אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"עשר שקל": הפוסטים שיהרסו לכם את הקריירה

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
סינון
קיימת חברה ישראלית שקרן JVP השקיעה בה בשם repnup שעוזרת לעובדים (לא למעסיקים) לאתר תכתובות ותמונות שעלולות לפגוע בקבלה לעבודה או לקולג' בארה"ב כדי שיוכלו להסתיר או למחוק אותן. גם לפני דייטים היום, אנשים בודקים את הפייסבוק של אחרים... נכון שזה לא הכי הגון/ישר וכדומה אבל ניראה שרוב המעסיקים בודקים רשתות חברתיות. לפי מספר כתבות, אם מעסיקים רואים שמועמד מסתיר הכל, הם מוותרים עליו מתוך חשש שיש לו מה להסתיר.
דן | 14.04.15
28.
ל-27, תקרא כתבה שצירפתי שהופיעה במדור זה ותגיד לי למה להסתכן עם פרופילים? זה רק נזק
ל-27, תקרא כתבה שצירפתי שהופיעה במדור זה ואת הכתבה המקורית ותגיד לי למה להסתכן עם פרופילים? זה רק נזק מה בדיוק מרתיע אותך בכך שאין לי פייסבוק ולינקדאין? שאני לא מבזבז זמן על פוסטים ולייקים ובאמת עובד בעבודה-ולא כל שנייה מחפש ללכת לשירותים לבדוק מה חדש בפייסוש? למה כל המעסיקים/עובדות HR חייבים לחשוב שאם הם לא יריצו סרטים על המועמד (ויריצו חיפוש פייס כדי לבדוק)-אז הם לא עושים עבודתם נאמנה? http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3644501,00.html ביותר מפורט ומנומק-הכתבה המקורית http://www.nytimes.com/2014/11/09/technology/on-linkedin-a-reference-list-you-didnt-write.html?_r=0
מגיב 24 | 13.04.15
26.
פתרון טוב יכול להיות מחיקת פוסטים מתלהמים אחרי זמן מסוים שכבר "דפדפו הלאה"
לדוגמא במסגרת צוק איתן פרסמתי תחת שמי בפייסבוק המון פוסטים חמים יותר או פחות על המצב-וקיבלתי תגובות עליהם, אבל עכשיו כבר עברתי על הפרסומים האלו ומחקתי את כל התגובות שלי בכל השרשורים בהם כתבתי--שעכשיו אם מחפשים שלא יימצאו. אפשר אפילו למחוק אחרי יום או יומיים שהגיבו לך וכבר שכחו מזה והמשיכו הלאה בחיים, אז תמחק שלא יישאר לנצח-אלא שיהיה רלוונטי רק לאותה נקודת זמן-ולא שיראו אותם אחר כך כשאתה מחפש עבודה-כך הסיכוי אמנם קיים שמעסיקים יקראו כשעדיין לא מחקת-אבל הסיכוי יקטן-אם תמחק אחרי כמה ימים ולא תשאיר אותם בשרשורים ההם לנצח. אני גם לדוגמא מפרסם תחת שם בדוי פוסטים מתלהמים-עשיתי פייסבוק תחת שם אחר בלי חברים בלי כלום בלי תמונות רק למען מטרה נשגבת זו, על שר התחבורה וכאלה אז שילכו לחפש אותי
 | 13.04.15
18.
מוזר מאוד
מוזר מאוד שבסעיף הראשון קוראים לזה ללכלך. ביקורת היא דבר לגיטימי ומי שלא מסוגל לקבל גם ביקורת לא טובה, לעולם לא ישתפר, יחשוב שהוא מושלם. אם כל עובד לשעבר של עסק כזה או אחר לא יכתוב ביקורת שלילית או אפילו כזו שמציעה שיפור בעסק מסוים, אחשוב לעצמי שכל העסקים הם מושלמים וזה ייראה כאילו העובד הוא הבעיה (אני לא מכיר משק כזה, ודאי לא בישראל). מה זאת אומרת מידע אישי מדי? קודם כל, יש אופציה בהגדרות פרטיות כך שרק חברים יוכלו לראות את הכתוב. כנראה שרבים לא מודעים לכך. פייסבוק או טוויטר מאפשרים לאנשים להביע את דעתם באופן חופשי. אם מגייס משאבי אנוש כזה או אחר רואה דעה כזו או אחרת ואומר לעצמו שאותו אדם לא מתאים לו, אני חייב לומר שמדובר באנטי סובלנות. זה מעיד משו גם על מקום העבודה שלא מאפשר לאנשים להתבטא, גם אם זה לא בדיוק מוצא חן בעיני מגייס משאבי אנוש כזה או אחר. מה הקטע עם טעויות דקדוק וכתיב? מלא אנשים עושים טעויות כתיב, אני לא חושב שזה משקף משו על יכולות קוגניטיביות אחרות. סעיף תכנים מפוקפקים- נשמע שחופש ביטוי הוא לא דבר מובן מאליו.
עומרי | 11.04.15
11.
בודקים טעויות כתיב כי זה מה שאפשר לבדוק
גיוס עובדים זו אומנות ואומנים טובים קשה מאוד למצוא. אם מישהו ימציא שיטה טובה למציאת עובדים טובים, זה יהיה שווה הרבה כסף. הדרך העדיפה עלי היא באמצעות הפנייה ממכרים שאני מעריך. זה לא מושלם אבל זה הרבה יותר טוב מכל שיטה קיימת אחרת. נסו לבקש בחברה גדולה סטטיסטיקה מהמגייסים סטטיסטיקות של התרשמות ממועמד לעומת ביצועים בשנה, חמש שנים ועשר שנים לאחר מכן. זה ינוע בין תירוצים מגוחכים למספרים לא מרשימים. אנשי הגיוס הפכו להיות מסננת למספר אינסופי של קורות חיים כי לשלוח קורות חיים זה זול. לכן שיטות העבודה שלהם כולל התרשמות ממספר מאפיינים שקל להם לראות (כמו ניסוח או טעויות כתיב) וחיפוש ברשתות חברתיות. מעבר לסינון ראשוני הגיוס הינה משימה ניהולית כמו רבות אחרות ולא ניתן לזרוק אותה על אנשי הגיוס.
א | 11.04.15
9.
זה מראה לכם שפרסום מידע על עצמכם באופן גלוי ותמים עשוי לחזור ולפגוע בכם כמו בומרנג
בחור ערבי שקט לימד אותי פעם משהו שאנחנו צריכים ללמוד . קודם כל תשתוק!!!!! אל תעליב ואל תפגע!!!!! תן לאחרים לדבר !!!! הקטן למינימום את המידע שאתה מספר על עצמך פתח אוזניים ותקשיב זה נכון לדיבור כמו שזה נכון לכתיבה הייתי אז בגיל שהיה כפול מגילו ולמרות זאת הוא היה נבון ממני , וכשהוא אמר לי את הדברים הבנתי לחלוטין כמה שהוא צודק . למדתי והפנמתי.
רונן | 11.04.15
8.
לאדיוט מתגובה (1)
אני נמצא בדיוק באותה עמדה כמוך, גם אני מהנדס וגם אני מראיין אנשים. יש משהו אירוני בזה שאתה שם "רף" גבוה לקבלת מועמד, אבל אילו היית מציין כזה דבר בראיון עבודה, אצלי לא היית מתקבל, מאותה סיבה שציינת בעצמך - אתה בור, וגם טיפש. אני מניח שבסופו של דבר הכל לטובה, כי אותו אחד, מוכשר ככל שיהיה, שאומר "עשר שקל" לא יתקבל וטוב שכך, כי אז אתה היית הבוס שלו. כולם מרוויחים.
איציק | 11.04.15
3.
אפשר בצורה כזאת לפספס עובדים מעולים
מעניין שלעובד אסור אף פעם להגיד מילה לא טובה על עבודה קודמת, אך למנהל מותר. מעניין גם ש"המלצה" מותר למנהל לתת אך כמעט אף פעם לא שואלים את העובד איך היה מנהל. ומי שמחטט בחיים הפרטיים של העובד בפרופילים יגרום רק לנורמה אחת-הכל יהיה פרטי, חסוי ומוסתר ממנו. אם זו ה"חברתיות" שמעודד המעסיק הבא וככה הוא ממיין דור ה-Y והבאים אחריו סביר שיחליטו שטוב יותר לא לעבוד אצל מעסיק כזה. נכון ש"עשר שקל" לא ביטוי מחמיא, אך אם בן אדם רוצה להגיד באותו רגע שתיסכל אותו משהו בעבודה זכותו לשתף את זה עם החברים שלו. גם אם לא ירשמו את זה, קורה לכולם, לפחות לפעמים, גם למגייסים, ולמנהלים של המקום הפוטנציאלי לא?
אריה | 11.04.15
1.
כן, אני מראיין, ויליד הארץ שיגיד"עשר שקל" בראיון - אין לו סיכוי.
כשאני מראיין מהנדס לצוות שלי, אני רוצה שהוא יהיה אדם משכיל, ולא איזה בור שלא שולט אפילו בשפת האם שלו. מי שלא יודע לייצג את עצמו כראוי בעברית, אפשר רק לדמיין מה יעשה כשיצטרך לדבר אנגלית מול לקוח מחו"ל. אולי יום אחד אהיה מנהל תחום, ואראיין גם נהגים ועובדי מחסן. שם הדרישות יהיו אחרות, אבל כשמדובר בעובדים מדרג מסויים ומעלה - שפה עילגת כבר לא מתקבלת.
מהנדס | 11.04.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת