46. מי המציא את החציל בטחינה וואלה את זה אני לא יודע אבל אני יכול להגיד לכם שאני המצאתי את כל תנועות הלעיסה כבר לפני המון שנים הייתי בבית והיה לי משעמם והתחלתי לפהק על ריק בסוף הכנסתי משהו לפה ושמתי לב שאני טוחן את מה שבפה וקל לי לבלוע רצתי מהר לרשם פטנטים ורשמתי את זה על שמי תבדקו למה אולי גם את זה אייל שני רשם לזכותו vitiQ | 26.04.15 (ל"ת)
45. קבוצה של הזויים... חציל וטחינה קיימים אין ספור שנים הרבה לפני שכל אחד מהפלצנים האלו ייחס לעצמו מרקחה של שני מרכיבים בסיסיים במטבח הים התיכוני | 26.04.15 (ל"ת)
44. לא מעניין אותי מי המציא.... יותר חשוב לי שהמסעדות ישתמשו בחצילים באיכות גבוהה וללא זרעים ההופכים את החציל למריר, שלא יחוררו אותו לנקודה שהבשר הצחור (זה היופי) הופך לאפור ומאידך, שיוודאו שהחציל שהם מגישים לסועד עשוי ולא נא וזה כולל את החלק הצר ליד הגבעול. אני כן יכול לומר שאני מכין חציל כאשר מעליו יוגורט עיזים, על היוגורט סילאן וטחינה ולא ראיתי או טעמתי זאת באף מקום. פשוט הכנתי יום אחד. וכנ"ל לגבי חציל קלוי, עם מעט רוטב סויה, ג'ינג'יר ושמן שומשום. נראה מישהו אחר טוען לכתר..... (-; | 25.04.15 (ל"ת)
43. כתבה טפשית, שפים מלאים מעצמם אני לא שף ולא כלום אבל אצלי בבית אני מגיש חציל קלוי וקלוףת שלם על מצע טחינה, כבר מתחילת שנות השמונים. סבתא שלי היתה מגישה את זה עם שום ולימון (בלי טחינה) מאז שהגיע לארץ בשנות העשרים של המאה הקודמת. חחחחחחח שפים 'המציאו' את המנה בשנות השמונים??? - עפים על עצמם גיל | 23.04.15 (ל"ת)
42. 3 ודומיו, אם לא הבנתם, זו כתבה פוליטית, ואתם לא תקינים פוליטית בתודה, אדוני ה"להיות נכון". גל | 23.04.15 (ל"ת)
40. חיפה ברומניה הכפרית ההררית ששם אין ספרי בישול וכל שכן טלוויזיה מכינים חציל בטחינה כבר מאות שנים להזכירכם מקורו של החציל בבלקן . הצוענים הם אלו שצולעים אותו על האש מאות שנים העותומנים הביאו במאה ה 15 את הטחינה לבלקן זה הסיפור. מנדי | 23.04.15 (ל"ת)
39. איל שני סיפר פעם שהוא זה שהמציא את הפוקצ'יה... צודקת זוגתו לשעבר, מזל שלא אמר שהוא זה שהמציא את החציל. חבל שהיא נתנה לו לנצל אותה כלכלית ולהפוך אותה לפושטת רגל. איש מגעיל. אז עכשיו המציא את זה | 23.04.15 (ל"ת)
35. השאלה מי הכניס את זה ראשון כמנה בתפריט כי חצילים בטחינה זו מנה מוכרת אצל הערבים, אני אכלתי בילדותי חציל בטחינה אצל הדרוזים ומאז אני אוהבת חצילים ואבא שלי היה מכין כל שבוע, ואני בת חמישים. חנה בננה | 23.04.15 (ל"ת)
34. נצרת אני רוצה להזכיר זה לא המצאה של אף אחד והמנה הזאת מכינים אותה במטבח הערבי במיוחד מעשרות שנים אפילו יותר ואתם יכולים להזמין אותה בכל מסעדה ערבית בסאם | 23.04.15 (ל"ת)
29. גילוי נאות: אני המצאתי את הטחינה; אני המצאתי את החציל, אבל את הצירוף של שניהם, באמת שאין לי מושג. אברהם | 22.04.15 (ל"ת)
26. חנ חה חה זה באמת מצחיק שאתם לוקחים עליכם ועד מעיזים לומר אני דעו יקירים חתיל עם תחינה על האש אכלתי בכל שבוע מאז גיל ארבע איך אומרים תרגיעו מור | 22.04.15 (ל"ת)
25. זה מאכל ערבי בכלל מה קשור אייל שניי!!!! הסבתא שלי הכינה עוד לפני שאבא שלי נולד בכלל אני זוכר את עצמי לפני 30 שנה אוכל חציל שלם עם טחינה ראמי | 22.04.15 (ל"ת)
23. חצילים אתם מבלבלים את המוח מאיפה הגיעו החציצילים עם ביצה קשה וטחינה רק מהעיראקים ואל תמציאו את הדיטא כי זה לא מי שמוזכר בכתבה עופר | 22.04.15 (ל"ת)
22. אני הראשון ששטף ידיים אחרי שיצא מהשירותים-זה היה בשנות ה-30 של המאה הקודמת היינה | 22.04.15 (ל"ת)
20. מה שבטוח שלא הערבים המציאו אותה,כל דבר הם מנחסים לעצמם גם את החומוס,הפלאפל וארץ ישראל הודיה | 22.04.15 (ל"ת)
19. אם זה קשור לבדיחה מאוחרת ה-1 לאפריל אז נחמד. אם זה רציני, אז זה חבורת מגלומנים עם אגו ביחס הפוך לאינטלקט. חציל שרוף רץ בעולם מאות שנים. החיבור עם הטחינה עתיק כמו כל עממי אגן הים התיכון בישראל, לבנון, ירדן, טורקיה. החבורה למעלה כן המציאה משהו - לתמחר את זה ב-50 ש"ח. | 22.04.15 (ל"ת)
17. סוף סוף נפתרה השאלה! כל הכבוד(קק פי אידק=قق في ايداك) ממליץ להעניק לך ״הדלקת משואה״ שרוליק | 22.04.15 (ל"ת)
16. איך יודעים שאיל שני ..איך לומר לא דובר אמת..? הוא משווה את האגדה שלו עם האגדה של עלה התה, עלה התה חייב לעבור תהליך עיבוד כמו שהוא (שזה דרך אגב עץ גדול הנגזם למימדי שיח) ולאחר התהליך רק אז ניתן להנות ממנו לשתיית התה. חבל לעבוד על אנשים,אייל תתבגר קלות לא יזיק 1 שיודע | 22.04.15 (ל"ת)
15. ואני המצאתי את החראבלבן המפורסם. זה היה כשכרעתי ל- #2 בטיול שכבתי של כיתה י"ז בעין לימונים ובדיוק עברה המורה שלי, בחורה שחורה ונמוכה ממחנה פליטים ליד צנעא, עם גביע לבן בידה הימנית. תזוזה לא זהירה- וכך נולד החראבלבן המפורסם שהיום כל המסעדות מגישות וגובות עליו מחירי עתק. שייל אני | 22.04.15 (ל"ת)
13. חשוב: אני המצאתי את ה ואני המצאתי את המרק עוף כשהתוכי שלי נחת בטעות לסיר מים רותחים דידי | 22.04.15 (ל"ת)
11. הדבר היה ככה ספתא של ספתא של ספתא שלי גרה במאה ה-18 בצפת והיתה מכינה לבעל שלה טחינה כל בוקר כדי לחזק לו את הכוח גברא. יום אחד היא הכינה כרגיל ואז קרו שני דברים: המדריכת פילטיס של סבא של קאוקג'י דפקה בדלת כדי לבקש מתכון לבוסבוס אל מג'ווארי (מאכל שהיה נהוג בגליל והביאו הדרוזים מהחורן) וזה גרם לבעל של הספתא לקבל זקפה פתאומית שהפילה את כלי הטחינה על הרצפה. בצד השני של המטבח היה סל עם חצילים, שבגלל השמש (אז היה מקובל שהמטבח פונה לשמש. לא כמו היום) היו ממש רותחים. בדיוק נהיתה הרעידת אדמה המפורסמת של צפת וזה גרם למדריכת פילטיס ליפול על הרגל של ספתא. סכין שעפה לה מהיד פגעה באשך הימני של סבא וחתכה אותו. הוא צעק "קסאמק" ובטעות העיף לעצמו סטירה. הספתא שמעה אותו מקלל והחליטה להיפרד ממנו ולעבור למישהו אחר, שהוא בעצם הסבא של הסבא של הסבא שלי. ואני כבר בן 53! מאיר | 22.04.15 (ל"ת)
10. חבורה של הזויים שבסך הכל רצו לא לעבוד קשה מדי למה לעבוד על סלט, ועל רוטב טחינה, כשאפשר לתת לאהבלים חציל שלם קלוי חסר טעם, ליצוק עליו "טחינה גולמית" שטעמה כשלעצמה לא מלהיב בכלל, ולקרוא לזה "המצאה" קולינרית? בשלב הבא אפשר לתת לסועדים ביצה לא מבושלת, שיערבבו בעצמם ויכינו מיונז. ממש המצאה מדהימה | 22.04.15 (ל"ת)
5. הומצא בטבריה בימי המנדט הבריטי בואך תקופת הצנע, נותרו רק חצילים בטבריה, סבתא שלי, שהייתה מיודדת עם מבריח הטחינה הגדול, אבו שומשום, קיבלה משלוח נוסף של טחינה גולמית בבוקרו של סוף שבוע, וחשבה לעצמה מה אפשר לעשות עם טחינה וחציל. הכניסה את החציל לתנור הפחמים הגדול בחצר השכנה, ולאחר שניצלה כראוי, הניחה אותו על קרש החיתוך והלכה לקטוף לימון מהעץ של סמואל הבינוני, תמיד רצינו לדעת למה בינוני ועד היום סוד גדול הוא. בינתיים עבר שם סבא שלי עליו השלום, והתחיל לאכול מהחציל, ככה בלי כלום, חזרה סבתא, וראתה כי הוא אוכל בלי כלום, הביאה פח טחינה, ואמרה, זה מה יש בבית תגוון, ניסה סבא והוסיף טחינה לחציל וכך נולד הטחינה בחציל. שף | 22.04.15 (ל"ת)
4. ודרך אגב זה מזכיר לי סיפור: ששירתתי בצבא היתה לנו מבשלת לבנונית שהיתה עושה לנו חצילים קלויים בטחינה. לפעמים היה טעם שרוף חזק ולפעמים לא. זה היה תלוי בצליה של החציל. המוצב כולו נחלק לאלה שאוהבים את השרוף ואלה שמעדיפים שאין טעם שרוף אבל כולם אהבו את המנה ואף פעם לא היה נשאר ממנה. זה היה בשנת 90 ותאמינו לי שהיא לא המציאה את המנה הזו אלא היא מנה קלאסית במזרח התיכון וכל מסעדה דרוזית יש לה גירסה שלה. חם או יפת | 22.04.15 (ל"ת)
3. איזה שטויות. חציל קלוי בטחינה זו מנה קלאסית שעדות המזרח עושים מזה דורות רבים כולל דרוזים ועוד. חם או יפת | 22.04.15 (ל"ת)
2. אמא שלי עושה חציל מזה שנים... מאז שאני קיים , אמא שלי עושה חציל בטחינה. ואני עוד מעט בן 55..... ארנון | 22.04.15 (ל"ת)
1. ============= מזמן לא צחקתי ככה ==================== מזמן לא צחקתי ככה מקריאת טקסט , אפשר לעשות מזה סרט. תולי | 22.04.15 (ל"ת)
מי המציא את החציל בטחינה?
47 תגובות לכתיבת תגובה