אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אישור יעדי השיווק של משרד הבינוי ל-2015 יידחה בחצי שנה

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לא מבין איך נתנו לליצן המתנחל העלוב הזה להיות שר שיכון
למרות שאני ימני בדיעותיי, מפלגות הימין הם חבורה של אינטרסנטים מושחתים שמשרתים את הסקטור הדתי מתנחל בלבד. הם לא רואים אותנו ממטר. בנט הליכוד וישראל ביתנו יהרסו את המדינה אם הם יהיו בממשלה. הם שודדים אותנו במסווה של עלק פטריוטיות והפחדה
להעיף את הליצן וחבורתו | 11.03.15
3.
כמה דרישות של הצעירים:
אנו דורשים: לא לשווק קרקע ללא התחייבות חוזית של החברה היזמית שרכשה אותה, לאכלס את כל הדירות תוך 3 שנים. התופעה שבה קבלנים מאיטים התחלות בניה בגלל ירידה בביקושים חייבת להיפסק. לא יתכן שקבלנים יתראיינו כל שבוע ויגידו שהמחסור הוא 124 או 130 או 166 אלף דירות, ואז יאיטו בכוונה. הקבלנים צעקו ואמרו שלא צריך לקבל את ההצעה של הסינים לבנות עיר חדשה במימון סיני ועם פועלים סינים ובמחירים זולים (400,000 לדירה). הם טענו שהם מסוגלים לבנות הכל בעצמם. אך השיקולים העסקיים הם הדבר היחידי שמעניין אותם (והם גם מחויבים על פי חוק לבעלי המניות שלהם). המדיניות הממשלתית של הגדלת היצע לא מזיזה להם. כאשר יש קושי למכור דירות, עושים מבצעים ומורידים מחירים ומוכרים בקלות את כל המלאי. כמובן יש פה תופעת לוואי שהקבלנים לא רוצים שתהיה: הכותרות בעיתונים יספרו שירידות המחירים הגיעו סוף סוף. לכן הקבלנים הגיבו בהעלאת מחיר, לא הוזלתו, והתראיינו שוב ושוב לספר לנו שמי שישב על הגדר ב 2014 יצטרך עכשיו לשלם עוד 150,000 שקל על דירה. אז שלא יבכו לנו שקשה להם למכור את המלאי שלהם, אם הם מתעקשים להעלות מחירים. תתחילו להוריד ולהיפטר מהמלאי, ואז גם תוכלו לצאת להרבה התחלות בניה חדשות, ואז ההיצע יגדל דרמטית, ואז ירידות המחירים תימשכנה. רוצים להבטיח שלא תפסידו כסף בזמן שהמחירים יורדים? תפסיקו להציע למדינה מחירים של פי 7 ממחיר המינימום על הקרקע! קבלן בבאר שבע שילם 200,000 במקום 30,000 על קרקע ליחידת דיור. גינדי שילמו בתל אביב 1.7 מיליון לקרקע במקום 0.5 מיליון שהמדינה ביקשה. תתחילו לשלם פחות אז יהיה לכם מאיפה להוריד. לאחר המחאה החברתית ובמהלך ההמתנה לחוק מע"מ אפס, המתינו צעירים רבים על הגדר, ולא רכשו דירות, בציפייה לשינוי מהותי בשוק שיוביל להוזלה. מה עשתה התאחדות בוני הארץ, גוף בעל שם המשדר "ציונות" ? התשובה: החליטו לא להוריד מחירים ואפילו לעדכן את המחירון כלפי מעלה. כתוצאה מכך ירדו המכירות בצורה דראסטית, כי כשיש פחות ביקוש אמורים להקטין מחיר ולא להעלות. אבל הקבלנים לא היו מודאגים מהצטברות המלאי, כי הם יודעים שהברז של היצע הדירות בישראל נמצא באופן בלעדי אצלהם ביד ולא אצל הממשלה. לכן ברגע שהם התקשו למכור ביוקר והמלאי שלהם התחיל להצטבר, הם הקטינו את התחלות הבניה, והאשימו את שר האוצר. בכך הם הוכיחו שבאמת הם השולטים בהיצע. ביטול החוק שמחייב לבנות על קרקעות, בשנת 1999, איפשר לקבלנים לוסת את ההיצע ולמנוע ירידת מחירים מהירה שהיתה אמורה להתרחש ב 1999-2002 והיתה יכולה לפעול לרווחת אזרחי ישראל.
הצעירים | 11.03.15
2.
היצע? יש היצע של 600,000 דירות להשכרה, רק שהבעלים שלהם לא רוצים למכור אותן בכלל. ולמה?
א) בגלל שזו תרנגולת שמטילה ביצי זהב, כי הוצאות הריבית נמוכות בהרבה משכר הדירה, ולפעמים אפילו תשלום המשכנתא הכולל (קרן וריבית ביחד) משולם במלואו על ידי השוכר. ב) המדינה לא מתאמצת לקחת מס מאותן ביצי זהב, בטח לא כמו שהיא אוהבת לקחת למי ששם כסף בבורסה, באגרות חוב, בפקדון בבנק, או מישהו שפשוט עובד קשה ומקבל תלוש משכורת גבוה. ג) נניח שהם ימכרו את הדירות, מה בדיוק מצפים מהם שהם יעשו עם הכסף? יפקידו אותו בבנק בריבית של 0.1% לשנה? ירכשו אגרות חוב סולידיות שיתנו להם 1% בחמש שנים? הרבה ישראלים גרים בשכירות ורואים שהחזרי המשכנתא יוצאים זול יותר משכר דירה שהם כבר היום משלמים, ורואים שההון העצמי שלהם אמנם נמצא ברשותם אבל לא מפיק תשואה ובטח לא תשואה מספקת כדי להשיג את התייקרות מחירי הדירות. לכן הם לחוצים לרכוש נכס. בעיקרון יש היצע- כל אחד יכול לרכוש מבעל הבית שלו את הדירה שהוא גר בה. אבל אין מוכרים. = = = = = = לגבי הממשלה - באיזשהו שלב כשיגדילו היצע המחירים יפסיקו לעלות. אחרי תקופה מספיק ארוכה של מחירים קפואים, כתבות בעיתונים ידברו על כך, ואנשים יבינו שאכן יש שינוי בשוק והממשלה מבצעת ולא רק מדברת. הדבר הזה יגרום לירידה בביקוש, כלומר דווקא כשיגדילו היצע כדי לענות על הביקוש, נראה ירידה בביקוש. עכשיו השאלה היא אם הפוליטיקאים יודעים לעמוד בלחצים, ולהמשיך לבנות במרץ רב. כי הקבלנים יבכו להם שקשה למכור, ושאם הם יעשו מבצעים והנחות הם ישארו בלי רווחים ואולי גם יפשטו רגל. כלכלנים מטעמם יסבירו שיקרה פה אסון אם קבלנים יקרסו. הבנקים יספרו שהיציבות שלהם נפגעת ואסור להגדיל את ההיצע כל כך הרבה. הקבלנים הפרטיים יגיבו בהאטה רצינית של התחלות הבניה, אלא אם הממשלה תהיה תקיפה במיוחד, ותכפה עליהם תאריך סיום לכל פרויקט בניה, או שיחזירו את הקרקע למדינה בתוספת קנס כבד.
התאחדות משועבדי הארץ | 11.03.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת