אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השווקים החליטו: רכבת ההרחבה הכמותית בישראל יצאה לדרך

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
בנק ישראל= ועד העובדים של הבנקאים!
מתברר שתפקידו היחיד של בנק ישראל היא לשמור על גילדת הבנקאים. לא המשק, לא יציבות פיננסית של המשק, לא תעסוקה לא מאזן תשלומים ובטח ובטח לא הדיור או האזרחים האזרחים. בנק ישראל הוא המעטפת החוקית והרגולטורית לעושק האזרחים. משרתם של הבנקאים והתיקנים השולטים במשק. באמת פעם הנחתי כי זהו אחד במוסדות ההגונים והמקצועיים בשירות הציבורי, כל מטרתו לטובת המשק והאזרח. טעיתי בגדול! אמנם לקח לי 50 שנה אבל הינה, בסוף הבנתי!
איציק | 21.03.15
15.
אם אכן תהיה הרחבה כמותית בישראל, זה אומר שלא באמת תהיה העלאת ריבית בארה"ב
בחודש ספטמבר 2015. לחילופין, העלאת הריבית בארה"ב תהיה כ"כ זעומה, שכאילו לא היתה כלל. פלוג היא המריונטה של פישר והוא מפעיל אותה מרחוק. פישר, מנפח בועות בשתי המדינות במקביל: בארה"ב ובישראל.
אחת העם | 20.03.15
13.
בארה"ב "איחרו את הרכבת" להעלאת הריבית, כי השווקים כבר מנופחים מדי והם ייתרסקו
לכן, פישר כבר שנים, רק מ ד ב ר על העלאת ריבית, אבל בתכל'ס, הוא לא עושה כלום. רק בעוד כחצי שנה (בספטמבר), הוא יעלה את הריבית בשיעור זניח ביותר, והריבית האפסית הזו תישאר למשך חודשים ארוכים נוספים. כל עוד הבורסות בארה"ב במגמת עלייה, זה אומר שבבורסות כבר הבינו את ה"ראש של פישר". ש"החגיגה נמשכת" ו"המסיבה בעיצומה" לעוד תקופה ארוכה. אחרי העלאת ריבית זניחה נוספת, הקדנציה שלו כבר תגיעה לסיומה. לבאים אחריו הוא משאיר להתמודד עם כל הבועות המסוכנות שניפח. כזה הוא פישר. יודע רק לנפח בועות ולהסתלק. בארה"ב, כמו בישראל. פירומן, כבר אמרנו?
אחת העם | 20.03.15
6.
אפשר להוציא את התוכנית לפועל בלי להעלות בכלל את מחירי הנדלן. אבל צריך לעשות צעד אחד משלים:
יש לקצר את משך המשכנתא המירבי המותר מ 30 שנה ל 15 שנים. זה הכל. כל הצעירים שבודקים מה יעלה להם יותר כל חודש - לשכור דירת 4 חדרים או לקנות דירה דומה באותה שכונה, יגלו פתאום ששכר דירה הרבה יותר זול, ודווקא משכנתא תעיק עליהם כלכלית ותפגע ביכולת שלהם לגדל ילדים ולצאת לטיולים. בפריסה ל 15 שנים, אפילו בריבית זולה מאוד, אנשים רבים מאוד יעדיפו להישאר לגור בשכירות ולכן הביקוש ירד והמחירים ירגעו מיידית. כל המשקיעים שחושבים שהם יקנו 4 דירות להשכרה וכל אחת מהדירות תשלם את עצמה (השכירות גבוה מההחזר החודשי על המשכנתא) יגלו פתאום שבפריסה ל 15 שנה הם צריכים להוסיף כל חודש כסף מהכיס, על כל אחת מהדירות. ואז גם הביקוש מכיוון המשקיעים יירגע. זה כל כך פשוט, שכל מי שנמנע מכך כאילו הודה בפני הציבור שאין בכוונתו לצנן באמת את שוק הנדל"ן, או שהוא פשוט דואג להמשך הרווחים הענקיים של הקבלנים והבנקאים. נכון שהגבלת המשכנתא תיצור תרעומת מצד הציבור, כי זה "מרחיק" מהם את היכולת לקנות. אבל ההרחקה הזאת היא בדיוק מה שיוריד את המחירים. למוכרים לא תהיה ברירה, עם הרבה פחות ביקוש הם יהיו חייבים להוריד מחירים עוד ועוד, עד שהחזרי המשכנתא שוב נהיים נורמלים בעיני הקונים והם מוכנים שוב לקנות.
מושיקו | 20.03.15
5.
בנק ישראל מעונין שהחוסכים ישקיעו בבורסה או בדיור ויפסידו את כספם.
מה החלופה למי שמעונין לחסוך: השקעה בדיור או בורסה. בדיור רק למי שיש סכום נכבד יכול להיכנס עם סיכון של נטילת משכנתא אשר הריבית באיזו שלב תעלה וסיכון שמחירי הדיור ירדו. בבורסה - כולם מכירים : רצים כמו עדר והשוק גואה בסופו של דבר תגיע המפולת ומשקיעים יפסידו את כספם. בנק ישראל לא מאפשר לחוסכים סולידיים להשקיע את כספם ללא סיכון. סיכום: בנק ישראל מעונין שתפסידו את החסכנות שלכם.
חוסך סולידי | 20.03.15
3.
הכל נועד כדי להעשיר את הבנקאים
ואסביר- הבנקים המרכזיים מחלקים כסף חינם לבנקים המסחריים, תוך השערה/כוונה/הנחה שהבנקים המסחריים יתנו הלוואות לכלכלה היצרנית, ובכך יביאו להנעת הכלכלה. מה עושים הבנקים המסחריים עם הכסף שקיבלו (ומקבלים) בחינם ? מריצים איתו מניות. הרצת מניות מניבה רווחים מהירים (על הנייר). מאותם רווחים (מדומיינים - על הנייר), מחלקים הבנקים המסחריים בונוסים למנכל, לסמנכל, לסמנמנכל, ואפילו לסמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנכל. אפילו סנט שחוק אחד לא מגיע לכלכלה היצרנית. את הסכיו שנתנו הבנקים המרכזיים בחינם לבנקים המסחריים, היו יכולים לתת בחינם לממשלות. מה היו עושות הממשלות אם הכסף הזה, במידה והיו מקבלות כסף בחינם ? היו בונות תשתיות חדשות, מתחזקות תשתיות קיימות, מקימות כיתות לימוד, משקיעות במחקר ופיתוח - או במילים אחרות ---- מעסיקות אנשים ---- !!!! אנשים שעובדים, מקבלים משכורת. אנשים שמקבלים משכורת קונים דברים. כשאנשים קונים דברים יש ביקוש, והמחיר עולה, ואיתו גם האינפלציה. סביר להניח שאם אני ראיתי את התהליך הזה, גם בבנקים המרכזיים ראו אותו. סביר גם להניח שהם ראו שזה מה שקורה, כבר בחודשים הראשונים של ה"הקלה הכמותית". עצם זה שהם ממשיכים לתת כסף לבנקים המסחריים, שבתורם, מריצים מניות, ולא מזיזים במילימטר את הכלכלה, מעיד על כך שהכלכלה ו/או האינפלציה לא מעניינת את הבנקים המרכזיים. מעיד על כל שכל מה שמעניין את הבנקים המרכזיים, זה לנפח את כיסי חבריהם הבנקאים.
 | 20.03.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת