אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כמה משכורות באמת צריך כדי לרכוש דירה

64 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

64.
ל-60 לצערי אכן ישנם הרבה חרדים שעובדים בשחור
אבל זו לא אשמתם הם מקבלים פטור מהצבא כל עוד הם לומדים בישיבה. ואז אם למשל בגיל 33 הם רוצים לצאת מהישיבה ולהשתלב במעגל העבודה, אז הממשלה מיד מגייסת אותם. לכן הם חייבים להסתיר את זה שהם עובדים ולא יכולים לשלם מיסים גם אם היו רוצים בכך. הממשלה חייבת לקבל החלטה שמעל גיל מסויים (נגיד 28) יתנו פתור מלא מהצבא למי שעוזב את הישיבות. והיא חייבת לעשות זאת בקרוב, לפני שיתקבע שהמנהג לעבוד בשחור "זה מה שכולם עושים" (כמו שכבר התקבע אצל החילונים לגבי הורדת סרטים באופן פירטי) מה שכן, גם אלו שעובדים בשחור, בקושי מגרדים את דרגת המס המינימלית, ולכן כל המסים שהממשלה הייתה מקבלת מכל החרדים שעובדים בשחור לא מתקרב למס שמסתיר אפילו אחד מאנשי האלפיון העליון
אחד | 04.03.15
60.
ל 59 - אל תדבר בלי לחשוב
גם אצל החרדים עובדים בלבן - תפסיק להשמיץ והתופעה היא בדיוק כמו בכל המגזרים! תתפלא לשמוע שמעסיקים את החרדים בהייטק במחירי אפס! ואלי על זה צריך להילחם כדי שלחרדים יהיה משתלם להכנס למעגל התעסוקה וחוץ מזה שמעבר למשכורות הנמוכות ההכנסה לנפש היא עוד יותר נמוכה בגלל מס' הילדים הגבוה... אבל החרדים מאושרים - ומדד האושר הלאומי מראה את זה פעם אחר פעם ואיזהו עשיר השמח בחלקו!
יהודה | 01.03.15
59.
סטיטסטיקה אבסורדית
במדינת החלם אנשים באמת מאמינים שבביתר עלית המשכורת הממוצעת היא 4500.0 ₪, נו באמת לרשויות המדינה אין מושג ירוק על היקף הכלכלה השחורה הקיימת במגזר החרדי והערבי הערכה שלי 80-90% , כך שכל מספר שמפרסמים בכתבות אלו לא שווה את הנייר עליו הוא כתוב. מילים כמו מבהיל לא מבהילות שם אף אחד שיבדקו כמה משקי בית יש שם בפועל יחסית למס' הדירות הכללי כך ידעו עם יש שם דירות השקעה ואנשים גרים בשכירות.
שי | 28.02.15
58.
משפחה זקוקה לחיות פרט לשלם, משכנתא, מיסים, ועו'ד.
אני מקווה שבפעם הבאה תעשו תחקיר או סקר יותר מסונן, דיור חדש/ישן מס' חדרים - משפחה+כמות ילדים קטניםעד 18,, שכר(לא ממוצע)כי במקומות שונים אזרחים חיים בשכר מינימום, (שהוא מחצית מהממוצע), הוצאות ממוצעות, מיקום, ו(פריפריה/מרכז/ ) רוב הצעירים לא מסוגלים להקים משפחה וקנות דירה בגלל עלות גבוהה, גיל נישואין ממוצע 25-30 (לא דתים,חרדים), ולכן אין להם הון אישי התחלתי של 300,000ש"ח לפחות בכדי לקבל משכנתא, (וכמובן חייבים להיות בעלי שכר קבוע של לפחות 8-10,000ש"ח מינ') כאשר הון עצמי כזה הוא מצחיק כאשר לחסוך בין סיום הצבא, (לימודים גבוהים), וכמובן אז חיסכון של שנה או 2-5 שנות עבודה , במקרה של עבודה קבועה עם שכר לפחות ממוצע+, וכמובן נאלצים להגיע לשכירות דירה, שלפעמים מגיעה עם תשלום חודשי ,( של יותר מתשלום משכנתא חודשית) שכירות שעולה מידי שנה, ללא אחריות של המדינה ,או קביעת תשלום מסוים ,מינימום/מקסימום=מס' חדרים=מצב הדירה= לאורך תקופת השכירות, ומיקום הדירה, חישוב מוצדק, שבעל הדירה בכלל לא מתייחס אליו, למרות שהמדינה יודעת וגורמת בעקיפין לאי אפשרות לקניית דירה, שאז גורמת לעליה בשכירות הדירות, היא לא עוזרת לא בדיור ציבור, וולפחות סיבסוד הגיוני לבעלי זכות דיור,לפי שכר ,משפחה+ילדי(עד18),
שרלוק | 28.02.15
57.
השימוש ב"כמה משכורות צריך כדי לקנות דירה" הוא אידיוטי.
איך זה בדיוק קשור למציאות, לא ברור לי. נניח שהשכר הממוצע הוא X וצריך 200X לקנות דירה, כמה אנשים באמת מצליחים לחסוך את כל הX שלהם כל חודש. מה, אנשים לא אוכלים ושותים, הם לא צריכים בגדים, מכונית (כי אנחנו בישראל, מה לעשות), חשמל, טלפון. כשנשאר לך במקרה הטוב 0.1X בסוף החודש, יקח 200 שנה לקנות דירה.
שדגשדכדגע | 27.02.15
53.
צריך פיתרון אחר. חצי מיליון דירות ציבוריות לצד השוק הפרטי.
המנגנון שיצר את הבועה, חייב לשמר את מחירי הדירות כמו שהוא לפחות. היום 15000 תיקים פתוחים נגד בעלי דירות שהפסיקו לשלם משכנתא וזאת מתוך 75000 בעלי משכנתאות שאינם עומדים באופן סדיר בהחזר. הבנקים אינם יכולים להרשות לעצמם ירידה בערך הדירות כי אנשים לא יכולים להרשות לעצמם שערך הנכס יהיה נמוך מערך החוב ולכן המחירים לא ירדו. גם בעלי הדירות, הבנקים , הקבלנים והממשלה אינה אינם מעונינים בכך. יש צורך לבנות דחוף 200000 דירות קטנות, בישובים פריפריאלים , בבניה תקציבית ואפילו זולה, על אדמות מינהל. זה לזוגות צעירים, שרק נישאו, יוצאי צבא וזכאים אחרים. ובשליטה של משרד השיכון ולא חברות פרטיות. להלאים את מלאי הדירות של הדיור הציבורי. לא להחיל את חוק על דירות אלה ובכך לא לאפשר העברה של זכויות בתוך המשפחה ולאפשר תנועה של זכאים וזאת בשכירות של 20% מהכנסת המשפחה. משפחה שתתקדם ותרצה לרכוש דירה ולעבור למקום אחר, תוכל ואז תפנה את הדירה לזכאי אחר. לא ניתן לבצע בדירה שינויים למעט צביעה.
יונתן | 26.02.15
52.
למספר 9 ההזוי
ביבי לא קובע את גובה הריבית ואין לו שליטה עליה. הריבית בישראל התחילה לרדת בגלל המשבר הכלכלי העולמי שכתוצאה ממנו כל המדינות המתועשות התחילו להוריד ריביות. הריבית באירופה, אמריקה ויפן נמוכות יותר אפילו מאשר בישראל. תבוא בטענות לסטנלי פישר או קרנית פלוג על הורדת הריבית, אבל גם הם לא אשמים. מי שאשם זה המצב הכלכלי ששורר היום בעולם. ישראל הקטנה לא משפיעה על העולם אלא מושפעת ממנו.
שמואל | 26.02.15
42.
תשובה למספר 23
כי אנשים יודעים שהמחירים רק עולים כבר שנים. ואם יש להם הון עצמי עכשיו, עדיף להם לקנות עכשיו, כי מאוחר יותר ההון העצמי שלהם לא יספיק, וגם הם יצטרכו לשלם סכום גבוה יותר על שכירות מאשר על משכנתא. שלא לדבר על כך שמרגע שהם קונים, הם מרוויחים את עליית המחיר על הנכס. ואנשים קונים דירה בהתאם לסכום הראשוני שיש להם והמשכנתא שהם יכולים לגייס מהבנק, זה לא בהכרח דירה חדשה. שלא לדבר על כך שיש גם משקיעים שיש להם את הכסף ביד, ואין להם אלטרנטיבת השקעה, כי הריבית נמוכה. הם קונים כי הם יודעים שערך הדירה רק יעלה עם הזמן. ועל הדרך הם גם מרוויחים שכירות שעולה משנה לשנה. וגם משקיעים מחו"ל שהבינו את פוטנציאל ההשקעה בנדל"ן בארץ.
הסבר | 26.02.15
40.
הגיע כבר הזמן לפרסם נתוני חציון השכר וחציון מחירי דירות - השימוש בממוצעים לא רציני
התמונה הרבה יותר עגומה כשמשתמשים בנתונים חציוניים המשקפים את המציאות ולא בנתונים ממוצעים המעוותים את המציאות. זו כנראה הסיבה לכך שהלישכה המרכזית לסטטיסטיקה, הכפופה למשרד ראש הממשלה, מסתירה הנתונים החציוניים מהציבור. בידי הביטוח הלאומי קיימים מלוא נתוני השכר במשק וביכולתו לחשב את השכר החציוני הארצי והשכר החציוני בכל ישוב בארץ נכון לשנת 2013. כמו כן, בידי משרד הבינוי קיימים מלוא נתוני קניית ומכירת דירות בארץ וביכולתו לחשב מחירי דירות חציוניים ארציים, אזוריים ובישובים רבים בארץ בשנת 2013
5775 לבריאת העולם | 26.02.15
39.
חשבון לא לעניין
תושב ביתר עילית שמרויח 4.500 מוציא על משפחתו העניפה 8.500 ש"ח וגם קונה דירה במליון ש"ח. הכותב עושה את עצמו טמבל כי הוא לא שואל מאיפה ההפרש ? התשובה היא ברורה - זה הכל מגניבות ותמיכה ממשלתית שהדתיים והחרדים וכל סוגי המתנחלים יודעים לעשות מתחת לראדר של סתיו שפיר.
י.א | 26.02.15
33.
ביבי הכין תוכניות מראש על דעת הטיקונים כך זה נראה שמחירי הדירות יעלו כל שנה באחוזים רבים !!!
כך הטיקונים והבנקים יתאשרו על חשבוננו הדל, המחירים של דירות הם אולי רק לחברי כנסת ולשרים המקבים שכר של בערך כ-50000 ש"ח ואולי יותר, כל השאר רק יכולים במצב הטוב לחלום בפנטזיות, ובטח ביבי יגיד שבשנה הבאה נשנה דברים, כן לביבי זה לא עולה כסף, להפך הוא ימשיך להנות על חשבוננו, האגום ממלא , בשביל ביבי להבטיח, זה אחד בפה, ואחד בלב , אין כל משמאות או התחיבות חס ושלום לקיים......
א | 26.02.15
31.
ולא העלתם את השאלה איך תושבי ביתר עילית קנו את הדירה?
מה שיפה בסטטיסטיקה שאפשר להגיע כמעט לכל תוצאה ע"י משחק עם המספרים. הכותב לא מעלה את השאלה איך אין אף חרדי שגר באוהל? איך החרדים שבניגוד לחילונים מקימים משפחה בלי לעבוד יום אחד בחיים שלהם ורבים מהם ממשיכים לא לעבוד גם אח"כ איך הם קונים דירות, או אפילו שוכרים דירות. איך החרדים שם יש בכל משפחה מינימום 6 אחים ולפעמים גם 10 ויותר, איך הם מסתדרים כאשר אין אפציה לעזרה של ההורים, הרי האבא לא עובד וגם אם ההורים חסכו קצת (אחרי גידול גדוד של בטלנים) הם צריכים לחלק את העזרה שלהם על לפחות פי 3 ילדים? הגיע הזמן שהמדינה תתחיל לבדוק איך אלו שמגיעים לדירה הגיעו, מאיפה הכסף ושיתחילו למסות את כל המשק החרדי השחור, הערבי השחור והכללי השחור אז אולי יהיה יותר כסף
רמי | 26.02.15
30.
אין שום סיבה לקנות דירה חדשה
עם הפער העצום שבין מחיר דירה חדשה לזה של דירה מיד שניה, אפשר לעשות שיפוץ בהתאם לצרכים ולטעם שלכם ולא של הקבלן, לרהט את כל הדירה ועוד לחסוך הרבה כסף. שיקול נוסף הוא הארנונה. הארנונה על דירה חדשה היא רצח ותשלמו אותה לאורך שנים רבות. הוצאה מיותרת לחלוטין.
אזרחית | 26.02.15
28.
כמה הערות לסדר:
1. שלושה מתוך 5 הישובים בהם הפער הוא הכי גבוה הם יישובים חרדים מובהקים. מצד שני אחוז הבעלות שם גבוה יחסית. זה אומר שיש כאן הטייה גדולה של המערכת. אותה ההטייה איתה מפחידים אותנו עם נתוני עוני מפחידים (אלה גם יישובים עם אחוז עוני מאוד גבוה). כך שברור שמשהו יסודי פגום במדד ההכנסות. או שהם עובדים בשחור או שלא משקללים פנימה את כל ההכנסות ממקורות שונים (15 ילדים זה הרבה מאוד קצבת ילדים, בעיקר בשיטה הישנה). 2. הרבה מהמגיבים שואלים מה עם הפרשי הנטו והברוטו. חבל שהבנת הנקרא לוקה בחסר. זה מדד שמשתמשים בו. הכוונה לא באמת למדוד כמה חודשים ייקח לכם לשלם על הדירה. מצד אחד יש לכם הוצאות מחיה שוטפות ובנוסף מחיר הדירה כשהיא נקנית במשכנתה הרבה יותר גבוה בגלל הריבית. מצד שני בדרך כלל דירות נקנות על ידי זוגות... 3. בכלל לא מפתיע שבפרפריה הנתונים הרבה יותר מעודדים. אחד המחדלים הגדולים בתחום הדיור הוא אי הקמת תשתית תחבורתית טובה לפריפריה (דווקא נמצא בטיפול) ויצירת מקומות תעסוקה (הנגב לפחות ירוויח ממעבר צה"ל לדרום). הרבה יותר כיף וזול לגור בפריפריה אם יש תעסוקה, התחבורה נוחה והחינוך טוב.
המסביר לצרחן | 26.02.15
20.
מספר 17, קצת התבלבלת עם חציון...
ממוצע _ממש_ לא אמור להיות כמו שאתה טוען... קח דוגמא מעולם השכר: 100 אנשים עובדים במפעל, 1 הוא המנכל והוא מרוויח 1000000 ש"ח בחודש (כי הוא חזיר). כל השאר פועלים "פשוטים" ומרוויחים משכורת מינימום (לפי המינימום החדש) כ-5000 ש"ח. הממוצע: 14950 (פי שלוש כמעט מהשכר של רוב הפועלים). החציון: 5000. קפיש?
עמית | 26.02.15
19.
כולם שוכחים שבגלל יוקר המחייה לא נשאר כלום מהמשכורת
ואם חוסכים זה בסביבות 500-1000 ש"ח לחודש ומזה צריך לעשות את החישוב כאשר בהערכה גסה ניתן יהיה לרכוש דירה תוך 2,000 חודשים קרי 166 שנים !!! אז כן יש משכנתא וזה מבטל את הוצאת השכירות, אבל בשביל להגיע להון הראשוני הנדרש ולעבור משכירות למשכנתא (כאמור בכתבה דירה בבית"ר עילית = 1.3 מיליון !!! ניקח דירה ממוצעת ב1.5 מיליון) אזי צריך הון ראשוני של 30% קרי 500,000 ₪, שאותם ניתן לחסוך ב-666 חודשים קרי 55 שנים !!! ואז תוכל לקחת משכנתא, בקיצור אחלה מדינה יש לנו
תומר | 26.02.15
17.
נו באמת. מישהוא מקשיב לעצמו פה?
"במחצית מהיישובים מספר המשכורות הדרוש לרכישת דירה גבוה מאשר המספר הארצי" - נו? מה הסנסציה? ואיפה נמצא החצי השני של היישובים? מתחת לממוצע. באותה המידה היה ניתן לכתוב "במחצית מהיישובים מספר המשכורות הדרוש לרכישת דירה נמוך מאשר המספר הארצי" בכל ממוצע, בערך חצי נמצאים מעל הממוצע וחצי נמצאים מתחת לממוצע.
אסף | 26.02.15
8.
אייל נבו - אכן הפתעה
קח לדוגמא ציון ממוצע בכיתה 70. אם תנחש מה כל תלמיד קיבל סביר להניח שרוב גדול עם 75-80 ורק כמה מקרי קיצון של תלמידים עם 0 או 20 הפילו את הממוצע לאיזור ה70. אותו דבר פה, היית מצפה שיהיו כמה ערים מאוד יקרות לדיור או כמה ערים עם משכורת ממוצעת ממש נמוכה ואילו ברוב הגדול של הערים נצטרך פחות מ140 משכורות. מסתבר שלא.
שי | 26.02.15
4.
ממוצע הוא מדד בעייתי למשכורות ולדירות. עדיף חציון
בת"א וי-ם נמכרות דירות יוקרה במיליונים לעשרות מיליוני דולרים, חלקן לתושבי חוץ, מה שיכול להטות את מחיר הדירה הממוצע. גם במשכורות יש תופעות דומות. אולי עדיף לחשב מחיר דירה חציונית למשכורת חציונית. יש נתונים? ם
סטטיסטי | 26.02.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת