אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רגולציה בשוק האפור: צעד הכרחי

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
צריך לתת לרגולטור שיניים ויכולת לפעול באמצעות בימ"ט כלכלי
אם לרגולטור יהיו שיניים והוא יפעל עפ"י קריטריונים של החרמת הון ובירור בפני בית משפט כלכלי (שיחוזק בשופטים נוספים) יתכן שהרגולטור באמת יהיה מרתיע. אחרת מדובר בעוד פקיד שנושא בתואר וסמכות לא ממש מאיימים כפי שצריך להיות.
עו"ד דוד גאון | 15.02.15
7.
הריבית האפקטיבית (ריבית דריבית) בשוק האפור היא 150% לפחות
מעבר לריבית מדהימה ונשכנית שכזו הלווה חייב לחשוף את כל המידע האישי שלו בנוסף לתנאי שיהיה שכיר במקום עבודה מוסדי מאורגן כמשרדי ממשלה או עיריות וכדומה. רגולציה תתקשה למנוע מעבריינים לגבות ריבית פחד ואולי תייצר מודעות לריבית בקרב לווים!
רו"ח גלי הירש | 14.02.15
3.
ריבית אפקטיבית של 80-250 אחוז ממש לא הגיונית
יכול להיות שאלה נתוני הריבית "על הנייר", אך ממש לא אלה שנגבים בפועל בסופו של דבר. (באופן ממוצע מכל הלווים) קחו לדוגמה הון ראשוני של כמה מיליוני שקלים שניתן כהלוואות בשוק האפור. אם באמת אלה היו הריביות, אז היה תמריץ אדיר להשקיע את כספי הרווחים בחזרה בהשקעה כזאת טובה. חישוב פשוט של ריבית דריבית מראה שעל פני 20 שנה הרווחים יכולים להסתכם ביותר מטריליון שקל (יותר מהחוב של כל משקי הבית לבנקים!!!) במקרה של ריבית אפקטיבית של 80%, ובעשרות אפלי טריליוני שקלים במקרה של ריבית אפקטיבית של 250%, יותר מהתוצר של כל הכלכלה העולמית בעשרות השנים האחרונות!!! לכן יש שתי אפשרויות יותר ריאליות - 1. יכול להיות שאלה אכן הריביות, אך מדובר בשוק קטן מאוד (כספי הרווחים מהריבית לא מושקעים חזרה) ומונופוליסטי בצורה קיצונית, עד כדי כך שתופעת השוק האפור היא זניחה. 2. ריבית אפקטיבית של 80-250% יוצרת לחץ עצום על גורמים נוספים להיכנס לענף, כלומר יותר גורמים מתחרים על אותה כמות של הלוואות, מה שיוצר תחרות, וירידה של הריבית. כלומר, הריבית שנגבית בפועל היא הרבה יותר נמוכה (בהערכה גסה ביותר 20-30%). לטעמי האופציה השנייה היא היותר ריאלית.
גיא | 13.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת