אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משרד הבינוי נגד חבילת המיסוי של האוצר: "זו שגיאה חמורה"

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
אין צורך בתרגילי האוצר. צריך להגדיל היצעים.
הרי המשקיעים מוציאים את דירות ההשקעה להשכרה, כך שהדירות נמצאות בשוק. הבעיה היא בהיצע. בנוסף, הטלת מיסים תייקר עוד יותר את הדיור. עדיף לפתור לתקופה מסוימת מוכרי דירות להשקעה, כדי להגדיל את ההיצע, ובתנאי שבתקופה זו תהיה פעילות אינטנסיבית להגדלת הבניה.
כלכלן בכיר | 31.03.15
8.
התייחסות להצעת המיסוי של משרד האוצר:
כדי להעלות את שכר הדירה צריך או להגדיל ביקוש- שיותר אנשים באוכלוסיה יחליטו לצאת מבית ההורים מוקדם ולחפש דירה להשכרה. אין סיבה שזה יקרה אלא אם יעלו את השכר של אותם צעירים וסטודנטים. או להקטין את ההיצע - כלומר להשמיד דירות להשכרה או שבעלי הבתים יחליטו שהם בכוונה ישאירו אותן ריקות ולא ישכירו (ולא ירוויחו). לכן ברור שהמחיר הנוכחי של שכר הדירה בשוק הוא איזון בין ביקוש להיצע נכון להיום. נושא המיסוי הוא לא חלק מהמשוואה. בעלי הבתים לא ישאירו אותן ריקות ולא ישמידו את הדירות ולכן הם לא יכולים לצמצם היצע ולהעלות מחירים. הדבר היחידי שכן יקרה זה שאנשים חדשים לא ירצו להשקיע בדירות, בגלל המיסוי. זה יגרום לכך שיהיו פחות קונים בשוק, אבל עדיין אותו מספר של מוכרים. לכן מחיר הנכסים יהיה בירידה. צעירים רבים יוכלו להרשות לעצמם לרכוש נכס בזול. הדבר הזה גם יוריד את מחירי השכירות, כי כל צעיר שהצליח לקנות דירה חדשה מקבלן יוצא מהדירה שבה הוא גר היום בשכר דירה, והיא הופכת להיצע פנוי! בסופו של דבר אחרי שמחירי הדירות ירדו ב 30%-40% לאנשים יהיה שווה לקנות דירה להשקעה למרות המס, כי התשואה משתפרת כשמחיר הנכס קטן (תשואה = שכר דירה שנכנס לחלק במחיר הנכס) הנה 3 הצעדים, באמת פשוטים, שיורידו מחיר ממש מייד: 1) הדרת משקיעי נדל"ן מהשוק 2) הגבלת משך משכנתא מירבי ל 15 שנים 3) חובת בנייה על קבלנים וחברות שמחזיקות בקרקעות 1) כמעט שליש מהביקוש יירד, המוכרים יאלצו להוריד מחירים עד לרמת המחיר שזוגות צעירים מסוגלים לעמוד בה. תארו לכם, 100,000 דירות שנמכרות ישירות לצעירים זה 100,000 דירות להשכרה שיתפנו להשכרה לאנשים חדשים. למה? ברגע שהצעירים האלה יקבלו מפתח לדירה החדשה שלהם הם ייצאו מהדירה שהם גרים בה היום בשכירות 2) שכר הדירה פתאום ייראה זול יותר ממשכנתא, כי אנשים מסתכלים רק על החזר חודשי. במצב כזה אנשים יעדיפו להמתין עם הקניה. כוח הקניה של כל הציבור יירד כי ההחזר החודשי יהיה גבוה. עם זאת הצעד לטובת הרוכשים, כי הציבור יחסוך כסף בריבית דריבית כי המשכנתא תהיה קצרה יותר. יתרון נוסף - ההחזר החודשי יזנק פחות בתלילות בתרחיש של עליית ריבית בעתיד. (מח"מ קצר) 3) התאחדות בוני הארץ הפסיקה לבנות ברגע שהבחינו בירידה בביקושים (מחאה חברתית, המתנה למע"מ אפס) ולכן כדי שלא יגיבו כך גם הפעם, יש לחייב אותם לבנות. גם הצעדים החריפים במיסוי שהציע האוצר, יפילו את הביקוש לדירות ולכן גם את המחירים, ויעודדו השקעה בבורסה שתעלה חזק: מי שהפנסיה שלו זה דירה להשקעה, ייפגע , ומי שהפנסיה שלו היא פנסיה רגילה שמושקעת בבורסה (על ידי חברות הביטוח) דווקא ירוויח. בסופו של דבר המיסוי שהוצע דומה ליום שבו הטילו מס על הבורסה - ערך המניות צנח ואנשים לא היו מוכנים לשלם את המחיר שהיה נהוג בשוק קודם לכן. אף אחד לא רוצה לרכוש נכס שחלק מההכנסות שהוא מניב לך מגיעות לכיס של הממשלה. כשהביקוש יורד המחירים יורדים, עד שנוצרת שוב כדאיות כלכלית בעקבות שיפור בתשואה (תשואה מהנכס זה הדיבידנדים או שכר הדירה, לחלק במחיר שעלה לקנות את הנכס). אם יטילו את המסים הכתובים בכתבה, הביקוש לנדלן יירד וגם המחירים של הדירות. אנשים רבים יחליטו להשקיע דווקא בבורסה ולא בנדלן. הבורסה תתחיל לעלות ולעלות ולעלות , כי יהיו יותר קונים ממוכרים. כשזה יקרה ערך הפנסיות של עם ישראל יעלה, כי הם מושקעות בבורסה.
דייויד | 31.03.15
7.
שכר דירה נקבע רק ע"י ביקוש מול היצע, ומיסוי נדלן יגדיל ערך הפנסיות שלנו שמושקעות בבורסה:
כדי להעלות את שכר הדירה צריך או להגדיל ביקוש- שיותר אנשים באוכלוסיה יחליטו לצאת מבית ההורים מוקדם ולחפש דירה להשכרה. אין סיבה שזה יקרה אלא אם יעלו את השכר של אותם צעירים וסטודנטים. או להקטין את ההיצע - כלומר להשמיד דירות להשכרה או שבעלי הבתים יחליטו שהם בכוונה ישאירו אותן ריקות ולא ישכירו (ולא ירוויחו). לכן ברור שהמחיר הנוכחי של שכר הדירה בשוק הוא איזון בין ביקוש להיצע נכון להיום. נושא המיסוי הוא לא חלק מהמשוואה. בעלי הבתים לא ישאירו אותן ריקות ולא ישמידו את הדירות ולכן הם לא יכולים לצמצם היצע ולהעלות מחירים. הדבר היחידי שכן יקרה זה שאנשים חדשים לא ירצו להשקיע בדירות, בגלל המיסוי. זה יגרום לכך שיהיו פחות קונים בשוק, אבל עדיין אותו מספר של מוכרים. לכן מחיר הנכסים יהיה בירידה. צעירים רבים יוכלו להרשות לעצמם לרכוש נכס בזול. הדבר הזה גם יוריד את מחירי השכירות, כי כל צעיר שהצליח לקנות דירה חדשה מקבלן יוצא מהדירה שבה הוא גר היום בשכר דירה, והיא הופכת להיצע פנוי! בסופו של דבר אחרי שמחירי הדירות ירדו ב 30%-40% לאנשים יהיה שווה לקנות דירה להשקעה למרות המס, כי התשואה משתפרת כשמחיר הנכס קטן (תשואה = שכר דירה שנכנס לחלק במחיר הנכס) הנה 3 הצעדים, באמת פשוטים, שיורידו מחיר ממש מייד: 1) הדרת משקיעי נדל"ן מהשוק 2) הגבלת משך משכנתא מירבי ל 15 שנים 3) חובת בנייה על קבלנים וחברות שמחזיקות בקרקעות 1) כמעט שליש מהביקוש יירד, המוכרים יאלצו להוריד מחירים עד לרמת המחיר שזוגות צעירים מסוגלים לעמוד בה. תארו לכם, 100,000 דירות שנמכרות ישירות לצעירים זה 100,000 דירות להשכרה שיתפנו להשכרה לאנשים חדשים. למה? ברגע שהצעירים האלה יקבלו מפתח לדירה החדשה שלהם הם ייצאו מהדירה שהם גרים בה היום בשכירות 2) שכר הדירה פתאום ייראה זול יותר ממשכנתא, כי אנשים מסתכלים רק על החזר חודשי. במצב כזה אנשים יעדיפו להמתין עם הקניה. כוח הקניה של כל הציבור יירד כי ההחזר החודשי יהיה גבוה. עם זאת הצעד לטובת הרוכשים, כי הציבור יחסוך כסף בריבית דריבית כי המשכנתא תהיה קצרה יותר. יתרון נוסף - ההחזר החודשי יזנק פחות בתלילות בתרחיש של עליית ריבית בעתיד. (מח"מ קצר) 3) התאחדות בוני הארץ הפסיקה לבנות ברגע שהבחינו בירידה בביקושים (מחאה חברתית, המתנה למע"מ אפס) ולכן כדי שלא יגיבו כך גם הפעם, יש לחייב אותם לבנות. גם הצעדים החריפים במיסוי שהציע האוצר, יפילו את הביקוש לדירות ולכן גם את המחירים, ויעודדו השקעה בבורסה שתעלה חזק: מי שהפנסיה שלו זה דירה להשקעה, ייפגע , ומי שהפנסיה שלו היא פנסיה רגילה שמושקעת בבורסה (על ידי חברות הביטוח) דווקא ירוויח. בסופו של דבר המיסוי בכתבה דומה ליום שבו הטילו מס על הבורסה - ערך המניות צנח ואנשים לא היו מוכנים לשלם את המחיר שהיה נהוג בשוק קודם לכן. אף אחד לא רוצה לרכוש נכס שחלק מההכנסות שהוא מניב לך מגיעות לכיס של הממשלה. כשהביקוש יורד המחירים יורדים, עד שנוצרת שוב כדאיות כלכלית בעקבות שיפור בתשואה (תשואה מהנכס זה הדיבידנדים או שכר הדירה, לחלק במחיר שעלה לקנות את הנכס). אם יטילו את המסים הכתובים בכתבה, הביקוש לנדלן יירד וגם המחירים של הדירות. אנשים רבים יחליטו להשקיע דווקא בבורסה ולא בנדלן. הבורסה תתחיל לעלות ולעלות ולעלות , כי יהיו יותר קונים ממוכרים. כשזה יקרה ערך הפנסיות של עם ישראל יעלה, כי הם מושקעות בבורסה.
כלכלן צעיר | 31.03.15
6.
הוא לא נמצא בעמדה לתקוף
בלי קשר אם ההצעות החדשות הן לעניין או לא (לפי דעתי זה סתם עוד ספין). מר בן-אליהו הוא רק עוד שם ברשימת החתומים על קטסטרופת מחירי הדירות למגורים בישראל, אדם שמעורב בעצמו בעסקי הנדל"ן ואני לא חושב שיש לו זכות לפצות את פיו בענין זה. שילך כבר "ויעשה לביתו" (ולקרקעות שבבעלותו ולשאר הנכסים שלו).
אזרח | 31.03.15
3.
חבורת לא יוצלחים
כבר שנים על שנים נערי האוצר מעלים יוזמות הזויות כדי לפתור את בעיית הדיור. במקום להפשיר קרקעות, להוזיל את מחירן, לקמץ בפזרנות במתן אתנן (רק לאחרונה לפני הבחירות נתנו אתנן בגובה 800 מיליון ש"ח לקבוצת מיעוט כדי לקבל מהם תמיכה בקלפי כפי שאכן קרה) לקבוצה אחת מדושנת על חשבון צעירנו אשר לא עומדים תחת עול המיסים הדרקונים. המשקיעים לא אשמים בעליית מחירי הדירות. הקבלנים לא אשמים. במחיר של קו רכבת לשדרות שהושקעו בו מיליארדי שקלים אשר משמשת 12 נוסעים ביום !!! ניתן היה לסבסד משכנתאות לאלפי צעירים יוצאי צבא, במטרה לתת להם דחיפה לחיים בארץ כדי לא לראות אותם מחפשים את עתידם בניכר. במשך שנים אחרונות, חבורת מטומטמים יושבי כיסאות באוצר, מטילים מיני מיסים על נדל"ן, בעוד מי שאין לו ימשיך לא לרכוש דירות ומי שיש לה, קונה ומגלם אותו על גבו של השוכר. עכשו יגיע שר אוצר חדש (מר כחלון) ולא יצליח (כן, לא יצליח היות ולא קיבל את כל חבילת המשרדים הדרושים לו במטרה לשלוט במחירי הדירות והוזלתם) להוריד מחירים, אך יצליח להמציא מס חדש. אם כבר מיסים, אז ניתן להכניס שורת מיסים חדשים כגון: 1. דירה עם יותר מ-5 חלונות, יוטל מס החל מהחלון השישי. 10,000 ש"ח לכל חלון נוסף. 2. חזית סלון לכיוון מערב. כל כיוון סלון מלבד מערב, לא ימוסה. חזית סלון לכיוון מערב, יוטל מס בגובה 10,000 ש"ח. 3. שטח חדרים. חדרי דירה יהיו בשטח 10 מ"ר לחדר שינה, 25 מ"ר לסלון. כל מטר נוסף בשטח החדרים, מעבר למוגדר בחוק, יעלה לבעליו תוספת 5000 ש"ח למטר. 4. (למעשה הכי חשוב) היות ולא הממשלה אשמה שאין בניה חדשה אלא המשקיעים, מומלץ להמציא מיידית גזרות שונות ומשונות כדי להעניש את אותם אילו שעבדו כל חייהם, שילמו מיסים כחוק ולעת זיקנה, רכשו דירה להשקעה, כדי שתשמש כמייצרת הכנסה נוספת לעת פנסיה. חשוב להעניש אותום ולפחות עד לאותה עת בו יוחלפו כל "נערי האוצר" שעוזרים לנו להיות האוכלוסיה הנחשלת ביותר בין חבר העמים המערבי.
יעקב | 31.03.15
1.
ולמה לעזאזל האוצר חושב שעוד מיסים יורידו את המחירים?
אולי הביקוש ירד, אבל זה יהיה בעיקר, והנה הפתעה לחכמי האוצר, כי המחירים יעלו (כן כן, תחזרו לשנה א בכלכלה. מיסוי עולה, חלק מהמס מתגלגל על השוכר, חלק על המשכיר (תלוי בגמישות עקומות הביקוש וההיצע), המחיר עולה, הביקוש יורד והכמות יורדת.. קרי קבלנים יבנו פחות).
בן | 31.03.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת