אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שר הפנים הבא לא יוכל להתעלם יותר מרפורמה בארנונה

60 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

60.
לשלב העלאה מידתית של המע"מ עם העלאת מדרגות המס
זה הפתרון היחיד שיאזן בין עשירים לעניים. אין שום סיבה שאדם שמרוויח 50000 ש"ח לא ישלם עוד כמה אלפי שקלים בשנה כדי לממן את השירותים המצוינים שהוא בודאי מקבל מהעירייה. זה לא סוד שהעיריות דואגות יותר לשכונות מבוססות.
מעמד ביניים-עני | 24.02.15
59.
אהנושא החשוב בכתבה הוא איך וועדה יכולה לשבת במשך 7 שנים ??!
ואחרי 7 שנים זה הדבר הכי חכם שהיא הצליחה למצוא ??! ביום אחד אפשר להבין שקיימות מספר בעיות היסטוריות בארנונה (שיטות מדידה וסיווגים). להפוך את מס הארנונה למע"מ זה אחד הרעיונות המטופשים ביותר... מיטיב עם העשירים ופוגע במעמד הביניים והעשירים.
אייל | 24.02.15
57.
ישראל מתנהלת רק על ידי וועדות,אז בשביל מה יש ממשלה ושרים? ואם יש כבר מסקנות
אז במקרה הטוב הן מיושמות מאוחר ובמקרה הרע הן אינן מיושמות כלל ונגנזות עמוק במגירה,אבל העיקר שהמדינה הוציאה על זה הרבה כסף, ואז מגיע ביבי ומעיף הכל, עד שאנחנו נעיף אותו בעוד שלושה שבועות.
ששש | 24.02.15
55.
ל 22:
שכחת לראות רחוק יותר... 5 ילדים הם השקעה כלכלית גדולה בעיקר להורים לא למדינה, כשהם גדלים כולם מתגייסים לצבא ותורמים את תרומתם למדינה ולאחר מכן גם מהווים 5 אזרחים שיוצאים לעבוד ומשלמים מסים במשך עשרות שנים. זה הרבה יותר מאשר מאשר יקבלו במשך 18 שנה כל אחד מהמדינה (למעשה ההורים נושאים ברוב הנטל הכלכלי..) אני חושב שבמקום לצמצם את האוכלוסיה שלנו צריך לעודד את היילודה! כמובן שכל מה שנכתב לעיל מתייחס לאלו שכן גדלים על הערכים שרובנו גדלנו עליהם כאזרחים מן השורה.
משפחה | 24.02.15
51.
יש לי הצעה הרבה יותר טובה
בואו נבטל גם את הארנונה, וגם את המע"מ. לא היה בישראל מע"מ לפני 76. פקידי האוצר התאהבו במע"מ, וכל הזמן דוחפים להגדיל אותו. הוא הגורם העיקרי ליוקר המחיה. אנחנו מדינה שיאנית במע"מ כי רוב המדינות המפותחות (כמעט כולן) מיישמות מע"מ דיפרנציאלי שזה אומר מע"מ מופחת, או פטור ממע"מ, על דברים בסיסיים כגון מזון, תרופות, מים, חשמל, תחבורה ציבורית, וגם דירה חדשה. רק אצלנו כל יום פקידי האוצר מגיעים לשיאים חדשים בעושק האזרח במיסים עקיפים שאין באף מדינה. זה משפיע על כולם - לא רק על השכבות החלשות אלא על כל העסקים ומעמד הביניים. עכשיו לגבי הארנונה - אפשר לבטל אותה, והמדינה סוף סוף תבין שהרשויות הן חלק ממנה. זה לא משנה איפה אדם גר - מגיע לו בריאות, חינוך ושירותים בסיסיים. מגיע לו פארקים וכן הלאה. המדינה פשוט צריכה להעביר מהתקציב שלה את הכסף לרשויות. היא לוקחת כל כך הרבה מיסים ישירים ועקיפים, וזה תפקידה לממן את הרשויות מזה. זה הכל!! מספיק עם הסחטנות. מזמן הבנו שאנחנו משלמים הרבה יותר מאשר כל מדינה אחרת ומקבלים הרבה פחות. הגיע הזמן שיעשו משהו לטובת האזרח ויקלו עליו את התשלומים האכזריים האלה. ארנונה זה מס עקיף מיותר ומע"מ זה מס עקיף מיותר לגמרי!!!!!
מירית | 24.02.15
48.
רק שיטה אחת לקביעת הארנונה!!
לא העלאת המע"מ ולבטח לא ארנונה לפי שווי הנכס{מה תהיה שיטת החישוב כאשר מחירי הדירות ירדו או חלילה ימשיכו לעלות?} אלא רק על פי תקן 9.0 של משרד המשפטים הקובע כי שטח הדירה על פי ה ת ש ר י ט שהוגש לבקשת היתר הבניה או שנמסר לטאבו!! השטחים המשותפים הם רק חדרי המדרגות {באופן יחסי למספר הדירות בבניין} ,חניה מקורה ומחסן{באם יש לבעל הדירה.כל שאר השטחים כמו -חדר גנרטור,חדר זבל,חדר חשמל,כיבוי אש,כניסה לבניין ל א י כ ל ל ו כשטחים משותפים -בעיקר בבניינים רבי קומות{"מגדלים"}כי הם נבנו על פי הדרישות הבטיחותיות של רשויות המדינה!!! משרד האוצר +משרד הפנים+משרד המשפטים יקבעו התעריף לדירה ולנספחים כמצויין לעייל וכן מהו המדד להעלאת הארנונזה תנת לאישור העלאה מעבר לאמור בניגוד למצב היום.כמו כן על הרשות המקומית תחול חובת הצגת מאזן כל שנה למשרד הפנים והאוצר.!!!!!
חי | 24.02.15
47.
ראשית, יש לבטל את המע"מ על מים, אוכל ותרופות -- אח"כ אפשר להעלות על היתר
מע"מ הוא אחד המסים הכי פוגעניים, בעיקר כלפי אנשים שסובלים ממחסור בכסף. זהו מס הגיוני כאשר הוא מוחל על מותרות, אבל זה פשוט פשע נגד האזרחים להחיל מע"מ על מים, אוכל, תרופות ושירותי בריאות (כולל תרופות ושירותי בריאות וטרינריים).
דרור | 24.02.15
46.
ורק אופציה אחת לא נשקלת...
...מבצע ייעול וניקוי אורוות וג'ובים פיקטיביים מהרשויות המקומיות. אבל בשביל מה?? אם אפשר לעקל לתושבים חשבונות בנקים, לשלוח אליהם הוצאה לפועל, "להגביר את האכיפה" של החניה, להטיל "היטלים" כאלה ואחרים, ושוב ושוב להעלות את הארנונה, בשביל מה לוותר מרצון על חממת ג'ובים, נפוטיזם וכח פוליטי??
זנב העיר | 24.02.15
43.
מי הגה רעיון נלוז זה??????????
מי יקבע מהו שווי הנכס, ובכמה עלה, על מנת לקבוע את התשלום???... שמאי, ואם הערכתו לא מקובלת עלינו, אזי יש להגיש שומה נגדית, דהיינו פרנסה לשמאי נוסף, ואם יש שוני בין שתי שומות, אזי ייבחר שמאי בורר, שהינו שמאי שלישי... מה מסתמן מאחורי הרעיון הנלוז הזה?, הוצאה כספית נוספת ניכרת לכל בעל דירה/בית/קרקע/נכס המשלם ארנונה כיום וכיו"ב על מנת להגיש ערעור על השמאי מטעם הרשות המקומית, ואם חלילה תתקבל בערעור ההחלטה כנגדכם, אזי תשלמו גם עבור השמאי הבורר, דהיינו עם ישראל "פראיירים" המוכנים לכל קפריזה של מאן דהו...
 | 24.02.15
42.
כרגיל דופקים את העצמאים ואת בעלי העסקים
מניסיון, כעוסק מורשה, לקוחות קטנים מעדיפים הצעות מחיר הכוללות מע"מ. ברור שעליית המע"מ תקטין את כוח הקניה שלהם. בסופו של דבר, אני אאלץ לשלם פעמיים: פעם אחת בייקור המוצרים בשוק, ופעם שניה בירידת כוח הקניה של לקוחותיי. אגב, בטווח הארוך, אם כוח הקניה של כולם יירד, המשק יואט וגם השכירים יידפקו.
 | 24.02.15
41.
חייב להיות לפי גודל הדירה – ורק הדירה!!! בלי נספחים! למה?
חייב להיות לפי גודל הדירה – אבל הדירה!!! בלי נספחים! ובטח לא לחייב עבור שטח חנייה בחניון של בניין גבוה (כשלמשל שלא מחייבים בעבור חנייה חיצונית). ולמה? שהרי חניונים לבניינים כאלו נובעים מכורח מציאות ולא מפינוק. חיוב שטח חנייה ע"י הרשות גורם לרווח משולש עבורה. פעם אחת עבור החנייה, פעם שנייה אותן חניות בחניון מפנות שטח רב לבניית מגדל נוסף והרי לכם גביית ארנונה מעוד כ70 משפחות (במקום , למשל משפחה 1 בוילה לאותו שטח) ופעם שלישית גובים ארנונה עבור החנייה של אותו בניין ... אינני מתייחס כאן לבתים פרטיים. שם שישלמו לפי המגרש/גודל הנכס.
רן א | 24.02.15
38.
תשלום לפי שווי הנכס עובד מצוין בארה"ב ובקנדה
זה גם צודק יותר שהתעריף הוא לפי ערך הדירה ולא ערך הארנונה השכונתית. בנוסף אני מעדיף שהכסף שלי ילך לראש העיר שלי שחייב לבוחריו דין וחשבון ולא לאיזה פקיד במשרד האוצר או מפלגה שלא מתיחסת לבוחריה. חבל שהסיכוי שהמדינה הדרקונית שלנו תוותר על שליטה מרכזית במשהוא - שואף לאפס
אני מאי שם | 24.02.15
25.
בשורה התחתונה מה שיקרה...
גם יעלו את המעמ,יפרידו בין גביית ארנונה לעסקים ולבתים פרטיים,כך שעסקים ימשיכו לשלם ארנונה ובנוסף הרשויות ימציאו אגרות חדשות לשם גביית תשלומים ,הם לא יקראו לזה ארנונה,יכולים לקרא לזה אגרת שירותים,יתחיל בסכום קטן שיצמח בכל שנה. כאן לא מבטלים שום מס,רק מוסיפים מיסים.
N | 24.02.15
22.
רק מס גולגולת
מה איכפת לעיריה אם אני גר ב- 100 מטר או ב 50? השרותים שאני מקבל הם פונקציה של מספר הנפשות! אני לא מייצר יותר אשפה אם אני גר בבית גדול. לעומת זה אני משתמש יותר בגנים ציבוריים כאשר יש לי 5 ילדים. = אבל בשורה התחתונה, כל שינוי הוא לרעת התושבים. רשויות מקומיות הן בור ללא תחתית. כמה שיקבלו - תמיד יחסר להן. תמיד ימצאו על מה לבזבז.
ארק | 24.02.15
18.
איזה תמריץ יש לרשות להתיעל אם יש העלאה אוטומטית כל שנה ?
איזה תמריץ יש לרשות להתיעל אם יש העלאה אוטומטית כל שנה ? העלאה היא משולשת 1- העלאה אוטומטית של הארנונה כל שנה עקב עדכון התעריף למטר 2- העלאה עקב גידול השטחים ברשות - גידול טבעי 3- העלאה עקב בקשות העלאה "חריגות " שהן נורמה ולא חריג . מה התמריץ של הרשות להתיעל עם הכסף זורם בכיוון אחד בלבד ?
קול אחד בע"מ | 24.02.15
16.
הגיע הזמן להפסיק לחשב שטחים בדירות!! יש אנשים שדירתם היא
כל רכושם, בין אם היא בת 5 או 3 חדרים, ועדיין מקבלים את אותו שירות מהעירייה - כי בחוק! ההגדרה של הארנונה היא "שירות העירייה לקהילה" ואף אחד לא שווה יותר!!! אז ככה, להתחיל לחשב את הארנונה בהתאם למשכורות בדיוק כמו שמחשבים מס הכנסה!!! או, לבטל לגמרי את הארנונה, שהיא בעצם מס על רכוש שכבר נקנה ועבורו שולמו כל המסים בקנייה לכל הגורמים, כולל עירייה!!!! הארנונה היא גניבה מהציבור!!! אין שום הצדקה לגבייה על ידי עירייה אלא בחישוב עלות עבור ניקיון דרכים ואיסוף אשפה!!! עבור כל כביש משלמים האזרחים בנוסף וכן עבור כל ביוב ברחוב חדש וכו'. והפיקוח צריך להיות על ידי עורכי דין ורואי חשבון שאפשר יהיה לתבוע אותם באופן פרטי אם יפשלו "לטובת העירייה"!
אני | 24.02.15
14.
מע״מ מאוד לא הוגן מהסיבות הבאות:
1. משקיע שיש לו שתי דירות (ונפגשתי עם אנשים עמידים שיש להם הרבה יותר) ישלם הרבה פחות. 2. יש כ100000 דירות רפאים בארץ. חלקם הגדול של תושבי חוץ שלא גרים בארץ ולכן גם לא צורכים בארץ. למעשה, מבטלים להם את הארנונה. 3. מע״מ מס רגרסיבי שמשולם בעיקר ע״י מעמד הביניים ושכבות נמוכות. קל לגבות אותו אז בגלל זה הולכים עליו.
רונן | 24.02.15
6.
אכן רעיון טוב לבטל את הארנונה ולהמירה במס אחר -אך לא במע"מ
מע"מ מוטל בעיקר על מעמד הביניים והעניים, ולכן אינו מס טוב. לכן יש להחליף את הארנונה במיסים גבוהים שיוטלו על המעמד הכלכלי הגבוה (כגון מס חברות, מס הכנסה, מס הון ומס ירושה שיוטלו בעיקר על המעמד הכלכלי הגבוה).
יוסי | 24.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת