אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ב־17 במרץ בחרו בחברת הייעוץ האהובה עליכם

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
תחקיר גרוע - ספר לנו לאן הולכים 67% מתקציבי היועצים (מקינזי), לא 10% (עדליא)
תדאג לשקיפות היכן שהבזבוזים הגדולים, לא בשוליים. בנוסף, מנכ"לי המשרדים כבר הבינו, שאם הם יבקשו מעובדי המשרד לגבש תכנית מדיניות שתופעל בעוד 5 שנים היא תהיה מוכנה רק עוד 10 שנים, תעלה הרבה יותר וגם אז היא לא תבצע שום שינוי (לכן במשך שנים לא השתנה כלום) ואם רוצים התקדמות חייבים גוף חיצוני בכדי לגבש מדיניות ולעיתים גם לעזור ביישומה. ואני לא עובד באחד ממשרדי הייעוץ המדוברים, אבל כן מול גופים ציבוריים שונים. ומנסיוני, היכן שיש ייעוץ חיצוני - יש שינויים ופרוייקטים מתקדמים. היכן שאין ייעוץ חיצוני - שום דבר לא משתנה. ולמגיב מס' 1 - אין לך מושג כמה עולה להכין מכרז גם בצד של הגוף הציבורי וגם העלות של לענות למכרז: 200 אלף ש"ח זה מכרז פצפון. עלות הכנת מכרז להגשה (כולל עלות רכישת מסמכי המכרז, זמן עבודה, עלות עורכי דין ורו"ח, עלות ערבות מכרז וכו') יכולה להיות גבוהה מהסכום הזה. בפרוייקטים גדולים מדובר על עלות של מליונים רק בהכנות להגשת המכרז.
בני | 12.03.15
10.
הפתרון נעוץ בשינוי צורת ההעסקה במגזר הציבורי
חברות היעוץ לא כבולות בכל מיני הסדרי העסקה דינוזאוריים. מעבר לזה, הן בעצמן נסמכות על יועצים צד ג' (שכדי להעסיק אותם לא צריך מכרז). אין מנוס מזה- השוק הציבורי פשוט חי בספירה אחרת, שכל מי שקצת צבר ניסיון בשוק הפרטי, מבין שהיא מעוותת ברמות קשות. כל זמן שהמצב בשוק הציבורי לא משתנה (ביטול הקביעות, שכר לפי כישורים ולא לפי ותק, היזון חוזר של עובדים מול השוק הפרטי) הפרטות מהסוג הזה הן ברכה למשק.
סחבק | 04.03.15
1.
חברות יעוץ היא הסיבה שהיתה רפורמה בסלולאר
הכנסת מתחרים חדשים היתה המלצה של מקינזי בדוח שהוזמן עבור משרד התקשורת. חוות דעת של מומחים בינ"ל עדיפה על פקידים מקומיים. מה שכן, כדי לוודא שהכסף לא פשוט מוזרם לחברים וקרובי משפחה של הפוליטיקאים, צריך לוודא קיום מכרזים תקינים, והתוצאה צריכה להיות פיזור של תקציב יעוץ קרוב לשווה השווה בין לפחות שלוש חברות מוכרות ומאושרות. למשל אישור מכרזים מעל 200 אלף שח ידרשו אישור ועדה בראשות שופט
אברי | 03.03.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת