אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האמת מאחורי האבטלה הנמוכה: יותר עובדים במקצועות פחות משתלמים

53 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

53.
מה חשבתם?
מאוד קשה להיות יזם בארץ. הסיכון אדיר, התמיכה אפסית, המדינה גומרת אותך איפה שאפשר. אין הקלות, אין הטבות והאדם הקטן מסלכל בעיניים צרות רק על אותו אינדבידואל שהתאשר מהאקזית. אף אחד לא חושב ואפילו לרגע שבכל סטארטאפ יש עובדים שכירים שרבים מהם מרוויחים לא רע בכלל.
צפוני | 13.04.15
46.
סוף סוף יצא המרצע מהשק
עבודה שלפני שנים הייתה נחשבת לעבודה טובה בהטמעת מערכות מידע היום מוצעת לי בתנאי עבדות של 23.10 ש"ח לשעה ברוטו לתקופה של מקסימום 3 חודשים (שלא יצטרכו לשלם זכויות חלילה וחס - ככה מעסיקים עובדים זמניים) ואם זה לא מספיק, אז הלקוח יכול להחליט בכל רגע במשך היום שהוא לא צריך אותי יותר ואז אני הולך הביתה ללא משכורת וחכו, זה לא הסוף, בכל ערב עלי לבדוק אימייל עד השעה שש בערב כדי לוודא שהלקוח רוצה שאני אגיע לעבודה למחרת. אז לקחתי עבודת קלדנות בין לבין... עבדתי 3.5 ימים מלאים ומאומצים וקיבלתי 255 ש"ח על 51 דפים מוקלדים!!!! 5 ש"ח לעמוד או 9 ש"ח לשעה, תלוי איך אתם רוצים לחשב זאת... זהו, חברים, זה המצב. פיאודליזם היה לוקסום לעומת מצבנו הנוכחי... נגזר עלי למות ברעב... לפחות אין לי ילדים שימותו או שיימסרו לאימוץ
 | 12.04.15
44.
מתמטיקה בשקל, אבל מה זה נכונה...
אוקי, כולם יודעים היטב שהשכר הממוצע מתרחק לו מהשכר החציוני בעיקר בגלל המשכורות במאיון העליון (או מקסימום בשליש הגבוה של העשירון העליון...). עכשיו, בואו נראה מה קורה במשק כאשר מגדילים שכר של מנכ"ל במיליון ש"ח בשנה, ומה קורה כשמגדילים שכר של 100 איש בעשרת אלפים ש"ח בשנה. במקרה הראשון התוספת לצריכה/פעילות כלכלית במשק זניחה - המנכ"ל לא יצרוך הרבה יותר ממה שקודם, ורוב הכסף ילך להשקעה, בשוק ההון, או בנדל"ן, בארץ או בחו"ל. לעומת זאת אותם 100 איש יצרכו כמעט כל שקל נוסף שירוויחו, ואת רוב הכסף יוציאו על תשומות בעלות ערך מקומי בינוני או גבוה - בילויים, קניות, וכו'. כל הכסף הזה יסתובב במחזור הפעילות של המשק, לעומת כספו של הבכיר, שרק חלק קטן מאד (מאד...) ממנו ישתתף בפעילות של המשק. עכשיו תגדילו את המספרים: 200 בכירים שמשתכרים 5 מיליון "עודפים" לשנה כל אחד, לעומת 100,000 איש שמקבלים תוספת של 10,000 לשנה. אם תורידו את הרף של ההכנסות הגבוהות, ובמקומו "תחלקו" את אותו סכום בין משתכרי משכורות מהממוצע ומטה, תקבלו מספר עוד יותר גבוה של "נהנים", וכמות עוד יותר גדולה של כסף במחזור העיסקי. ה"צמיחה" שביבי הזיבי מדבר עליה כל הזמן, לא תחלחל למטה אם היא לא תכוון בהתאם - היא תשאר רק אצל הקרובים לצמרת ההכנסות, ולא תתרום כלום למשק, חוץ מאשר לחשבונות ההשקעות בבנקים ובבתי ההשקעות; לכן הפריחה העצומה, ההכנסות המטורפות, והמשכורות ההזויות בדרגים הגבוהים של המיגזר הפיננסי. המשבר הבא בכלכלה הישראלית כבר נושף ונוהם מעבר לדלת, ואתם תראו שהוא יבוא לביטוי בגלל צירוף של: קיטון ביצוא (חרמות והגבלות על קניה מישראל, שכבר מתפשטות בצורה מאיימת) ו/או תמורות מיצוא (יצואנים לשוק היורו אוכלים חרה כבר כמה חודשים) + התרסקות שוק הנדל"ן + אבדן הכנסות ונכסים במיגזר הפיננסי.
 | 12.04.15
32.
לקחתם בחשבון רק את החברות הנסחרות בבורסה הישראלית
א. אם יש עליה במגזר נותני השירותים סימן שיש מי שצורך אותם. אם יש מי שצורך אותם סימן שיש לאנשים כסף כדי לשלם עליהם. אם יש לאנשים כסף לשלם עליהם סימן שיש להם עבודה שמפרנסת אותם. ב. לא לקחתם בחשבון את החברות הבין לאומיות שלא נסחרות בבורסה הישראלית - אמנם מדובר בעיקר במגזר ההיטק אבל זהו מגזר משמעותי שמרים את כל המשק. ג. לא אתם אלו בעלי האג'נדה של לעודד כמה שיותר עסקים קטנים? ומה בדיוק העסקים הקטנים האלו יתרמו לכלכלה? לא כל אחד יכול להיות יצואן אז מן הסתם מגזר נותני השירותים יגדל. ד. אין כל רע בזה שמגזר נותני השירותים גדל כל עוד יש לזה ביקוש. ה. שוב פעם עושים מניפולציה בהצגת פערים. פערים הם לא בעייה בפני עצמה. במשק בריא ככל שיש יותר משתכרים גבוהים יש צרכנים שיגרמו למגזר אחר להרויח בפער מהמשתכרים הגבוהים.
לצורך הענין | 12.04.15
28.
וזה החלק הצנוע של האמת שהיא הרבה יותר קשה
מישהו פעם בדק כמה אנשים שסיימו את תקופת זכאות אבטלה שלהם בבטוח לאומי וממשיכים ליהיות מובטלים ? משיהו בדק את אחוז העצמאים שאין להם פרנסה ? אם זה יבדק אחוז האבטלה ימצא הרבה יותר גבוה - אבל פוליטית זה לא טוב לכן לא נבדק כלל לעזאזל האמת - העיקר הפוליטיקה
דני | 12.04.15
26.
כל מה שקורה בארה"ב - לטוב ולרע - מגיע אלינו באיחור של כמה שנים...
בועת נדל"ן ב-2008? אצלנו מ-2010/11, ועדיין לא מתפוצצת (בגלל ש"נפגשה" עם ריבית נמוכה, מאז -2012....) שינוי מבנה שוק התעסוקה ממשרות בשכר גבוה ל"משרות מקדונלדס" - אצלם מ-2011, אצלנו מ-2013/14 פערים הולכים וגדלים בשכר, עם התרחקות משמעותית של השכר הממוצע מהשכר החציוני - אצלם כבר מ-2007, אצלנו מ- 2009/10. מי שלא מבין - הסכר הקטן שסטנלי פישר הקים ב-2008/9 כדי להגביל/למנוע/לעכב את כניסת המשבר בארה"ב (ואח"כ באירופה) לישראל, כבר לא מספיק; המים מתחילים להשפך מעל שפתו, ובקרוב הלחץ גם יהרוס אותו. לכן בקרוב (ולא יותר מאשר עוד שנה) המשבר יגיע לכאן, ועוד איך.
 | 12.04.15
25.
עצוב עצוב ההיתנהלות של הממשלה שלא שמה על הציבור!!!!
אם מטימטום...אם מחשיבות עצמית מנופחת....כל הכספים הולכים לקופות הפנסיה של עובדי הציבור...!!!! כמה עובדי ציבור מיותרים יושבים ואינם עושים דבר....?? לפי המבחן בשטח כנראה הרבה מאוד.... לוקחים מכאן.. לוקחים מהביטוח הלאומי ...עובדים עלינו בחשבונות המיים...היכן בעצם לא.... ועכשיו ביבי רוצה להוסיף שרים.......?? ע''ח מי...???
שולי | 12.04.15
24.
יש עוד פלא אחד אחר בישראל
השכר מינימלי (הרוב מרוויח פחות מהשכר הממוצע) המחירים של מוצרי הצריכה עלו ב5 השנים האחרונות ב 27% מחירי הנדלן בלון אחד גדול (צריך רק לתקוע סיכה ויתפוצץ לנו בפנים) והשורה התחתונה שזה נס הניסים מדד המחירים לצרכן - אפס מינוס. (איסוף נתוני מדד לא מותאמים למציאות) שורה תחתונה - מישהו עושה עלינו קופה והמישהו הזה הוא הממשל הישראלי.
רוף רוף | 12.04.15
22.
>>>>> כתבה לא מדויקת בעליל <<<<<
1. החברות הגדולות ביותר במשק ידוע שמשלמות פחות מהחברות הקטנות במשק. קחו למשל את טבע לעומת חברות קטנות בתחום שלה - מקבלים שם פחות כסף . בנקים משלמים פחות מאשר חברות פרטיות פיננסיות - היתרון שהחברות הגדולות מציעות הוא הביטחון היחסי והתנאים . 2. חבל שמי שכתב את הכתבה טרח להוציא רק כותרת אבל לא חקר מספיק לעומק , המגמה בעולם המערבי היא שהעבודה בעולם המערבי הופכת להיות יותר שירותית והעולם היצרני עובר לחו"ל, ודווקא המגמה היא שככל שיש יותר חברות שירותיות שמייצאות שירותים גם לחו"ל (בניגוד למוצרים) השכר באותה מדינה יהיה גבוה. כל זה לא אומר שאין בעיה במדינה יש בעיה ספציפית ב"מחקר" שהוא לא באמת מקיף ומלא , אבל העולם המערבי משתנה לכיוון של חברות שירותיות לעומת חברות יצרניות וזה לא אומר בהכרח דבר רע אלא מגמה של שינוי שאם לא נפנים להבין ולהשתנות יחד עם המגמה מישהו אחר יהנה מכך ...
טים | 12.04.15
18.
תגובה ל 1
מה שברור לעין ,נסתר מבנק ישראל שמעסיק כמות מטורפת של אנשים בשכר מופקע עם מעמד על חשבוני וחשבונך והמסקנות והתגובות שלהם למה שקורה בארץ ,הוא כמו של ילד בכתה ג' . הגיע הזמן לעשות סדר במגזר הציבורי בדגש על פקידות מיותרת ולא יעילה . ולחשוב ששר אוצר ללא השכלה אקדמאית ,עיתונאי ומגיש חדשות ראה את התמונה יותר ברור מהם והם טרפדו אותו בכל מהלך .
אהוד | 12.04.15
16.
זו מגמה שהיא א'-ב' בכלכלה
המדינה (כל מדינה) צריכה 70% ידיים עובדות בעבודות צאוורון כחול בכל רגע נתון. היא לא יכולה להרשות לעצמה שכבה גדולה, מפונקת ומבוססת של צאוורון לבן מבלי "לסתום חורים". זו עובדה פשוטה שכל אזרח ואזרח חייב להבין. לכן, הפעילו את הכלים האישיים שלכם בחוכמה כדי להצטרף לצאוורון הלבן. ולא, רק לימודים זה לא מספיק! קשרים, מומחיות ספציפית ברמת אומנות וכושר ביטויי עצמי הם חובה, אחרת תישארו מאחור. זה עגום ומתסכל, אבל זה המצב.
סוציולוג | 12.04.15
15.
האפשרות הכי מהירה להעלת שכר במשרות נמוכות- סילוק המסתננים ומהגרי עבודה
למה שמעסיק ישראלי ישלם לטבח ישראלי שכר הוגן של 8000-10000 שקל כשהוא יכול לשלם למסתנן 4000 שקל בלי פנסיה, בלי ביטוח והמסתנן יעבוד בתת תנאים בלי הפסקות 7 ימים בשבוע? למה שמישהו ממלונות אילת וים המלח יעסיק חדרנית ישראלית כשיש סודנית שתעבוד 14 שעות בלי הפסקה בשביל פחות משכר מינימום? זה נכון לעוד לא מעט משרות אחרות. בישראל אין פיקוח וזאת המציאות, רוצים להעלות את השכר החציוני ולעזור למי שהכי סובל? (מי שעובד במשרות במשכורת נמוכה). תתחילו לפקח על שוק העבודה הישראלי ולאכוף את החוקים
תומר | 12.04.15
13.
מסקנה -בענפי מסחר ושירותים מעסיקים צעירים בלבד לכן בקבוצת גיל 45+ האבטלה גדלה
החברות הגדולות שעובדיהן נהנים משכר משכר מופלג לא קולטות עובדים ואפילו מפטרים כדי להרוויח יותר. מפטרים עובדים בגיל 50 + או מוציאים אותם לפנסיה מוקדמת.חברות כמו בנקים חברת חשמל ,כיל,האחים עופר וכו'. החברות שקולטות עובדים הם נותני שירותים כמו בתי מלון ,מסעדות ,מלצרים וכו' שקולטים צעירים בלבד. המסקנה היא שלגיל 45+ אין אפילו מה להציע והאבטלה גדלה שם. -בדוק!!
ronit | 12.04.15
10.
בן יקר, תשמע בקול אבא - רק חברות ממשלתיות!!
עוד שנה אתה מסיים צבא, אחרי זה לימודים - תבחר מה שאתה אוהב. אבל שתלך לחפש עבודה - רק בחברות ממשלתיות. נכון זה לא סקסי ולא תקבל רכב צמוד בהתחלה אבל שם תקבל הכי הרבה כסף, לעולם לא יפטרו אותך ולא תחשוש מה הבוס חושב, כי מה שקובע זה הועד. המשכורת עולה כול שנה בקצת אבל בסוף זה שווה הרבה. אתה לוקח חופש מתי שאתה צריך ולא מתי שנוח לעבודה/לקוח. אתה מסיים את יום העבודה בשעה נורמאלית ולי מתי שנראה לך שיספק את הבוס
ג. | 12.04.15
8.
שכר הבכירים עלה כי "בואו נתגמל את עצמנו על זה שאנחנו חולים על התחת של עצמנו"!
בושה וחרפה למנכ"לי וסמנכ"לי חברות ה"עושק לעובד" המעסיקים נציגי שירות שסופגים את כל הזעם של העם מחוסר התפקוד של החברות האלה בשכר מעליב ובונוסים משפילים. גם על זה מגיע לכם העלאה. העלאה וגם עוגיות!!!
 | 12.04.15
7.
מדד כוח הקניה זה המדד הנכון
כל ראש ממשלה ושר אוצר מודדים את מה שנוח להם להציג. שכר ממוצע, מדד המחירים.... אף אחד לא מודד את הדבר האמיתי והוא מדד כוח הקניה. זה מדד שהכי משקף את מצב המשק. היום הרבה יותר אנשים מסוגלים לרכוש הרבה פחות ממה שיכלו לפני חמש שנים. אלו האנשים שמגדירים אותם כיום "מעמד ביניים" וזה שקר ! כי יש היום רק חמש מעמדות בישראל : 1. עניים ( כמה עשרות אלפים ) 2. רוב האוכלוסיה ( מיליונים ) בארץ נמצאת במעמד השורד. 3. מעט ( כמה מאות אלפים ) נמצאים במעמד הביניים האמיתי. 4. מעט יותר ( כמה עשרות אלפים ) נמצאים במעמד גבוהה. 5. והכי מעט ( 15-20 משפחות) נמצאים במעמד העליון והם מכתיבים את החיים של כולם. התופעה בעשור וחצי האחרונים היא שכוח הקניה של השכבה הגדולה ביותר הולך ומצטמצם. כוח הקניה של מעמד הביניים מעט השתפר. כוח הקניה של המעמד הגבוה עלה מאוד. וכוח הקניה של המעמד העליון הקפיץ את עצמו בערכים חסרי כל פרופורציה. בישראל יהיה באמת טוב רק כאשר כוח הקניה של השכבה הגדולה ביותר יעלה לרמה שלפני שלושה עשורים.
האינדיאני | 12.04.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת