אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך קונים בוגרי רפואה בחו"ל נקודות במבחני הרישוי בארץ

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
בחינה היא הכלי היחיד למיפוי
מי שעבר את הבחינה והסטאז׳׳ יגיד לרוב שהבחינה לא באה להראות ידע מקצועי אלא רק את היכולת לשנן 12 אלף שאלות. בדיוק כמו הבחינה הפסיכומטרית לקבלה לאוניברסיטה, אז זהו הכלי יחיד שכרגע קיים. לכן בתאוריה גם מי שלא בדיוק למד שש שנים רפואה וקנה את התואר עדיין יכול לעבור הבחינה. הדרך היחידה לדעת את רמת הלימוד היא לתת בחינה זהה לבוגרי הארץ ובוגרי חול (וזה אולי לחץ הפקולטות לרפואה בארץ שמתנגדות בתוקף לזה).
מיכאל | 13.05.15
34.
שאלות הבחינה
אף אחד לא דיבר על כך שבוגרי רפואה בארץ מקבלים שחזורים מאגודת הסטודנטים, שחזורים אלו הם מבחנים מהשנים הקודמות וכי השאלות לאורך כ-ל שלבי הלימודים ובמיוחד בשנים הראשונות משוחזרות ממבחנים קודמים עד לאבסורד של מעל 50%. את זה לא תשמעו מהסטודנטים הלומדים בארץ. דבר נוסף שצריך לזכור הוא שהסטודנטים בארץ לאורך שש שנות הלימוד נתקלים בשאלות הבחינה פעמים רבות בסבבים הקליניים והלימודים הפרה-קליניים. כך שבבחינות הגמר קל יותר לעבור על החומר וללמוד השאלות. סטודנט מחול נתקל במסד נתונים של כ12 אלף שאלות חדשות.
מיכאל | 13.05.15
33.
יורקים לצלחת ממנה אוכלים...
בתור אחד שמסיים שנה שישית במזרח אירופה, היכן שרמת הרפואה ״על הפנים/נמוכה/תת רמה״ וכו׳ אני רוצה רק להזכיר לכם שמי שמטפל בכם בעשרים וחמש השנים האחרונות זה אותם הרופאים המומחים שלמדו בכל אותן הארצות, המחסור ברופאים זה כי אותם הרופאים כבר יוצאים לפנסיה אחרי שהוכיחו עצמם בכל מוסד רפואי בארץ ובכל פקולטה לרפואה. דבר נוסף שהציבור לא מבין הוא שבשביל להיות רופא אין צורך להיות אחוזון עליון באוכלוסיה, צריך להבין תהליכים בסיסיים ולקשר ביניהם. אז לפני שאתם מבקרים אותנו וכמונו, תזכרו מי טיפל בכםכל אותןהשנים
מיכאל | 13.05.15
30.
חומר למבחן סטאז להורדה בחינם
בלינק הבא תמצאו סיכומים בעברית של כל הספרים המובילים יחד עם שאלות שהופיעו בעבר וחלקם כנראה יהיו גם בעתיד מהמאגר הממשלתי של השאלות. בעבר פרהטסט ומאגרי שאלות אמריקאיים אחרים היו בסיס בבחינה. אינני יודע אם הם ימשיכו או לא להיות בסיס למבחן אבל הם גם בקובץ הזה. מכיוון שיש עניין להשוות עם הרמה הישראלית של בוגרי הארץ שם השאלות קצת יותר קשות אז שמתי לכם את שחזורי השאלות שלהם. יש לציין כי ממאגרי השאלות של בוגרי הארץ 30-50% זה שאלות שחוזרות הן במבחנים שלהם או של בוגרי חו"ל הסיכומים בלבד יספיקו לכם לעבור את המבחן הזה. למעשה הם גם טובים לUSMLE http://www.4shared.com/zip/27ycS_kSba/___.html
רפאל | 11.05.15
27.
בתור סטודנט בחו"ל, אנסה להציג את העובדות במלואן
ברוב המדינות באירופה, הרמה בשנתיים-שלוש הראשונות היא גבוהה, לעיתים גבוהה מהארץ - אבל הרמה ברוב מדינות אירופה, בשלב הקליני, היא לא מספקת והסטודנטים לא שולטים מספיק בשפה המקומית ובתרבות על מנת לקיים דיאלוג ראוי עם החולים. זאת האמת. לא קל ללמוד רפואה בחו"ל, מבחינות רבות, אבל זה לא אומר שעצם הקושי מזכה בזכות להקלה כלשהי. בוגרי חו"ל צריכים לעמוד בדרישות דומות לבוגרי הארץ, ובהתאם גם להתפס כשווים בין שווים. מי שאינו עומד ברמה, אינו צריך לקבל רשיון, פשוט מאוד. עניין הבונוס/ציון מגן הוא מפוקפק כשלעצמו, ובאמת מסתמן כסוג של שוחד בחינות. קורס הכנה לפסיכומטרי אינו מעניק ציון מגן/בונוס במבחן עצמו, וכמו כן קורסי הכנה לבגרויות - מדוע צריכה להיות בחינת הרישוי לרפואה שונה? ציון עובר במבחן רישוי הינו 60, נכון להיום. בונוס של 10 נקודות, הוא משמעותי ביותר בטווח הזה. בנוגע לרמת המבחן, העניין יכול להתפרש בכמה דרכים. בשנים שעברו, המבחן כלל בחלקו הגדול אם לא ברובו שאלות אשר שוחזרו מספרי שאלות. לאחרונה, החלה מגמה של כתיבת שאלות חדשות - כאלו שלא נתקלים בהן בעבר, וסביר להניח שזה מהות הקושי. לדעתי, מדובר בצעד הוגן וחכם. בסופו של יום, כדאי שרופא מתחיל ידע את המקצוע ברמה ראויה במקום לדקלם A B C D מספר השאלות של האריסון. דא עקא, האם יש במתכונת החדשה של המבחן סטנדרטיזציה והתאמה לרמה הזהה לרמת הבחינה של הבוגרים הישראליים? לא בטוח. עצם העובדה כי מדובר בבחינה שונה מבוגרי הארץ, פותחת שער לטענות ומענות מקרב שני הצדדים. ההוגן יהיה לאפשר לשני הצדדים להבחן באופן שווה - אפשרות בחירה בין שתי אופציות ראויות - מבחן הרישוי האמריקאי (USMLE STEP 1+2CK) או בחינה ישראלית אחידה לשתי הקבוצות, אשר תהיה מבוססת על שאלות חדשות וברמה מבוקרת שמתאימה לרופא צעיר תחת פיקוח. כל ווריאציה אחרת, פשוט לא הוגנת ונקייה דיה. ובהצלחה לכולם.
סטודנט | 11.05.15
25.
צריך לאפשר ליותר סטודנטים ללמוד בארץ!!!
למה שאנשים עם ציוני בגרות ופסיכומטרי מצויינים (אבל לא הזויים, כפי שנדרש כיום), ועם מספיק מוטיבציה להיות רופאים - עד כדי לימודים בחו"ל - לא יכולים ללמוד כאן בארץ? במצב כזה לא יהיה צריך בשום פוילשטיקים, יהיה ברור שהלימודים הם ברמה גבוהה, וזה יהיה טוב יותר לכולם. הלללו, יש מישהו בממשלה הזו (שדואג לכלל הציבור)?
המדינה כורה קבר לעצמה | 11.05.15
24.
מעוות. הערה גם ל-1
1 ניתן ״שוחד״ בעלות אלפי שקלים לקבלת פקטור בבחינה (כמובן עבור מי ששילם כסף לקורס, לא נחתן לקבל הפקטור ללא תשלום). מנתוני עבר אחוז המשתתפים בקורס המקבלים פקטור זה הינו מעל 90%! בשנים מסויימות אפילו 100%. 2 ברור שבמס׳ שבועות לימוד לא ניתן ללמד רפואה ברמה הנדרשת למבחן. בהנתן אחוזי המעבר הנמוכים בבחינה מדובר בכופר עבור ניגשים רבים לבחינה. 3 יש מבין בוגרי חול שעוברים הבחינה בלי לגשת לקורס, עניין זה מכתים אותם. תהייה - מי מאשר את מתן הנקודות ומחליט אילו מהקורסים יעניקו הטבה שכזו? האם יש וועדת איכות מפקחת (והאם זו אותה וועדה מהוללת ומפוקחת הכותבת את הבחינה לפני סטאז׳ ללא סטנדרטיזציה וביקורת כלל?)? תהייה 2 - לאן הולך הכסף?
נבחן לפני 9 שנים | 11.05.15
21.
מונופול אקדמאי שיוצר מסחטת כספים מיותרת.
כל מי שסיים רפואה במדינות איחוד אירופה רשאי ומתקבל לעבודה בכל בית חולים כמעט בעולם כאשר ברור שהרמה אליה הגיע בתקופת לימודיו מספקת לחוטין. בישראל פועל מונופול שסוחט כספים , אך בעיקר "מדלל" רופאים הכל כדי שלא יתוספו רופאים , והמקצוע המבוקש ישאר ברמת שכר גבוהה
ישראלי | 11.05.15
19.
איזו בושה! עוד מעט לא יהיו לנו רופאים.
מקצוע קשה. אין זמן למשפחה. אין זמן להנות מהחיים. הכל בשביל החולים. הקושי להתקבל לרפואה בארץ לא מאפשר לטובים שבצעירים ללמוד, כמו שצריך, בארץ. ואז הם יוצאים ללמוד בשפה זרה להם וחוזרים שוב למצב לא ברור: שוב יבזבזו זמן על לימודים.הכרתי הרבה רופאים שנסעו, בזמנו, לאיטליה וגם הגיעו לניהול מחלקות ובהצלחה רבה.!!! אבל, כנראה שלא אף אחד לא איכפת. הרפואה שלנו הולכת ומידרדרת . אין מספיק רופאים ואלה שישנם קורסים תחת הנטל וחייהם מתקצרים.
אלמנת רופא נשים | 11.05.15
18.
הבזיון האמיתי הוא
שאין שקיפות במבחן הרישוי לבוגרי חו״ל . כלומר לא נותנים למועמד לדעת באיזו שאלות בדיוק נכשל...כמה קיבל בדיוק ובאיזו חלקים כדאי לו לשפר במידה ונכשל. למה לא מפרסמים את התשובות הנכונות אחרי כל בחינה? למה הבחינה לא ממוחשבת כמו בבחינה האמריקאית כך שאין סיכוי שהמכונת המקולקלת שהם משתמשים בה לבדוק את התשובות לא תטעה ? והנקודה הכי חשובה , למה הבחינה לא אחידה לבוגרי חו"ל ובוגרי הארץ ? ממה מפחדים בדיוק ? לחשוף כמה רמת הרפואה בארץ ירדה בשנים האחרונות ? אני הולך לסיים השנה באחת האונ' הכי טובות בגרמניה ובאירופה בכלל , בזמנו קיבלתי 740 בפסיכומטרי ואני די משוכנע שדחו אותי בראיונות מסיבות לא מקצועיות .באונ בבן גוריון בנגב שאלו אותי שאלות בראיון כמו : " אם הייתי מתחתן עם רוסיה " ודברים פשוט מגוחכים . דוחים מועמדים על סמך ראיון של חצי שעה. אז לפחות מתי שחוזרים רופאים לארץ , מינומום מקצועיות בבחינת הרישוי לא תזיק. גם כך השכר של הרופאים בארץ נמוך מאוד ואנחנו לא כאלה מתים לחזור למי שירק לנו בפרצוף.
עדי | 11.05.15
15.
הרופאים הבכירים שותפים לכתיבת הבחינה
כמו בחינות הבגרות במגזר גם כאן עושים כסף ועובדים על כולם בעיניים. הרופאים הבכירים האלו הם גם אלו שכותבים את הבחינה.... יש כאן יותר מ10 נקודות פקטור!!!! נכנסים למערכת אנשים שבכלל לא אמורים להיות רופאים בשום מדינה מערבית. למדתם באוניברסיטת מזרח טימור- לכו להיות רופאים שם! אציין שגם האוניברסיטאות שותפות לפשע- באוניברסיטת ת״א מתקיים ״קורס״ מזורז לרופאי שיניים שהוא ״הכנה״ לבחינות הרישוי ומיועד לאנשים שאין שום סיכוי שבעולם שיעברו את הבחינה ביושר.
א | 11.05.15
14.
לסטאז'רית מ-3 , טעית בכתובת והוצאת דיבת "הארץ" רעה
הכתבה לא פורסמה ב-"הארץ", ואם יש לך ביקורת - אפשר לנסחה באופן פחות בומבסטי. התקשורת לא מחריבה את המדינה, רק שופכת אור על נושאים שרצוי לדון בהם. אם יש לך ביקורת על הבחינה - היא נשמעה כאן, אבל למה להוסיף מילות הסתה נגד העיתונות שגם ככה נמצאת במצב לא קל בארץ.
יובל | 11.05.15
12.
לחיי הפופוליזם
הכותב היקר שוב מפספס את הנקודה. כל מי שניגש לבחינה הזו הינו רופא במדינה בה למד, ברובן הדבר מקנה לו אישור לעבוד כרופא בכל מדינות האיחוד האירופי, לרובן מערכת בריאות טובה פי כמה מזו הישראלית. אבל כמובן, שוכחים מה המקור של אותו חוק\תנאי דרקוני ישן. שחוקק אי שם בתחילת שנות ה70. פחד מהשפעות קומוניסטיות שיוכנסו לתוך המערכת בגלל סטודנטים ערבים שלמדו במדינות ברית המועצות. רמת הרפואה בישראל גבוהה, אבל אין שום סיבה לחשוב שאנחנו טובים ביותר, בטח ובטח מכל אירופה. רופא צעיר, שרק מתחיל את דרכו צריך הדרכה טובה בתוך המקצוע, בתוך בית החולים עצמו. השיטה הזו של מבחן ענק ובלתי הוגן (ובלתי מפוקח) רק פוגעת בהכשרה האמיתית של אותם רופאים. הפיתרון הוא חצי שנת התאקלמות חזרה למערכת, בה הרופאים מחו"ל לומדים ועובדים בתוך המערכת והפניה לבחינה רק אם חוות הדעת של מנהלי המחלקות מצביעה על פער בידע ו\או צורך לוודא קיומו של ידע מקיף יותר כי הרופא הצעיר לא הפגין כזה בתקופה הזו. אבל כמובן שזה דורש השקעה של משרד הבריאות ופתיחת תקנים בבתי החולים, לעומת זאת, כמה מנהלי מחלקות שפותחים על דעת עצמם קורסים וזוכים לאיזו סובסידה זו דרך מעולה להשלמת הכנסה, בעולם של יד לוחצת יד, ברור לחלוטין לאן הרוח נושבת.
עמי | 11.05.15
10.
עיתונאות גרועה
כתבה מיותרת עם תוכן לא אמין, הרי הכתבה הזו מעידה עד כמה קל לומר שקרים במדינה הזו, כל עוד אין מי שישגיח על התוכן. קח בחשבון שיש אחוז גבוה יותר של רופאים אשר למדו בחו"ל ולא עשו את הקורס הזה ועברו גם כן,, וזה לא נסבל איך שאתם כאנשי עיתונות שמודעים לקשיים במערכת הבריאות ומודעים לרמת הקושי שסובלים ממנה אנשים שלמדו בחו"ל לזכות הן ביחס הוגן בזמן הסטאז' והן במציאת מקום להתמחות בהמשך, אך ממשיכים להתנפל על החלשים במערכת במקום לדאוג לדברים יותר חשובים. רק תדע לך שיש מקומות כאן במדינת ישראל " הדמוקרטית" שאומרים לרופא שלא יקבל התמחות אצלם בגלל שהוא למד בחו"ל . אז 10 הנקודות המיותרות, שלרוב אנשים שעשו את הקורס גם עוברים בלעדיהם לא צריכים להדאיג אותך, אלא מה קורה בהמשך!
רופא שלמד בחו"ל | 11.05.15
9.
רישוי בכסף
בחינת הרישוי היא למעשה בחינה פסיכומטרית בנושא רפואה. בבחינה האחרונה עברו בסך הכל 14% מהנבחנים עם ובלי קורס שעולה 10000 ש"ח. לימודי רפואה בחו"ל הם מאד יקרים ומי שמגיע לסוף וחוזר לארץ עושה זאת מתוך אהבה למקצוע ולא מחכמה. יכול מיד לעבוד בחו"ל בתנאים הרבה יותר טובים מכאן וללאא צורך להשקיע זמן בקריאת כתבות של "עיתונעי" מטופש! יום אחד אותו רופא יטפל בך ואז תודה לו על אותן 10 נקודות (אם קבל אותן)
אלכסנדר | 11.05.15
3.
התקשורת הישראלית תחריב את המדינה !
יש פיקוח על טיב הכתבים בעיתון הארץ ? ! המחיר הנפשי והכלכלי שבוגרי חו״ל ״משלמים״ לא משתווה לבוגרי הארץ. אנשים כמוך נותנים למנהלי מחלקות לגיטימציה נוספת לזלזל בנו על לא עוול בכפינו. אולי תעשה כתבה על זה שמבחן הרישוי לבוגרי חו״ל הוא כל כך שערורייתי ובזוי ואין עליו וועדה מפקחת , כך שבכל מועד יכולות להופיע רמה שונה של שאלות , אין שקיפות , אפילו המחשבים שבודקים את דפי התשובות נמצאו לא תקינים. 5 בוגרי חול שניגשו לבחינה קיבלו תשובה שלילית ולאחר ערעור גילו ש20 תשובות נכונות לא נקראו!ביזיון!!!
סטאז׳רית לרפואה בוגרת חו״ל | 11.05.15
2.
משהו לא מסתדר
״מתוך 339 סטודנטים הישראלים שלמדו בחו"ל שנגשו לבחינה ב־2014, 78 עברו קיבלו רישיון בזכות הפקטור שקיבלו בקורס עליו שילמו כ־10 אלף שקל״ מה שלא ציינו בכתבה (אולי בכוונה?) הוא כמה סטודנטים עברו בלי הקורס. 339 ניגשו. 78 עברו עם הקורס. אבל כמה עברו בסך הכל? אם עברו 78 (או 79, 80, 85...) הרי מדובר בבחינה לא הוגנת שאי אפשר לעבור אותה בלי פקטורים. בחינה כזו צריך לערוך מחדש באופן שמאפשר אחוזי מעבר הגיוניים.
סטודנטית מודאגת  | 11.05.15
1.
יפה שאת הנקודה הכי חשובה הפכת לשולית
נתת כותרת בומבסטית, ואת הפרט הכי חשוב ניסית לטשטש. קבלת 10 הנקודות מותנית בציון 70 ומעלה של בחינת מגן בתום הקורס(!!!) להוציא מעל 70 בבחינת המגן זה לא פיקניק. זו בחינה שהיקפה ותכניה שווים לאלו שבבחינת הרישוי עצמה.כך שמי שקיבל את עשר הנקודות לא ״קנה״ אותן, אלא זכה בהן בזכות למידה אינטנסיבית במהלך הקורס ועמידה בבחינת מגן קשה. כותב הכתבה מוזמן לגשת לבחינת מגן כזו ולראות באיזו ״קלות״ הוא מוציא 70 ומעלה.
אני | 11.05.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת