אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מהעירייה ליזמי הבנייה: חברות הנדל"ן שואבות את מהנדסי הערים

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
הפתרון שקיפות.
כל התחלה והצעה של התחלה של תכנון כלשהו צריך להתפרסם. כך שהמידע על שינויי תכנון עתידיים יהיה פתוח לכולם. כל החלטה של מהנדס או גורם כלשהו וכל הצבעה של נבחר צבור צריכה להיות מלווה בהסבר למה הצביע והחליט כך ולא אחרת. כאשר הכל יהיה שקוף לא תהיה בעיה לראות אם עובד ציבור סייע למעסיק עתידי.
סתם אחד | 09.02.15
15.
יש היום כול כך הרבה אקדמאיים בכול התחומים מוכשרים שהיו מוכנים לעבוד
בתנאים של המגזר הציבורי , שכר בטוח עד הפנסיה תנאים וכו' . הפיתרון מאוד פשוט כול עובד שמתקבל למגזר הציבורי חותם חוזה שאסור לו לעבוד במגזר הפרטי באותו תחום אלה אם כן הוא פוטר יש לתת תנאים טובים אם קידום מינימלי בתנאים טובים , מי שלא רוצה לחתום יש אחרים שיחתמו
 | 09.02.15
14.
שכחתם את דני קייזר ששותף עכשיו בפרוייקט פינוי בינוי בת"א
שכל עיקרו הוא לנשל את תושבי שכונת נווה שרת מנכסיהם ולהחליף אותם בנכסים גרועים מאלה שיש להם, תוך כפיית תכנית שאיננה מקובלת על התושבים והאינטרסים שלה מופנים אך ורק לרווחי היזם (שלא נבחר ע"י התושבים אלא בדרכים לא ברורות מקודם ע"י העירייה ומי שבטח גוזר עלינו קופונים בדרך). אם זאת לא שחיתות - אין לי מושג מה זה כן... שותף. לא יועץ, לא מהנדס, שותף ברווחים! מקושר בעירייה ותשלימו לבד את השאר.
דיירת מודאגת | 09.02.15
13.
אין חדש תחת השמש
אין כאן כל חדש. מה עושים אחרי השיחרור/יציאה לפנסייה? במשרד הביטחון/צה"ל - אנשים שקשורים לרכש/ציוד עוברים לספקים/יצרנים של הציוד. במשרד האוצר - עוברים לעבוד אצל אנשי העסקים שהיו בטיפול ע"י האוצר. במשרד התחבורה - מהנדסים/מפקחים עוברים לעבוד אצל הקבלנים. וככה זה ממשיך עוד ועוד.
אריקו | 09.02.15
12.
אברהם זיו דירקטור בחברת אזורים
אולי אנשים אינם יודעים אך אברהם (רמי) זיו היה זמן רב מאוד מהנדס העיר ראשל"צ ולא מעט בזכותו ובזכות ראש העיר הנמרץ דאז, ראשל"צ נראית כפי שנראית כיום. וכאשר מסיבות שונות נגמר להם הסוס שם לא הייתה לרמי זיו עבודה אחרת, פרוטקציה או לא פרוטקציה. אז כאשר לאדם מוכשר כזה, שהיה גם תא"ל בצה"ל, אין עבודה, לא קופצת התשקורת לסייע אבל כאשר בידע הרב שלו הוא נשכר לסייע לחברה כלשהי מייד קופצים "ידעני הכל" עם הביקורת הקטלנית. מהנדסי ערים יודעים הרבה, מבינים הרבה, הם בעלי מקצוע בשוק מצומצם עם היצע מצומצם לבעלי כישורים ולכן כך נוצר מצב בו מציעים לטובים תפקידים סבירים במקומות בהם הם דרושים. מי אמר שהעם בוחר יותר טוב את נבחריו? עובדה שבוחרים בטיפשות יתר אנשים מאוד לא מוכשרים וסובלים מהם אחר כך. אז לפחות בדרגי המקצוע תנו לבעלי המקצוע להחליט במי הם בוחרים לתפקיד.
ו.ש. | 09.02.15
10.
ראו הוזהרתם
אנשי מקצוע טובים ומוכשרים- ראו הוזהרתם! אל תתקרבו למגזר הציבורי. מה שלא תעשו וככל שתנהגו בשקיפות, בתום לב ובנקיון כפיים - הרפש ידבק בכם כך או כך. הרשויות המקומיות נגועות וברגע שהייתם שם- לא יניחו לכם לעולם. בשביל כמה מושחתים עלובים כל האנשים הטובים צריכים להמשיך ולהוכיח לעד שאין להם אחות. כתבה צהובה ועלובה.בשיטה הזו- ההפסד הוא של הציבור כולו.
אחד העם | 09.02.15
8.
ברור כשמש -אותו הדבר במשרות פוליטיות -אין הבדל
זה לא קורה במשרדי האוצר ?,שהבכירים בהם הולכים לעבוד בחברות שרק אתמול היו נתונות להחלטתו ,לגזירה כזו או אחרת ? שערורייה ,אבל מדוע לא מאריכים את תקופת הצינון ל 5 שנים ?,כי גם אלו שיכולים לשנות חושבים על עצמם ועתידם ומרפדים להם את הדרך החוצה על חשבוננו !!!!!!!,
אבנר | 09.02.15
6.
רבותי זו שיטה שמרבית המגזר הציבורי פועל בה
מהאוצר ובנק ישראל לבנקים הגדולים. מהכנסת או הממשלה לדירקטוריונים. מהעירייה לחברות הנדל"ן. הרנטה למשחד משולמת לעיתים קרובות הרבה לפני השוחד עצמו. מצד אחד זה מקשה עלינו להוכיח ומצד שני זה מראה שיש כאן מערכת כלכלית עם כללים ואכיפה! כלכלה שבה זכויות הציבור וניבחריו נמכרים למרבה במחיר. זה ניקרא שחיתות.
כלכלן | 09.02.15
3.
המגזר הציבורי
הרשויות המקומיות רוויות פוליטיקה ואינטרסים. אנשי מקצוע טובים שבאים לעשות עבודה ולא לחפש ג'וב לא שורדים שם. דווקא השכר של מהנדסי הערים הוא גבוה מאוד ובהרבה מקרים יותר מהשכר בשוק הפרטי. המעבר בין תפקיד ציבורי לתפקיד בשוק הפרטי וההיפך הוא מפרה וחשוב ומהווה יתרון מקצועי ברור לכל מי שעשה אותו. כתבה שטחית, לא מקצועית ולא בדוקה. אם הכתב רצה להראות מגמה של שחיתות- זה מופרך לחלוטין. השוק כאן קטן ויש לשמר אנשי מקצוע טובים ולאפשר להם להתפתח. זה לטובת כולם.
אחד שהיה שם | 09.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת