אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"האינטרנט הוא לא התשובה"

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
הבעיה עם סוציאליסטים מהסוג של קין היא שהם לא התרגלו לרעיון שבכל תקופה ולאחר
כל שינוי חברתי וטכנולוגי יש מפסידים ויש מנצחים. זו דרכו של העולם. מהפכת האינטרנט לא שונה במובן זה מכל שינוי גדול אחר שהתחרחש. יש משהו ילדתוי וטרחני בביקורת על כך שהמנצחים לא לוקחים בחשבון את המפסידים. זה הרי כל כך ברור מאליו.
סוציולוג | 12.10.15
29.
המשפט הכי נכון, להיכשל ביזמות זו פרווילגיה של עשירים
כשיש לך גב כלכלי ויש לאן ליפול ועל מי ליפול, הרבה יותר קל ליזום הקמת סטראטאפ. תבדקו גם בארץ מי הם יזמי הסטראטאפים יותר מ-90% מהם מגיעים מרקע סוציו-אקונומי דומה. לא לכולם יש בהכרח הורים עשירים מופלגים, אבל בהחלט משתייכים לעשירון העליון לפחות. ובכך עידן האינטרנט רק העמיק את הפערים החברתיים.
ירון | 05.10.15
28.
ל-9 אתה באמת שואל איך?
איך היא ריסקה את netscape לפי דעתך? היא יצרה מוצר יותר טוב? השיטה היתה פשוטה היא דחפה לך לתוך הגרון את internet explorer לא רצית זה לא שינה היא עדיין עשתה את זה. אותו דבר פשוט היה אפשרי לעשות ל-google בתחילת דרכה לפני שהיא הפכה להיות המפלצת הכוחנית שהיא היום והיו שם רק 20 עובדים וזה ע"י דחיפה לגרון של מנוע החיפוש שלה בכל מקום במערכת ההפעלה שאתה עובד איתה. windows 3.11 לא הכיל internet explorer windows 95 לא יכל לעבוד ללא internet explorer אותו דבר היה אפשרי לעשות עם שוק החיפוש לדחוף לך בתוך החיפוש הבסיסי של windows חיפוש אינטרנטי אינטגראלי ולדחוף את גוגל החוצה. היום כש-microsoft איננה מונופול היא מנסה לעשות את זה, אבל עכשיו האלגוריטמים שלה כבר לא ברמה של גוגל ולכן היא נופלת. אנשים תפסיקו להיות נאיבים.
ggg | 05.10.15
27.
הטענה הכי משמעותית שלו היא ששוק העבודה הפך לשוק של יזמים
ורק מי שנוטל סיכון יכול להצליח, לכן כולם צריכים להפוך ליזמים. אלא שלעשירים אין סיכון (מקסימום יפסידו קצת כסף) ולאדם הפשוט הסיכון הוא עצום ומרתיע, כי אין לו גב כלכלי. זה מעניין ומעורר מחשבה, אלא שהטענה עצמה מכילה את חוסר ההיתכנות שלה. אם כולם יהיו יזמים, בהכרח שבריר אחוז יצליח וכל השאר יכשלו. אפילו אם כל היוזמות יהיו מוצלחות, רק מעטות יפגשו את הכסף, שהרי כשצד ההיצע גדל מאוד המחיר קטן מאוד. יוצא שמצב בו כולם יהיו יזמים - זה מתכון לאסון כלכלי.
אחד העם | 05.10.15
26.
מה הקשר בין המבנים החדשים לסן פרנסיסקו?!
אני ממליץ לפתוח מפה ולגלות שהבנין החדש של אפל ממוקם בקופרטינו, שעה נסיעה דרומה מסן פרנסיסקו. בכתבה זה נשמע כאילו הבנין הזה קשור לשכונות המגורים של סן פרנסיסקו ומשפיע עליהן או צריך להיות פחות ׳מנותק׳ מהן. זהו אחד הבניינים הכי חסכוניים באנרגיה ושנבנה תוך ניצול מקסימלי של חומרים מהבניין שעמד שם קודם (של חברת HP). זה כמו לטעון שקומפלקס מגדלים חדש בתל אביב מנותק מדי מאופי הבניה והשכונות של ירושלים.
קובי | 09.03.15
20.
כל אימפריה בהיסטוריה קמה על בסיס של "שיוויון" ורעיונות "נאורים"
כל אחת ואחת! גם כל דת, גם כל כיבוש אירופי שאחר כך נחשב לקולוניזציה. בקיצור - כל מי שמנסה להשתלט על העולם עושה זאת בתואנות של שיוויון, נאורות ועזרה לזולת. הכל כמובן, רק לכאורה. גם כאן הכותב משכיל לבאר לנו את המציאות האינטרנטית ש - "עושה טובה" לילידים הבורים וחסרי האונים (ראה ערך "הצרכנים"), וגם כאן יבוא נביא בדמות מוחמד, ישו או מארק צוקרברג (ראה ערך "היזמים") שיחליטו בשביל כולנו מה טוב. לצערי, הכל בולשיט. כל אותם "יזמים" הם באמת בסך הכל ילדים שמנסים לעשות המון כסף על סמך כמות הגולשים הפוטנציאלית והעלות האפסית של ההקמה והתחזוקה של הרבה מאוד ממיזמי האינטרנט. בקיצור, שיקולי רווח - הפסד וממש לא "לשנות את העולם".
שי | 06.03.15
18.
ממליץ לכולם ולעירים בעיקר לצפות בסרטים מחיי יום יום משנות ה 80 ב you tube
אולי תפנימו שניהלו חיים מאוד טובים ללא כל הבולשיט של הטכנולוגיה, שלא שיפרה את איכות החייים בפסיק. ישראלים קצת מתבלבלים, מכיוון שישראל התקדמה רבות כלכלית משנות ה80 ומייחיסים את זה לטכנולוגיה. אבל בשאר המערב, נהלו חיים עשירים ומספקים גם ללא טכנולוגיה זה הכל בלון נפוח.
אלון | 07.03.15
15.
נשמע כאילו קצת כואב לו שפספס את הרכבות הכבדות שעברו לנגד עיניו...
מצב הנדל"ן בפאולו אלטו ממש לא מעניין את שאר העולם ברגע יוצאות משם טכנולוגיות פורצות דרך של ימינו... זה לא שאין תחרות,זה פשוט שהיא ארוכה יותר מהרגיל. ובכלל כמו שכבר ציינו פה,כל ענקיות הטכנולוגיה מספקות בסופו של יום מוצרים מעולים ופה העיקר,התוצרים שאנו מפיקים מהמוצרים שלהן. אני לדוגמא אדם חכם הרבה יותר ממה שחשבתי שאהיה וזה רק בזכות גוגל... חשוב לציין שנושא privacy שעלה לתודעה בשנים האחרונות הוא בהחלט כיוון חיובי שקצת ירסן את התאגידים,ותודה לסנואדן,גם הצרכן יודע כעת מה מותר ומה אסור קצת יותר טוב וזה ישתפר בעתיד...
יצחק | 06.03.15
14.
איך כל פעם אתם מוצאים ליצן יותר מגוחך?
בפעם הבאה תביאו מישהו שיסביר למה המצאת הגלגל רק הרעה את חיינו. גם אין שום נקודה במאמר. כמו מאמר הפחדה טוב, הנקודה העיקרית היא "יש משהו חדש והוא רע, כי יש בו כל מיני דברים לא טובים. נתעלם מהעובדה שגם לכל אלטרנטיבה יש בעיות, ועכשיו נפסוק כי העולם בכיוון רע" (מה שלא ניתן להוכיח או להפריך או אפילו להסביר). בהצלחה.
 | 06.03.15
12.
טור מעולה !!! ניתוח נכון ואמיתי של המציאות מטעם המחבר אנדרו קין
היזמים החדשים הם צעירים מאוד שלא ממש מעניין אותם התנאים הסוציאלים של העובד. הם צוברים כוח ותאוצה, ובמקום שהממשל יעשה להם רגולציות, אנשי השלטון והממשל רצים ללקק להם בגלל הכסף והכוח שהם צוברים. עולם הפוך. יש פה "מהפיכה" מאוד מסוכנת. היא נותנת תחושת אשלייה שהיחיד יכול לשנות משהו. אולי כמו הדמוקרטיה, שכל אחד בטוח שהנה הוא נתן את קולו למישהו כדי שיטיב עם הסביבה, בפועל מקבלים אנשי פוליטיקה שלא שונים במאומה מתקופות חשוכות אחרות בהיסטוריה האנושית: שמור לי ואשמור לך, הכוח שמסנוור אותם, התככים שמובילים כל צעד פוליטי, המניפולציות על האזרח הפשוט באמצעות סיסמאות וסלוגנים מסמאי עיניים... אבל הכוח נשאר בידי קומץ זעיר של אנשים שהופכים למונופול וזה לא שונה משום דיקטטורה אחרת בעולם, או משחר האנושות. בכל אופן יש התעלמות מוחלטת של המערב שמשחק בצעצועים טכנולוגים ויזמות היא בעיקר בקשר לשיפור איכות החיים שלו, לעבר כל העולם השלישי שהוא רוב העולם. בינתיים רוב העולם - נעשה צפוף יותר, עני יותר ברובו, עם בעיות חברתיות ופשע שרק הולכים וגואים. והעולם המערבי עם הטכנולוגיה מרקיעת השחקים שלו - לא נותן לכך פתרונות. מה שאומר שהדורות הבאים ישלמו על כך את המחיר.
Lilyhammer | 06.03.15
9.
בחייאת
מי שטוען ש"אבל העולם החדש שמתהווה כיום במקומו הוא במובנים מסוימים גרוע יותר", מגיע לו דאע"ש. מאמר כל כך מקושקש במקומות מסוימים (איך בדיוק מיקרוסופט הייתה מרסקת את גוגל, עם בינג? איך מוזילה קיימים ומובילים ולא נקנו ע"י אף אחת מחברות הענק? איך אפשר לקרוא לאמזון מונופול שיש את איביי ואליבאבא?!) שיש לתהות על המניעים של הבן אדם.
סאמי סמוחטה | 06.03.15
4.
טועה לחלוטין. אם השירותים לא היו טובים....
...אף אחד לא היה משתמש בהם. אם יקום שירות מתחרה טוב באופן משמעותי הוא עתיד לכבוש את השוק בסערה. לא מדובר במונפולים, אלא בהפך המוחלט מהם. הטענה לגבי "הדאגה ,לזכויות העובדים ורווחתם" גם היא שטותית. בדוגמה הראשונה שניתנה השירות מייצר שוק עבודה חדש לחלוטין אשר מיועד בראש ובראשונה עבור מובטלים שלא מסוגלים למצוא מקום עבודה מסודר. השירות לא בא על חשבון העובדים, אלא רק תורם להם. אם זה לא היה כך - איש לא היה מסכים לשתף פעולה. בבסיס המאמר עומד חוסר אמון וחשש מפני השוק החופשי, ותשוקה שאיזה גורם ממשלתי יבוא ויעשה רגולציה לאינטרנט. אולם כמו שאנחנו יודעים, כל דבר שהממשלה נכנסת לתוכו רק נעשה פחות יעיל ויותר יקר. אז אולי לשם שינוי נניח לשוק החופשי לעשות את שלו?
אורן | 06.03.15
1.
לא הבנתי מה בדיוק הבעיה שלו
הרבה מלל ותכתובת אבל מה אתה רוצה מאיתנו בסוף? שנזרוק את המחשב לפח? אני מוכן לעשות זה רק בתנאי שאתה תהיה הראשון. סה"כ הוא עוד בכיין שבוכה על העולם החדש בזמן שבעו"ש שלו יושבים מאות מיליוני דולרים... דמעות תנין. תמשיך לשבת בעמק הסיליקון ולבכות על מר גורלך. אני אשאר בפ"ת עם המשכורת מינימום שלי ואקרא שאתה המסכן מבין שנינו...
רן | 05.03.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת