אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המשנה לנגידת בנק ישראל: מאפריל 2007 עלו מחירי הדירות ב-97.3%

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
מעניין מי היה ראש ממשלה ב-97 שהלך ומי ראש ממשלה ב2007 שהמחיר עלה???
לזבל האנושי הזה קוראים ביבי!! כשהוא הלך בשנת 97 ...98 מחירי הדירות ירדו. כשהוא חזר בשנת 2007 הוא הביא לכאן את הבועה האמריקאית ביחד עם פישר הגאון וגרם לעליה של 97%. ומי אשם???? אולמרט!! כן ביבי כן. היית אפס ונשארת אפס. עוד מעט אתה תלך ותעזוב לארה"ב, כי ישראל היא זרה לך. אף פעם לא הייתה ישראלי. יהודי כן. ישראלי לא. וכשתלך, מחירי הדירות יחזרו לרמתם הנורמלית. עד אז, נוריד את הראש ונסבול אותך בשקט.
ביבי!! | 03.05.15
8.
אל תדאגו
לאלה שפמפמים פה את מחירי הנדל"ן ... אל תדאגו כלכך המחירים יעלו עוד 300% בשנתיים הקרובות , אל תדאגו יהיו לכם עוד הרבה דירות המון שכר דירה . אני לא הייתי מודאג במקומכם. יש מי שדואג לכם .... בקרוב אפילו אם לא יהיה לאנשים כסף לשלם שכירות הם ימכרו את גופם או לכם או לבנק . אני אוהב את ישראל שחיתות ועוד שחיתות חזירות , אני מתעורר כל בוקר עם חיוך איזה כיף שמזיינים אותי !!! גן עדן ל"הומלסים" מאחל למדינת ישראל את מה שמגיעה לה :)
אבי | 01.05.15
5.
מי שחושב שחייבים היצע דירות להשכרה - לא מבין את השוק. המס החדש הוא נקודת מפנה בישראל
זה פשטני מאוד לחשוב שאם יפסיקו להגדיל את היצע הדירות להשכרה, אז מחיר שכר הדירה יעלה. בכלכלה מה שחשוב זה ביקוש מול היצע, ולא רק היצע. עכשיו תראו, אם היה בא קבלן ואומר לממשלה שהוא מוכן מחר בבוקר להרים פה 100,000 דירות חדשות, אבל רק בתנאי שנעמיד מולו שורה של 100,000 משקיעים שיתחייבו לקנות אותן, אז זה באמת היה מטופש להטיל מס רכישה ולגרום לכך שהמשקיעים לא ירצו לקנות ובסוף לא יבנו את הדירות. אבל זה לא המצב, כי הקבלנים בונים מקסימום שהם יכולים לפי קצב הפשרת הקרקעות. אז יש לנו מגבלה בהיצע ומבקר המדינה כתב דו"ח. שתבינו, מרגע שאין מספיק היצע לכל מי שרצה לקנות, כל משקיע שרכש דירה עשה זאת על חשבון צעיר, פחות מבוסס, שלא הצליח לקנות. אותו צעיר נזרק למעגל השוכרים, והגדיל את הביקושים לדירות להשכרה. בסך הכל המוני המשקיעים בשנים האחרונות הגדילו מאוד את היצע הדירות להשכרה אך במקביל לכך הגדילו את הביקוש. חכם כחלון שמטיל מס ונותן עדיפות לצעירים. כל צעיר שירכוש דירה ויגור בה בבעלות- מוריד את עצמו מהביקושים להשכרה. הוא גם מגדיל היצע להשכרה כי הוא יפנה את הדירה שהוא שוכר היום לצעירים אחרים. מס הרכישה המוגבר ישיג מספר יתרונות: ירידה בביקוש לדירות, שתביא לירידת מחירים ותקל על צעירים שרוצים לקנות דירה. מס נוסף לקופת המדינה שיגיע רק מהשכבות החזקות יותר, ותאפשר להוריד מס על כל השאר. במשך ה 3 שנים הקרובות, המוני דירות להשקעה ימשיכו להגיע לשוק כי הם נמכרו כבר, "על הנייר" , למשקיעי נדלן. כל צעיר שרוכש דירה מקבלן וגר בה, מגדיל גם את ההיצע להשכרה, כי הוא מפנה למישהו אחר את הדירה שהוא גר בה בשכירות עד אותו יום. משקיעים יפנו לבורסה והיא תעלה בגלל הביקוש הזה, והפנסיה של הציבור תהיה שווה יותר. חברות ישראליות יוכלו לגייס יותר כספים בבורסה. משקיעים יפנו כסף לחו"ל במקום לנדלן בארץ, ומשקיעים זרים יפסיקו להזרים כסף זר לנדל"ן בארץ. שתי מגמות אלו יעזרו למאמצי בנק ישראל להחלשת השקל ויעזרו לתעסוקה ולייצוא בישראל. צעדים משלימים ידאגו שהיקף הבניה בישראל יגדל ולא יקטן בגלל ירידה בביקוש, מה שיסייע לצמיחה.
אריה ורותי | 01.05.15
3.
בישראל, גם כשמחירי הנדלן היו בירידה, היה אותו ריבוי טבעי, אחוז גירושין ובירוקרטיה במינהל כמו היום
גם בנק ישראל מודה ש 60% מעליית המחירים מקורה בריבית האפסית שלו. גם אם היו בונים פה כמו משוגעים, חלק ניכר מעליות המחירים עדיין היה מתרחש. לכן יש לדכא את צד הביקוש, על ידי הגבלת משכנתאות למשקיעים. צעירים שקונים דירה ראשונה במטרה להשכיר, הם גם משקיעים, וכאן מס על שכר דירה יעשה את ההבדלה בינם לבין כאלה שרוצים דירה ראשונה כדי להקים בית יציב בישראל. תושבי חוץ יש לעצור לחלוטין, אין להם מקום כל עוד אין מספיק דירות ל"מלח הארץ". גם קרן המטבע הבינלאומית המליצה להעלות מס רכישה על תושבי חוץ. מס הרכישה המוגדל של כחלון הוא צעד בכיוון הנכון. אם מתחילים למדוד בינואר 2006 רואים ששכר הדירה עלה רק 37% ומחירי הדירות עלו 100% והסיבה היא שב 2007 היתה נפילה מלאכותית בשכר הדירה (היה צמוד לדולר והדולר נפל). אגב, הביקוש של הזרים מחזק את השקל בניגוד לרצונו של בנק ישראל, ובכך ופוגע בתעסוקה בישראל וביצואנים. חלק ממשקיעי הנדלן עשויים לקנות נכסים בחו"ל במקום דירה בארץ, וגם זה מבורך מבחינת הרצון למנוע התחזקות השקל. במקביל לדברים אלו יש גם להגדיל את צד ההיצע, אך הכוונה לכמות הדירות למכירה בישראל, ולאו דווקא לבנייה של קבלנים. חייבים ללחוץ על ידי צעדי מיסוי, על בעלי מספר דירות להעמיד אותן למכירה. שוק היד השניה גדול פי 4 משוק הדירות החדשות מקבלן, ותהיה לכך השפעה גדולה. כל עוד נמשיך לראות כל שנה שניתנות משכנתאות בהיקף 50 מיליארד שקל בשנה, המחירים הגבוהים ימשיכו להיות "מתודלקים". יש לדכא דחוף את צד הביקוש למרות שהעם ירגיש שהדירה מתרחקת ממנו. היא לא. תוך כחצי שנה יתחילו ירידות מחירים והעם יבין שהגבלת היקף המשכנתאות או תקופת הפריסה המירבית שלהן, דווקא עוזרות לו ויש תקווה כי המחירים בירידה. כשכל מי שקונה דירה יוגבל ל 180 תשלומים חודשיים בלבד, הוא לא יעיז לקחת משכנתאות ענקיות כמו היום, אבל הוא לא יפסיד במירוץ לדירה לרוכשים אחרים, כי גם הם יהיו תחת אותה מגבלה וגם הם לא יעיזו. שכר דירה לא יעלה בעקבות המיסוי כי קצב סיומי הבניה גבוה יותר מהריבוי הטבעי (החל מ 2014 ). בטווח הקצר המחיר הוא מפגש בין ביקוש להיצע, והגדלת המחיר תקטין הביקוש ואז בעלי בתים מסוימים יתקעו עם דירות ריקות ויורידו מייד מחיר בחזרה. שכר הדירה לא יעלה גם אם יוטל עליו מס כי גובה שכר הדירה הנוכחי הוא נקודת איזון בין ביקוש להיצע בשוק ההשכרה. •ביטול המס שכבר קיים היום (10% מס, שמוטל רק על דירות שמושכרות במחיר גבוה מ 5,070 שקלים) לא יגרום לבעלי הבתים להוריד את שכר הדירה. גם אם היו מורידים, במחיר הנמוך יותר היו יותר אנשים שמסוגלים לשלם ושרוצים לשכור את הדירה, והיה נוצר עודף של ביקוש. עודף הביקוש היה מעלה את המחיר בחזרה לנקודה בה הוא נמצא היום. הטלת מס חדש עשויה לגרום למשכירים לבקש שכר דירה גבוה יותר. ברגע שיעשו זאת הביקוש שיש היום לשכור דירות יקטן, כי השוכרים החלשים ביותר כלכלית כבר לא יוכלו לעמוד בכך ויחזרו לבית ההורים או יצטמצמו חזרה למגורים עם שותפים. זה יגרום לתת-ביקוש או לעודף-היצע של דירות להשכרה (מפני שלא ניתן למחוק דירות קיימות). יווצרו דירות ריקות ללא שוכרים ובעלי הבתים יורידו בחזרה את שכר הדירה אל המחיר הקודם.
דויד | 01.05.15
2.
טעותו של-השקרים-מ1991עד1997-עלו ב54%-וירדו ב24% עד 2003ועלו 114% עד 2015
דירה שעלתה 100 שח ב 1991 עלתה ל 154 שח ב 1997,-גאות דירה " 154 שח ב 1997 ירדה ב 24% -ל 117 שח ב2003-בשפל דירה " 117 שח ב2003 עלתה ב120% ל 257 שח ב2015 שיא?? לתקופה הנל עלית הדירה 257 שח פחות 100 לחלק ל24=6,5% לרווח הנל יש להוסיף השכרת הדירה (או חסכון )פחות פחת כ 3% יוצא איפה שמחיר הדירות עלו בכפול מתוכנית חסכון ?! עז היכן כאן הטעות ? או השקרן ? להזכירכם בשנת 1991 המחירים היו בשיא לעומת שנת 1985,
אאא | 01.05.15
1.
השקרים של הסטטיסטיקה - מ1997-2007 מיתון אכזרי בנדלן, עם ירידות ממוצעות של 35-45%
למי ששכח, ב97 התחיל משבר-מיתון קשה בנדלן. בתחילת שנות ה2000 ענף הבניה התרסק, וביבי, אז שר האוצר קרא למשקיעים ל"הציל את קטר הנדלן". הוא גם הציע תופינים למכביר - ביטול מס הרכישה, הורדת מס השבח מ50 ל20 אחוזים (שעולים בהדרגה כל שנה עד 25) מסלול ה10% ועוד. אם רוצים סטטיסטיקה מהימנה יש להשוות נקודות קיצון -שיא לשיא ושפל לשפל, מה שעשו כאן זה לקחת את נקודת השפל בסיומו של המשברולהשוות אותו אותו לנקודת שיא בבועה הנוכחית, התוצאות? תמיד מתאימות למה שרצה להראות הסטטיסטיקאי או שולחו.
מציבים מטרה - ופוגעים | 01.05.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת