אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אנחנו באמת העם הנבחר?

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
כתבה סתמית ולא עניינית.
כתבה סתמית ולא עניינית. הינה ההוכחה לכך, למה הושמטו השמות הבאים שהיוו הרבה יותר השפעה מרוב האנשים שם: סרגיי ברין (מייסד גוגל) מרק צוקרברג (מייסד פייסבוק) זיגמון פרוייד קרל מרקס סטיבן שפילברג שפינוזה והדמויות התנכיות שכמובן שהשפיעו על כל העולם : משה רבנו אברהם אבינו נוח כמובן שיש גם את המלומדים : רש"י, רמב"ם, הבעל שם טוב והבן איש חיי שהיוו השפעה עצומה גם ברפוא גם במדע.. ויש עוד רבים. אה ובו לא נשכח שמעל 25% מזוכי פרסי הנובל בכל הזמנים הם יהודים. אם היו עושים השוואה הוגנת היה אפשר לראות שיהודים מהם כמעל 30%, בהתחשב באחוז היהודים בעולם הייתי אומר שזה די מוכיח את הטענה.
נתן מורדכייב  | 01.06.15
13.
לא יודע איך זה אפשרי
שצרציל וסטלין לא נכנסו במנהיגים אבל אליזבת ואובמה כן. מקסוול אופנהיימר וניוטון לא במדענים אבל קארל לינהאוס כן. מריה קארי? מי זאת בכלל? איפה ג'רי סיינפלד? אריסטו? מה הוא בכלל עשה חוץ מלהטריד נערים ולתת תובנות חסרות ביסוס על העולם? רשימה משונה מאוד
נ.א. | 30.05.15
12.
ישו ומרים ברשימה לא בגלל שהם יהודים
לא בטוח שבכלל מישהו כולל היהודים מחשיב אותם כיהודים. אמנם על פי הגדרת מיהו יהודי הם כנראה יהודים (אם בכלל היו קימים) אבל מקומם בהיסטוריה הוא כנוצרים (ובעצם כבן האלוהים ואמו). גם היחס לשלט בתחילת הכתבה מתנשא ומעיד בעיקר על שנאת הדת. מה שכתוב על השלט הוא בדיוק ההפיך ממה שכותב המאמר הנכבד אמר. הם לא אמורים לחשוב על עצמם אלא אמורים לעשות טוב ליהודים אחרים. כלומר למיליוני אנשים שהם כלל אינם מכירים. לעשות טוב לבני העם שלך (או הדת שלך) זה עדיין לעשות בשביל אחרים. לא מכיר הרבה עמים בעולם שפועלים למען עמים אחרים יותר ממה שהם פועלים למען עמם. ואגב השלט לא "אוסר" לעשות טוב לגויים, אלא רק מדגיש לעשות טוב ליהודי זה נעלה יותר. ניתן להניח שהאלוגריתמים נוטים לדרג גבוה בני עמים מרובי אוכלוסיה (כמו סינים והודים) ולכן יהודים לא צפויים להיות ברשימה בכלל וזה שאנה פרנק שם זה כנראה בגלל האפליה מתקנת לנשים שטיבה לא ברור.
 | 29.05.15
11.
זה נשמע יותר כמו מצעד פופולאריות - שמתאים להלקאה עצמית של קורא הארץ טיפוסי
שלושה יהודים ברשימת עשרת הפיזיקאים הגדולים בכל הזמנים שנקבעה במשאל בין פיזיקאים - איינשטיין, פיינמן ונילס בוהר. אחד מחמישה בין זוכי פרסי נובל הוא יהודי... ולא מדובר בעם הנבחר או כל מני קשקושים דתיים, אבל מספיק כבר עם השנאה העצמית הפתטית הבלתי נגמרת של הפסאודו אינטלקטואלים מהשמאל... לא מפספסים אף הזדמנות בשביל לפמפם לנו את השטויות שלהם.
ניר | 29.05.15
10.
זה קצת פופוליסטי לקרוא לישו יהודי...
מובן שנולד יהודי, אבל המיר את דתו ויצר את הדת הגדולה בעולם. ודי עם כל המתלהבים ו"מספר היהודים שזכו בפרסי נובל" שלהם. יש עוד אינדיקציות בעולם לפופולריות והשפעה חוץ מפרס נובל, שיש בו המון פוליטיקה (לדוגמא, רק זוכים קודמים יכולים להציע מועמדים חדשים). קצת ענווה ואהבת האחר לא יהרגו אותנו.
אני | 30.05.15
9.
כבר לפני המון שנים הבנתי שאין מקום להשוואה ושסטטיסטיקה שווה
רק לסוקר או למצביע. זה היה שברשת ג' היה מצעד הפזמונים של כל הזמנים ומכל מאות אלפי הבוחרים ומכל השירים היפים שנכתבו לאורך כל הזמנים, השיר הזוכה היה להיט פופ מטופש שנשכח כבר ונשלח לפח האשפה של ההיסטוריה. מאז מובן לי שאין שום קשר בין פסטיבל, מצעד או ניסיון כזה או אחר להכתיר את אלה שראויים או לא לתואר הנכסף.
שמעון | 29.05.15
7.
תיקון טעות מהותי והערה אחת קטנה
שלום וברכה. ראשית עם עסקינן בגוגל ובוויקפדיה (האלגוריתמים שלהם שמשו בסיס למחקר המוזכר) ובאדמו"ר מפיסצאנה כדאי לבדוק מי זה האדמו"ר ומה אמר בדיוק ? רבי קלונימוס קלמיש שפירא - האדמו"ר מפיאסצנה היה אדמו"ר שפעל בפולין בין שתי מלחמות העולם. נודע כהוגה חסידי דגול והתפרסם בזכות חיבוריו החדשניים בתחום החינוך החסידי, בהם "חובת התלמידים". בתקופת הכיבוש הגרמני שהה בגטו ורשה והמשיך לדרוש לקהל חסידיו. את דרשותיו העלה על הכתב והן נמצאו לאחר המלחמה והתפרסמו בספר "אש קודש". המקור לציטוט שפותח את הכתבה של פרופ' רפאלי הוא סיפור של הרב קרליבך - לא אצטט אותו - עיינו בקישור - http://www.zofim.org.il/magazin_item.asp?item_id=5019155716&troop_id=568516 הציטוט המלא של דברי האדמו"ר הוא "תזכרו רק דבר אחד. הדבר הכי גדול לעשות טובה למישהו אחר" - בכלל לא הזכיר יהודי או שאינו יהודי. ובאשר למקום שתופסים בני העם היהודי בעולם המעשה והרוח - "יהודים ומי שאביהם או אימם היו יהודים, זכו ב-193 פרסי נובל מתוך 850 פרסי נובל שחולקו עד שנת 2013,‏ שהם 22.7% מכלל פרסי נובל שחולקו. בניכוי פרס נובל לשלום, זכו יהודים ב-184 פרסי נובל מתוך 750, דהיינו 24.5%. בשביל זה אין צורך באלגוריתם מסובך.
מנחם דולינסקי | 29.05.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת