אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הרפורמה בפנסיה שתוגש לשר האוצר החדש: רמת החיים תיפגע, אבל פחות

62 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

58.
עמלות - זה עולה לנו הרבה
ככל שעובר הזמן עלה הקרן שבידי הקופות והקרונות כתוצאה מההכנסות של האזרחים ומעסיקיהם. בהמשך באופן כללי ולרוב עולה שווי הקופות כתוצאה מרווחי הקופות והקרנות. הגורמים המנהלים את הקופות גוזרים קופון כפול ויקר (אחוזים נכבדים מהקרן ואחוזים נכבדים גם מהצבירה (שמכילה גם קרן וגם רווחים)). כפל גביית עמלת זאת מקטינה את תשלום העתידי שלנו לפנסיה ביותר משלושים אחוז. ככל שעובר הזמן החברות המנהלות עושות עלינו קופה גדולה יותר ללא אחריות ומחויבות לכספים (עיין ערך תספורות והשקעות כושלות אחרות) תוך העשרת כיסיהם 7ותנאי העסקתם ללא פרופורצייה להשקעה המקצועית והפיזית שלהם!!! נדרש לצמצם את העמלות בצורה משמעותית (אפשר לגמול את החברות בתהליך מדורג לשיעור עמלות נסבל ולא שוחט אותנו)
משלם ביוקר | 16.03.15
57.
רפורמה נדרשת גם בצבירת ימי מחלה
שוק העבודה המודרני מאופיין במעבר בן עבודות אחת למספר שנים ,לקבוצה זו שהולכת וגדלה בגיל צעיר לא מנצלת את ימי המחלה שהיא זכאית לה על פי חוק והסכמי עבודה . כאשר העובד עובר למקום עבודה חדש הוא מתחיל לצבור ימי מחלה מ 0 .ללא שום התייחסות לימים שצבר במקום העבודה הקודם . עם העליה בגיל עשוי למצוא עצמו העובד חלילה בארוע רפואי שבו הוא יזדקק לימי המחלה ואז הוא לא יוכל לנצל אותם . דבר שלא נכון למי שעובד במקום עבודה קבוע . יש לבחון הקמת קרן אישית של העובד שאליה יופרשו כ 1/3 מימי העבודה שלא נוצלו בשנה (זה יעודד אי העדרות מהעבודה ) קרן זו תלווה את העובד בכל מהלך הקריירה שלו ,כמו אצל עובדים במקום עבודה קבוע ומאורגן . אחרי הבחירות נראה מי חבר הכנסת החברתי שירים את הכפפה בהצלחה מוטי
מוטי  | 15.03.15
56.
למה מותר לשדוד את הקופה הציבורית ולקבל כפל פנסיות תקציביות מפנקות? שיבחרו אחת, את הגבוהה שבהן.
אפיללו המוסד לביטוח לאומי מאפשר לזכאים לבחור רק קיצבה אחת. באוצר הם חזקים רק על החלשים. לעולם הם לא ייפגעו בחזקים, אלא ימשיכו לפנק אותם (ואת עצמם) עם פנסיה תקציבית מפנקת וימשיכו לשדוד את הקופה הציבורית, באין מפריע. אם יהיה חסר כסף, תמיד אפשר לתחוב את היד לכיס של הציבור הרחב, ולהוציא משם כמה כסף שהם רק רוצים
אחת העם | 15.03.15
54.
ומי ירחם על קורבנות ביטוחי המנהלים, שחיים על המזל?
אלו שזכאים לפנסיה יקבלו לבטח משהו. אלו שהמדינה שללה מהם את הזכות לפנסיה והפקירה אותם לחסדי תסמונת הפונזי של ביטוחי המנהלים לא יקבלו כלום. במשך שנות דור חברות הביטוח גובות כספים ולוקחות דמי ניהול, אך כאשר המבוטחים יגיעו לגיל פרישה ויירצו לקבל משהו בחזרה, יתחיל פה מירוץ תספורות כמו בבסיס טירונים.
איתי | 15.03.15
53.
לגבי פנסיה תקציבית, מויקיפדיה:
נכון לסוף שנת 2012, מהווה הפנסיה התקציבית לעובדי המדינה שליש מהחוב הלאומי של מדינת ישראל, בסך כ-600 מיליארד שקלים‏[2]. צבי ורטיקובסקי, משנה למנכ"ל משרד מבקר המדינה התייחס להתחייבות זו כ"איום אסטרטגי על ישראל" לפיד הביא את אנדורן לשם, תזכרו את זה בבחירות.
 | 15.03.15
51.
חלק מהרעיונות טובים כתלות ביישום וחלק גרועים לגמרי
התאמת רשת הביטחון לגיל הגיונית וכך גם דמי הניהול המופחתים לפנסיה צמודת סל מניות. אני לא מבין למה לא לאפשר לכל מי שרוצה (גם לבעלי ההכנסות הגבוהות) לשים את הפנסיה שלו בתוכניות צמודות סל עם דמי ניהול מופחתים. בחו"ל כל מי שרוצה יכול לפנות לאפיק הזה ולקבל 0.05% דמי ניהול. זה יוריד גם את הדמי ניהול של חברות החסכון הפנסיוני/ביטוח מנהלים שיסבלו מנטישה המונית אם הם לא יורידו את דמי הניהול שלהם. החלק היותר אידיוטי בתוכנית הוא העלאת גיל המשיכה של הפנסיה (ללא העלאת גיל הקצבה מביטוח לאומי) לכל העובדים. זה יכול ליצור מצב שמפוטר שעבד בשכר גבוה (היי-טק, כיל וכו'...) בן 60 שלא יכול למצוא עבודה יגיע למצב של עוני כשבמהלך חייו הוא חסך לפנסיה מיליון ש"ח שהוא לא יכול לגעת בהם. כמובן שהוא יכול "לשבור" את החסכון הפנסיוני ולשלם סכום מטורף של מס. אבל זה מה שהמדינה רוצה שהוא יעשה? במקום להגדיר גיל שמאפשר תחילת קבלת פנסיה צריך להגדיר סכום של קצבה מינימאלית שמאפשר חיים נורמליים ואם אותו בן אדם מובטל בן 60 חסך סכום שמאפשר לו את הקצבה המינימאלית מגיל 60 הוא יוכל לצאת לפנסיה גם בגיל 60. זה כסף שבן אדם חסך, יש גבול לפטרונות של המדינה עליו, אם בן אדם מוכן לרדת ברמת החיים זו החלטה שלו וצריך לכבד אותה (לפת לחם הוא לא יגיע כי יש את הקצבה המינימלית). מה גם שלאנשים שמתקרבים לגיל פנסיה יש בד"כ הרבה פחות הוצאות (משכנתא, ילדים וכו'...)
 | 15.03.15
50.
פקידי אוצר נכבדים, בבקשה תרדו מאיתנו
אם יש לכם אומץ, לכו ותתמודדו עם הפנסיות התקציביות בבנקים, בצבא הקבע, בחברת חשמל ובנמלים. אל תטפסו שוב על אלו שאינם מאוגדים ושילמו מיסים מופקעים כל חייהם, בנוסף לתשלומי פנסייה שירדו ממשכורתם. הפתרון הכי קל הוא לדחות שוב את גיל הפרישה... איפה הפוליטיקאי שיידע לפתוח את הפה ולהגן על אלו שעבדו קשה כל החיים? למה הם כולם שותקים?
יוסי | 15.03.15
43.
שאלה: למה מותר לקבל פנסיה (גבוהה) וגם קצבת זקנה, אבל אסור לעבוד (למי שיש עבודה) ולקבל קצבת זקנה?
מה ההיגיון? למה למי שאין פנסיה (מסיבות שונות) והוא חייב לעבוד למחייתו ולעצם קיומו, אסור לו להרוויח מעל כ 5400 ש"ח ברוטו, ולקבל את קצבת הזקנה המגיעה לו? מה ההיגיון כאן? ממה רוצים שאנשים יחיו (שימו לב - אין בעיה לקבל קצבת זקנה יחד עם פנסיה גבוהה מאד) הרי אדם שעובד, ממשיך להפריש סכומים גבוהים לבטוח לאומי, למס הכנסה, ותורם לחברה. מה ההיגיון כאן?
כלנית | 15.03.15
39.
חשוב לבנות תוכנית פרוגרסיבית לתיקון הפנסיות התקציביות
למה הכוונה: נניח ששופט פלוני או ראש עיר אדמוני השתכרו 50,000 ש"ח לחודש. אבל בעזרת כל מיני שיטות שהיו נהוגות בעבר להגדלת רכיבי הפנסיה הם יצאו לפנסיה עם קיצבה של 62,000 לחודש. אז צריך לתקן את העוול ולהוריד ל 35,000 ש"ח לחודש שהם 70% מהשכר. אבל נניח שמורה (שהתחילה לעבוד בשנות ה 90) השתכרה 10,000 ש"ח לחודש אחרי שעבדה עשרות שנים וגם למדה לתואר שני. אז הפנסיה שלה תישאר 7,000 ש"ח לחודש בלי שיגעו בה. לכל מי שטוען שאין כיום פנסיות תקציביות: הבעיה היא שהמדינה צריכה לשלם לפורשים העתידיים שיש להם תקציביות מהעבר. החובות האלה כבדים מאוד ויימשכו עוד עשרות שנים.
גיל ג | 15.03.15
38.
להעלות את גיל הפרישה מבלי לתת פתרונות ותמריצים למעסיקים זה כישלון ידוע מראש
יושבים באוצר אנשים ומעלים רעיונות אך בפועל אנשים נפלטים משוק העבודה ואין חשיבה ועידוד מעסיקים לקלוט עובדים מעל גיל 50 כך שאנשים נפלטים משוק העבודה ומצד שני רוצים להעלות את גיל הפרישה .
א | 15.03.15
36.
בקיצור מדובר שוב בקיצוץ של שרותים סוציאליים של המדינה
על ידי הפחתת האגח המיעודות לפנסיה, ועל ידי העלאת גיל הפרישה. המטרה היחידה היא לחסוך לתקציב המדינה אין פה שום בשורה חיובית מבחינת האזרח. ואולי הדיע הזמן להתחיל לקצץ קצת בפנסיות התקציביות השערוריתיות? כל יוצא מועצה דתית מקבל פנסיה תקציבית של 15 אלף שח , על מה ?? חכים , שופטים, וכו מרבלים פנסיה תקציבית של עשרות אלפי שקלים, על מה ?? תתחילו לגעת בשומן לפני שנוגעים בכבשת הרש.
אחד | 15.03.15
35.
ל4 - הצעה הזויה
את אומרת שלמרות שאנשים שילמו 49% מס + 12.5% ביטוח לאומי (כלומר, יותר מחצי מהמשכורת שלהם הולכת למדינה), והפרישו כספים לקרן הפנסיה שלהם על פי ההכנסה שלהם, צריך לקחת מהם את הכסף שהם חסכו בקרן הפנסיה?! אחרי זה מתפלאים שכל מי שיש לו קצת כסף בורח מהארץ הזאת כמו אש.
המלך בבר | 15.03.15
34.
ל24 - אז לא הבנתי, המדינה צריכה לתת פנסיה או לא?
אם קיצוץ בפנסיה התקציבית עוזר וקשור איכשהו לכתבה הזאת, זה אומר שהכסף הולך לפנסיה הצוברת של אנשים אחרים. אבל אז מה שאתה זה לא שפנסיה תקציבית זה משהו פסול, אלא שאתה מקנא באנשים האלו שהם מקבלים יותר ממך. (למרות שרוב הסיכויים שאם תשים בצד את האחוזים הבודדים שמקבלים מעל 7,000 שקל פנסיה, אז במהלך רוב שנות העבודה שלהם, הם קיבלו שכר נמוך מאוד ולא היית מוכן להתחלף איתם בחיים)
יוסי | 15.03.15
33.
כמה ציטוטים מהכתבה שמעידים שהאוצר חשב על צעדים בטרם החליט על המטרה
מצד אחד מצוטטת אנדורן בכתבה כך: "בנינו את התוכנית הזו מלמעלה למטה. כלומר, במקום להביא לשולחן אוסף של צעדים, הגדרנו קודם כל מה המטרה שאנחנו רוצים להשיג, מה היעד, וניסינו להגיע ליעד שהוא מדיד כדי שנוכל לבדוק אם הצעדים שנציע לאחר מכן מקדמים את היעד או לא", מצד שני מצוטטת אנדורן באופן הבא: היעד הסופי טרם נקבע במדויק, אולם לפי אנדורן, הוא יעמוד ככל הנראה על כ־75% לפחות (יחד עם קצבת הזקנה). הקביעה הזו תהיה משמעותית בעיקר לעובדים שכירים ששכרם הוא עד השכר הממוצע במשק (כלומר, בערך ל־65% מהעובדים השכירים). אז לא הבנתי - החלטתם על יעד או לא? כי אם לא (בדר"כ באוצר אוהבים ללכת על "בערך" בלי באמת להבין מי ומה עומד מאחורי ה - "בערך"הזה) אז אולי כדאי שתחשבו מסלול מחדש..
 | 15.03.15
30.
אין מצב לדחות את גיל הפרישה לפנסיה אלא את אופן החישוב המתימטי
אין מצב לדחות את הפרישה לפנסיה. אנשים לא יכולים להשיג עבודה אחרי גיל 45-50 ישיגו עבודה אחרי גיל 60 או 65? אני לא מדבר על עובדים זוטרים ואפילו לא עובדים בכירים אלא גם על מנהלים מנוסים ביותר. המשק לא בנוי לזה. לדוגמאןת? בבקשה: א..רופא מנתח או רופא שיניים כבר לא יכול לעבוד בניתוחים ומתחילה ירידה במוטוריקה העדינה. אז, מה יעשו אותם מומחים בעלי שם בינלאומי? ב. נגן בתזמורת לא יכול לנגן בוירטואוזיות כאשר שכרו כבר יהפוך לנטל עבור אותה תזמורת. ג. מפתחי מערכות מידע לא יעמדו בקצב השינויים או הפיתוח בשפת תכנות חדשות כי לאחר שנים שהיו עסוקים בלעבוד יצאו לשוק טכנולוגיות חדשות והעובדים החדשים יהיו יותר טובים מהם. זה כבר קורה עבור אנשים בני 50-55-60. ויש עוד דוגמאות. מה שצריך כן לעשות הוא, לשנות אולי את נוסחה לחישוב פנסיה. אם היום תוחת החיים הממוצעת היא 200 חודש פנסיה כלומר, מגיל 67 חיים בממוצע עוד 200 חודש או עד גיל 83.5 אזי עם גיל הממוצע עולה ל- 85 נניח אזי חישוב הפנסיה צריך להיות מחושב כסך החסכון לא חלקי 200 אלא חלקי 218 או 220 (נניח).
RONIAL | 15.03.15
27.
למעשה מדובר בהחזרת הפנסיה התקציבית
אגרות חוב מיועדות = פנסיה תקציבית. הרי מהיכן תבוא הריבית - מהמיסים של עוד עשר ועשרים שנה! אמנם חלק מהכסף נחסך ע"י העובד, אבל בעקיפין כך גם בפנסיה תקציבית - המשכורת נמוכה יותר כיום, במקום להעלות את המשכורת ולהפריש כחובה חלק ממנה לקרן פנסיה. מסלולי הפנסיה חושבו כשאנשים חיו עד גיל שבעים וקיבלו פנסיה במשך שנים בודדות. היום אנשים חיים בממוצע מעבר לגיל שמונים, כלומר זמן תשלום הפנסיה הוא פי שלוש! ההפרשה לא גדלה בהתאם - רק תוספת של הפיצויים, אם בכלל - תוספת של כ-50%. ברור שיש בעיה! אין ברירה - או להעלות את ההפרשה לפנסיה או להעלות את גיל הפרישה!
אלי | 15.03.15
26.
אני יצאתי לפנסיה לפני כ15 שנה. איך ידעו לחשב את משכורתי דאז?
האם יקחו משכרת אחרונה ויגלמו אותה לערכה היום. נראה לי שאם הייתי ממשיך בעבודתי היום משכורתי היתה כפולה. תודה על ההתייחסות. רק שפקידי האוצר יעבדו מהר על התוכנית כי זאת בשורה ממש טובה. המחזירה לאדם העובד את כבודו.
שמואל אביזוב | 15.03.15
22.
אגח מיועדות זה הטלת הנטל על ילדינו
אגח מיועדות פירושן שהילדים שלנו יסבסדו את הפנסיות שלנו. לשם כך אין צורך בתיווך המדינה. אין בעיה בתשואה ארוכת הזמן של קופות הפנסיה וביטוחי המנהלים. תשואה זו גבוהה מזחילת השכר ולכן אמורה להספיק. הבעיה היא התנודתיות בתשואה. צריך למצוא מנגנון ל״שטח״ את התואות למשל ע״י שערוך אג״ח במקום עפ״י מחיר השוק - לפי תשואה מתואמת.
יוסי | 15.03.15
15.
למה לא חותכים את הפנסיות התקציביות?
לפני שנולדתי הדור של הסבים שלי החליט לצ'פר את דור ההורים בפנסיות מפנקות ותקציביות שלאף אחד שנולד משנת 75 וצפונה אין סיכוי לקבל. כל בני ה-30 וה-40 היום חוסכים לפנסיות ואין לאף אחד פנסיה תקציבית. למה לא לחתוך את הפנסיות התקציביות? למה במקום לממן מורים נוספים, עוד שוטרים או עוד עובדים סוציאליים אנחנו מממנים פנסיונרים שיצאו לפנסיה בגיל 50, טסים לחו"ל 10 פעמים בשנה ועוד צורחים עלינו שאנחנו 'דור מפונק'? כל פנסיה שהיא מעל סכום מסוים - לחתוך. מה הם יעשו בדיוק? שביתה במכוני הבוטוקס?
רן | 15.03.15
14.
במלים פשוטות המדינה מקריבה את אזרחיה הצעירים ובגיל העמידה בשביל פנסיות לאנשי הקבע והשירותה הציבורי
מסבירים לכם בטון של חשיבות עצמית ש"אי אפשר לשבור הסכמים" ולכן לכל רס"ן ורס"ר מהקריה צריך לשלם עד השקל האחרון מרגע שיצאו לפנסיה בגיל 45 ועד מותם או מות האישה (מה שבא מאוחר יותר - לא תרצו לגזול פת לחם מ"אלמנת צה"ל" בת 85 חס וחלילה), ואילו לכם אפשר לעשות הכל כדי שיהיה כסף בשבילם. עוד נראה בעתיד הייטקיסטים לשעבר מחטטים בפחי זבל וגונבים מתכות מיישובי היוקרה של יוצאי צבא הקבע. אתם יכולים לצחוק אבל זה רק עניין של זמן
זו כל האמת הפשוטה והבוטה | 15.03.15
13.
שני נושאים: תקציביות ויצירת קאפ לדמי ניהול
לפחות מבינים באוצר שיש בעיה. הבעיה היא שיטפלו בה וידפקו עוד יותר את המגזר שעובד מאד קשה עבור הכסף שלו, נכון מקבל זיכוי מס מוגדל באופן יחסי, כי מרוויח יותר, על ההפרשות אך נשכחה העובדה כי בכל מקרה מגזר זה נושא במרבית הוצאות המס בישראל. נושא שנח לכולם לברוח ממנו, בחסות החנופה למנהלי חיסכון ארוך הטווח בישראל, דמי הניהול. למי שלא יודע, גם על ביטוח לאומי (ההפרשה/תשלום חודשי) יש תקרה, בעגה של עולם הכספים "קאפ", ובצדק. יש תקרה שמעבר אליה כבר לא יבקשו ממך לשאת בנטל ולסבסד אחר בתור עובד. זה הגון וחכם. מדוע לא מושתת אותה מגבלה גם על דמי הניהול של החוסכים? הרי אחרי למעלה מעשור של חיסכון יצטברו סכומים מרשימים, שראוי שיצטברו כי הם אמורים לשלם את קצבתנו שנזדקן. מדוע אין תקרת תשלום חודשי על דמי הניהול, הרי זו שערורייה שאין כדוגמתה. אדם שחסכך כעשרים וחמש שנה ברציפות מפרנס עשרות אלפי שח דמי ניהול בשנה. אל תקפצו, תחשבו מה שאתם משלמים, למי ולמה ? יש סכום מסוים שראוי היה להשיתו כתקרה. ותו לא. לא אגורה יותר. מי שרוצה שימשיך לחסוך ומי שלא, יעצור הפקדות ויסתפק בסכגום שצבר במשך שנים שהפקיד כל חודש. בנוגע לתקציביות - אני מסכים לחלוטין עם השערורייה הזו, אותם צריך ובהם חייבים לטפל. דור שלם מסבסבד דור שלפניו, שלא ימכרו לכם רמאויות. טבלאות התמותה השתנו לבלי הכר, למעלה מעשרים וחמישה אחוז הפרש בין המבוגר המקבל לצעיר הנהנה. טבלאות התמותה של הפנסיות הישנות שעובדות על פי שיטה שונה מאלו החדשות (החדשות נחותות להפליא והן דומות מאד לקופת גמל לקצבה ולא שום דבר אחר של מחויבות לשלם לחוסך סכום נקוב). עיוות גיל הפרישה - אם יחול גם על הצעירים הוא סיבה מצוינת לעצור כל תשלום נוסף. לא להפקיד יותר ולבלוע הרמאות שדוחפים לדור העובד. עדיף להפקיד את היתרה בנכס אחר, שיהיה לו ערך גרט. בפנסיה יש אפס גרט. זכרו זאת.
 | 15.03.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת