אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחשב הגה בעצמו תיאוריה מדעית

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
9 אתה מביך
9 זה מביך אבל אין לך מושג איך עובד מחשב או מוח אנושי. גם אתה לא מסוגל לשנות את מבנה המוח שלך, להוסיף לעצמך נוירונים וכו. אתה, בסה"כ רשת נוירונים שמשנה את פונקצית המשקל של הסינפסות שלה וכך מבצעת תהליך של "למידה". לצורך העניין, גם מחשב יכול לסמלץ רשת נוירונים ולבצע בדיוק את אותן פעולות. באשר לפעולת החזקה/לוגריתם - גם כשאתה אומר למחשב לבצע פעולם חזקה, הוא לא באמת מבצע פעולת חזקה. יש לו סדרת מקדמים שמקרבים את פונקציית החזקה, כך שבכל מקרה הוא מבצע אך ורק כפל וחיבור(שזה, אגב, בדיוק מה שהנוירונים שלך עושים). תלמד קצת אנליזה נומרית ותבין איך מחשב עובד לפני שאתה מדבר שטויות. תבין, אין שום דבר שהמוח שלך מסוגל לעשות, שמחשב עם מספיק חומרה לא יהיה מסוגל לעשות. אתה שייך לאותו זן של אנשים שהיו בטוחים שמחשב לעולם לא יצליח לנצח אדם בשח-מט, או לעולם לא יצליח לנהוג ברכב. אלן טיורינג, אבי מדעי המחשב, לפני כמעט 100 שנה כבר ידע שאין שום הבדל מהותי בין בני אדם למחשבים, וזה בלי לראות מעולם PC.
משה | 11.06.15
9.
שטויות אין פה יצירתיות
מערכות לומדות היום מבצעות "למידה" על סמך אלגוריתם ידוע מראש של: זה "טוב" זה "רע". מחשב כיום לא מסוגל לשנות לעצמו את הקוד או את משוואות הבדיקה של עצמו מבלי שהמתכנת נתן לו את היכולת הזו (ושוב רק ארסנל המשוואות שניתן למחשב יכול להיות בשימוש). אם המתכנת אמר למחשב שהוא יכול להשתמש בכל המשוואות המעריכיות המחשב לא יכול להחליט להשתמש בפונקציות לוגריתמיות פתאום אם המתכנת לא נתן לו את האפשרות הזו. המחשב המדובר פשוט הריץ מודלים שחשבו שאולי יכולים להוות פיתרון וכמה מוטציות של אותם מודלים וזהו. נכון שלאדם יקח אולי 100 שנה לבדוק את כל המודלים הללו ולמחשב 3 ימים אבל עדיין האדם נתן למחשב את הכיוון ולא המחשב "הגה" אותם בעצמו. מערכות לומדות זה נושא שעדיין בחיתולים. סתם אנקדוטה, אם המחשב הזה יכול להגות תאוריה למה לא ניסו לומר לו (למחשב) להגות שיפור מהירות עצמי? (שאלה רטורית)
Rן | 11.06.15
6.
ל 1 ן 2, המחשב לא רק יודע לחשב ידע רב או פתר משהו בעזרת אלגוריתם
הוא יצר את האלגורית בעצמו וזה פריצת דרך, כבר היום יש רכיבים לומדים את מילה כמו "יצירתי" זה לא יותר מתפיחה על השכם של עצמך שאתה חכם מהמחשב. שנה הבאה תפרסם קואלקום את הרכיב החדש שלה עם יכולת לימוד, העתיד כבר כאן, אל תיקח נתונים מלפני 10 שנים ותנופנף כאילו אתה מבין
מהנדס חשמל | 09.06.15
2.
המחשב הזה לא פתר כלום
הוא פשוט קיבל נתונים, פעל ע"פ אלגוריתם ספציפי מסוים והחזיר תשובה. בני אדם לעומת זאת יקבלו נתונים ויבינו לבד מה צריכים לעשות איתם. אין פה שום פריצת דרך לצערי. מחשב בצורתו כיום לא מסוגל להיות "יצירתי". הוכיחו את זה מתמטית וצריכים קצת הבנה בנושא בשביל להבין למה לא משנה כמה חזק הוא יהיה או איזו תוכנה מסובכת הוא יריץ, מחשב בצורתו הנוכחית לעולם לא יצליח תהיות יצירתי.
 | 08.06.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת