אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מיקרוסופט משוויצה: כך נראית מערכת הפעלה חוצת-פלטפורמות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לירון גיל
אתה אולי צודק לגבי צרכני אפל השבויים בקונספט ומאוהבים במוצרי אפל, אבל כמישהו שעובד המון עם מוצרי אפל, אני יכול להבטיח לך, שאם היום הייתי צריך להחליט עם ללכת עם Apple או ללכת עם Microsoft, אין לי ספק בכלל שהייתי בוחר במיקרוסופט (בניגוד למצב שהיה לפני שנתיים-שלוש). בעיקר כאשר מדובר באירגון גדול. * אחידות המלאה של מערכות ההפעלה * אפשרות להעביר את _כל_ התוכנות שלך גם למובייל * אינטגרציה מלאה של כל המכשירים דרך Active Directrory * תמחור של MDM לפי משתמש ולא לפי מכשיר 4 סיבות שכל איש IT חולם עכשיו להעיף לעזאזל את כל מחשבי ה Mac ומכשירי iOS וה Android מהארגון, ולהשאר רק עם טלפונים, טאבלטים ומחשבים של ווינדוז. אני מבטיח לך שתוך שנתיים הם מכפילים את נתח השוק שלהם במובייל, ולדעתי הרבה יותר מזה. לדעתי עד סוף 2018, הם ישלטו לפחות ב- 10% משוק המובייל, ויורידו את התח השוק של המחשבים של אפל בעשרות אחוזים לעומת מה שהוא היום.
צ | 10.05.15
5.
ווינדוס פון וכול השאר
ווינדוס פון , מגרד בקושי 3 אחוזי שוק עולמי אחרי זמן שוק של מספר שנים תוך שימוש בחומרה מצוינת, את הדגמים של נוקיה (ז"ל) אפשר לקנות בחצי מחיר , מדובר על שוק לא רלוונטי , גם הPC וגם ווינדוס פון לא ישנו כלום . צרכני אפל לא יגעו בעסק הזה עם מקל באורך של 10 מטר, צרכני אנדרואיד יצטרכו הרבה סיבות להחליף מערכת הפעלה, ולמרות שאנדרואיד היא לא מערכת הפעלה מושלמת היא בהיתקדמות לאורך שנים. בקיצור - אוויר חם , אבל אולי אם ג'ו בלפיור ישנה את התיסרוקת זה יעזור :-)
ירון גיל | 07.05.15
4.
מגיב 3, השאלה היא אם אתה רציני.
כן, אפל עושים התאמות ממשק מסויימות בין מעאכת ההפעלה של הסמארטפון והטבלט לבי זו של המחשבים השולחניים והיא מאפשרת להמשיך פעולות מסויימות שהתחלת במכשיר אחד במכשיר אחר אבל עדיין מדובר על שתי מערכות נפרדות לגמרי (עניין הענן הוא ממש לא המצאה של אפל, קיים בכל המערכות ובסה"כ מסנכרן קבצים בין מכשירים שונים). מה שמייקרוסופט עושים זה תאימות כמעט מלאה בין המערכות כשמלבד אפליקציות אוניברסליות שרצות על כל המערכות (באפל אי אפשר להריץ אפליקציית iOS ב OSX ואפילו לא אפליקציה יעודית לאייפד על אייפון) והתאמת ממשק המשתמש של כל התקן לגודל מסך משתנה. כאן לא מדובר על המשך של קריאת מאמר שהתחלת באייפון על המחשב אלא על שימוש בסמארטפון כמחשב ע"י חיבור למסך גדול תוך התאמת הממשק, הן של המערכת והן של האפליקציות ובנוסף הפיכת הסמארטפון לכלי שליטה במערכת. האינטגרציה המועטה שיש לאפל לא מץקרבת אפילו לאמת התחכום של חלונות 10.
אמיר | 07.05.15
2.
לא בדיוק אפליקציה, אלא יותר תכונה של מערכת ההפעלה, עדיף מאוחר מלעולם לא.
וכן זוהי תכונה מודולארית מתבקשת, לא מעט חברות עשו קונספטים, הציגו את חזונם (מוזילה, קנוניקל, וכד') אבל יפה שמיקרוסופט הבינה את הפוטנציאל שיש לה והחליטה לנצל את היתרון שלה כיצרנית מערכת ההפעלה הפופולרית ביותר. כעת האתגר יהיה בייצור מכשירים מבוססי חומרה עם כוח עיבוד שיאפשרו למשתמש לנצל את המכשיר שבכיס לחוויית שימוש שהיא ממש כמו PC, אבל עד אז יש למיקרוסופט (וגם למתחרות) עוד המון אתגרים. התייחסתי לסוגיות הללו ולבעיות הטכנולוגיות גם במאמר משלי לאחר האירוע של מיקרוסופט: http://avi-b.com/microsoft-build-2015-keynote-whats-new/ שיהיה להם בהצלחה, תחרות בהחלט טובה לצרכן.
Avi | 07.05.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת