אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התקציב לשילוב אתיופים קוצץ ב־90% והם נותרו עניים

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
אם עליתם ב-48 לא היו עושים לכם חשבון
חבל על הזמן הגיעו לישראל למדינה שיש הכל בשפע לא השנים 48 49 ו,50 שלא היה כלום כל מי שעלה השנים אלה לישראל מכל העמים נישק את אדמת ישראל לא משנה במה נהגו הגיעו כדי לבנות ולהתבנות התקדמו בעשר אצבעות מה הבעיה של העידה האתיופית מה אתם משווים את עצמכם ליולי רוסיה אלה הגיעו מלומדים עם תארים בהרבה תחומים וגם עבדו עבודות מזדמנות גם בנקיון והרבה אף אחד לא מנע בעדם לעבוד ולהתקדם יש לכם קידום בכל אשר פונים לא לכמה לתבוע על גזענוץ ולהאשים או לדאוג לפטר עובד שאתם מחליטים שהעךיב אתכם כדי לרצות את עצמיכם
עירית | 02.11.19
11.
כתבה בעלת ניחוח גזעני
כותב המאמר מניח שללא חסדיה של המדינה, תקציביה ותוכניותיה, יוצאי אתיופיה אינם מסוגלים להשתלב בחברה בכוחות עצמם. זהו ביטוי של השקפת עולם פטרנליסטית ומתנשאת, אשר רואה באתיופים יצורים פאסיביים וחסרי יוזמה, אשר אינם מסוגלים לסייע לעצמם. למרבה הצער, כל אוכלוסית מהגרים חווה קשיים בדורות הראשונים במדינת היעד שלה. זה לוקח זמן ללמוד את השפה ואת התרבות החדשה, והדבר מתבטא ברמת ההשתכרות. אולם הפתרון לא יגיע בדמות עוד תוכנית חומש ממשלתית סטייל מפא"י, אלא רק מתוך הקהילה עצמה.
אורן | 05.05.15
10.
ל-1 ו-5, אי אפשר להשוות.
רוב העולים מאתיופיה באו מאזורים כפריים. אם היית מראה להם ציור של בית הם לא היו יודעים לשייך את זה לבית, עדי כדי כך עמוק היה הפער בינם לבינינו. העולים מברית המועצות היו כולם בעלי השכלה מערבית, חלקם הגדול אקדמאים. יש פער תרבותי, זה נכון. מתן תנאים שווים לא יגשר עליו.
 | 05.05.15
1.
הפערים נובעים הרבה פעמים מסיבה תרבותית ומנטאלית.
אכן קיימת לעיתים גזענות כלפי יוצאי אתיופיה, אך הפערים בינם לבין שאר האוכלוסייה נובעים הרבה פעמים מסיבות תרבותיות. העלייה מחבר העמים והעלייה מאתיופיה הגיעו פחות או יותר באותה התקופה, והעולים מחבר העמים השתלבו לרוב הרבה יותר טוב.
Michael | 05.05.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת