אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

טכנוסטלגי: הספקטרום שבין מהפכה לכשלון

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
קצת פרופורציות
ל ZX81 היה זיכרון בגודל 1KB. ניתן היה לרכוש הרחבה ל 16KB. ואז אפשר היה לשחק משחקים מורכבים כגון ההוביט וכו'. התוכניתנים של אז היו יעילים יותר בניצול זיכרון. זמני התגובה היו מצוינים. לספקטרום המקורי היו 16KB עם הרחבה ל 48KB. הגאוניות של המחשב הזה הייתה הנגשת טכנולוגיה חדישה (מחשב) לכל בית במחיר עממי. יש לי פינה חמה בלב לסינקלייר, ולא פלא שהוא נחשב בעיני רבים כממציא בעל חזון לא פחות מסטיב ג'ובס, רק שכנראה ענין של מזל או טעות בניווט והוא יצא החוצה מהמשחק.
ר. | 11.04.15
3.
המחשב הזה שינה לי את החיים - כבוד לממציא
כילד שגדל בשנות ה 70-80 הספקטרום פתח לי את עולם המחשבים ואפשר לי כמבוגר להקים מיזם שבו אני פועל כיום. סיר קלייב סינקליר היה לא פחות חשוב מסטיב ג׳ובס רק פחות טוב ביחסי ציבור. קשה להאמין שבשנת 1982 היה מחשב שאפשר לתכנת ולשחק משחקי מחשב לא רעים במחיר של בערך 100-150$. גם אז זה היה זול ואפשר למיליונים מסביב לעולם להצטרף לעולם המחשבים.
א | 10.04.15
1.
כל מחשבי ה-ZX היו פנטסטיים
והספקטרום עבר את האפל ואת הפי.סי ברמות. מחשב שלם בתוך מקלדת!!! אינטואיטיבי ופשוט ביותר לשימוש, תכנות זמין למשתמש בלי צורך במהדרים מסובכים לשימוש, רכיבים חיצוניים איכותיים ביותר כמו קלטת סרט מגנטי במקום דיסק אבל עם זמן גישה פנטסטי לנתונים, לא פחות טוב משל דיסק מהיר... אם סינקלייר לא היה עושה שטויות שיווקיות, עולם המחשבים היה שונה לגמרי כיום, ולטובה. הוא צודק שהמחשבים האישיים של ימינו אינם שונים באופן מהותי מהמחשבים של אז, רק שכיום יש לנו את האינטרנט שזו לא מהפכת מיחשוב אלא מהפכה של העברת מידע. בגדול, כמעט אין שינויים בתפיסה המיחשובית מאז להיום, רק הרכיבים השתכללו ביותר. המימשקים כולם פירושים שונים של המפתחים כיצד הכי טוב להתמשק למשתמש.
היה מחשב גאוני | 10.04.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת