אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מי צריך מחיר מינימום? למהלך החדש להורדת מחירי הדיור אין משמעות בשטח

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
ללא תחבורה ציבורית,רכבות מהירות מהצפון או מהדרום למרכז
לא ירדו המחירים . הבעיה היא שמרכז החיים שלנו נמצא במרכז וללא נגישות מאזורי הפריפריה לא ירדו המחירים שכן כל אחד מעוניין לחיות כמה שיותר קרוב למרכז . דוגמאות בולטות תוכלו למצוא במזרח ארה"ב ,אירופה ,מזרח אסיה . תחבורה אמיתית בסטנדרט מערבי לא תהיה כי הממשלה תפסיד "רווחים"ממיסוי שעומדים כיום על כ 10% מההכנסות המדינה בכל מה שקשור לתחבורה רק כך תוכל באמת להוציא את תושבי המדינה מאזורי הביקוש ובכך תגרום למחירים לרדת .
 | 21.02.15
12.
אפשרות להוזיל את מחיר הקרקע ובהמשך את מחירי הדירות
על מגרשים שהמדינה מוכרת או מכרה באזורי בנייה יהיו חייבים לבנות תוך זמן קצוב - ולא המגרשים יוחזרו למדינה והיא תחזיר את סכום הקניה . בצורה כזו גם יבנו יותר כי אחרת מפסידים את המגרשים וגם לא ירוצו למכרזים חדשים לצורך צבירת מגרשים לבנייה עתידית ועשיית רווח על עליית מחירי המגרשים. בצורה כזו הקבלנים יזדרזו לבנות בייחוד על מגרשים שקנו לפני שנים רבות שמחירם עלה עשרת מונים. ואם לא ייגשו למכרזים חדשים המחירים ירדו.
גל | 19.02.15
11.
ל-2 הכל טוב ויפה ואני מסכים איתך אבל האשמה עדיין על המדינה
בפסקה הראשונה שלך רמזת שהאשמה היא לא על הממשלה, ובפסקה השלישית גילית שזה דווקא כן המדינה שמוכנה לקבל מחיר גבוה מאוד מהקבלנים כי זה מה שהם מציעים וכמובן הכל מגולגל אל קונה הדירה בסופו של דבר. ההבדל הגדול הוא שמדינה זה לא בנאדם פרטי, מדינה לא צריכה כל הזמן למקסם רווחים כמו הדוגמא שנתת של אדם פרטי, בטח ובטח כשהשאלטר על היקף הקרקעות לבנייה נמצא אצל המדינה או גופים שבבעלותה. מה שקורה בפועל זה שמצד אחד המדינה חונקת את השוק ובונה פחות מדי דירות, ומצד שני הקבלנים מציעים מחירים גבוהים בהתאם למחירים שהם לוקחים מהקונים, וזה בהתאם למשכנתאות הענק שהם לוקחים בגלל הריבית הנמוכה. דבר גורר דבר גורר דבר. אבל ריבית נמוכה זה גזירה משמיים (או יותר נכון גזירה מארה"ב), הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם, הקבלנים לא יגידו לא לכסף ולכן מה שנשאר זה המדינה שתשחרר יותר קרקעות ו/או תגזור פחות קופון על הקרקעות הקיימות וזה לא קרה ולא קורה. ולכן האשמה הסופית היא עדיין על המדינה
גיל | 19.02.15
10.
אם הם היו רוצים היו כבר מזמן מורידים את המחירים.
הבעיה היא באמת לא מחיר הקרקע המינימלי עצמו אלא שיטת המכרז. כלומר מספר המכרזים *בו זמנית* ומספר הזוכים *בכל מכרז*. ברגע שבכל אתר יהיו יותר זוכים (למשל האתר יתחלק בין המקום הראשון השני והשלישי) תהיה יותר תחרות והשוק יהיה שוק של קונים. גם ברגע שהיזם יידע שהוא יזכה גם אם יהיה במקום השני הוא ירשה לעצמו להציע פחות ויוכל למכור את הנכס בפחות. כמו בסלולרי יותר תחרות = ירידה במחירים.
עוד מומחה | 19.02.15
9.
2 אולי זה מה שקורה אבל
2 זה מה שקורה. לא לידיעתך המדינה מספסרת בקרקעות נניח שינו מגרש בן 10 דונם הוא יחולק למס' משבצות קטנות מחיר המינימום יהיה במשבצת הראשונה והרי כבר למדת מהכתבה שהמחיר עולה יענו שוק חופשי. במשבצת הבאה מחיר המינימום יהיה אחר לגמרי מהראשון בהתאמה לקניית המגרש הראשון. הינה עליית מחירים. עכשיו עם המדינה רוצה להטיב ולנסות להוזיל ראה פלא אפשר. עלות הקרקע ידועה מי הרוכש ידוע לפיכך תועיל המדינה ותשלח לרוכש את עלות הקרקע חזרה והינה ירידת מחיר של כמה היה בכתבה כמעט חצי מיליון. נידמה לי שאין חולק שזה המון כסף לכל רוכש כולל תשובה עצמו. אז ישנם פתרונות ובוודאי רעיונות נוספים. אבל תגיד אתה מוכן שערך דירתך ירד מתחת למכיר המשכנתא שלך? המדינה בשיכלול ערכה בנכסים המצויים בידי הציבור מוכנה שערכם ירד ב-15-30% לא בטוח. אז? אגב ביבי מתפאר ביכולותיו ככלכלן אז איכן הם בעים לידי ביטוי רק בגרימת התייקרויות? רק בדאגה לעצמו ראה היום מתן האפשרות לתשובה להנפיק את עצמו אחרי תספורת של 65% גם לך מאפשרים לעשות את זה? בחייטק אתה חיי תחת השפעת סם קשה ולא באשמתך
אבי | 19.02.15
7.
מכרז על המחיר הסופי של הדירה מי שמציע פחות זוכה
המדינה והקבלנים עובדים עלינו בעיניים ,מגיע להם כי אנחנו מטומטמים , המכרז כפי שהוא היום מעשיר את הקבלנים ואת המדינה על חשבון האזרחים . מה שמדאיג אותי זה שגם המדינה וגם הקבלנים יודעים זאת ,והם גם יודעים מה הפיתרון . לבטל את שיטת המכרזים המטומטמת הזו ,ולהוציא מכרזים שלפיהם הקבלנים מציעים מחיר סופי לדירה והמדינה גובה אחוז מסוים שמשקף את עלות הקרקע והפיתוח "מחיר מינימום " כלומר המדינה קובעת מראש את מחיר הקרקע ,והקבלנים מגישים הצעה רק על מחיר הדירה , ומי שמגיש את ההצעה הנמוכה ביותר זוכה ,כך שאין מכרז על הקרקע התוצאה המדינה מוכרת את הקרקע במחיר מינימאלי והקבלן לא מגלגל את עלות הקרקע על הקונים . מה לעזאזל הבעייה
רוני  | 19.02.15
4.
אין כלל מחסור בקרקע
1. אין מחסור בקרקע הנחוצה לחקלאות, המחסור הוא בזכויות בניה. 2. אין צורך בחיסול השטחים הפתוחים, פינוי בינוי אפשרי בכל ישוב קיים. 2. שיווק צמודי קרקע ע"י המנהל לא נועד לסייע לזוגות הצעירים כי אם להעביר את נכסי הציבור לבעלי האמצעים. 3. הכל ספינים.
cleareye | 19.02.15
2.
במשך 5 שנים הטעו את הציבור, אך הפיסקה האחרונה, של חנן מור, חשפה את האמת:
אני עוקב אחרי תחום הנדלן בעיתונות, ובאופן עקבי, כל הזמן מאשימים את הממשלה שהיא העלתה את מחיר הקרקע ולכן מחירי הדירות עלו. יש המון המון אנשים שמאמינים בזה, כולל אנשים חכמים, הייטקיסטים, וכו' לא יודע אם זה נובע מרצון אוטומטי לתקוף תמיד את הממשלה (אגב, אני נגד ביבי), או מזה שנותנים במה לקבלנים וחברות בניה, שמתראיינים במדיה ומסבירים לציבור ש"הם באמת רצו למכור בזול אבל הם לא אשמים שהמדינה לוקחת הרבה על הקרקע". בסך הכל טקטיקת מכירות כדי שהקונה לא יכעס על הקבלן אלא יאמין שאין ברירה, זאת אשמת המדינה ואין מה לעשות צריך לשלם את המחיר הגבוה שהקבלן הנחמד ביקש. הפיסקה האחרונה, חושפת את המציאות הכלכלית הפשוטה- השוק הוא חופשי. המדינה פשוט מגלה שהקבלנים משלמים לה פי כמה וכמה על כל יחידת קרקע, ביחס למחיר 2008. אז היא לוקחת את הכסף ושמה אותו בקופה הציבורית של כולנו. הממשלה היא בדיוק כמו מישהו שקנה דירה לפני עשר שנים ופתאום אומר "לא תאמינו כמה רוצים לשלם לי על הדירה, קניתי ב 600,000 ומציעים לי 1.5 מיליון". אז מה, הוא פושע אם הוא לוקח מה שרוצים לתת לו? לא רק זה, עלות הבניה נניח היתה 400,000 שקל כשהוא קנה את הדירה, וזה לא השתנה הרבה מאז. כלומר, כשאדם פרטי מוכר לכם היום דירה קטנה ב 1.5 מיליון הוא בעצם דורש כמיליון שקלים על הקרקע שהדירה עומדת עליה. אבל מעניין שזה לא מכעיס אנשים, זה נתפס כבסדר. אז המדינה לוקחת מה שמוכנים לשלם לה, גם אם זה פי 10 מהמחיר שהיא ביקשה. היזם שקנה את הקרקע מוכר דירות לציבור, ולוקח את מה שמוכנים לשלם לו, גם אם זה סכום כל כך גבוה שנשאר לו, אחרי כל ההוצאות, רווח נקי של 350,000 שקל מכל דירה בפרויקט. מה חשבתם שהוא יוריד את הרווח שלו וימכור בפחות? למה? האם אדם פרטי מוכר דירה בפחות מהמחיר שהקונים באו והציעו לו? ואם קבלן או אדם פרטי מוריד את המחיר כדי להיות נחמד, איך הוא יבחר מבין עשרות הקונים שיקפצו על המציאה? יש סיבה שמעלים את המחיר עד שבסוף רוב הקונים נעלמים ונשאר רק קונה אחד שמוכן לשלם. קונה אחד זה מספיק. אז הכל מתחיל ונגמר בזה שאנשים מוכנים לשלם הרבה, וזה כבר נובע משני דברים: 1) ריבית נמוכה, שמאפשרת לקחת משכנתא של 1.2 מיליון ועדיין לשלם החזר חודשי הנמוך משכר הדירה. 2) אמונה שהמחירים רק יעלו, כי "ככה זה בשנים האחרונות" או בגלל ש "יש מחסור ענק שיקח המון שנים לסגור". אם משכנתא היתה מוגבלת ל 600,000 שקל, שזה סכום גבוה מספיק כדי לממן את עלות פיתוח הקרקע ועלות הבניה, אז שוק הנדלן היה יכול לפעול בצורה תקינה, כי הקונים הצעירים עדיין היו מצוידים במספיק כסף מהבנק כדי להזרים ביקושים לשוק, ולקבלנים היתה סיבה טובה לבנות כי יש מי שיקנה ויממן את העלויות בפרויקט. אבל הבנקאים רוצים להגדיל עוד ועוד את המשכנתאות, כי הם גוזרים קופון על כל הלוואה. מבחינתם אם דירה פצפונת בתל אביב מורכבת מ 250,000 עלות בניה ומיליון שקל עלות קרקע, הם ישמחו למנף אנשים בכסף שיממן לא רק את הבניה, אלא גם את רכישת הקרקע במחיר המופקע הזה. לבנקאים זה טוב שהמשכנתא תהיה 75% מערך הנכס, כי אז כשערך הנכס עולה מותר להם לתת משכנתאות גדולות יותר, וכשיש משכנתאות גדולות יותר הקונים מתלהבים שהם יכולים לקנות דירות יקרות יותר, וכשזה קורה הקבלנים רואים את הביקוש מתעורר, מבינים שהם יכולים למכור במחיר גדול יותר, ורבים בינהם מי יזכה בכל פיסת קרקע שיוצאת לשיווק, תוך שהם נלחמים לתת הצעת מחיר גבוהה כדי לזכות בקרקע. וזה בדיוק מה שקורה.
מ.אליהו | 19.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת