אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הסוללה של אלון מאסק עשויה לשנות את העולם

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
מסכים עם 2, נראה שמאסק מרגיש שנושפים בעורפו ולכן מיהר לשחרר את זה
קרוב לוודאי שתוך כמה שנים יהיו בטריות מחומרים שאינם דךיקים ובעלי מחזורי טעינה פי כמה אמות מבטריות הליתיום וזה דבר שמלחיץ את טסלה שכנראה כבר השקיעה בבטריות הליתיום בכל מקרה בדבר אחד מאסק לא טועה זה בעתיד, בטריות שנטענות מהר שוקלות מעט ובעלות יכולת אגירה גדולה
 | 04.05.15
45.
650 ש"ח חסכון בשנה, 25 שנים להחזר
לכל המגיבים שזיהו את טעות הכתיב שלי אבל לא יודעים לעשות חשבון (כן מגיבים 13, 14, 19 לכו ללמוד חשבון) בשימוש במונה תעו"ז יש 5 חודשים בשנה שבהם יש הפרש משמעותי במחיר בין שעות השפל לשעות השיא: חודשיים בקיץ עם 80 אג' הפרש ושלושה חודשים בחורף עם 60 אג' הפרש. החסכון המירבי ליום הוא 7 קוט"ש שנאגרו בשעות השפל ונצרכו בשעות השיא, כלומר 5.6 ש"ח ליום בקיץ ו4.8 בחורף. סה"כ שנתי 768 ש"ח נכפיל במקדם היעילות שמוצהר באתר של טסלה 0.92 ונשאר עם 700 ש"ח חסכון לחודש. בנוסף למשתמש ביתי יש מונה פשוט יותר ושם המחיר בשפל גבוה ב4 אג' כך שהחסכון קטן ב40 ש"ח נוספים. מכאן החסכון השנתי הוא רק בסביבות 650 ש"ח בחודש, כלומר יקח 25 שנה להחזיר את ההשקעה למערכת שאורך חייה 10 שנים.
ציניקן, מגיב 7 | 04.05.15
43.
אין פה פריצת דרך, אלא רק מזעור והנגשה לשוק הביתי.
מזמן יש לנו קולטי שמש / פאנלים סולאריים ומערכות UPS / אל-פסק, שהם בעצם סוללות / מצברים של חשמל / אנרגיה, ואפשר היה לחבר אותם ביחד, על-מנת כל מה שהם מנסים לעשות, זה להתקדם טכנולוגית עם המזעור, הנדסת האנוש והידידותיות למשתמש והורדת מחירים, בכדי להנגיש את הטכנולוגיה למשתמש הביתי הפשוט.
עוז | 04.05.15
42.
לכל המגיבים התומכים לא הבנתי את החידוש. מה השוני כאן מהמערכת הרגילה שיש לאנשים בבית?
גם שם יש פאנל, אינוורטר וסוללה. אתה יכול להטעין את הסוללה מתי שבא לך, בשעות השפל והגאות, מחשמל מתחדש וחשמל מתיישן. כנראה לאט הבנתי משהו, אבל השוני היחיד שכרגע אני רואה הוא העיצוב החלק והלוגו של 'טסלה'.
 | 04.05.15
40.
החיסכון בחשמל מנצח בגדול את מחיר הסוללה
וואוו, זה גדול, אופניים עם סוללה כזאת מטפסים למירון בל"ג בעומר, עוקפים אופנועניסטים כמו כלום, אתם שם במכוניות תפסיקו לצחוק עלינו בצד הדרך, אממה עם החיסכון בחשמל? אז ככה, הסוללה יונקת 10 קוט"ש מחסדי השמש הרחומה, זה -172.05- מחשבון החשמל לחודש, ומה עם מחיר הסוללה? אז ככה, 3500 דולר, אממה, חייה מוגבלים לעשר שנות אחריות, אולי תמשוך קצת יותר, זה יוצא 112 ש"ח לחודש לפי 3.84 ש"ח לדולר, אז החיסכון בחשמל מנצח בגדול את מחיר הסוללה, לא?
Sassi6 | 04.05.15
39.
תשובה לשדג מתגובה 30
לצערי אתה טועה בחשבון ובעוד כמה דברים. מכיוון שלא תצליח לטעון ולפרוק יותר מ10 קוט"ש ליום (בעלות מערכת של 40 אלף ש"ח) במחיר של 48.6 אג הם 5 ש"ח ליום ולכן לשנה פחות מ2000 ש"ח ולכן החישוב שלך ל9 שנים הוא בדיוק מחצית מהחשבון האמיתי. טורבינת רוח בישראל זה דבר לא רלוונטי כי במרבית המקומות בארץ אין רוח שעולה על 5 מטר לשניה, וכל רוח שמתחת לזה אין לטורבינות כמעט ייצור חשמל (ולא רק בלילה אין רוח מספקת.... אתה מוזמן לקרוא את נתוני המכון המטאורולוגי). צפיפות האנרגיה של סוללה זה דבר לא רלוונטי כשמדובר על בית כי אז משקל הסוללה איננו חשוב (זה חשוב ברכב או במטוס), הבעיה היא המחיר לקוט"ש, ומספר מחזורי הפריקה-טעינה. בקיצור, אני ממליץ לך להעמיק ולא סתם לזרוק סיסמאות שחוקות של "ירוקים" שאין להם מושג על מה הם מדברים. ואם אולי תעשה את זה, תבין שהעסק מורכב הרבה יותר מסיסמאות קסם של מתעשר אינטרנט שמצליח לסחוט את משלם המיסים האמריקאי. אם אתה רוצה באמת לתרום ולחסוך, אני מציע שתתחיל בלהחליף את המזגן שלך למזגן יעיל יותר , את המנורות שלך למנורות יעילות יותר, את מכונות הכביסה, המקרר ומכונת שטיפת הכלים...., את הבידוד בקירות ובגג, את החלונות לחלונות כפולים..... ועוד וכך בעלות של 20% מעלות מערכת סולרית/רוח/סוללות שלא תחזיר את עצמה לעולם, תחסוך את אותו כסף בהחזר השקעה הנמוך מ3-4 שנים.
מהנדס פשוט | 04.05.15
30.
לפי חישוב מאוד פסימי, יקח בערך 9 שנים להחזיר את ההשקעה
בטריה אחת של 10 קילוואט + פאנל קטן + טורבינת רוח + ממיר מתח + עבודה + מונה חכם + שונות = בערך 40 אלף ש"ח (אולי פחות, אולי יותר). נגיד וטורבינת הרוח לא עושה את העבודה בלילה, והצריכה של הבית בשעות החושך היא 3 קילוואט במשך 10 שעות כל יום, במשך 350 ימים כל שנה, לפי תעריף של 30 אגורות לדקה נטו, אז בעזרת היישום הזה חוסכים טיפה מעל 4000 ש"ח בשנה. כמובן שבפועל, מי שיש לו סכומים כאלו להשקיע, יקנה יותר מבטריה אחת, והטורבינת רוח תעשה את העבודה, ויהיו יותר פאנלים, וכך ההחזר המלא יהיה תוך פחות מ-5 שנים. הבעיה העיקרית היא בבטריה. צריך לשפר להן את צפיפות האנרגיה. אם תהיה בטריה של כ-30 קילוואט למשתמש ביתי, במחיר טוב, אז בכלל לא צריך להיות מחובר לרשת החשמל. או שאפשר להיות מחובר ולמכור חשמל לחברה פרטית או ממשלתית. ואגב, למה לקנות מזגן מיני-מרכזי? זה לא חסכוני ויותר יקר. שמים מזגן בכל חדר. מי שרוצה שידליק. אם מזגן מתקלקל, הוא מתקלקל רק בחדר אחד, זה לא משבית את כל הבית. גם אם למיני-מרכזי יש פתחים לחדרים שאפשר לסגור ולפתוח עם שלט, עדיין, יש חלל גדול יותר למזג (החלל בתקרה עד לחדר), וכך המזגן צורך יותר. חבל.
שדג | 03.05.15
28.
סוללות הליטיום לא מתאימות ומיושנות בהקשר של שימוש מסיבי
יש היום דור חדש של סוללות אשר מסוגל לפרוק מהר ולהטעין מהר. אך אלו סוללות יקרות מאוד. סוללות ליתיום הן סכנה בבית. הן מתלקחות ויכולות לשרוף בית תוך שניות. שלא לדבר על כך שמדובר בפתרון רע מאוד מבחינת שימור הסביבה.סוללה זו היא ההפך מירוקה. הפקת הליתיום יקרה ומזיקה לסביבה.
רונן | 03.05.15
25.
תשובות ל7 ול 14 ממישהו שיודע לעשות חשבון ומבין מה מאסק עושה
צריכה ממוצעת של בית היא כ30 קוט"ש ליממה. וטעינה של מצבר לוקחת זמן, כך שבכל מקרה לא ניתן לבצע יותר מטעינה ופריקה אחת ליום. המשמעות היא שבשביל לפרוק 30 קוט"ש ליום צריך להשקיע כ10,500 דולר (וזאת ללא המערכת הסולרית שתעלה עוד כ8,000 דולר) כלומר כ74 אלף ש"ח. בלי לקחת בחשבון שלא ניתן לפרוק שום סוללה בעולם ל100% פריקה, כלומר בשביל 30 קוט"ש נצטרך לרכוש לפחות 40 קוט"ש סוללות כלומר המחיר האמיתי יעלה לכ88 אלף ש"ח. מחיר החשמל הממוצע לבית פרטי היום הוא 48.6 אג' כלומר בחישוב גס ניתן יהיה לחסוך בשנה 5,300 ש"ח (בית שצורך 10,000 ש"ח יצטרך כמובן מערכת כפולה) => ומכאן החזר השקעה נקי ללא מימון של כ 16.5 שנה ..... לא משהו לכתוב עליו הביתה. וגם אם נניח שכשמאסק טוען שהסוללה של 10 קוט"ש היא נטו, עדיין זה יהיה החזר של 14 שנה..... אגב, אם ננסה את החישוב הנ"ל לטעינה מהרשת בתעריף נמוך,ושימוש בתעריף גבוה, ההחזר יהיה עוד יותר גרוע... אז לכל ה"שבויים" ברעיונות ה"מדהימים" של מאסק, האיש בסה"כ שואב בהצלחה מאות מליוני דולרים ממשלם המיסים האמריקאי... ולמזלנו עדיין לא ממשלם המיסים הישראלי... כמו שמקבילו ניסה לעשות וכשל.
מהנדס פשוט | 03.05.15
24.
אלון מאסק הוא איש שיווק מאוד מוצלח, אבל ה"המצאות" שלו לא כל כך.
כמו כאן, בהמצאה הקודמת שלו, ההייפרטיוב, מר אלון מאסק השתמש ברטוריקה, פאתוס ונתוני קיצון על מנת להראות שביב של כדאיות עבור פרוייקט שאומדן המחירים שלו מופרך לחלוטין. ההייפרלופ של מאסק שאמור לחבר בין סן פרנסיסקו ללוס אנג'לס ולעשות את הדרך ב35 דקות בעצם יכול לשאת כ3000 איש בשעה לעומת הרכבת המהירה שעתידה להיבנות שם ואשר יכולה לשאת 12000 איש לשעה. מכיוון שהתנועה בין הערים מכוונת לאנשי עסקים ועובדים, יווצר מצב שבשעות הלחץ אנשים אוליי יוכלו לטוס בתא כמעט ואקום את הדרך הזאת ב35 דקות, בהנחה שאכן יהיה בכלל נוח להתנייד כך, אבל ייקח להם כ4 שעות להיכנס לתא. וזה בהנחה שהנתונים שהוא נתן על מספר התאים האפשריים בכל מסלול נכון, מה שלדעת מומחים בכלל לא הכיוון וכנראה שכושר הנשיאה של המערכת תרד פלאים עם אילוצי העולם האמיתי. שלא לדבר על תמחור כל העסק שלדעת כל מי שמתעסק בהנדסה אזרחית אמור לעלות פי 15-20 מהתחזית שהוא נתן. והדובדבן שבקצפת? המערכת בכלל לא מחברת בין סן פרנסיסקו דאון טאון ללוס אנגלס דאון טאון, אלא בין פאתי סן פרנסיסקו ועיירה שנמצאת ליד לוס אנגלס, מה שיאריך את הנסיעה מדאון טאון לדאון טאון לכ-שלוש שעות וחצי, בזמן שהרכבת המהירה, שמאסק משמיץ בכל הזדמנות, עושה את המקטע בכשעתיים וחצי ויש לה עשרות תחנות כך שלא חייבים לסוע עד ומ שתי תחנות הקצה. בקיצור, כל דבר שהוא נוגע בו, צריך לבדוק טוב טוב טוב. הוא אוליי פיזיקאי בהכשרתו, אבל הדבר שהכניס לו את הכסף זה בסך הכל מערכת תשלומים באינטרנט שלא הוא תיכנת בכלל. בספייס איקס הוא סתם עשה את הדבר המתבקש וחיבר מחשבים לכל המערכות, אין להם איזה חידוש פורץ דרך שם. במכונית החשמלית הוא גם לא חידש כמעט כלום אלא רק לקח רכיבים שברובם אוף דה שלף.
עתידן | 03.05.15
23.
אני לא סגור על החישוב של 7,13,14
קילוואט שעה עולה בישראל כחצי שקל. (מחיר רגיל של חברת חשמל) סוללה של 7 קילווט שעה שנטענת במשך היום מסוגלת לאגור כ 3.5 שקלים שניתן להשתמש בהן פעם אחת בלילה. 3.5 שקלים ליום מתרגמים ל 1260 ש"ח בשנה. לא נשמע לי הרבה למערכת שעולה 3000 דולר ללא הפנלים הסולרים וממיר המתח. (האמור לעיל מניח 365 ימים של שמש ומספיק פנלים סולריים כדי לטעון את הסוללה)
דן חסכן | 03.05.15
17.
למספר 10 - אתה חושב בקטן
אלון מאסק חושב בגדול. על דבר אחד אני מסכים אתך - אנרגיה גרעינית היא כנראה הפתרון היחיד. תאר לעצמך תחנת כח גרעינית באיזור מבודד כלשהו, שמטעינה מאות אלפי ואפילו מליוני סוללות, אותן שולחים לכל העולם. לשימוש ביתי, תעשייתי, כלי תחבורה, הכל. אין צורך באלפי תחנות כח ומפחמות מזהמות, בגז רוסי או נפט מהמפרץ. כמה תחנות כח גרעיניות, שלא נמצאות במוקדי אוכלוסיה אותן הן מסכנות, ומשם ״מפיצים אנרגיה״ לכל העולם. נשמע מדע בדיוני? אולי. אבל לפני 20 גם paypal נשמע כך...
 | 03.05.15
16.
זה הפתרון הראשון לאגירת חשמל, דבר שלא היה מעשי עד עכשיו. ברור שזו רק ההתחלה,]
אבל השילוב של מערכת סולארית ושל סוללה שאוגרת חשמל, פותחת תחום אדיר לשיפור ובעצם מבשרת קפיצת דרך. ולא פחות חשוב מחסכון זה אי התלות בחברת החשמל....דבר שבטוח שהמדינה וחברת החשמל לא יאהבו.
אכן גאון האיש | 03.05.15
15.
זה הפתרון הראשון לאגירת חשמל, דבר שלא היה מעשי עד עכשיו. ברור שזו רק ההתחלה,]
אבל השילוב של מערכת סולארית ושל סוללה שאוגרת חשמל, פותחת תחום אדיר לשיפור ובעצם מבשרת קפיצת דרך. ולא פחות חשוב מחסכון זה אי התלות בחברת החשמל....דבר שבטוח שהמדינה וחברת החשמל לא יאהבו.
אכן גאון האיש | 03.05.15
11.
מי שמכיר את פועלו של מאסק יודע שהוא לא זורק סתם באוויר
אז תפסיקו לזיין את השכל עם כל הטוקבקים הישראלים שלכם. לא ראיתי שבטר פלייס עם פי מי יודע כמה יותר מימון הצליחו למכור כל מכונית חשמלית שהם ייצרו, מאסק עשה את זה תוך כדי שהוא עובד על 30 פרוייקטים בסדר גודל אדיר. ישראלים טובים רק בלגרבץ, תנו לבן אדם שעשה משהו בחיים שלו להראות לכם איך הוא ישנה את העולם.
דוד | 03.05.15
10.
הפתרון האמיתי היחידי למשבר האנרגיה הוא האנרגיה הגרעינית (למרבית הצער!)
סוללות נטענות, אנרגיה מתחדשת והבלים מהסוג הזה הם פתרונות מקומיים, שעושים קוסמטיקה למצפון. אספקת אנרגיה בכמויות גדולות ל-20 מילארד איש על פני כדור הארץ תוך 30עד שנת 2050 היא אתגר שהפתרון שלו נמצא בתחום הגרעיני.
ב.ק. | 03.05.15
7.
החזר של 650 ש"ח בשנה על השקעה של 16 אלף...
בהנחה שאתם כבר במונה תעו"ז (שמתומחר בצורה שמאוד לא כדאית לרוב האוכלוסיה) אזי המערכת של 7 קוט"ש שעולה 3000$ ובהנחה שהאינוורטרים וההתקנה יעלו עוד 1000$ תעלה 16 אלף ש"ח לפני מע"מ. החסכון מהעברת צריכה יומית של 7 קוט"ש משעות השפל לשעות השיא יהיה 650 ש"ח בחודש. כלומר תצטרכו 25 שנה כדי להחזיר את ההשקעה המקורית. הבעיה שאורך החיים של המערכת הוא רק 10 שנים...
ציניקן | 03.05.15
5.
מהפכה - למי שמוכן לשלם עד פי 3 עבור החשמל שלו.
צפיתי עתה בתצוגה של אלון מאסק, ואני חייב לומר שאני מאוד מאוכזב מחוסר היושר שטמון בה. מה שמאסק אינו מספר לצופים הנלהבים שלו הוא שעלות הייצור של חשמל באמצעות תאים סולריים (במיוחד בהקף ביתי) יקרה עד פי 3 בהשוואה לחשמל מתחנת כוח פחמית. יצירת סוללה שתאגור את החשמל שמיוצר ביום לשעות הלילה היא צעד בכיוון הנכון, אולם כל עוד שעלות הפאנלים לא תרד משמעותית, זה ישאר בגדר פיתרון נקודתי לאזורים שסובלים מהפסקות חשמל מרובות, או כצעצוע לאנשים עשירים בלבד. בניגוד למה שהוא טוען, מדינות העולם השלישי אינן יכולות להרשות לעצמן לאמץ פיתרון כל כך יקר.
אורן | 03.05.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת