אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה מים כל כך רועשים?

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
שאלה לבלדד
בלדד היקר, מהי התכונה של חומרים ממשפחת החול (זכוכית, חימר, וכד') שגורמת להבדל בדרגת חימומם במיקרוגל ? ברוב המיקרוגלים יש בתחתית המכשיר צלחת מסוג מסויים של זכוכית, שכמעט לא מתחממת, גם בהפעלה ארוכה של המכשיר. מצד שני, יש כלים מקרמיקה שמתחממים מהר מאוד לטמפ' גבוהה ביותר (אי אפשר לגעת בהם וצריך להוציא אותם עם כפפה מבודדת תרמית), טמפ' הרבה יותר גבוהה מהאוכל שבתוכם. מהי התכונה הפיזיקלית שעושה את ההבדל בין החומרים הנ"ל מבחינת תגובה לגלי מיקרוגל??. תודה, ניק
הצרצר ניקולאיניקולאי השני | 26.04.15
13.
זו לא הסיבה!!! הרי אם תמחא כפיים ותשאיר אותן צמודות ("ללא שחרור הלחץ") עדיין ישמע קול
הסיבה היא כמו מכה של משטח במשטח... שטח פנים רב שפוגש שטח פנים רב. המכה יוצרת גל זעזוע שממשיך דרך האוויר כפי שהסברת עד לאוזן. ככל שהמשטחים גדולים יותר העוצמה גבוהה יותר. ככל שהמהירות המפגש גבוהה יותר כך הצליל גבוה יותר. ככל שהמשטח גמיש יותר כך הרעש יותר מורכב - משטחים קשיעים כמו קרש בקרש ומשטחים גבישים כמו כף יד בכף יד (עור בעור)...
נועם | 22.04.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת