרים וברמנים לא מקבלים משכורת?
בכמה מהתגובות מצויין שמלצרים וברמנים מקבלים רק טיפים ולא מקבלים משכורת. למה??? זאת ממש גניבה מהעובדים. ברוב המקומות מלצרים גם מתפקדים כמנקים לפני ואחרי העבודה. איזה ניצול מגעיל. זה נוגד לחוק! טיפ זה לא משכורת, אם המלצר טוב ומקבל טיפ גדול אז זאת הצורה של הלקוח לצ׳פר על שירות טוב. אנחנו הלקוחות לא חייבים לתת טיפ (אני תמיד נותנת טיפ) כי בעל הבית הוא קמצן ונצלן.
תמר | 28.01.18
30.
קחו נתונים
בירה טובורג חצי עולה כולל המס כ8.5 ש"ח, גולדסטאר קצת פחות אבל לא בהרבה, ווינשטפן וגינס מגיעות כמעט ל12 ש"ח לחצי ליטר. על בקבוק בסופר אין את המס (2 שקל לפני מע"מ לליטר), בנוסף בירה מהחבית זה מוצר שונה לגמרי מבירה בבקבוק, זה כמו ההבדל בין חלב טרי וחלב עמיד, בבירה מהבקבוק מפסטרים הרבה יותר ולכן היא עם פחות טעמים. אכן יש הרבה פחת בבירות, גם בחבית עצמה (לדברי הספקים), גםבמזיגה, גם בצנרת וגם בתחזוקת הצנרת. יש הוצאות קבועות של של כמה עשרות אלפי שקלים: שכירויות גבוהות מאוד, ארנונה יקרה, חשמל של כמה אלפי שקלים בחודש, הוצאות לכל סחטני המוזיקה (אמי פדרציה וכו), עובדים, שמירה, תשלומים לרשויות ויש עוד הרבה. בנוסף לרוב הפאבים שאינם בתל אביב רק בסופ"ש באמת מלא, אז קשה רק מהסופשים להתקיים. המחירים בכל זאת אצלינו: טובורג חצי 27, גינס ווינשטפן חצי 31 (בכוסות חצי אמיתיות של היצרנים) וצייסרים ב12.
מרקורי פאב פולג | 06.02.15
28.
לא צריך לעלות 30 שקל
התחשיב בעסקי המזון הוא שמחיר המוצר צריך להיות פי 3 מהעלות לבעל העסק. אפ הפאב קונה ב-7 שקלים הוא צריך למכור ב-21 שקל או מקסימום 25 שקל. אבל איזה בעל פאב משלם 7 שקלים לחצי ליטר? בקיוסקים מוכרים בקבוק חצי ליטר גולדסטאר ב-8 שקלים! אז בטוח שפאב משלם הרבה פחות. הפאבים נכשלים כי מנהלים אותם בצורה חובבנית
לא יודעים חשבון | 06.02.15
21.
נו באמת, מסכנים ממש
הם מפסידים כסף בגלל דברים אחרים לחלוטין. בגלל משקאות חינם שברמנים מחלקים לחברים - אולי לברמנים זה חינם, למקום והבעלים זה עולה כסף. על שוטים שהם מחלקים חינם - שוב, לברמנים ולחברים אולי זה בחינם אבל למקום זה עדיין עולה כסף. שלא ינפח במוח על חבילת נאצוס וקופסת שימורים של 5 ק"ג זיתים, זה לא מה ששובר אותם. כל מה שיוצא מהמטבח\הבאר חייב להיות כנגד הכנסה כספית, כל עוד הם מחלקים דברים בחינם, העובדים שותים בחינם והחברים הקרובים של העובדים גם כן, הם יפסידו ויכשלו. זו בדיוק הסיבה למה אנשים נכשלים בעסקי המסעדנות. "מגניב לשבת עם חברים על בירה" - תמיד מגניב, רק שהחברים הם לא באמת חברים, הם לקוחות שלך, והם בעצם שותים לך את הכיס, אם אתה לא מבין את זה. אתה בדרך להתרסקות. אין ארוחות חינם.
אחד אחר | 06.02.15
8.
3 בקבוקי גולדסטאר חצי ליטר ב23 ש"ח באמפם. אז איך בסיטונאות עולה להם יותר?
לדעתי עיקר הבעיה היא שלא מעט פאבים נפתחים על ידי אנשים חסרי נסיון שחושבים שזה מגניב ו/או כאלה שממהרים לכסות את ההשקעה בהקדם האפשרי. פאב, כמו כל עסק, מצריך הרבה תכנון, השקעה, וסבלנות... מי שפותח פאב במרכז ת"א נלחם על חייו עוד לפני שהתחיל. יש תחרות מטורפת והרבה מקומות ותיקים שמושכים אליהם את הבליינים וצריך הרבה סבלנות וכושר עמידה עד שמבססים קהל לקוחות ראוי.
עידו | 06.02.15
4.
אתם לא משלמים לרוב העובדים - ברמן ומלצרים לא מרוויחים שקל בד"כ
כל המשכורת שלהם מהטיפים של הלקוחות. מסריח, לא חוקי אבל ככה זה בישראל. אז תבלבל במוח... אולי רק שומר, וטבח (כי המלצרים והברמנים גם מנקים) ברור שלא רק הם אשמים והמדינה שלנו עושקת כל חלקה טובה אבל תעשו לי טובה... מ 20-25 שקל לחצי ליטר בירה טובה - עליתם ל 35+ ל 400 מ"ל. חזירות.
מישו | 06.02.15
3.
הצביעו למפלגת המקטרגים ושוחרי הפאבים
רק הפאבים ? הכל פה יקר הממשלה עם המיסים, הרשויות המקומיות עם הארנונה, אגרות משרדי הממשלה, המזון ברשתות הגדולות (אין מכולות יותר, נבלעו ע"י הרשתות) מחירי הדלק עולים מהר ויורדים לאט לאט, ומה נותר לאזרח הקטן ? פשוט להעלות מחירים ב"טריקים ושטיקים" של שינוי אריזות, של אקסטרות נסתרות, של "לא כולל" של אחוזי נכות פיקטיביים לקבלת קיצבאות מל"ל, של עבודה שחורה בלי קבלות, ובפרנסת הבנקים באוברדרפט . העיקר שניתן לקטר ולבכות יחד. בבוקר דופקים אחד את השני כספית ( בימים אלה הניצבים בכותרות ), ובערב הולכים להפגין בככרות ולשמוע את הסלבס שנשכר על מנת לקבץ המונים, ושניתן לומר שהיו כמה מאות אלפים בהפגנה. אז תסבירו לי איך זה שבסקר של הלמ"ס נמצא כי 86% מאזרחי המדינה מרוצים מחייהם ? פשוט אל תקחו לישראלים את היכולת לקטר. אני מקים מחר מפלגה שה"מצע" שלה כולל סעיף אחד בלבד. אזרחי המדינה יקבלו שקל על כל קיטרוג ובסוף השנה נקיים פסטיבל מקטרגים מדי שנה.
אליעזר | 06.02.15
1.
כשמוכרים בירה ב 32 שקלים ל 400 מיל (המצאה ישראלית) וצ'יסר עולה 27 שח
פחות ופחות אנשים באים לבר כחלק מבילוי. למעשה כמעט כל מי שאני מכיר כולל בליינים תל אביבים שיצאו פעמים שלוש בשבוע - כולם מחרימים את הברים. אני לא ממן תוכניות העיסקיות של חברה שמנסה לגלגל עלי את המיסים שלה הארנונה יקרה? אל תפתחו עסק בעיר. אנחנו משלמים מספיק מיסים בעצמנו לבד, למה לשלם גם מיסים של מישהו אחר? שיורידו מחירים ויראו שכל השבוע הם מלאים!
 | 06.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת