אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלגן עולמי חדש

62 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
נקודת היסוד: כשהצמיחה גדולה יותר העשירים מתעשרים יותר!!!
וכשהם מתעשרים יותר אז אחרים נהיים עניים יותר. נתון נוסף שכדאי לשים לב אליו שבעיקר בארצות הברית(אבל לא רק)מי שקובע מדיניות הם העשירים כי העניים אינם מסוגלים לנהל מסע בחירות,ולכן האינטרסים של האצולה העשירה והפוליטיקה בארצות הברית מבוססת על אינטרסים אישיים ומכאן שחולי הכלכלה לא ירופא כי זה מנוגד לקברניטי הכלכלה העולמית. הצפי שלי; העשירים יתעשרו והעניים במיקרה הטוב ישארו היכן שהיו.
חיים | 14.02.15
54.
לנתב את הכסף העודף לתעסוקה
צריך לעודד השקעה של כסף ביצירת תעסוקה (ועדיף במשכורות מעל לממוצע). בכך זה יעודד את הצריכה והצמיחה על ידי יותר כסף לעובדים וכך יעלה גם את השכר הממוצע. כל זה לעומת השקעה בעסק קיים בבורסה או הלוואות לאנשים פרטיים שהתרומה שלהם לכלכלה קטנה ולפעמים שלילית
י.ה | 14.02.15
51.
הגישה כאילו הסיבה למלחמות היא כלכלית, לא תואמת את המציאות
בוודאי שלא מתאימה לשני מלחמות העולם האחרונות. מלחמות נובעות בעיקר מהצורך לערבב את הקלפים כאשר הדיפלומטיה העולמית כבר לא מצליחה לשמור על איזון כלשהו בין האומות. הטעות הגדולה ביותר שעשתה האנושות, היא החלפת חבר הלאומים המתקדמים והנאורים, באו"ם, במקום להיות במה לקידמה, הפך להיות מדמנה של כל העולם השלישי, וכל דיקטטור תורן יכול לשפוך שם את מרכולתו. רק להיזכר בניקיטה חרוצ'וב [רוצח המונים שכמעט השתווה לסטלין ], מנפנף בנעלו מעל בימת האו"ם. אגב יש באו"ם כיסא ריק שמחכה לנציג של דעא"ש. בלו הכי כדי להכניס נציג לאו"ם לא צריך לעמוד בשום קריטריון.
שאוהי הפולני | 14.02.15
47.
ממליץ לצפות ב-inequality for all של רוברט רייך.
מעביר בצורה ברורה ומרתקת את כל בעיית אי השיוויון. מדהים ללמוד שכיום ילידי שנות השמונים מרוויחים פחות ממה שהוריהם הרוויחו כשהיו בגילם, וכח הקנייה שלהם קטן בהרבה עקב הקפאון המתמשך במשכורות והעלייה במקביל של יוקר המחיה, למעשה אנחנו נמצאים כיום באותה רמת אי שוויון שהעולם היה נתון בה ערב מלחמת העולם השנייה.
 | 14.02.15
44.
העולם לא בנוי רק על כלכלה - כשרואים את הדברים מנקודות מבט רחבות יותר אולי(!) אפשר לחזות משהו
ואם לעשות את תהליך החיזוי באמת 'מדעי', רצוי לעניות דעתי להשתמש במודלים ממוחשבים ואם יש צורך במחשבי על ולא (או פחות) על סמך אינטואיציה. אפילו את מזג האוויר (תופעה לכאורה פשוטה יותר מהקיום האנושי) מצליחים כיום לחזות רק בדיוק מסויים וגם זה לא לתקופה רחוקה בעתיד. קל וחומר...
חכם בטיטו | 14.02.15
41.
קשקוש - פשוט יש אומות עולות וירודות בגלל הדמוגרפיה שלהן
כל מה שנכתב על אומות ניתן לקרוא הרבה יותר פשוט כאשר מביטים על הדמוגרפיה שלהן. ונגכון שהדמוקרטיה היא איחסה - דיקטוטרה איומה מוסווית היטב של המעמד המנצל, אבל זה נושא אחר שספק אם יפתר בקרוב. ובכל מקרה, הכתבה פחות התיחסה לנקדוה זו.
גידי | 14.02.15
40.
החלום האמריקאי לא קורס ולעולם לא יקרוס
למרות שיש הרבה שרוצים שזה יקרה, החלום האמריקאי זה בית חצר אוטו וגאראז' וזה מה שכל אדם סביר רוצה וזה גם פשטות הכוח שלו, עוצמתה הצבאית והטכנולוגית האדירה של ארה"ב לא ניתנת לתבוסה וגם זה שומר על החלום, אז לממתינים ל"התמוטטות האימפריה הרומית" השניה חכו עוד אבל לא תראו זאת בימי חייכם וגם הנינים שלכם לא יזכו לראות סימנים אמיתיים לכך אלא רק סימנים דימיוניים סוג של פטה-מורגנה בדיוק כמו כאן והיום בדיוק כמו לפני 40 שנה תמיד דיברו על זה - תמשיכו לדבר זה נחמד. הרבה מדינות קיומם מוטל בספק בהרבה יותר מאשר ארה"ב כמו מדינה קטנה אחת שנקראת ישראל,
רפאל | 14.02.15
37.
הבעיה שתביא את הפתרון !!
הבעיה : ריבוי מטורף של מין האדם (אכילת משאבי כדור הארץ !!) הפתרון : מלחמת דת עולמית (כבר החלה באם לא שמתם לב...) + פלישה רוסית לאוקראינה (מדינה מלאכותית , שקמה בזמן הקומוניזם הסוביטי) שתמשיך לתוך פולין ובהבלטיות , תוך שימוש בנשק גרעיני מול אירופה המערבית ובמיוחד גרמניה (שהרסה את רוסייה בשתי- מלחמות עולם קודמות.).
איזיק | 14.02.15
36.
פעם הקונטרה היה קומוניזם והיום זה הפונדמנטליזם הדתי. מוצאים מפלט בדת !
השתלטות ההון על השלטון במסווה דמוקרטי מוביל למעגל שוטה ללא מוצא ,והמפלט היחיד הוא אלוהים ( במקום המהפכות של פעם ). מספיק להביט במשיח השקר אובמה שהבטיח לאמריקאים מהפך ובמקום זאת קיבלו המשך שלטון ההון . רק מיסוי אגרסיבי לטובת ההמונים יחזיר את קלפי המשחק הכלכלי לזירה ( אחרת פשוט אין משחק - יש סטגנציה , וגם באפט אמר זאת- רק מיסוי ההון הגדול )
משיח | 14.02.15
35.
ביבי הצליח מאז 2008 אך צריך להבטיח שוויון בפנסיות מבטחים עם תקציבית
ב-2003 שונתה נוסחת חישוב הפנסיה במבטחים. הנוסחה שנקבעה הרעה עם מבוטחי מבטחים. המורים לדוגמה חלקם שייכים למשרד החינוך=פנסיה תקציבית וחלקם לרשויות= מבטחים. בעבר שיטת החישוב היתה זהה בתקציבית ובמבטחים כך שקצבת הפנסיה היתה שווה. ב-2003 למבטחים עשו נוסחה חדשה ומכאן נפערו פערים גדולים בין תקציבית למבטחים. פערים שהקטינו את קצבת מבטחים ב40% לעומת הפורשים מתקציבית. הליכוד בראשות ביבי גרמו לשינוי והם אלה שצריכים להחזיר את החישוב לקדמותו על מנת שאמון הציבור יחזור למפלגה. העובדים לא שכחו ולכן לא מסוגלים להצביע למפלגה שהיתה כה רלוונטית בשנים קודמות. הוכחה המנדטים הלכו ופחתו בשנים האחרונות.
פנסיה פנסיה | 14.02.15
33.
מאמר רווי סתירות פנימיות...
למשל הוא מבכה את הצטברות העושר בידי מעטים במערב אבל משום מה הוא חושב שבמדינות המתפתחות הצמיחה תגיע לעניים. נמאס כבר מכל מיני רואי שחורות ונביאי זעם חסרי מושג. אף אחד מהם לא חזה את האביב הערבי ואת הריאקציה שבאה בעיקבותיו. אף אחד מהם לא חזה את מה שקרה באוקראינה. איך אמר נלס בוהר ? הבעיה עם החזאים למיניהם היא שהם מתעקשים לדבר על העתיד.
א. | 14.02.15
30.
תראה, מצד אחד אתה לא מעודכן כל כך... ומצד שני מצייר תמונה קטסטרופלית
אירופה וארה"ב צפויות לצמוח מאוד בעוד כשנתיים לאחר שהשתוכנית לרכישת אגח"ים והורדת הריבית תישא תוצאות ואת זה נראה רק בעוד כשנתיים, לגבי ארה"ב אפשר להתחיל לראות את זה כבר עכשיו... באיחוד האירופאי, יש מדינות עשירות ויש מדינות עניות.. זה ממש לא חוכמה להכליל את כולם כי יש את המזרח העני (מאוד) לעומת המערב שהוא מאוד עשיר, בפועל, מה שקורה הוא שפולין הייתה המדינה הצומחת באירופה כבר כמעט 8 שנים ברציפות והיא מדביקה את הפער בהתקדמות מאוד מהירה לעומת שכנותיה, התמ"ג שלה צפוי להיות זהה לשל איטליה או של ספרד בעוד פחות מ-5 שנים, והצמיחה תמשיך בגלל השלטון היציב והרפורמיסטי שם, כך שזה לא מדוייק. במערב אירופה מרבית הייצוא ירד מכיוון שמרבית המפעלים עברו למדינות השכנות במזרח שעלות הייצור בהן היא נמוכה בהרבה, כך שבפועל מי שמרוויח מכל העניין הוא המזרח אירופאים וגרמניה, לא שום מדינה מערבית אחרת... בסקנדינביה, אם נוציא את פינלנד ואת דנמרק, הצמיחה הייתה מאוד חזקה בשנה האחרונה לשבדיה,איסלנד ונורבגיה (שלא שייכת לאיחוד אך לשנגן, שזה מבחינה כלכלית מאוד דומה), בפינלנד הצמיחה צפויה לחזור בשנה הקרובה אם כי ברמה נמוכה אבל זה מסמל משהו לאחר 3 שנים שהכלכלה התכווצה ולא צמחה, בדנמרק זה גם מה שעתיד לקרות על פי סקרים, רק שבה הצמיחה תהיה חזקה יותר מזו של פינלנד. לגבי סין, באיזשהו שלב היא תפסיק לצמוח במהירות ותשקע גם היא (עניין של 10-15 שנים או פחות) למיתון , אם כי קצר.., סין לא יכולה להמשיך להיות כלכלה כל כך חזקה אם השלטון שם לא ייתחלף... לא זורמת השקעת זרים וזה בעיה שבסין צריכים להתחיל לחשוב עליה. אז כל מה שציירתם לגבי הכלכלה הוא קצת מעוות... צריך לעקוב אחר נתוני הצמיחה והרפורמות שכל מדינה עושה ואז להסיק מסקנות, ומי אמר שיוון מחר תכריז על רפורמות מרחיקות לכת שדווקא כן יהיו לטובת המערב? כי הרי הם גם רוצים את המפעלים מאירופה המערבית אצלם... וזה גם המצע של המפלגה שניצחה, אתם צפויים להפתעות. אז אל דאגה... יהיה בסדר.. תהינו מהחיים! כי הם קצרים.
אריק | 14.02.15
28.
לתולעת בחזרת ... העולם הוא חזרת (פגמם אידי ישן)
יש יתרונות וחסרונות מובנים בכל שיטה כלכלית. הבעייה איננה תמיד השיטה אלא מה עושים אלה שאחראיים על יישומה. ב 2008 הרמייה הגניבה והעושק האישי הגיעו לשיא בארהב ולא רק, והיו אלה שניווטו את הכלכלה הקפיטליסטית המרכזית שעשו זאת. ברוסיה היו אלה שניצלו את הכלכלה הסוציאל-קומוניסטית-סטליניסטית לעניינם האישי ובניגוד לתועלת הציבור ובדיוק אותם אוליגרכים גם ניצלו את המעבר המגומגם לכלכלה אחרת (קשה לכנותה קפיטליסטית) אחרי 1990. מה שמאפשר למעט לנצל הרבה הוא שני דברים: הבורות הממוצעת של הציבור הרחב (אמונות, מיתוסים ואתוסים דתיים, לאומיים, כלכליים...) וחוסר שקיפות של מי הם באמת קובעי המדיניות ומיישמיה. צמצמו את שני הגורמים והאבולוציה הכלכלית תיטיב עם כולם (כמובן לא באופן שווה ... אבל לא במימדים שיש היום)
גיל גמש | 14.02.15
24.
יש הרבה תרחישים אפשריים לתיקון למשל ביטול הכסף
נכון שנשמע מופרך אבל התמוטות שוק המטבעות למעשה יבטל את השימוש הנוכחי בכסף גם אם לתקופה קצרה, כל הסכומים הרשומים בבנקים יהפכו לכלום. צמצום האוכלוסיה בעולם יכול לגרום לכך שגם נדל"ן יהפוך לכלום (ביפן יש כבר היום כ 1000 כפרים ועיירות נטושים בארה"ב, דטרויט שכונות שלמות ננטשו) השיטה הנוכחית אוכלת את עצמה, הרווח על ההון הוא כ 7% בשנה, על עבודה כ 2% כל הזמן העשירים מתעשרים יותר והעובדים נעשים עניים יותר. במקום מסויים על הגרף השיטה כבר לא תעבוד, קריסה היא תמיד פחות נעימה מתיקון שנעשה בזמן. נראה שתאוות הבצע של העשירים מעוורת אותם מלראות שהם יורים לעצמם ברגל.
לואי | 14.02.15
22.
צריך לשנות את השיטה
הקפיטליזם כבר לא עובד יותר, הוא רק מגדיל את רווחי ההון של 1% מהאוכלוסיה ע"ח 99% הנותרים. הפערים שנוצרים הם אדירים, וגורמים לעוני ולאי-שוויון עצום. לכן, אחרי המלחמה העולמית שתהיה, יהיה צורך לשנות את השיטה וליצור שיטה חדשה מהונדסת - שיטה שבה ייקבע למשל השכר ההוגן לכל תפקיד ומקצוע, וייקבע שכר מקסימום למנהלים, כך שלא יתאפשר יותר מצב שבו המנכ"ל מרוויח שכר פי כמה מאות או אפילו אלף מהעובדים הזוטרים שלו.
יש אלטרנטיבה לקפיטליזם | 14.02.15
21.
השיטה הקפיטליסטית לא מאפשרת לפתור את המשבר.
הקפיטליזם דורש גידול ברווח, אבל כדי שמישהו ירוויח צריך שמישהו ישלם עבור מה שהו מוכר. אבל הרווח גורם להגדלת הפערים, כך שבסוף אין להמונים כסף לשלם במידה שמוסיפה רווחים. האבסורד הכי גדול שהשיטה יוצרת, הוא השמדת מזון בשעה שיש בעולם הרבה אנשים רעבים. הפתרון חייב להיות מהפכה חברתית. אבל כזאת שתרחיב את הדמוקראטיה גם לכלכלה, אבל לא על חשבון הדמוקראטיה של שלטון החוק. במילים אחרות צריך סוציאליזם דמוקראטי.
שלום | 14.02.15
19.
הנחת יסוד שגוייה
חוקרים רבים מניחים הנחת יסוד שגויה - שהקפיטליזם הוא זה שמוביל לאי-שיוויון, ובונים על כך תילי תילים שכולם שגויים בה במידה. היסטורית אנחנו רואים שמשטרים מונרכיים, דיקטטוריים וקומוניסטים כולם מובילים לאי שיוויון קיצוני יותר מאשר בכל דמוקרטיה קפיטליסטית (אליטה שלטונית זעירה מחזיקה בכל ההון וכל יתר העם סובל מעוני מוחלט). דווקא במשטרים קפיטליסטיים התאפשרה עלייתו של מעמד ביניים אמיד יחסית, ופיזור העושר הוא השיוויוני ביותר שראינו אי פעם. אי השיוויון במדינות כאלו מטפס כאשר הן נוטשות את ערכי הקפיטליזם, ומאמצות בהדרגה מדיניות סוציאליסטית. ארה"ב כבר מזמן איננה מדינה קפיטליסטית, והיא מכילה את כל המאפיינים של מדינה סוציאל-דמוקרטית: ביטוח לאומי, דיור ציבורי, חינוך ציבורי, מערכת בריאות ציבורית וקצבאות לעניים (50 מיליון אמריקאים מקבלים בימינו תלושי מזון מן הממשל הפדרלי). הבעיה היא שלארה"ב יש עדיין דימוי של מדינה קפיטליסטית, והדבר מוציא לקפיטליזם שם רע.
אורן | 14.02.15
18.
אם העולם ירצה קצת יותר- ד.ע.א.ש יעלם לנצח.
בסה"כ מדובר בכנופיה גדולה יחסית, אבל אפילו חמאס וחיזבאללה גדולות ממנה. אם העולם (אובמה) נורא ירצה לתקן את הפשלה (האומנם?) שעשו מועסקיו בסוכנות היקרה והכושלת שלו- הכנופיה תמחק. בכלל- מדובר בכתבה של תאורטיקן שלא אומר כלום מעבר לפחדים הקיומיים שכולנו חווים מדי בוקר והבדיחה הגדולה היא האמירה המופרכת לגבי המזה"ת שבו כיום כמה מהאומות היציבות בעולם כישראל, מצרים וטורקיה והעשירות (מה שמקנה להן יציבות נצח) כסעודיה, כווית, קטאר בחריין ושאר הנסויכויות. אז סוריה תשנה. ועיראק גם. לפני 100 שנה הן לא היו קיימות.
אריק ג. | 14.02.15
17.
3 נקודות חשובות:
1. ארה"ב והמדינות המפותחות לא יכולות לצמוח כמו מדינות מתפתחות (כמו סין) מהסיבה הפשוטה שהכלכלה שלהן עובדת טוב והן כבר ממצות את הפוטנציאל שלהן לצמיחה. אין הרבה במה להשתפר. עם זאת, לארה"ב יש אופק חיובי בזכות הנפט שהם התחילו להפיק בשנים האחרונות. את התוצאות של זה כולנו מרגישים ברגע זה בכיס. 2. אי שיוויון לא אומר בהכרח עוני. במדינות המפותחות הקפיטליסטיות יש פחות עניים ופחות אנשים רעבים. אין שיטה כלכלית שגם מעודדת צמיחה וגם שיוויון. הקפיטליזם הוכיח את עצמו כמעודד חדשנות ויצירתיות וזאת הסיבה שהוא מעודד הצמיחה מספר אחד. אך, ללא הקפיטליזם הצמיחה הייתה הרבה יותר מתונה ואף אחד לא היה נהנה ממנה. 3. אולי זה ישמע הזוי למספר אנשים - קפיטליזם כטבעו מדכא מלחמות. אם תחשבו על זה כך, קפיטליזם מעודד מסחר וכלכלה, בעוד שמלחמות מודרניות פוגעות בכלכלה. אם תשימו לב, מלבד מקרים חריגים, אין מלחמות בין מדינות קפיטליסטיות, בעוד שמלחמות בין מדינה קפיטליסטית למדינה סוציאליסטית או בין סוציאליסטית לסוציאליסטית היו בשפע בשנים האחרונות.
קפיטליסט | 14.02.15
16.
נו,וזה לא קורה כבר עכשיו?מה החידוש?
המין האנושי חווה בעבר חווה בהווה ויחווה גם בעתיד מלחמות ואלימות עקב אופיו.לא צריך להיות תיאורטיקן או כלכלן או פסיכולוג דגול בשביל להבין את זה.ושום קידמה טכנולוגית או התפתחות כלכלית לא יעזרו פה,להיפך,זה רק יסייע לכך שיהיו עוד ועוד מלחמות.
בני | 14.02.15
13.
נבואות כאלו תמיד נכשלות, כי הן לא מצליחות לחזות מהפכות טכנולוגיות שטורפטת את הקלפים
למשל: מדפסות 3 מימדים שיתפתחו עד כדי כך שנוכל לייצר כל דבר כמעט בזול וקרוב לצרכן - כלומר במערב העשיר ולא בסין. דבר כזה ישנה לחלוטין את המאזן ויחזיר את הצמיחה למערב כאשר סוגי משרות חדשות יתפתחו מסביב לטכנולוגיה חדשה. יש אין סוף תסריטים אפשריים וסביר להניח שאף אחד לא חוזה את מה שבאמת יקרה בסופו של דבר. מה שבטוח, יהיה מעניין.
ניר | 14.02.15
12.
השיטה הכלכלית לא עובדת נקודה!
העולם ייחרב בגלל חזירות בעלי ההון ותאוות הכוח של הפוליטיקאים! נ.ב. כמובן בהנחה שנתעלם מהשיפור העצום שחל בכל תחומי החיים מהרגע שבו בני אדם גילו שהמסחר מאפשר להם להתמחות בתחום ספציפי וכל החברה יוצאת נשכרת מכך שכל אדם מממש את היתרון היחסי שלו. צריך גם להתעלם מכל מה שראינו ב-300 השנה האחרונות כדי לחשוב שיש שיטה פוליטית יעילה יותר מדמוקרטיה. ונקודה אחרונה - כפי שציינו כבר אחרים, זו לא פעם ראשונה ולא פעם אחרונה שמישהו מנבא נבואות זעם. לא רק שאף נבואה לא התקיימה, אלא רמת החיים רק עלתה מאז. בלי פאניקה! :)
איציק | 14.02.15
11.
איזו כתבה מיותרת ומטומטמת
אצן מקצועי ל-100 מטר יכול לשנות לכל היותר 1% מזמן הריצה שלו, בעוד שאדם שמעולם לא רץ ולא התאמן יוכל לשפר את זמני הריצה ב-50% אם פתאום יתחיל להתאמן. מה יש להשוות כלכלות מפותחות כמו גרמניה, יפן וארה"ב לכלכלות מתפתחות כמו סין, הודו או ברזיל? ברור שלמדינות המתפתחות יש פוטנציאל צמיחה גדול יותר כי הצמיחה שם לא מגיעה מחדשנות אלא ממעבר אנשים מהכפר לעיר ועיסוק בעבודות שחורות ומסוכנות שבמערב כבר שכחו שהן קיימות. אם בכל זאת ארה"ב הצליחה לצמוח ב-3.5% וסין צומחת רק ב-7% זה מוכיח את עליונות השיטה האמריקאית. אגב, סין התחילה לצמוח ולעבור תהליך מודרניזציה רק אחרי שהיא נפתחה למערב, התחילה לחקות את המערב כמו תוכי, אימצה את השיטה הכלכלית של המערב, עודדה השקעות של חברות מערביות בתחומה והפכה למדינה קפיטליסטי. זה שהם לא דמוקרטים זה סיפור אחר. לא חייבים דמוקרטיה כדי להיות קפיטליסטי. בכל זאת, לדעתי לא נגיע ליום שבו התוצר לנפש בסין יעבור את זה של ארה"ב.
שמואל | 14.02.15
10.
אכן ניתנה הנבואה לשוטים....
אכן - ניתנה הנבואה לשוטים... אין לו באמת מושג ירוק מה הולך לקרות. הכוחות היחידים הניתנים לחיזוי וגם הם לטווח קצר הם הכוחות הדמוגרפים - (לדוגמא אם היום נולדים הרבה ילדים בארץ מסוימת אז עוד 25 שנה יהיו בה הרבה צעירים ולהיפך) ע"פ הכוחות הדמוגרפים שהם כאמור היחידים שניתנים לחיזוי כלשהו העולם השלישי דוהר בעיקבות המערב למסגרות של משפחות עם שני ילדים כששני ההורים עובדים והילדים זוכים להשכלה... יש בהחלט מצב שסגירת הפערים בין העולם השלישי לעולם המערבי בתחום הדמוגרפי תביא לסגירת הפערים בתחומים נוספים. בחברות משכילות עם שני ילדים למשפחה בד"כ שיעור המצוקה והפשע נמוך. האנושות בסה"כ צועדת בכיוון חיובי וכוחות הריאקציה כשמם כן הם רה -אקציה הם מנסים ומצליחים לעיתים לעכב אבל הרכבת כבר יצאה מהתחנה. מיליארדי סינים ויטנאמים מקסיקנים והודים שחלמו רק לפני דור על צלחת אורז גדולה יותר ועסוקים ברכישת מכשירים סלולארים יעידו על כך. ורק לגבי המזה"ת ואירופה הבחור צודק - המזה"ת שהוא מרכז כוחות הריאקציה ישאר מאחור (אבל יש לזכור שרק 5% מהאנושות חיה במזה"ת). ואירופה תתנוון כי היא כבר מפותחת אין לה לאן להתקדם ומשמעות הקידמה העולמית עבורה הוא שפתאום יהיו לה מתחרים זולים - וגם המזה"ת צמוד לאירופה ויגרור אותה למטה.
זומבי | 14.02.15
5.
שאלה על החישובים
היכן יש יותר צמיחה אבסולוטית? בכלכלה של 15 טריליון אשר צומחת בשלושה אחוזים בשנה או בכלכלה של 500 מיליארד (כלכלת ניגריה) אשר צומחת בחמישים אחוז בשנה? שאלה נוספת הינה לאן הצמיחה הזאת מגיעה? האם היא מגיעה לכמה ידיים מצומצמות של אליטה דקה או שזה מתפזר להרבה אנשים (בד"כ זה ילך לאליטה). תמיד כיף לראות את העתיד שחור. עוד מהתקופה התנ"כית היו נביאי זעם ואנחנו עדיין קיימים.
קושיה | 13.02.15
1.
שורש הרע - כלכלה מבוססת צמיחה מתמדת
בשנות החמישים התברר שיש עודפי יצור אדירים בעולם. כך נוצר מקצוע חדש ששמו שיווק שכל מטרתו היתה לשכנע אותנו לקנות מצרכים שאין לנו צורך בהם. מאז דורות של אנשים משוכנעים שאם אין להם את הגאדג'ט הכי חדיש - חייהם אינם חיים. עודפי הצריכה המיותרים גרמו לשיכבה דקה מאד להתעשר על חשבון הפאודלים המודרנים. אנחנו ברדיפתנו אחרי גדול יותר, חדש יותר, הרבה יותר, מיותר יותר, איפשרנו את ריצת הכלכלה העולמית לקיצוניות שהיא נמצאת עכשיו. ההמלצה - צאו מהמרוץ ותתחילו לחיות . המרוץ הוא תמיד לטובת מישהו אחר . החיים הם לטובתכם.
צחי  | 12.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת