אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"היוזמה לפטור ממע"מ על מזון שגויה ובזבזנית"

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
ל-34ה- יש דווקא הצעות מסודרות- גם מה-OECD לצמצום הפערים
מע"מ דפרנציאלי הוא גרוע וזה לא סוד. הפתרונות להקטנת הפערים היא בטווח הקצר הגדלת הפרוגרסיביות של מערכת המ"ס על צמצום מסי הצריכה (באופן גורף לא לפי מוצרים- כלומר הורדת המע"מ, הבלו, הארנונה, מסי הקניה, המכס והאגרות השונות) והגדלת הפערים בין מדרגות מס הכנסה והרחבת בסיס המס (ביטול פטורים על הכנסה מאפיקי חיסכון כגון קרנו השתלמות , הפטורים של הנדל"ן, המיסוי המופחת על הבורסה). כמו כן הגדלת הסובסידיות למוצרי יסוד (כסובסידיה ולא כהטבת מס). בטווח הארוך הפתרון לצמצום פערים הוא השקעה משמעותית בחינוך.
סחבק  | 19.04.15
37.
בשביל מה לשקר במצח נחושה?
משפחה תחסוך 34 שח? באמת??? אם משפחה מוציאה על מזון 3500 שח לחודש שמתוכם 18 אחוז זה מע"מ זה יוצא כ500 שח מע"מ. חמש מאות שח שהמדינה גובה אך ורק על זה שאנשים רוצים לאכול!!!! אם מע"מ מסי דלק וסיגריות הם חצי מסך המסים זה אומר שהמע"מ על האוכל שלנו פשוט מסבסד את הפטור ממס שמקבלים חולירות כמו טבע כיל ואינטל
 | 19.04.15
36.
35 - אתה מקשקש
אם פתאום יעלו את המשכורת מינימום של כולם, אז המעסיקים ירוויחו פחות כסף. מן הסתם, הם לא ירצו שההעלאה תבוא על חשבונם, ולכן כל מעסיק יבחר באחד מ2 דברים (או שילוב שלהם): 1. פיטורי עובדים והעמסת עוד עבודה על העובדים שנשארו 2. העלאת מחירים (כדי להכניס עוד כסף) השכר האבסולוטי בכלל לא רלוונטי, זה לא משנה אם אתה מרוויח דולר, 10 דולר או מיליון דולר. מה שמשנה זה מה אתה מסוגל לקנות בכסף הזה. בשביל זה צריך לעשות דברים שיאפשרו הורדת מחירים. מע"מ נמוך על מוצרים כאלו ואחרים נשמע כמו רעיון נחמד, אבל בפועל הוא יעלה המון: כל בית עסק שעובד עם מוצרים כאלו יצטרך לשדרג את מערכות המחשוב שלו כך שיאפשרו חישוב של המע"מ, ורואי חשבון יגבו סכום יותר גדול כדי לעשות אימות של הדברים. תהיה בטוח שאף סופר לא יפסיד אגורה אחת על זה, והמחירים של כל המוצרים באופן גורף יעלו, ולמרות שזו עבודה חד פעמית, אחרי זה לא יורידו את המחירים. ואחרי כל זה, יגבו פחות מע"מ (גם כי יהיה קל לדווח על מוצר עם מע"מ כאילו הוא בלי מע"מ) והמדינה תצטרך להשלים את זה מאיפשהו: או שיעלו מיסים אחרים, או שיקצצו במשהו. אבל היי, למה לתת לכלכלנים להתעסק בכלכלה אם אפשר לתת ל"אחד שהגיע מהעם"? הקשיים מובנים גם בלי להגיע מהעם, הפתרונות שלהם שקשורים במערכות כלכליות מורכבות לא מובנים לכולם, וזה בסדר. בשביל זה יש אנשי מקצוע.
כלכלן | 19.04.15
35.
שכר המינימום מבזה כל משפחה ויוקר המחיה בשמים אין גבולות במדינות OECD
השכר ממינימלי גבוה פי כמה מהשכר המינימלי המשפיל בארץ, המיסים בארץ ברובם הם הגבוהים ביותר בעולם המערבי . איזה זכות יש לו להביע דעה אשר רוצה לכופף אותנו יותר, מהמצב הנורא והיום, שיש מחירים מופקעים לשמיים, והנה הגיע שר מהשכבות שהוא מכיר היטב את הקשיים, וחוסר יכולת אפילו להתחיל חודש, כי המצב הכלכלי הגיעו מים עד נפש, כן זה מצב אמיתי ומסוכן לחברה בצורה כוללת...........
t | 19.04.15
34.
מצפה ממנו לעצה ברורה איך להקטין את אי-השוויון בישראל הצורה יעילה.
היועץ הכלכלי (ובנק ישראל והאוצר) מסבירים מה לא לעשות: לא מע"מ דיפרנציאלי, לא להעלאת קיצבאות הילדים, לא להעלאת שכר המינמום, לא לדיור ציבורי. השאלה מה כן לעשות על מנת להוריד את אי השוויון שמגיע לשיא בישראל. הפיתרון של סרוס הגברים לאחר הילד השלישי לא ישים. כלכלנים ויועצים תביאו לנו פיתרון ברור וישים.
אנחל | 19.04.15
21.
צריך לגבות מע"מ כבר במשכורת השכירים - עוד 18% למדינה
בין כה וכה השכירים הם שמשלמים מס. למה לחכות עד שיגיעו לחנויות כדי לקחת מהם מע"מ אם אפשר לנכות להם כבר במשכורת עוד 18 אחוזים? זה מייעל עוד יותר את גביית המס האחידה מהפריירים שמשלמים מס. את ההכנסות ממיסים לא צריך לחלק לעניים - הם צריכים ללכת לעבוד. את הכסף צריך להשקיע בהטבות למעסיקים ובקידום עסקים כדי שנוכל אנחנו המעסיקים להעסיק עוד שכירים.
מעסיק עשיר | 19.04.15
20.
הפשטות והאחידות של מערכת המס שלה (של ישראל), ובפרט של המע"מ
הפשטות והאחידות - הן צד אחד של המטבע. צידו השני של המטבע - ניצול כספי המיסים לטובת מקורבים לשלטון. רק במדינת ישראל משלמים מיסים (הכנסה), ואז מיסים על מיסים (מע"מ, בלו, רווח הון). המערכת, הרי, היא פשוטה, אז הם יודעים לבוא ולקחת. אם אתה עצמאי, אין לך שום דרך להתחשבן באמת מול המדינה. אתה פשוט משלם וזהו. ניחא, אם הייתי יודע שיש תמורה למיסים שאני משלם. אבל, אני יודע דבר אחד, המיסים שלי מאכילים אנשים מושחתים ותאבי בצע. כך במחלקה להתיישבות, כך במינויי מקורבים של הליכודניקים וישראל ביתנו, כך ברשות שדות התעופה, כך בנמלים ועוד קצרה היריעה. מתסכל!
כלכלן אחר | 19.04.15
19.
הוא צודק, שלא יצמצמו גבייה, אלא יסבסדו עלויות
מערכת דיפרנציאלית דורשת תחזוקה של מערך שלם גם אצל בעלי העסקים, וגם במחלקת הגבייה. לעומת זאת מערך אחיד מקל על הבקרה והאכיפה. אבל את הכסף ניתן להחזיר לציבור על ידי סיבסוד שירותים או מוצרים לציבור. כמו כן לבטל את מס ההכנסה השלילי שמעודד מעסיקים להפיל על המדינה (והאזרחים) לדאוג לעלייה בשכר של העובדים שלו, על ידי זה שהיא מאפשרת לו להשאיר את העובד בשכר מינימום, והמדינה (האזרחים) כבר דואגת להשוואת השכר על ידי מס ההכנסה השלילי מול מקום עבודה אחר שכן מוכן לשלם יותר, (לעובד לא משנה מאיפה מגיעה התוספת) וכך מונעת בריחה של עובדים ממקום הנותן שכר נמוך, למקום שנותן שכר מעט יותר גבוה.
שגיא | 19.04.15
17.
למי ששאל על מע"מ 0 לדירה
לא, הוא לא התכוון לזה. לצורך העניין זה לא שונה ממע"מ 0 על ירקות ופירות והמע"מ באילת. מה שהוא התכוון שלהגדיר מע"מ נמוך יותר על מוצרי צריכה בסיסיים כגון אוכל ותרופות. במקרה כזה יתחיל מירוץ בלתי נפסק של לוביסטים מטעם החברות הגדולות להגדיר את מוצרי הצריכה שלהם כ"בסיסיים" ועל כן עם מע"מ מופחת, גם אם אין להם קשר למוצרי צריכה בסיסיים. לא קשה לדמיין איך בעקבות פוליטיקה וקשרים תוך זמן קצר נמצא מוצרים שמיועדים לעשירון העליון בזול ומוצרים שבאמת צריך לא ירד עליהם המס, כי זו תהיה פגיעה בהכנסות של האוצר. גם מנגנון הגביה יהיה מסובך - תחשבו על סופר עם אלפי מוצרים שחלקם עם מע"מ שונה. והכי חשוב - הגביה תיפגע ולא תהיה ודאות שהאוכלוסיות הנזקקות באמת יהנו מהשינוי. מה שמציע אנחל גוריה הוא פשוט: קחו את כל הכסף ממסים ואח"כ חלקו אותו לאלו שבאמת צריכים.
אלדר | 19.04.15
15.
ל - 7 - זה מה שהיה פעם, לפני כמה וכמה עשרות שנים
היו מקבלים נקודות זיכוי עבור כל ילד, ולא היו קצבאות ילדים. שינו את זה - כי אמרו שזה מסובך מיד, וכל מיני תירוצים אחרים. בנוסף - לפני כמה עשרות שנים, קצבאות ילדים היו רק לאנשים שמישהו ממשפחתם הקרובה (אבא, אח) שירתו בצבא. מי שלא היה במשפחתו אדם ששירת בצבא, לא יכול היה לקבל קצבאות ילדים.
 | 19.04.15
14.
יש במאמר כמה טענות שראוי להתייחס אליהן
"בדו”ח נכתב אמנם כי ישראל נסמכת יותר מדי על ההכנסות ממע"מ (שיחד עם ההכנסות ממסים נוספים על צריכה, כמו מס על דלק, סיגריות וכיוצא באלה מגיעות ל־50% מכלל ההכנסות ממסים" זה לא ראוי להערצה כלל וכלל - זה ראוי להוקעה. טיעון נוסף שלא משכנע אף אחד - "לא יעיל לשינוי חלוקת ההכנסות בגלל שהעשירים מקבלים את חלק הארי של הטבות המס האלה". זה שטויות במיץ. העשרירים בישראל הם המיעוט שבמיעוט. אני לא קוראת למעמד ביניים עשירים. רוב האוכלוסיה מורכבת ממעמד ביניים ועניים. אי לכך, הורדת המע"מ על מזון תעזור להוריד את יוקר המחיה בכל השכבות. כולם קונים מזון, כולם מבשלים, וכולם אוכלים. מה זה הטיעון הטפשי שזה יעזור רק לעשירים? עוד טיעון סופר מעצבן - "מערכת מע"מ אחידה כמו שלכם קלה יותר לגבייה." מי אמר שזה טוב לאזרח? האם האזרח צריך לשלם הרבה יותר על כל מוצר בסיסי - רק כדי שיהיה קל לגבייה? האם אנחנו הכספומט של האוצר? האם המדינה מבינה שהיא צריכה לשרת את האזרח, ולא האזרח צריך לשרת אותה? מתי טובת האזרח תהיה בראש סדר העדיפויות במקום טובת המנגנון?
מירית | 19.04.15
13.
נמאס לנו שקבוצת כלכלנים בעלת קול אחיד שולטת ביוקר המחיה כאן המשפיע עלינו יום יום
"מחאת המילקי" הוכיחה חד וחלק שמחירי המזון כאן גבוהים בהרבה מבאירופה ובארה"ב. הסיבה היא פשוטה - באירופה ובארה"ב אין מע"מ אחיד וגבוה על כל המוצרים כמו כאן. יש שם מע"מ מופחת או פטור ממע"מ על מזון ותרופות וזה מתבטא חזק ביוקר המחיה. יוקר המחיה כאן הולך ועולה ככל שהמיסוי העקיף שעוטף אותנו הולך וחונק. מכונית עולה פה פי שלוש מארה"ב בגלל מיסוי עקיף. מחירי דירות מנופחים ממיסים. המע"מ אחיד וגבוה, הארנונה, המכס. מיסי הדלק. למה אנחנו בכלל מקשיבים לכלכלנים האלה? למה שלא נסתכל מה המדינות האלה עושות ולא מה הן מייעצות לנו? אנחנו כן רוצים מע"מ דיפרנציאלי. אנחנו דורשים מהפוליטיקאים לעמוד בפני לחצי כלכלני האוצר ובנק ישראל ולהגיד להם בפנים -השיטה שלכם דירדרה את המעמד הבינוני לעוני. אנחנו לא נקשיב לכם יותר ואנחנו נבצע את מה שצודק ונכון ומה שכל מדינות ה- OECD עושות.
מירית | 19.04.15
12.
מע"מ הוא המס היחיד שמשלמים 50% מהעם
מס הכנסה+מס בריאות+ביטוח לאומי משלמים רק שכירים וחלק מהעצמאיים (שלא הצליחו להעלים מיסים). משכירי הדירות משלמים רק 10% מס (על דירות מעל 6000 ש"ח). החיים מרוויחי הבורסה משלמים רק 25% מס. העובדים בשחור משלמים 0% מס. כולנו יודעים לאיזה מגזרים שייכים כל הפרזיטיים. מדינה שמפחדת לשלוח את גוביי מס ההכנסה שלה לגבות את המיסים בצורה שיוויונית שתתכבד נא ותבטל את תשלומי הביטוח הלאומי,תבטל את החינוך והבריאות בחינם ותטיל את כל תשלומי המיסים על המע"מ תוך כדי שהיא מורידה ל 0 את המיסים שמוטלים על תלוש המשכורת.
 | 19.04.15
7.
ישראל חייבת לבטל את קצבאות הילדים לגמרי, ולתת זיכוי במס הכנסה על כל ילד - רק לבעלי תלוש משכורת
כמו כן יש להגביל את הסיוע לשלושה ילדים, אלא אם נולדו ילד שלישי+רביעי ביחד (תאומים). בצורה זו החרדים והערבים יתחילו לצאת לעבודה, וגם ידווחו עליה לרשויות המס. כמו כן שלושה ילדים מאפשרים ריבוי טבעי בקצב יפה, אין צורך לעודד אנשים לעשות 8 ילדים ולחיות בעוני. גם ככה כל ילד שנולד עולה מאות אלפי שקלים בכך שיש לבנות לו תשתיות ולהשקיע בחינוכו. אם הוא לא מתכוון לצאת לעבודה כשיהיה גדול, ולא מתכוון לתרום את חלקו בצבא, בשביל מה המאמץ?
דני | 19.04.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת