אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"העניים ימשיכו למות, העשירים יזכו לפטור"

85 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

83.
היסטוריונים מתרגלים שהם יכולים לטעון טענות ללא ביסוס מדעי
בכל פעם שאני שומע את הררי מדבר על משהו שאני לא מבין בו, זה נשמע נהדר. ברגע שהוא מגיע לנושא שאני בקיא בו, אני נדהם איזה שטויות הוא מוציא ללא ביסוס. היסטוריונים מתרגלים שהם יכולים לטעון טענות ללא ביסוס מדעי. זהו תחום ידע שבו יכולת הביטוי חשובה יותר מנכונות הטענות. אני מעדיף עובדות על סיפורי הררי.
 | 03.01.16
82.
הניתוחים של הררי שגויים להחריד
וזה כי הוא מזהה את ערכו של דרך התועלת של לארגון החברתי המקובל בעוד שארגונים משתנים ומה שהיה מועיל אתמול לא נתפש כך מחר. ככל שהאדם פחות מועיל כך ערכו כיצור יחודי עולה, וזו עובדה שניתוחים שמרניים וקונפורמוסטיים מהסוג שבהם הררי מתמחה מחמיצים לחלוטין. ככל שקיומו של האדם כפונקציה כלכלית, צבאית, מדינית או אחרת מתבטל כך ערכו כיצור חי עולה, ובדיוק מאותה סיבה גם חיי נצח יכולים להתקיים רק במציאות שיוויונית לחלוטין
משה | 11.10.15
79.
לא. לא ימצא תחליף לדת ודעת אינה מחליפתו
להערכתי שוגה פרופ' הררי כשהוא חושב ששליטי העולם הדיגיטלי יצליחו בעזרת הספרות 1 ו-0 להחליף את הדתות. המאפיין החשוב ביותר של האדם ושעושה אותו שונה באופן מוחלט משאר היצורים החיים- הוא הדחף שלו להאמין והיכולת שלו לקיים חיים דתיים. בהיבט הביולוגי היה נכון יותר לקרוא למין שלנו לא HOMO SAPIENSE אלא HOMO RELIGIOSO- כלומר לא האדם החושב כי אם- האדם הדתי. הצעתו של הררי לא להתיחס לתהליכים הדתיים, בעיקר אסלאמיים, העוברים על העולם הישן, היא נפילה למלכודת הרצוי במקום להתמודד עם המצוי. בנושא ההשלכת הטכנולוגיות על עתידנו , טוב אני חושב, יעשה הררי אם ינצל את המעמד שרכש בארץ ובעולם ויקרא לכתיבת -קוד אתי- קוד מוסרי, להתמודדות עם ההשלכות הקשות שהוא צופה.
צבי סבר | 17.05.15
78.
בעיניי צריך להכניס את הספר הראשון שלו לתכנית הלימודים
מעבר לתוכן הענייני והמקיף של הספר הוא מלמד מעל הכל חשיבה ביקורתית והבנה על מהותו של האדם בעולם- לא נזר הבריאה לא עבד לאל שקרי כזה או אחר ולא משמעות החיים אלא בעל חיים ככל החיות עם יכולות מסויימות ומודעות עצמית
נ.א. | 16.05.15
77.
הדברים של פרופ' הררי, כרגיל, מעוררי מחשבה. אבל...
לא מובן לי מה מצא מישהו להפוך את הנפיל האינטלקטואלי פרופ' כהנמן, לסוג של קישוט לדבריו המעניינים כשלעצמם של הררי. בשליש האחרון של המאמר כהנמן נעלם לגמרי, בבחינת "יאללה, cut the bullshit". בפרט, היה מעניין לשמוע קצת אתגור מצד פרופ' כהנמן לדעותיו, במיוחד תחזיותיו, של פרופ' הררי. ועדיין, יבורך כלכליסט על שהוא מביא חומר כזה ודומים לו באופן קבוע. תודה.
יניב | 13.05.15
71.
מכונות הן מינוף, לטוב וגם לרע
אל תהיה בטוח שמכונות עדיפות בכל מצב. אני מעדיף נהג שרב עם אישתו בלילה מנחיל מכוניות שעברו הבוקר שדרוג לגרסה x.0 כל שהיא. ביפן היה באג שגרם לרכבת לא לעצור בתחנה ולהתנגשות. מה יהיה המחיר של באג שישפיע על מיליוני מכוניות באותו הרגע? ואם וירוס תוכנה יגרום לכולן להאיץ בו זמנית?
ל 64 | 10.05.15
70.
מלחמות דת גרעיניות
מספיק פצצת אטום מלוכלכת אחת כדי להשמיד את ניו יורק.אדרבא הידע המדע והכוח יהיו גם נחלתם של ההמונים ,וזאת שעתם היפה של הדתות לתת משמעות ,היכן שהקידמה "מיתרת" את בני האדם.צפו למלחמות דת גרעיניות.(ורובוטיות וביולוגיות-הדת תנכס לעצמה את הכוחות הטכנולוגיים)
רוני | 10.05.15
68.
ערכו הצבאי של הרובוט עולה על החייל האנושי
רובוט יכול להיות ממוגן הרבה יותר, יכול להיות חזק יותר ולשאת יותר נשק. הוא גם לא סובל מפחדים ולא נכנס להלם קרב. ובמקרה של פגיעה ניתן לתקנו או להחליפו כליל. גם אם חייל ספציפי הוא טוב יותר מרובוט, הרי שלכמות יש משמעות. את הרובוטים אפשר גם לייצר בכמויות אדירות והם גם לא דורשים הכשרה. ודרך אגב, רובוטים לא חייבים להיות בדמותו של רובוקופ, הם יכולים להיות כמו חרקים. תחשבו על נחיל של מיליוני רובוטים דמויי דבורים, שכל אחד מהם נושא רק טיפת רעל קטלני או פצצה קטנה. הם עלולים להיות קטלניים יותר מכל צבא אנושי.
תגובה ל-63 | 10.05.15
67.
תודה, יובל.
טוב, תקשיבו, אני בדר"כ לא עושה את זה, אבל:הבחור גאון. לא משנה לי אם הוא צודק או לא, הרבה זמן שלא מצאתי משהו כ"כ מאתגר אינטלקטואלית ומעורר. אני מוצא את עצמי בכל שיחת סלון על דברים מהותיים מעלה את הטיעונים שלו. אם עוד לא קראתם את הספר שלו, אז רוצו! מה שיש לו להגיד על פמניזם, המח של האדם, המשאבים שעל כדור הארץ ומוות זה לא פחות משובר מוסכמות ומדהים. אני קורא כאן את התגובות ולא מבין מה הקטע. עצם הדיון בנושאים חשובים ומרחיקי לכת, זה אחד מהדברים הכי טובים שאנחנו יכולים לעשות. תודה, יובל.
 | 10.05.15
66.
רוב העולם המודל המשפחתי שונה מארה"ב כך שלעולם הפנסיה לא תתפוס מקום של המשפחה
אתם מתייחסים במודל המשפחתי שלכם למערב כאשר במזרח וגם בהרבה משפחות במערב עדיין המשפחה הוא משמעותי. דוקא בתקופה כלכלית קשה תהיה התכנסות שבטית ומשפחתית כך שגם במערב נראה חזרה למשפחתיות. אין ספק שעניין המעמדות יתרחב העובדה היא שהחברות הגדולות קונות את הקטנות אבל היות שרוב העולם הוא בצד הפחות עשיר ,הם לא יצרכו מהעשירים אלא יפתחו משל עצמם משק אוטרקי שלא תלוי בהם. מאמינה שגם בנושא האנרגיה "החלשים" ימצאו דרכים "לנצל" את האנרגיה באופן עצמאי ובכלל ישאפו להיות עצמאיים ופחות תלויים בגוף כזה או אחר. יהיו גם אדונים ונותני שירותים כמו היום רק שזה יתעצם ויתרחב בסגנון אדונים ומשרתים. מאמינה שהאינטרנט יהפוך רק להוצאת מידע כמו הספריה של פעם ,המדינות ינגישו את המידע לכולם. אין צורך באוניברסיטאות רק בסדנאות ממשיות. כמו"כ האבטלה תתרחב כבר היום אנשים שמאבדים את מקום עבודתם בגיל מאוחר מתקשים למצוא משהו אחר ובעתיד הרבה מקצועות ייעלמו כמו נהגים,מורים כך שהאבטלה תתרחב יותר וכדי להתפרנס הם יהפכו לעצמאים שלא תלויים בשירותי אחרים
רונית | 09.05.15
64.
תובנות משלי...
ל 3 ו 7, משעשע אותי שעדיין יש אנשים שחושבים שבנשק גרעיני ניתן להשתמש בנקל... רמת המורכבות שנדרשת במתקן גרעיני הרבה יותר גבוהה ממה שניתן לדמיין וניסיון לשימוש בו בפועל יגרור תגובת מעצמות כ"כ מהירה שלא זו הבעיה שההמונים עומדים לפניה ואני מאוד מסכים עם הררי בכך. ל 42 שקרא את הספר "רובים, חיידקים ופלדה" - אני קראתי אותו גם בעברית וגם באנגלית וגם את ספרו של הררי ולמעט קווי דימיון (מן הסתם, הגיון הסטורי בריא) והעובדה שכל סופר בעולם מעשיר את ידיעותיו מאחרים, הספרים שונים בתכלית כאשר הספר שהזכרת נותן השקפה גיאוגרפית (הן אקלימית והן חקלאית) בלבד כבסיס להצלחת "האדם הלבן" והררי נוגע באינספור נקודות נוספות. שלא לציין שהספר זוכה הפוליצר לצערי מאוד משעם וטכני בעוד של הררי מתאים הרבה יותר לציבור הרחב וקולח יותר... הנק' האחרונה שאני מעוניין להציג היא נק' מבט אישית: אני מהנדס תוכנה עם מומחיות (מקצועית ועיניינית) בתחום ה AI, לאחרונה הפצתי משחק (Bullseye Puzzle) ב Google-Play שהוא מעין בול-פגיעה עם טוויסט. הפואנטה שלי היא שהחלטתי גם להוסיף תמיכה בבינה מלאכותית (AI) עד כמה שניתן והתמקדתי ב"שעתוק" החשיבה הלוגית האנושית מתוך נק' מבט פרטנית, כלומר שזה כל עולמו של היריב הממוחשב. בסופו של דבר, על-אף אלמנטי המשחק האקראיים, המחשב נותן פייט רציני ומביס אותי, היוצר, בלא מעט משחקים! אין לזלזל בחזון של הררי במכוניות אוטונומיות ורופאים רובוטיים כי זה כבר כאן ובהחלט ימונף עוד ועוד ע"י כולנו - מה תעדיף, נהג מונית שאולי הוא שיכור או כועס על אשתו ולכן עשוי להוביל לתאונה או אוסף של רכבים אוטונומיים שישימו את חייך ובטיחותך כערך עליון (ועזבו אותי כרגע משטויות של Skynet ודומיו)???
נד סטארקיהו | 10.05.15
62.
המשך-נבואה משלי
ייתכן ורוב האנשים כלל לא יצטרכו לעבוד. מה הם יעשו? ילמדו ויצרו. אם פעם כתיבת ספרים היתה זכות השמורה לבעלי הממון והפנאי, הרי שכבר היום יותר אנשים כותבים. מכיוון שרבים לא יעבדו, יהיה ערך קטן יותר לסממני יוקרה. מי רוצה רכב מנהלים כשהרבה יותר כיף לצייר, לכתוב ולקנות רק מה שצריך. כך שגם תרבות הצריכה עומדת לעבור טלטלה רצינית. אז העתיד דווקא לא נראה רע יותר.
דנה כ | 09.05.15
61.
ולי יש נבואה משלי-האדם יוכל לבחור את הערך שלו
ערך כלכלי וצבאי כבר מזמן לא רלוונטי. בשנים האחרונות הולכת ומתפשטת תנועת המינימליזם הדוגלת בפשטות. רבים מוצאים את הדרך לפרוש מ"מירוץ" העכברים ולחיות חיים טובים ושלווים יותר. חלקם חסך הון מסויים המושקע בשווקים, מה שאומר שייתכן ונשמר להם ערך כלכלי מסויים. אבל הם בחרו ובוחרים ערכים אחרים, שהחופש מעבודה מאפשר להם. הם כותבים, יוצרים, מלמדים ולומדים. למעשה, גם אלה שעדיין נמצאים במירוץ גילו שניתן למלא את שעות הפנאי ביצירה. חכן אנו רואים כ"כ הרבה חנויות יצירה, קורסים ליצירה ולימודי פנאי.
דנה כ | 09.05.15
60.
רק תזכורת...
ההגיון החזק. עליו נשענת התחזית לא בהכרח מחייב המציאות. כול הניבויי הזה מתבסס על התפתחות לינארית של האנושות ומי מבטיח כי כך יהיה? איש לא צפה את הטרנזיסטור,הפנצילין,האנטרנט והקפיטליזם ואת שינויי המיבני בהתקבצות והתנהלות האנושית.נכון שעל פניו החיזויי מאוד מתבסס על הקיים אך הוא מתעלם לחלוטין מפריצות דרך אפשריות.פתרון עניין המוות וזליגת המידע להמונים. החלפת הכלכלה הנוכחית ,פתרונות אנרגייה חדשניים והשתלטות על החלל והכוכבים כתוצאה מפריצת דרך בפיזיקה. חוכמתו וכבודו במקומו אך הנבואה ניתנה ...
נוסטרדמוס השני | 09.05.15
57.
עוד קשקשן שחושב שיכול לנבע את העתיד
אם לאנשים לא יהיה במה לאחז הם פשוט יתאבדו. מבינים, אם לא היה אל או אמונה בטוב ואנשים יהיו במצב כה גרוע, הם יבחרו להתאבד - זה קרה בהיסטוריה אז למה שלא יקרה שוב? האם אני חוזה שזה מה שיקרה? לא אני יותר אופטימי, ומאמין שהאינטרנט ופריצת הגבולות יובילו לחברה מבוקרת וטובה יותר. האם אני בטוח בכך ומוציא ספר פופליסטי בנושא שחברי מקדמים אותו, לא. למה? כי כנראה אין לי קשרים וכוח לגרום לאנשים לשלם לי כסף כדי לשמוע שטויות!
סליחה | 09.05.15
56.
התובנות מענינות המסקנות לא הגיוניות
1. לנח הררי יש חוסר בפסיכולוגיה, והייתי מצפה דווקא מפרופ כהנמן שיעיר לו. כל "מדע הכלכלה" מבוסס על פסיכולוגיה שבה למשהו יש ערך שיכול להואיל למישהו. אם כסף לא יואיל לאנשים, הם לא ישתמשו בו ומכאן הוא יעלם. ובכלל, כל הכסף שיש היום לצוקרברג, זה ערמה של ספרות במחשב. אם למרבית הציבור לא יהיה אכפת מספרות אלו, הן יהיו שוות אפס! 2. גם אם ייוצרו מערכות נשק שלא יצטרכו כמעט חיילים, עדיין יהיו אנשים במערכת, שחלקם (אפילו הקטן מאוד) ידליפו את הטכנולוגיה למתנגדים לשלטון. מספיק אדם אחד, כמו מדען פאקיסטני, שמוכר טכנולוגיה גרעינית לצפון קוריאה, לוב ואיראן, בכדי לשבור את ה"שליטה" של המעמד השליט. תראה מה קרה עם חייל זוטר בצבא ארה"ב שהדליף לויקיליקס, או פקידה בלשכת אלוף שהדליפה לכתב הארץ. 3. מעבר המידע כיום הוא מהיר ביותר, ומכאן קצב הלימוד של ההמונים גבוה בהרבה מבעבר. והמידע שההמונים ידעים הוא כמעט שווה למידע שיודע השלטון. לשילטון אין שום יכולת לשמור על השליטה שלו בכח, כי בסוף, עם הטכנולוגיות הצבאיות המשוכללות ביותר, אפשר תמיד לחסל את נשיא ארה"ב ביריית רובה אחת. 4. המסקנה מ1-3 היא שאם וכאשר המעמד התחתון ירגיש שאין לו שום ערך, הוא יתמרד, וכאשר הוא יתמרד, הוא בסוף ינצח, כי הכמות בסוף היא זאת שקובעת. ואז יקומו מנהיגי המעמד התחתון, ולאט לאט ישחיתו, ובעוד זמן מה, גם הם יוחלפו. זה המעגל, הוא קיים משחר האנושות. ואם פרופ' הררי רוצה לחזור באמת להסטוריה, הוא יגלה שהמשטרים ששרדו את הזמן הרב ביותר, הם אלו שנתנו תקווה או "ערך" לנתיניהם.
איש מן הישוב | 09.05.15
55.
הספר "מסרים מהפליאדות" מסביר על מבנה היקום הקרוב לנו
יש כוכבים ששם אנשים חיים חיי נצח יש חלליות שמגיעות עד פי 400 אלף ממהירות האור יש הרבה צבאות אסטרונומיים חזקים מאוד ביקום האין סופי הזה על כדור הארץ ומסביב לו שולטים כוחות האלוקים כך שכל הטכנלוגיות שהוא מדבר עליהם כבר קיימים מליארדי שנה מה שאני מאמין שבסוף תיהיה מדינת הלכה שתעצור את התקדמות הטכנולוגית החיים הפשוטים אני חושב שזה צריכה להיות שאיפה של כל אחד כלומר הסיפור עם העשיר והדייג
מבין | 09.05.15
54.
פרופ' כהנמן. בנך מישאל העלה את סוגיית הנצחיות של האדם עוד ב1972
עוד כשהיינו בכיתה ה כשגרתם בגבעה הצרפתית הוא סרב להשלים עם העובדה שיאלץ יום אחד להיפרד מיקיריו ואמר שיקדיש את חייו כדי לנצח את המוות. אני לא ראיתי את זה אז כרעיון מופרך כי מישאל האמין בו. מן סגירת מעגל השאלות שאתה שואל..... אגב שנה שנתיים לפני זה אספתי קלפים של "העולם המופלא" שיצאו די בצמוד אז לנחיתה על הירח ובהם היו קלפים עם תוכניות עתידיות של נאסא לישב את החלל. "לפי הקלפים" של אז היינו כבר אמורים לישב את החלל בעוד שהיסטוריה אפשר ללמוד מסוגים שונים של עדויות, "היסטוריה של העתיד" מנסה לעשות אקסטרפולציה לטרנדים נוכחים ולא יכולה להתחשב בשינוי טרנדים ובטח לא בתהליכים קאוטיים. אם קשור ואם לא אני רותקתי לקיצור תולדות האנושות עד 90% מהספר. קטונתי מלתת משוב לפרופסור הררי אבל הוא בונה סיפור מדהים, בעל לוגיקה חריפה ויכולת אינטגרציה בין תחומית ווירטואוזית. אני פחות מתלהב מניסיונות החיזוי או הצרת מרחב האפשרויות שהוא מציע ובמיוחד בסיפרו השני שאותו כבר לא יכולתי לסיים למרות פרקים מרתקים שקראתי בו. לעניות דעתי גם החלוקה בראיון למודעות ואינטיליגנציה היא סכימתית מידי ולא אשטח כאן את הסתיגוויותי יפה שYNET מביאים ראיון כזה
דרור | 09.05.15
52.
התחממות כדור הארץ מעשה ידינו, בעוד 60 שנה החברה האנושית ''גומרת את הקריירה''
הכל טוב ויפה! הספרים שכתב יובל נח הררי : ’'קיצור תולדות האנושות'' ו''ההיסטוריה של המחר'' מרתקים ומלמדים הרבה אולם לפי מה שטוענים בכירי המדענים בעולם בנושא שינוי האקלים (כתוצאה מהאנרגיה הגולמית שאנו משתמשים בה מאז תחילת המהפכה התעשייתית ושגורמת להתחממות ) אנחנו במסלול בטוח לעלייה של 4 מעלות צלסיוס בטמפ' הממוצעת של כדור הארץ בתוך יובל שנים ובמילים אחרות ''אקורדינג תו זם '' אפוקליסיה מוחלטת והתפוררות החברה האנושית.
 | 09.05.15
44.
המושג של אנשים מיותרים מזכיר ימים אפלים
לא יודע מהיכן להתחיל אבל אין ספק שמביך לראות רמה ככ ירודה . הבעיה איננה רק הרמה אלא שעצם היומרה של לייתר אנשים היא מסוכנת מאין כמוה. מה ההבדל בין לייתר את עובד הניקיון המוחלף עי מכונה ובין מסע הרצחו אמר פעם מארקס שפילוסוף לא יכול להתנתק מתקופתו. פרופ הררי מייצג נאמנה את היומרה להשליך מחוויתיו הוא לעתיד לבוא . זה מה שקורה כשקוראים יותר מידיי עיתונים בהם התפיסה השלטת והדטרמיניסטית היא שכטנולוגיה תייתר אנשים. אגב ההסטוריה הוכיחה שהקידמה לא ייצרה אנשים. אז לך תלמד *באמת* הסטוריה .....
כלכלן | 09.05.15
43.
אם לצטט ביטוי אהוב מאד על שמעון פרס (שכל עתידו עוד לפניו...), אז "כיין, ולא"
א. כבר סוקרטס אמר "אני יודע שאינני יודע", והרמב"ם הסכים עימו שההכרה בחוסר הידיעה היא הבסיס הכי טוב/נכון לידע. בהיבט הזה לפחות, מחשב לעולם לא ידע מה הוא לא יודע (אפילו אם על המסך יופיע "אין מספיק נתונים"....), ובזה עיקר מותר האדם מן המכונה. ב. גם כיום הנהיה אחר אורתודוכסיה דתית ופונדמנטליזם (בעיקר באיסלם, אבל לא רק; אפילו בארה"ב הנוצרית), ו"קרב הציביליזציות" היא בעיקר תנועה כנגד המודרניות, הטכנולוגיה/תקשורת והאימפריאליזם הכלכלי והתרבותי האמריקאי; בהנחה שמה שהררי צופה לא יקרה בין לילה, בהחלט יהיו שלבים של התמרדות, התקוממות, מהפכות, וכמו שגם מחבל בדעאש יודע להפעיל טיל נגד מטוסים, או מחשב, גם בצד של המתקוממים יהיו מומחים, בעלי ידע/כישורים, ואפילו אמצעים לגרום נזק גדול מאד למערכות של האליטות החדשות. ג. לגבי סימום ו"טימטום" האוכלוסיה כדי שתהיה שקטה וממושמעת - אני מציע לכל מי שיכול לצפות בסרט העתידני "הריסון ברג'רון", שעושה בדיוק את ההבחנה שהררי מדבר עליה, בין האליטה של האנשים החושבים/חיוניים, ובין אלה שחיונים אך ורק כצרכנים של מוצרים ושירותים...(כמו שמישהו אומר בסרט: "עדיף לנו עולם שבו לא יהיו לא היטלר ולא מוצרט, מאשר עולם שבו יש את שניהם...) ד. שאלה מאד חשובה היא האם גם הפסיכולוגיה של המין האנושי תשתנה, או שתישאר כפי שהיא; בהנחה שלא תשתנה (ובוודאי שלא באותו קצב והיקף כמו ההתפתחויות שצופה הררי) הבעיות (מבחינת התנהגות ההמונים...) יגיעו מוקדם מהצפוי.... ה. בהשראת המשפט של אלברט איינשטיין: "אני לא יודע באיזה כלי נשק ישתמשו במלחמת העולם השלישית, אבל ברביעית כנראה שישתמשו רק במקלות ואבנים" הייתי אומר את אותו דבר לגבי שתי המהפכות הבאות שהררי צופה, ולא רק מפני שלשתיהן יש פוטנציאל אדיר לגרום למלחמות עולם, אלא בזכות עצמן. ו. מהצד האופטימי יותר (אם כי אולי לא ריאליסטי...) אני הייתי מצפה שגם המוח והתודעה האנושיים ימשיכו להתפתח (התודעה האנושית היא צעירה מאד יחסית לאבולוציה של האדם - משהו בין 50-100,000 שנים, וגם ההתפתחות שלה הואצה מאד לאורך 2-3000 השנים האחרונות), ואולי תתאפשר קפיצה לרמת תודעה חדשה ושונה, שתשנה את התמונה שהררי מתאר.
 | 08.05.15
42.
Gun Germs and Steel
פרופ כהנמן אני ממליץ לך לקרוא את הספר GUNS GERMS AND STEELS http://en.wikipedia.org/wiki/Guns,_Germs,_and_Steel הספר זכה בפרס פוליצר ובהחלט הוא ספר מאלף. קשה שלא לחשוב על הדימון בינו לבין הספר קיצור תולדות האנושות של ג'ראד דימונד. ... או שדימונד העתיק מפרופסור הררי (בעצם כשחושבים על זה שהספר של הררי לא תורגם לאנגלית, אולי המסקנה שונה). פשוט לא יאומן - מישהו מעתיק ממישהו ספר. כמעט מילה במילה ועוד הופך לגיבור שמישהו כמוך, חתן פרס נובל, "קורא את הספר שלו פעמיים" עופר
קורא  | 08.05.15
38.
תחזית אמיתית מפי אחד שיודע
1. סין לא תתקיים כמעצמה לנצח בגלל החלפת משטר. היא תשקע במחלמות אזרחים וחוסר יציבות ותרד מהבמה לכמה עשורים 2. העמידות לאנטיביוטיקה תתפשט בכל האוכלוסיה ומחלות זיהומיות יחזרו בגדול. תוחלת החיים תרד ולא תעלה. 3. ילודה נמוכה באירופה וביפן תגרום להיעלמות הדרגתית של האומות הללו והחלפתם ביוצאי סין, אפריקה והמזרח התיכון 4. הארצות הרחבות אך הריקות מאדם כקנדה ואוסטרליה יאוכלסו ביוצאי סין והודו 5. העולם ישקע במלחמה עם האיסלם הקיצוהי בעתיד הנראה לעין וגם העתיד הרחוק 6. במקום קץ ההיסטוריה נקבל את ההיסטוריה בחזרה, בריבית דריבית. כיום אנחנו אולי חיים בתקופה הטובה ביותר אי פעם על פני כדור הארץ וזה לא יחזיק מעמד. נחזור בעתיד למלחמות, מחלות ומשטרים טוטליטריים לרוב לילה טוב
ק | 08.05.15
32.
נשמע פסימי ביותר - צריך לדאוג שהאנושות לא תגיע לזה
נשמע אפוקליפטי קר ומנוכר וגורם לי דכאון לחשוב שלכך אנחנו הולכים. לא הייתי רוצה לחיות בעולם חסר אנושיות ונראה לי שרוב האנשים כך. הקידמה לא בהכרח חייבת לפגוע בנו בני האדם. צריך לדאוג שהקידמה והטכנולוגיה ישרתו אותנו ולא אנחנו אותם.
גיאצ'ו | 08.05.15
30.
שם המשחק זה רמת החיים לעומת איכות החיים
אנשים מתבלבלים ולא מבינים שאלו שני דברים שונים בתכלית. כיום וכנראה בעתיד אנחנו נהיה עדים לעליה ברמת החיים, בעיקר בגלל הטכנולוגיה והוזלה של דברים בצורה הדרגתית, ולעומת זאת ישנה הדרדרות הולכת וגוברת באיכות החיים של הפרט. כמה אנשים מאושרים ביום באמת מחייהם? בלי סקרים וסיפורי סבתא, רוב האנשים אינם מאושרים היום ולא משנה באיזה קונסטלציה הם חיים. הסיבות רבות וחלק מהן כבר נאמר בכתבה. אבל הנקודה שנוגעת במשמעות החיים, וסיפוק הנפש היא הקריטית ביותר לטעמי. גם אנשים לא מיותרים יחוו ריקנות הולכת וגוברת, ניכור וציניות כתוצאה מהתמוטטות המבנים החברתיים מאז 1700. סמים ומשחקי מחשב זה פן אחד של אסקפיזם והפן האחר עלייה תלולה "בחיפוש רוחני", בחזרה המונית לדת ולכתות למיניהן ובניסיון נואש ללכת נגד הזרם הכללי. זה ברמת הפרט. ברמת הכלל ניתן יהיה לצפות למרד עבדים מודרני שאת צורתו והשלכותיו אין אפשרות לחזות כיום כלל.
יובל | 08.05.15
29.
הוא שכח פרט מאוד חשוב
כיום כל מדינות העולם חיות בדמוקרטיה ונכון להיום קצב ההתפתחות של המוסלמים הוא הרבה יותר מהיר משל שאר הדתות. לפי מה שנראה בזמן הקרוב לא יהיו פערים של גילאי תמותה בינם לבין שאר האוכלוסייה בעולם, כך שכנראה בשנת 2060 יהיה רוב מוסלמי במדינות כמו צרפת ואולי אף באנגליה ובגרמניה , משמע בגלל שהבחירות דמוקרטיות שם זה אומר שינהיג את המדינה בן אדם מוסלמי. שימו לב שהדמוקרטיה והזכויות הבסיסיות של האדם פוגעים באנשים שמאמינים בהם מכיוון שבזכותן יש גלי הגירה גדולים של מוסלמים לאירופה, אשר לא מנסים להשתלב בתרבות האירופאיות(כמו המהגרים האירופאים) וגם לא מנסים לחיות באוטונומיה(כמו חלק מהיהודים בעבר), אלא מנסים להשליט את האסלאם במקומות אליהם הם מגיעים. שימו לב שהאסלאם היא הדת היחידה שקוראת לפגוע בכופרים(כלומר מוסלמים שאינם מקשיבים לחוקי השריעה ובני דתות אחרות). לכן לדעתי חייבים לקחת בחשבון את נושא המוסלמים בעולם וקצב ההתרבות הגדול שלהם לעומת שאר העולם
גל | 08.05.15
24.
יש כמה הנחות לא נכונות של יובל הררי
דווקא היום עם האינטרנט המחשבים אישיים\סמרטפונים וכו, פערי הידע דווקא מצטמצמים, בגוד למאה ה19, פערי ההשכלה והידע הטכנולוגי יורדים ולא עולים, כי אנשים לומדים דרך האינטרנט, זה כמובן לא מבטיח עבודה ופרנסה שווים. אם חברה או ארגון רוצים ללמוד טכנולוגיה כלשהי (תוכנה חומרה, כימיה וכלי נשק לדוגמא) הם לא צריכים להמציא שום דבר מאפס, כמובן זה לא אומר שהם יהיו הכי טובים בזה אבל תהיה להם נגישות, העולם לא הולך להתחלק לאנשים עם יותר ופחות ידע אלא להיפך. כמובן זה לא אומר על שיוויון כלכלי וחומרי כי יש כמובן מציאות פיזית ופוליטית.
מוזונגו | 08.05.15
21.
הטעויות במשוואה רבות. אבל העיקרית שבהן:
הערך הכלכלי נובע אך ורק מההכרה של בני האדם בערך הזה. ברגע שהאדם יפסיק להעריך את הפעילות הכלכלית היא תהפוך לחלולה ולחסרת תועלת. וכך גם העשיר הגדול ביותר באותו רגע שיא נתון, יהפוך בשניה לעני כמו כולם. כאשר הכסף ירוכז רק בידיים של מעטים, הוא יאבד את ערכו. אם המעטים ישלטו בטכנולוגיה הם יוכלו לעשות את זה בהיקף מוגבל ובשלב כלשהו הם יזדקקו לעזרה מבחוץ. כמובן שהרבה לפני כאשר בני האדם יבינו שהם הופכים מיותרים הם יבצעו מהפכה. החיה תצא מהאדם ויהרגו מיליונים (עשירים עשירים) ושוב נבצע RESET לאנושות. על מנת שבאמת ייווצר מצב שבו אנשים הופכים מיותרים, הרובוטים והמחשבים צריכים למצוא מקור בלתי נדלה לא רק של אנרגיה אלא של חלפים בלתי מתכלים עבור עצמם. בינתיים רק מערכות ביולוגיות מסוגלות לקיים חיים ללא תנאי פתיחה על פני הכדור הזה. אנשים יעזבו את המטבע ואת השיטה הכלכלית וימצאו כל הצדקה שהיא לחזור ולעבוד ולהשיג מטרות. אופי האדם הוא תחרותי והישרדותי. ולא יהיו חסרות תחנות שבהן האדם יגדע את הגזע המתחרה באיבו. ואם העשירים יהפכו לגזע שכזה או המחשבים/רובוטים, דמם בראשם.
VAL FOR K | 08.05.15
16.
כל הסימנים מראים שימי הביניים הבאים יתחילו, אם לא כבר התחילו
עוד בימי חיינו. 1. התחזקות התאוקרטיות וקונספט התאוקרטיה 2. קריסת התרבות המערבית ועליית התרבות הברברים. 3. העדפת "לחם ושעשועים" על פני העשרת הידע האישי. 4. דמוקרטיות שהופכות אט אט לדיקטטורות. 5. זניחת כל אמות המוסר הבסיסיות לקיום חברה אנושית תקינה. 6. ריסון יכולת החשיבה העצמאית של האינדיבידואל על מנת למנוע מהאינדיבידואל לבקר את השלטון. ועוד ועוד. עליית האיסלאם בעולם היא רק תופעה אחת מיני רבות של התהליך הזה. אנחנו, הילדים שלנו, הנכדים שלנו ודורות רבים בעתיד, ברוב מדינות העולם, הולכים להיות משועבדים לשלטונות דיקטטוריים בסגנון צפון קוריאה, או אפילו ייתכן שהמונרכיה תחזור במלוא עוצמתה עד כדי הקמת ממלכות והשלטת חברה פאודלית המבוססת על עצם קיומם של מערך עבדים ומעמד איכרים. ימים חשוכים עומדים בפתח.
שוקי | 08.05.15
14.
יש סתירה בטענה
אם רובוטים יעשו את הכל, וערך האדם ירד לאפס, אז לא יהיה ערך לכסף. כסף משמעו: ״אדם חייב לי זמן עבודה״. במצב אידאלי כזה, לא יהיה הבדל בין עשיר ועני, שכן ממילא הכל יהיה בחינם. איך עשיר יצבור כסף? מה הוא יהיה מהנדס תוכנה מתמטיקאי מחונן? אבל לא יהיה צורך בזה, שכן מחשב יעשה את עבודתו טוב יותר ובחינם. זה יגרום לכך שלא יהיו מעמדות.
קאנט | 08.05.15
11.
מה זה "עשיר"?
אתם טוענים שכל כך הרבה דברים מאוד קריטים ישתנו לחלוטין, כמו חיים ומוות, זמן, עבודה וכו, אבל מניחים כמובן מאליו שלעשיר/עני ולכסף תהייה אותה משמעות כמו היום. מה זה כסףבכלל? מה/מי יחשב עשיר בעתיד כזה? בזכות כל ה"מיותרים" האלה יש בכלל איזה ערך לכסף או לעושר.
יוני | 08.05.15
7.
מסכימה חלקית עם תגובה 3
אם וכאשר דאעש ישיגו נשק גרעיני, אין לי שום ספק שהם ישתמשו בו בהקדם האפשרי. הרי אין להם שום מטרה להשתמש בנשק להרתעה כפי שמדינות משתמשות בו כיום, כיוון שמטרתם היא השמדה מוחלטת של מי שמתנגד להם. נשק גרעיני מצוין למטרה זו... עד אז הם כבר לא יהיו מרוכזים במדינה אחת (אפילו כיום קשה להבין מהם הבסיסים שלהם והיכן מרוכזים רוב האנשים המשפיעים שלהם), ולכן כל תגובה מערבית שתנסה להשמיד אותם בחזרה לא תצלח. זה דווקא בדיוק מתאים למה שפרופ' הררי מתאר בכתבה - הטכנולוגיה תייצר הרס עצום עבור מי שאין להם ערך, ועבור דאעש זה שאר העולם. מצד שני, למרות שפונדמנטליזם דתי בתגובה לטכנולוגיה כבר קרה ואפשר ללמוד ממנו, עוד אף פעם לא היה שילוב כזה של פונדמנטליזם דתי, טכנולוגיה הרסנית במיוחד וגלובליזציה. אולי מפחיד לחשוב על זה, אבל אני מקווה שמישהו בחלונות הגבוהים כבר חושב מה לעשות...
מיכל | 08.05.15
5.
כבר היום יש הרבה אנשים מיותרים וזה לא מפריע להם
ראו את רוב המגזר החרדי המנהל את חייו בלי שום כוונה להשתלב בכלכלה המסודרת סביבם ולהשתלב בעבודה יצרנית והנה למרות זאת הם נהנים היום (אחרי הבחירות) מחלק גדול מעוגת התקציב הלאומית. הם פשוט מנצלים את כוחם כמצביעים ומעובדת היותם כלשון המאזניים כדי לקחת כל מה שהם יכולים. יתכן שזו תהיה בעתיד הדרך בה ילכו כל האנשים "המיותרים" כדי להשיג את שלהם או שיפנו לאלימות אנרכיסטית שתהרוס את העושר שהם לא שותפים לו.
זאב | 07.05.15
4.
ריבוי האוכלוסיה בעולם והצורך במשאבים כלכלים גדולים כדי לשרוד ולהתקיים, יביאו בהכרח
לפריצת מלחמות שעלולות להיות מאד אלימות. מה שקורה במדינות האיסלם, זוהי רק ההתחלה....האש שהוצתה עלולה להתפשט לכיוונים שונים (=סכסוכים על מים, משאבים כמו נפט וגז...ועוד..). ואנחנו נמצאים כמו בהיסטוריה, בצומת המובילה מאסיה לאפריקה....
אבל עד שהמשיח הטכנולוגי יגיע... | 08.05.15
2.
רעיון "הערך הכלכלי והצבאי" של ההמונים...
...שכביכול שרר במאה ה-20, אינו מתיישב עם העובדה שמליונים מהם נשלחו למותם במלחמות חסרות טעם, ומספרים גדולים אף יותר הורעבו למוות, הושמדו במחנות מוות וכן הלאה. לדעתי פוטנציאל האל-מוות האנושי דווקא יאדיר את תפיסת הערך האנושי, ולא יפחית אותה. יש לקחת בחשבון שאם המין האנושי יתפשט אל הכוכבים (וחיים ארוכים יכולים לאפשר מסעות שכאלו), צפיפות האוכלוסין תפחת דרמטית, ובני אדם יהפכו להיות נדירים ויקרי ערך כפי שלא היו מעולם.
אורן | 07.05.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת