אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עברתם ראיון עבודה ולא קיבלתם תשובה? המעסיק ישלם

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
מנכל חברת integrity diagnostic ביקש שאשלח לו במייל 3
מנכל חברת integrity diagnostic ביקש שאשלח לו במייל 3 משימות, 2 משימות של כתיבת קוד, ועוד אחת של תרגום וסיכום של מספר מאמרים באנגלית בתחום הבדיקות האל-הרסניות. אני לא מתכנת, אלא מהנדס מסוג אחר, לקח לי המון זמן לכתוב את הקוד, ועמודים שלמים של סיכום המאמרים באנגלית! אולי לא תאמינו, אבל כשבוע לא יצאתי מהבית וישנתי 5 שעות בלילה כדי "לתת עבודה" על המשימות שדרש, כתנאי לקבלה לראיון עבודה. לא החזיר תשובה ולא קרא לי לראיון. בזיון, סביר שמדובר באיש נורא, וחברה שלא כדאי לעבוד בה. שימו לב והיזהרו!
Controller | 26.10.16
34.
ביום שמעסיק X יקבל תביעה (או יאולץ לפצות מועמד/ים למשל), אולי שאר המעסיקים יתחילו להתעורר סוף סוף
ואתם יודעים מה ? אינשאללה היום הזה לא רחוק כל כך. יודעים מה עוד ? אותו מעסיק X שיחטוף בכיס, הרוויח את זה ביושר. הגיע הזמן שגם המעסיקים יתחילו להתנהג כמו בנ"א, ולא רק לדרוש מהמועמד להיות כזה. הרי היום בשביל להיות מטאטא רחוב צריך "יחסי אנוש" וכל הבולשיט הזה, אז איך אומרים - נאה דורש נאה מקיים.
אמיר | 27.05.15
33.
חוק הודעה חעובד
אני רוצה לומר למספר 16 שאת/ה צודק. גם אני מבקשת לקבל פיצוי על הזמן שלי החנייה ותשלום הנסיעות שלי. לרבות המעסיק יושב במשרדו ומחפש עובד כחלק מהעבודה שלו. לעומת זאת אנו מתרוצצים בלמצוא את המקום לחכות להיכנס לראיון גם אם באנו בגשם או ברוח או בשיא החום. אין לנו פיצוי וההוצאה בשבילנו מסתכמת כ"יקרה" בלי הכנסה כלשהיא.
דורית כ. | 19.05.15
28.
תשובה למגיב 26
מה זה משנה לאן או למה אני מגייס?! מגייס למשרות מכובדות ומקובלות. העובדה שעובדים מזלזלים בחסות החוק במעסיקים איננה רק הבעיה האישית שלי (ראה תגובות נוספות בעניין). תרבות המגיע לי שמתפתחת כאן איננה מטיבה עם איש, לא עם העובדים ולא עם המעסיקים. לא כל המעסיקים מליני שכר מושחתים. נראה כי אתה לא מצליח להבין את זה..
ירון השרון | 23.02.15
27.
אני רוצה לחזק את מספר 20 ועוד להוסיף על מה שאמר
בתחילת אוקטובר 2014 פתחתי סניף חדש לעסק שלי וכמו שכתב מספר 20, בערך חצי מאלו שזומנו לראיון עבודה לא הגיעו וגם לא הודיעו שלא יגיעו. אני כבר עם נסיון בעיניין זה ולכן אני קובע כל כמה זמן שני מועמדים על אותו מועד ראיון מתוך ידיעה שלאורך שעה של ראיונות, מישהו לא יגיע. הקטע הנוסף שאני רוצה להוסיף הוא שלאחר כמה ימים, לאחר שבחרתי 3 מועמדים ונפגשנו לחתום על החוזה, למחרת, ביום תחילת העבודה, עובדת אחת פשוט לא הגיעה ומן הסתם גם לא טרחה להודיע. יותר גרוע היה שהיא גם לא ענתה לטלפון. נשארתי בחוסר ודאות כי חתמתי על חוזה אבל מצד שני אין לי עובד שיאייש את העבודה. גם חיי המעסיק אינם פשוטים או קלים. דרך אגב, לאחר שבועיים התקשרו אלי משלכת האבטלה שהיא דורשת דמי אבטלה.
זמיר | 22.02.15
26.
ומה עם מועמד שנבחר וממתינים לו וברגע האחרון מודיע שמצא מקום עבודה אחר,מי יפצא את המעסיק
לא לכל מעסיק יש מחלקת כח אדם וממונה על יחסי אנוש ועובד סוציאלי צמוד ועורך דין מומחה לחוקי עבודה מה יעשה מעסיק כזה ? השיטה תמיד תיראה אותו כעברין כל החוקים האלה טובים לחברות הגדולות אבל לצערי חלים על כולם
המעסיק הוא קורבן השיטה | 22.02.15
23.
אם לא קובעים איתך פגישה נוספת באותו מעמד התשובה - שלילית
כל ההתמרחויות האלה הן מיותרות ות'כלס מעידות יותר על מקום העבודה מאשר עליכם ואני יודע שזה קשה לספוג את זה אבל זו העובדה , אם במעמד הראיון המראייון לא הזמין אתכם לפגישה נוספת או לחתימה על חוזה התשובה היא שלילית ואין שום סיבה שמחפש עבודה יחזיק את הציפיות למקום עבודה בזמן שהמגייס נמצא ב"חוסר וודאות" עם כל המיזוגניות שבדבר למשוך מרואיינים ולא להחזיר להם טלפון נשמע מאוד מאוד דומה לפרקטיקות של אנשים חסרי ביטחון בעולם הדייטים.
מחפש עבודה | 22.02.15
20.
אני מסכים שנדרש לכבד מועמדים ולהודיע להם. אבל....
צריך לכבד גם מעסיקים! אם הייתם יודעים כמה שעות אני משקיע בהמתנה למועמדים שזומנו לראיון עבודה ופשוט לא מופיעים הייתם מתפלצים! בממוצעה, חמישים אחוז מהמועמדים שמזומנים לראיון עבודה לא מגיעים. זו לא רק חוצפה זו גם השחתה של זמן יקר שלי ושל כל מי שמעורב בתהליכי הגיוס אצלי בחברה. החקיקה היום היא מוטת עובדים ונטולת איזון. נדרש לראות גם את הצד השני ולחקק חוקים הוגנים לכל הצדדים.
ירון | 22.02.15
17.
ל-6, להקשות?
מה כל כך מקשה עלךי, כמעסיק, לשלוח אימייל מעפן למועמד שאומר לו שהוא לא התקבל? אתה כל כך עסוק וכבודך כל כך רם שאין לך יכולת נימוס בסיסית להגיד לבן אדם שטרח והגיע לראיון שהוא לא מתאים? --------------- ובקשר לחוק. הוא גרוע. מה זה עדכון פעם בחודשיים? נראה לכם שהמועמד ימתין חודשיים כדי לקבל עדכון? בן אדם מגיע לראיון עבודה - דקה אחרי המעסיק כבר יודע אם הוא מתאים או לא. צריך לתת למעסיק בדיוק 3 ימים להחליט האם המועמד התקבל, האם הוא לא התקבל, או האם יש מועמדים נוספים שבגינם עוד לא הוחלט. במקרה האחרון, המעסיק צריך לשלוח פעם בשבוע עדכון למועמד שאומר לו שוב - התקבל, לא התקבל, עדיין מראיינים. תהליך כזה הוא גם טוב למעסיק שלא ימצא את עצמו מתמזמז חודשים באיתור כוח עבודה ומהר מאוד מזיז את התהליך.
 | 22.02.15
16.
חוק מעולה - יחזיר מעט כבוד למועמדים
בתור אחד שמחפש עבודה ומגיע מדי פעם לראיונות עבודה . החוק הוא מעולה. מעסיקים מטריחים אותך, אתה נזקק לשלם לנסיעה / חניה ולהשקיע מזמנך, בתמורה - דבר פשוט כל כך - אםילו להתקשר להודיע מה הסטטוס- כן? לא,? יש מעסיקים שבכלל לא טורחים להשיב אפלו לא באיזה אס אמס אס עלוב . פשוט חוצפה ובזיון , טוב שיצא החוק !
א.ק | 22.02.15
13.
מגיבים משני הצדדים
טענות משני הצדדים מובילות למסקנה שמדובר בחוק מאוזן. מרבית המעסיקים לא מודיעים כלום. עבורי, מעסיק ש'ניתק מגע' למשך שבועיים כאילו העביר הודעה שלילית. מעסיקים צריכים לזכור שהם משווקים את עצמם למחפשי העבודה, ועדיף להם שגם למסורבים תהיה חוויה חיובית. במצב הנוכחי, מעסיק שמחפש יותר מחודש (שלא לדבר על שישה חודשים) צריך לבדוק את עצמו היטב.
משה מלצר | 22.02.15
12.
צריך לטפל גם בנושא ההמלצות שמעסיקים מבקשים - לעיתים זה בעייתי להביא המלצה
אם אתה עדיין עובד ולא רוצה לפרסם את זה או שאתה הרבה שנים באותו מקום ואתה לא בקשר עם מעסיק קודם - היום מעסיקים לא מסתפקים במכתב המלצה הם רוצים המלצה טלפונית וזה לפעמים בעייתי ןגם כמובן יש מעסיקים נקמנים שלא ימליצו עלייך למכוון. צריך לחוקק איכשהו את הנושא.
רונית | 22.02.15
9.
החוק צריך להיות תשלום מלא על כל שעת ראיון החל מהשעה השניה
העסקה היום איננה עניין מסובך מדיי, אפשר לפטר בתקופה קצרה אז למה יש מיון שיכול לקחת חודשים ושדורש הכנת עבודות שונות ומשונות כדי לקבל משרה. זו פשוט עבדות, המועמד עושה את העבודה של החברה. שיבדקו בעצמם אם העובד מתאים, ייתנו לו להגיע לשבועיים נסיון בתשלום ויראו אם הוא מתאים (זה במיוחד מתאים למי שאין עבודה). אם מתאים טוב, אם לא ימשיכו למועמד הבא שנראה להם. המצב מייאש ודורש מאמצים עצומים והרבה מאוד זמן וכסף. זו עבדות
עושים צחוק מהעבודה  | 22.02.15
3.
צריך לחייב מעסיקים לשלם למועמדים על תהליך המיון
החוק הזה עוסק בתפל. זה לא משנה אם מודיעים או לא. מה שמשנה זה שמועמדים נאלצים להוציא מכיסם על תהליך מיון מפרך שבסופו הם מעלים חרס. צריך לחייב מעסיקים לשלם למועמדים הוצאות על תהליך המיון. אם הם ישלמו הוצאות, גם לא יהיה איכפת למועמדים אם מודיעים או לא. חיוב המעסיקים לשלם למועמדים כאילו הם עשו עבודה בפועל - יוריד את המוטיבציה של מעסיקים למרר למועמדים את החיים. פתאום יתברר שאפשר למלא משרה גם תוך יום ולא צריך שבועיים עד חצי שנה. ולא צריך את כל המיון הזה. מצד שני צריך לבטל את החוקים שמקשים על מעסיק להיפטר מעובדים לא רצויים. ככה גם יפחת הסיכון של המעסיק בקבלת אנשים לעבודה.
 | 22.02.15
2.
חסל סדר בחינות המיון המטופשות ומעיקות שלא תורמות מאומה, אלא מלחיצות ולא רלוונטיות
יום שלם שעל המועמד לבזבז, להגיע למכון פלצני הטוחן אותם עד דק בכל מיני בחינות מטופשות, מעיקות, מלחיצות וכלל לא רלוונטיות. ציורי עצים, בתים, משחקים אוויליים בהרכבת מגדלים מקש, ויכוחים בין המועמדים על דבי הבל חסרי שחר, משחקי שטות ושאר מעשיות הגורמים לתסכול ומאד לא רלוונטיות. האם המומעד נשאל על יכולותיו המקצועיות??? על ידיעתו באנגלית?? על נסיונו בתחום עליו נבחן?? די עם השתלטנות של מכוני המבדקים המיותרים המיועדים להעשיר רק את אותם מכונים, ותו לא. הבחינות הרבות שבהן מותש המועמד "ינבאו" אך ורק את יכולת המועמד להצליח בהן בלבד, ולא הצלחה מעשית ואישית בעבודה עצמה!!!
ירון | 22.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת