אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחקרים בארה"ב: קידוחי נפט וגז מגבירים את רעידות האדמה

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
חחח - שוב הפכו בין סיבה לתוצאה!
האיזורים המועדים לרעידות אדמה חזקות נמצאים בנקודות ההשקה של הלוחות הטקטוניים. באותם האיזורים, עקב תזוזות הלוחות לאורך מליוני שנה, האדמה היתה פוריה יותר, היו עמקים נרחבים שבהם צמחו יערות ענק ולכן שם אפשר למצוא נפט. אז קודחים במקומות שבהם יש נפט, המקומות הללו מלכתחילה נמצאים בנקודות השקה של לוחות ולכן רעידות האדמה שם חזקות ותכופות יותר. זה כמו המחקר שקבע שעיסוק בכדורסל מקצועני גורם לגדילה לגובה רב.
אחד | 27.04.15
13.
כאשר אתם מתרגמים, לפחות תבינו על מה מדובר
המחקרים לא מדברים על קידוחים רגילים אלה על תהליך ההפקה מפצלים שנקרא Fracking, בו מוחדרים כימיקלים בלחץ אדיר לאדמה בכדי להוציא את הגז והנפט הכלוא בתוך האדמה. העיקר לפרסם כי זה ניראה 'קשור' לאירועי השבוע האחרון, זו לא עיתונות
סטודנט | 27.04.15
9.
טימטום מביא למוות מוקדם
אנחנו יודעים כה הרבה על הלוחות הטקטונים התנהגותם והסיבות לתנועתם. שאנו יכולים לומר בוודאות ,אין לנו מושג קלוש מה גורם לרעידות האדמה. מי שטוען שהוא יודע ובאופן ודאי פעולות מסויימות גורמות לתנועת הלוחות. הוא שרלטן והוזה. עדיין לא הובן המנגנון המניע לוחות אלו. אז איך אפשר לטעון שפעולה מסויימת גורמת לתנועה? אך יש אנשים שיש להם מקצוע בו הם חייבים להראות על פרסום מחקרים. אז הם מפרסמים "מחקרים". לפעמים הם מצליחים לשכנע את הקהילה המדעית, שיש ממש אחרי ה"מחקרים" שלהם. גם שמדובר בפיקציה חסרת כל בסיס.
רונן | 27.04.15
5.
"מחקר" שבו כתובות שטויות!!!
לקידוח נפט - קוטר של כמטר מקסימום, ועומקו 2-3 ק"מ. רעידות אדמה נגרמות מתזוזה של לוחות טקטוניים וחיכוכם זה בזה. לוח טקטוני יכול להגיע למימדים של אלפי קילומטרים ברוחב ובאורך, ולעובי של עשרות ק"מ. קידוח נפט הוא כמו חיידק על גבי גוף של פיל. כאמור - שטויות.
ידעיה הפניני | 27.04.15
1.
לא הייתי קופץ למסקנות כ"כ מהר
הלחץ המופעל על הלוח היבשתי הוא בד"כ קבוע והוא יכול להשתחרר בהמון רעידות קטנות או במעט רעידות גדולות. ייתכן שהקידוחים מעודדים את שחרור הלחצים ובכך מונעים רעידה גדולה והרסנית. ייתכן שיש כאן איזשהי התעוררות גיאולוגית שלא קשורה לקידוחים. כמובן, זה שלא ידוע ולא סביר לא בהכרח אומר שזה לא יכול להיות נכון ובהחלט צריך להמשיך לחקור.
גיאולוג | 27.04.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת