אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אי אפשר רק לחדש כל הזמן"

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
יציבות כלכלית מושגת בעסקים ריאליים - ההשקעות הישראליות במניפולציות בעיקר.
עסקים מבוססי שוק ולא מבוססי פופוליסם שיכולים למכור סחורות אמיתיות לאורך שנים הן העתיד של כל כלכלה. למרבה הצער עיקר המשקיעים מחפשים את אסטרטגיית האקזיט בה כסף מכפיל עצמו בזמן נתון ללא מאמץ. הבעיה של כסף כזה שהוא מותיר מדבר שממה בחברות יצרניות שצריכות מימון. אנחנו החלטנו לקדם השקעות ריאליות בלבד ולהיות מעורבים החל מבסיס הידע בכל פעילות כזו. בימים אלו אני מגייס כספים ובעזרת השם נעשה ונצליח.
נעם צייכנר | 18.02.15
16.
9- כל כמה שנים קוברים את ארה"ב, כי מסתבר שהיא לא מתה בפעם הקודמת..
לפני 50 שנה חששו מבריה"מ לפני 30 שנה - מהיפנים לפני 20 שנה- מהגרמנים כבר כמה שנים שחוששים מסין הכל בצדק. והכל קצת מופרז. לארה"ב יש כמה נקודות חוזק משמעותיות מאוד: השקעה אדירה בחינוך (האוניברסיטאות הכי טובות בעולם) שוק פנימי אדיר ניסיון ענק בשיווק פתיחות תרבותית- בארה"ב תמצא דוברי כל שפה בעולם; לסין קשה להתחרות באותה רמה במכרזים בינ"ל והם נאלצים להסתמך על מחיר נמוך תרבות פופ- רוב מוחלט של הסרטים, המוזיקה ומשחקי המחשב באים מארה"ב. בקיצור, ארה"ב תישאר איתנו עוד המון שנים. אולי פחות בולטת מהיום, אבל עדיין מובילה כלכלית.
נתנייתי | 18.02.15
15.
מסקנה :נדרשת מנהיגות, גם כלכלית שרואה לטווח ארוך
המחקר למעשה טוען שראיה כלכלית בדגש של רווח בטווח קצר (שהתקצר לרמת רבעון) היא שהובילה להחלטות שגויות ברמת הפיתוח לטווח ארוך גם ברמת החברות ובטח ברמת המדינה. ולכן סטף ורטהימר כל כך צודק, ואף מרחיב את הראיה היותר ארוכה וקושר את החשיבות של החינוך הטכנולוגי. ופה הוסיף ואציין את הדוגמה החשובה של מפעלי ו מרכזי הפיתוח של אינטל בישראל.
רונן | 18.02.15
14.
הכלכלה היא הפחותה בבעיות של ארה"ב
מדינה שזקוקה למהגרים היא מדינה שלא יכולה להתקיים לאורך זמן. זה לא משנה אם הצורך שלה במהגרים מקורו בילודה לא מספקת או בהעדר פרולטריון מקומי. זה לא שונה מאדם שהגוף שלו לא מסוגל לייצר דם או שהתאים שלו לא מתחלקים במידה מספקת.כדי להתקיים (וגם זה לזמן די קצר) הוא זקוק לעירוי דם על בסיס קבוע וכן להשתלות רקמה.זה אדם במצב טוטאל לוס.וזה לא שונה במקרה של מדינה. וזה עוד לפני שמדברים על העובדה שמדובר במהגרים מגזע אחר,תרבות אחרת,דת אחרת ומנטליות אחרת...שזה בדיוק כמו להכניס לאדם עם סוג דם A עירוי עם סוג דם B. ארה"ב הינה קורבן לניסוי סוציאליסטי בן 4 עשורים,שנכשל בענק. הכישלון הליברלי הוא פי אלף מהכישלון הבולשביקי. ארה"ב מדינה גמורה,היא מעבר ליכולת תיקון.היא תקרוס בקרוב ותעלם לאחר מכן לטובת מדינת עולם 3 מהסוג שיש בדרום אמריקה. מדינה שרוב אוכלוסיתה היא אוכלוסית עולם 3,תהיה בהכרח מדינת עולם 3.
אאא | 18.02.15
12.
כמי שמעורב בתחום, היא כל כך צודקת שזה פשוט כואב. למעשה היא כמו הילד שאומר "המלך עירום"
והדברים הרבה יותר חמורים בישראל ולגבי ישראל, כי לנו לא היו מעולם IBM, דו-פונט, 3M או דומים להם, ואנחנו ישר התחלנו בשנות ה-90 מ"המצב החדש" שהיא מתארת, ואני כבר לא מדבר על היתרון לגודל שלארה"ב בכל זאת יש. כולם מתלאאבים פה מאקזיטים במאות מיליונים אחד אחרי השני, אבל לא מבינים שכל אקזיט כזה גורר אחריו את היציאה של הידע והאנשים (או חלק מהם, ובדרך כלל הטובים שבהם) אל מחוץ לישראל. בכל הכבוד הראוי, אי אפשר לבסס כלכלה ברת קיימא לטווח ארוך על גאונותם של יוצאי 8200, בודאי אם רוב התשומות שלהם (מוח+זמן+רעיונות+יכולת גיוס כסף) מופנות לכל מיני אפליקציות סלולריות, תוכנות ניתוח נתונים ומעקב, או לוחמת סייבר. ועל הקיצוצים בתחום ההשכלה האקדמית (ואני חרד באותה מידה מהקיצוצים בתחומים המדעיים כמו במדעי הרוח והחברה - אין להם שום קיום לטווח ארוך זה בלי זה) כבר אמרו כמעט כל מה שיש להגיד עד לזרא. אנחנו מגדלים כבר דור שני (או דור 2.5...) של אנשים שמקדשים ומאלילים את הבורות, השטחיות, העיסוק בטפל ובתפל, שכל קיומם ודרך חשיבתם מתמצים ב"איך אני לא יוצא פרייאר". התחום היחיד אצלנו שבו החדשנות הולכת עם הייצור וההיפך, ושכנראה לא יפרדו כל עוד ישראל קיימת (ולאור הפסקאות הקודמות אני לא בטוח אם זה יימשך הרבה...) הוא על כורחנו הפיתוח והתעשיות הבטחוניות, ואם תשאלו אותי זה די עצוב שאנחנו כל כך מתמחים, מרוכזים וטובים בתעשייה של הבאת המוות על אנשים אחרים, מהר, גבוה וחזק יותר. זו לא האולימפיאדה שצריך להתגאות במדליית הזהב בה...
 | 18.02.15
8.
צודקת. חברה שאין בה ייצור וחקלאות תיהרס.
מי שלא מבין שבלי מפעלים שמספקים עבודה למעמד הביניים, ובלי חקלאות שלא תלוייה בייבוא, אין למדינה עתיד, הוא או אדיוט או אחד שלא חושב מעבר לרווח של שנה הבאה. אבל אין לנו מנהיגים עם חזון, רק עסקנים נכלוליים ועלובים. וכך זה נראה בשטח.
הייטק זה לא הכל | 18.02.15
2.
כמה נכון כמה עצוב
בישראל המגמה הזו חזקה אף יותר. היום יש נתק של הקרנות מהתעשייה הקלאסית. כולם רוצים מימושים מהירים עם השקעות קטנות, גם היזמים לרוב מעדיפים לייצר את האקזיט מאשר לעבור לשלב הייצור. הרגולטור צריך להוביל מדיניות לעידוד הייצור בארץ. כך שומרים על הידע וגם מייצרים מקומות עבודה נוספים.
משה | 18.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת