אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שוטף + אף פעם: מוסר התשלומים הגרוע של המדינה

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
אין שום צורך בשוטף +, מספיק 30 יום - כל האישורים ניתנים לפני הזמנת העבודה
ולכל אדם יש מחליף. כמו שבחברה פרטית יש מי שמחליף את מי שיוצא לחופש ומי שנוסע לחו"ל יכול להתחבר למערכת דרך האינטרנט ולאשר פרוייקטים מחו"ל, גם במשרדי ממשלה וברשויות יש מישהו כזה (ואם אין, הגיע הזמן שיהיה). כל הבדיקות הטכניות ובדיקות הצעות המחיר והאישורים ניתנו בתהליך המכרז והזמנת העבודה. לאחר ביצוע העבודה אין צורך בעוד אישורים לביצוע העבודה, רק באישור שהיא בוצעה לשביעות רצונו של המזמין - אישור של אדם אחד, או שניים לכל היותר והוצאת הצ'ק. בעידן האלקטרוני, יש פקס, טלפון, אינטרנט, אימייל, סקייפ, וובאקס, ווטסאפ ואמצעים רבים אחרים - אין שום סיבה שתהליך האישור ייקח יותר מיום - יומיים.
אברהם | 14.05.15
16.
ל 14. בעולם מושלם אתה צודק אבל זה כנראה לא יקרה
בגופים גדולים וציבוריים אי אפשר פשוט "לשלם" - דרושים תהליכי בקרה - הרי לא סביר שמישהו יוכל פשוט להעביר תשלומים בכל זמן ועל דעת עצמו. צריך אישור של מי שהזמין את העבודה ... צריך אישור של עוד כמה מנהלים צריך אישור של הנה"ח וכספים לא כולם תמיד נמצאים (חופשות / מחלות / עבודה) ... ולא כולם תמיד זמינים באותו היום. לכן נדרש פרק זמן לביצוע וזה בסדר ומקובל אבל המדינה צריכה לקבוע רף עליון - ש+30 ולא יותר.
ת | 04.03.15
14.
תגובה 3 יפה, אבל אין שום צורך לשוטף או שוטף+
אנחנו במאה ה21 במדינה מפותחת (כביכול), שיתחילו להיות יעילים. סגרת חוזה? אישרת ביצוע? שלם כסף. מה הבעיה? חבורה של עצלנים מכסתחי"ם. מה הבעיה לייצר שקיפות? מה הבעיה לאחד תוכנות, מידע ורשויות? אני יודע! פוליטיקה! עד שלא יפול פה פטיש שיזעזע את המערכת המסועפת והמדושנת הזו, שום בחירות לא יעזרו. תגובה 2 יותר יפה.
 | 02.03.15
12.
התעשיה האווירית
כתעשיין המייצר מערכות עבור התעשייה האווירית על כל מפעליה אנו נאלצים לא רק לממן את הפעילות היצורית ורכש משנה אלא לממן את המעמ לתקופה של שוטף 90 יום וזאת במקרה שהחשבונית נקלטה ואושרה בזמן דבר שמעולם לא קרה לפחות לי איך יתכן שחברה ממשלתית גורמת לכך שעסק קטן וריווחי הרבה פחות להיות הבנק שלה למשך חצי שנה ויותר חייבים לשנות מיידי שישלמו את המעמ ליום המעמ ויחזרו ל שוטף 60 כפי שהיה לפני שלוש שנים
מאיר  | 02.03.15
8.
המדינה והרשויות המקומיות מורכבות מפקידים שכירים הרואים רק שכירים
ולכן מתנקמים בעצמאים העשירים" מכיוון שהם קובעים גם את הכללים, כמובן שהם יקבעו כללים שמי שמשלם זה העצמאים ומי שמקבל אלו הפקידים. ראו לדוגמא את המילואימניקים העצמאים המסכנים. הכללים האלו נקבעו בזמן שלטון מפאי ועדיין לא השתנו כל עוד לא תתרחש מהפכה זה גם לא ישתנה
חזי | 02.03.15
5.
כל נושא האשראי הוא חידלון אחד גדול-חייבים לבטל בחוק את האשראי בהדרגה
כך שיתנו מכסימום 30 יום (בלי שוטף).המדינה גובה מאיתנו במכסימום 30 יום. כל חודש היא מקבלת מעמ ומיסים למה היא לא משלמת אותו דבר ? כשאתה חייב למדינה כסף יהרגו אותך אבל כשהיא צריכה לשלם כל פקיד מתנהג כאילו זה יוצא לו מהכיס. ולדעתי על חריגה באשראי צריך להיות עונש פלילי ! יחסכו 80% מהתביעות בבתי משפט !!!
דוד | 02.03.15
3.
פשוט מעצבן. אין סיבה ליותר משוטף + 30 וגם זה הרבה
הרציונל הוא שלמערכות גדולות: 1. תהליך אישור חשבונית ותשלום לוקח זמן. בד"כ צריך אישור של המזמין, אח"כ שורה של אישורים של מנהלים ואנשי כספים. (וזה בסדר ! טוב שיש בקרה וטוב שאין אדם אחד שיכול לאשר תשלום). 2. חשבוניות "נאספות" כל החודש והמון גופים נוטים לבצע סבבים של אישורים באופן מרוכז ולא כל יום. 3. גופים גדולים מבצעים העברות ותשלומים בצורה מרוכזת (בד"כ ביום ספציפי) לכן שוטף + 30 נותן כ 30-60 ולכל יום מעבר לכך אין למעשה הצדקה למעט לקיחת הלוואה בחינם מספק. המדיניות של ש +60 / 90 פשוט צריכה להעלם. אין את זה בשום מקום בעולם וזה יוצר בעיות להמון ספקים. בלי קשר למע"מ , ספקים משלמים משכורות, מכס יבוא ותשלום לספקים בחו"ל בלי אשראי ואין סיבה שיתנו אשראי בחינם לגופים ציבוריים.
צ | 02.03.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת