אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קרנית פלוג מכינה את הקרקע לריבית שלילית

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
מלחמת המטבעות: ארה"ב מקרקעת את הדולר נמוך וגוררת את העולם להסתבכות
הכלכלה האמריקאית נחלצת מהמשבר הכלכלי בהחלשת הדולר על מנת להתחרות בייצוא מסין ולהגדיל הכנסות מייצוא לצמצום הגירעונות העצומים שלה וליצירת אינפלציה בסביבת ריבית ודולר מוחלשים. כך ארה"ב גוררת את העולם למלחמת מטבעות. הררי הדולרים שרכש בנק ישראל לא עזרו מול הדולר החלש וגם לא הריבית השלילית שעלולה לדרדר את אירופה ואותנו לפי התהום. זה המחיר שגובה ארה"ב מכלכלות העולם
זו האמת.  | 29.04.15
41.
נגידה נוראית שהרסה את החברה בישראל , היא וסטנלי פישר , תקראו
על ארבעת הנגידים שבשנת 29 הוליכו את העולם לאבדון זו בדיוק קרנית פלוג וסטלי פישר , אינם מוכנים להבין שיש רק דרך אחת , כלכלה וחברה , כל יתר הפעילויות של הבנקים הבורסה החזרי חובות וכו' חייבים להיות במקומות האחרונים . בנק ישראל גרם לכך שהמשק מת היום , אין פעילות כלכלית , אין מיסוי , הכנסות אין חברה בישראל , יש רק הישרדות יש לשלוח את הנגידה הביתה ולהביא אדם הרואה את האנוש בראש המערכת ולא את הבנקים והממשלה .
אלון | 29.04.15
40.
הבעיה הגדולה ביותר של השפעת הריבית הנמוכה (והשלילית)
בגלל שקרנות הפנסיה לא ירוויחו מהפקדת הכסף בבנקים הם יפנו לאפיקים אחרים, ולא רק מה שהכתב אמר. כל הגופים האלו רצים לקנות נדלן - זו הסיבה העיקרית לעליית המחירים של הדיור! וזה מה שאנשים לא מבינים - יותר מ300 מיליארד שקל של קרנות הגמל והפנסיה מושקעים בנדלן! ריבית שלילית אפילו תחמיר את הבעיה כי הם לא ישאירו שקל אחד בפקדון.
תומר | 29.04.15
39.
לא מבין מה המטרה ?אם יש כלכלנים פה שיסבירו
רוצים שהאזרחים יפתחו את החסכונות שלהם וירכשו דירות ויבזבזו יותר כדי להראות צמיחה אבל אם האזרחים ימשכו את הכספים שלהם ויטוסו לחו"ל ויבזבזו שם את הכסף שלהם אז איזה צמיחה תהיה לבנקים לא יהיה כסף לתת להלוואות והבנקים יקרסו
אוביקטיבי  | 29.04.15
36.
2 - לא הבנת איך עובדת הכלכלה
הבנקים רשאים לתת הלוואות עד פי 10 מהכסף שיש אצלם. זה אומר שאם בסה"כ שמו בבנק מיליון, הוא יכול לתת הלוואות של 10 מיליון. הבנקים מן הסתם משתמשים בזה. תחבר את זה ביחד ותבין שפיזית אין בבנקים מספיק כסף ואם כולם ירוצו אל הבנק אי אפשר יהיה למשוך מזומן. אין לך מה להגיש תביעות נזיקין ואין לך מה להתלונן במשטרה כי לא יעשו כלום: החוק במדינה מאפשר לבנקים להתנהל ככה, וככה בנקים בכל העולם עובדים.
כלכלן | 29.04.15
33.
אין שום סיבה לריבית שלילית! ריבית שלילית היא כלי חירום ולא כלי להמריץ משק שבו
יש אבטלה של 5% וצמיחה של כ-2% !!! ריבית שלילית זה משהו שאף פעם לא ניסו וזה רק יזרז ויגדיל לממדים מפלצתים את המשבר הבא! הריבית האפסית גורמת לניפוח בועות ששוחקות את כוח הרכישה של האזרחים! הריבית האפסית גורמת להתרחבות הפערים בין המעמדות - העשירים נהיים עשירים יותר ומעמד הביינים נשחק יותר שכן מחירי הנכסים טסו! כל הורדת ריבית רק מעמיקה את הבור שאי אפשר יהיה לצאת ממנו בבוא העת!
א | 29.04.15
32.
כפי שמגיבים אחרים כתבו, הבעיה היא שהכסף מושקע בצורה עקומה והרסנית.
הכסף מושקע בדירות להשקעה ובדירות יוקרה למליונרים, במקום בדיור שהציבור הרחב יכול לקנות. זה מושך את דמי השכירות למעלה, מה שמזרים כסף מהעניים לעשירים, שמשקיעים אותו בדירות להשקעה, וחוזר חלילה. הכסף מושקע באג"ח, מניות, ושאר כלים פיננסיים, במקום במפעלים, עסקים קטנים, וחברות סטארטאפ, והתוצאות נראות בשטח.
יובל | 29.04.15
23.
שגעון! שגיאה גורלית של בנק ישראל!
כל מדיניות בנק ישראל מוטעית לחלוטין! הנגידה הזאת וחבר יועציה מובילים את כלכלת ישראל לחורבן! יש לשנות את הנהגת בנק ישראל! בעקבות הורדת הריבית והכנסת ריבית שלילית תהיה בריחת הון משמעותית מישראל שגם כך אינה ארץ עם קפיטליזציה מספקת. יש מחסור רציני באשראי עיסקי, וסקטורים שלמים נחנקים בגלל חוסר כסף. בנוסף, הריבית הנמוכה (או השלילית) עבור פקדונות תבריח משקיעים ומפקידים לאפיקי השקעה בעלי סיכון גבוה וספקולטיבי. דבר זה יפגע גם באסטרטגיות ההשקעה המוסדיים, קרנות הפנסיה, חברות הביטוח, ולבטח בחוסך הקטן. תהינה משיכות והמרה של פיקדונות, רמת ההון בבנקים תרד ואיתה גם יכולת הבנקים לתת הלוואות. מהלך כזה מנוגד לכל היגיון במיוחד כאשר מנסים להגביר את קצב הבניה לדיור. קבלנים קטנים לא יוכלו לקבל הלוואות וליווי פיננסי לפיתוח ובניה. דבר זה ישאיר את השליטה בשוק הדיור בידי מספר קבלנים גדולים והמחירים ימשיכו להישאר בשמיים. הריבית הנמוכה/שלילית תביא לקיפאון במשק ועלית הסיכון בפורטפוליו ההשקעות. אסון!
 | 29.04.15
22.
לא חושב שיועיל
המשק בהאטה כי הכל במדינץ ישראל יקר. כל יום בחדשות מדברים על חוקר המחיה והשוואתנו לשאר המדינות בעולם ולכן אנשים לא ששים לרוץ לקנות מוצרי מותרות ובודקים הכל עד לרמת הקוטג' מה שגורם לצמיחה נמוכה עד שלילית. ריבית שלילית תגרום לאנשים לעשות אחד משני דברים: 1. לקנות דירה - כי הריבית נמוכה, שווה לקחת משכנתא. מה שיגרום מן הסתם לעליה נוספת במחירי הדיור. 2. להוציא את הכסף מהבנק ולדחוף אותו מתחת לבלטות או לחפש אפיקי השקעה במדינות אחרות. בהצלחה לנו..
דטו | 29.04.15
21.
עכשיו זה ברור: סטנלי פישר הניח את הראש של הציבור מתחת ללהב הגיליוטינה של הטייקונים
הבנקים, המוסדות הפיננסיים, וקרנית פלוג תשחרר אותה שתיפול. היתה פעם חברת תקליטים שהלוגו שלה היה כלב שמאזין לרמקול של גרמופון, ומתחתיו הכיתוב: HIS MASTER'S VOICE. בנק ישראל ממשיך להילחם בבעיה הכלכלית של ישראל כמו עוד ילד שמשתין על מדורה: הוא יעשה כמו שהחברים שלו עושים, כולם רואים לו את הבולבול, אבל זה לא אפקטיבי. תתכוננו לרעידת אדמה כלכלית עזה. כמו בנפאל המסכנים שמצבם ממילא לא אי-אי-אי יפגעו הכי קשה, אבל למעלה בצמרת ירגישו רק "מכה קטנה בכנף".
 | 29.04.15
9.
המלחמה של בנק ישראל בציבור נמשכת.
כבר שש שנים שבנק ישראל שודד את התשואה של החוסכים על הפקדונות הסולידיים שלהם, במטרה לסבסד את היצוא הישראלי. מדובר בהחלטה שרירותית להעביר כסף מכיס אחד לכיס אחר, וזאת על ידי גורם בלתי נבחר, שאיש לא הצביע עבורו, ולא ניתן להחליף! הגיע הזמן לפרק את המוסד הגרוע הזה, אשר בז לעקרונות השוק החופשי ומנסה לנהל את הכלכלה באופן ריכוזי, כמו פוליטבירו קומוניסטי.
אורן | 29.04.15
5.
הבנקים המרכזיים בעולם נמצאים בפאניקה
מורידים ריבית למינוס ועדיין המשק מתכווץ. הבעיה היא שכל הכסף המודפס (FUNNY MONEY) הולך לאיזורים שאינם נכללים בחישוב המדד: מניות אג"חים נדל"ן. כמו מסומם שצריך את המנה, אנשים התרגלו לכסף זול. ברגע שיחליטו לעלות ריבית כל העסק יתמוטט. הפיתרון האמיתי הוא לתת לכלכלה ליפול, להיגמל מהכסף הזול. התחלה זה יכאב מאוד אבל לאט לאט המשק יתאושש (כמו מסומם במרכז גמילה).
עמוס | 29.04.15
2.
פשוטו כמשמעו - מדובר בגניבה
מה הכוונה? האם בנק ישראל מתכוון לבטל אפשרות להחזיק חשבונות עו"ש שקליים ללא ריבית? האם הוא יאסור על הבנקים למשוך מזומן? אם זו הכוונה, שיודיעו בתגובה ללא היסוס, שיגישו נגד חברי בנק ישראל תלונות במשטרה על גניבה, יגישו נגדם תביעות נזיקין אישיות בנוסף לתביעות נגד בנק ישראל, וגם יגישו בג"צ.
 | 29.04.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת