אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קואליציית הימין מדאיגה את המערכת המשפטית

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
נכון צריך להגביל את כוחו של בג"ץ
בג"ץ הינם רובם אנשי שמאל שעם ישראל סולד מהם ומדעותיהם: ביטול נוהל שכן בשטחים, מביא הרוגים,אבל לא שלהם..הבנים שלהם לומדים בחו"ל...חנין זועבי עזרה לפגוע בחיילים במרמרה והיא בכנסת ישראל...ועוד כל מיני החלטות מוזרות ומציקות שעם ישראל סולד מהם.... הם מסתכלים מלמעלה,מהאליטה והחלטותיהם מושפעים לא פעם, לא ממה שצודק, אלא ממה שיגידו עליהם בחו"ל... בקיצור חלק מהמנותקים של מדינת תל אביב
קובי | 20.03.15
8.
אתם אומרים שזו התערבות אנטי דמוקרטית, אני אומר ההיפך
אנטי דמוקרטי זה לשמור את המדיה והמשפט בידיי קליקה. אנטי דמוקרטי זה לא למנות אדם להיות שופט כי לא מרוצים מהדעות הפוליטיות שלו. אנטי דמוקרטי זה לפרסם כתבות נגד ציבור ולהאשים אותו שוב ושוב ב "קיצוניות" בגלל שהוא רוצה גם להיות מיוצג ולהישמע.
ישראל | 19.03.15
7.
אוי ואבוי...בסוף עוד הרוב יממש את הזכות שלו לשלוט.....
למה תמיד כשהשמאל בשלטון - דמוקרטיה לפי הפרופסורים (אלק...) למדעי המדינה- זה "שלטון הרוב". וכשהימין בשלטון - דמוקרטיה לפי הפרופסורים (אלק...) למדעי המדינה- זה "הבטחת זכויות המיעוט"? הם תמיד משנים את ההגדרה שלהם לפי מי שבשלטון מתאים לדעות הפוליטיות שלהם.
ח | 19.03.15
5.
נחוצה הפרדת רשויות ואיזונים ובלמים ביניהן
כרגע אין איזון: הרשות השופטת חזקה מדי ופולשת לתחומן של הרשויות האחרות. חלק מהרפורמות המוצעות נועדו לבלום מעט את הרשות השופטת ולהחזיר את האיזון שאבד: 1. פסקת ההתגברות ב-61 ח"כים -- נועדה לאזן את זכות הווטו המוחלטת שקיימת כרגע לרשות השופטת על יכולת החקיקה והביצוע. 2. שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים -- נועד למנוע את המצב האבסורדי הקיים כרגע בו השופטים דה-פקטו בוחרים את עצמם. (הרוב הנדרש כיום גדול מ-50% כך שקל לשופטים לטרפד מינוי). 3. היועץ המשפטי לממשלה -- המצב הקיים כיום בעייתי ודרוש תיקון. ה"יועץ" המשפטי הוא בעצם מפקח מטעם הרשות השופטת שאישורו נדרש עבור כל פיפס שעושה הרשות המבצעת. תארו לעצמכם שהיו מצמידים חבר כנסת מטעם הקואליציה לכל דיון בבית המשפט העליון כדי לוודא שהשופטים מתנהלים ופוסקים כהלכה, עם זכות וטו.
ערן | 19.03.15
4.
גורלי - שלטון מרצ חלף עבר מזמן; ברק וביניש כבר לא שופטים
השלטון - ולא אף אחד אחר, חשוב ככל שיהיה - יקבע את הדרך הראויה. ממש כמו שיקבע מדיניות חוץ ודיור ותקציב המדינה, כך יקבע מדיניות לגבי חקיקה ומינוי שופטים. היום השלטון הוא א' ומחר הוא ב'. אנו חיים היום ולכן שלטון א' יקבע מה יהיה הסניוריטי זה דבר פסול מאז ומעולם. תאר לעצמך עתירה נגד מינוי מנהל בית ספר שהנימוק למינויו היא היותו וותיק המורים בבית הספר; או מינוי רמטכ"ל בשל הוותק הרב שלו בצבא, ולא מנימוק אחר. האם בית המשפט היה מאפשר התנהלות כזו? ברור שלא וכלן אותם קריטריונים שהוא מיישם על אחרים - יחולו גם בביתו-שלו; אחרת, מה משמעות שוויון כולם בפני החוק?
קורא | 19.03.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת