אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הטבלאות לא משקרות: כך מתפלג שוק המשכנתאות לפי עשירונים

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
כלכליסט, תפסיקו לשתף פעולה עם שקרי הלמ"ס ובנק ישראל...
להגדיר יכולת כלכלית לרכישת דירה לפי מספר שנות עבודה זה שקר גס. היכולת המכסימלית לשים כסף בצד לטובת מרכיב המגורים (שכירות או משכנתא) אינה יכולה להיות יותר משליש מההכנסה המשפחתית נ ט ו. אז לשם ההגינות תעשו מתמטיקה נכונה ותכפילו לפחות פי שלוש (נטו, ברוטו) את משך הזמן לרכישת דירה.
בני | 11.06.15
7.
למספר 4, יכול להיות שבתאוריה אתה צודק
אבל היתה השנה כתבה ב-כלכליסט לגבי מפעלים שממשיכים לייצר מכוניות למרות שהן רק מועברות למגרשי חניה. למה הם ממשיכים לייצר מכוניות שלא נמכרות? כי הם כבר מפעילים קווי יצור במפעלים ומחזיקים פועלים שלא ניתן ל"שחרר", כדי לא להראות בדוחות שהם משחררים שיש האטה בהזמנות...
אמיר | 10.06.15
5.
הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם.
ל - 3: דבריך נכונים ומדוייקים. לצערנו - בנק ישראל יודע רק להוריד ריבית (וגם אז נדרשים 3 מנהלים בכירים). לצערנו - בנק ישראל מעוניין להמשיך במגמה וזוהי האמת הקרה והכואבת. הציבור ברובו מטומטם (בואו נודה בפה מלא טוב?) ולכן נשלט ע"י אליטה ללא כל קושי או בעייה - ולכן הציבור משלם. עד שלא תקום כאן מחאה אמיתית מכאב ומצוקה - הדבר לא יישתנה.
אזרח מודאג | 10.06.15
4.
למגיב 3 היקר.
מחירי הדירות לעולם לא יהיו נמוכים ממחירי העלות. הרווח הקבלני בפרויקט ממוצע עומד על 15% (בהתייחס שעלות הקרקע מחושבת לפי רכישה עכשווית שנועדה לאפשר רכישה של קרקע לפרויקט הבא. העלאת מיסים והגברת הקושי על הרוכשים אומנם תגרום לירידה בביקושים אבל היא לא תוביל לירידה במחיר אלא לירידה בהתחלות הבנייה. בדיוק כמו שמפעל שמייצר מכוניות לא יימכור מכונית במחירי הפסד בגלל ירידה בביקוש, אלא יפסיק לייצר. על מנת שמחירי הדיור ירדו יש להוריד את עלויות הבנייה (קרקעות, חומרי גלם, וכו...) ורק אז (או להקשות רכישה דבר שיאט את המשק, או להציף את השוק).
שגיא | 10.06.15
3.
ביום שיגבילו משכנתאות ל 180 תשלומים לכל היותר - הבעיה תיפתר מייד
מחיר הדירות = החזר חודשי הדומה לשכירות X מס` תשלומי המשכנתא שהבנק מאשר. הביקוש לדירות עולה מאוד בכל פעם שהחזרי המשכנתא יוצאים יותר זולים משכר דירה. זה מריץ אנשים לקנות, גם אנשים שקונים כדי לגור בדירה בעצמם, וגם כאלה שרוצים להשכיר. כל מה שצריך לעשות כדי להקטין את המחירים, זה להקטין את מספר התשלומים שיש במשכנתא. זה עד כדי כך פשוט. לא צריך להעלות את הריבית בישראל, לא צריך להטיל מסים, לא צריך להציף בקרקעות. ברגע שיהיו פחות תשלומים, כלומר פריסה לפחות שנים, כל תשלום יהיה גבוה יותר. ברגע שההחזרים יפסיקו להיות זולים יותר משכר דירה ויתחילו להיות יקרים יותר, הביקוש יירד מייד, ואיתו המחירים. ידוע שבנדל"ן שינויי ביקוש משפיעים מייד על המחירים, בעוד ששינויים בקצב הבניה משפיעים רק כעבור כמה שנים ארוכות. אם האוצר יכפה על בנק ישראל להגביל מחר בבוקר את פריסת המשכנתאות ל 15 שנה במקום 30 (180 תשלומים במקום 360) המחירים יירדו מייד. האם שכר הדירה יעלה כי אנשים לא יצליחו לקנות דירות? התשובה היא לא - אנשים כן יצליחו לקנות כי המוכרים יבואו לקראתם ויקטינו מחירים. לא שהמוכרים ישמחו לעשות את זה, אבל כשיש 110,000 עסקאות מכירה בשנה, ורוב הקונים הם אנשים כמוני וכמוך שצריכים משכנתא - אז הגבלת המשכנתא תעצור את כולנו במקביל, עד שהמוכרים יבואו לקראתנו מספיק ויוזילו מספיק כדי שנצליח שוב לקנות. מה מרוויח רוכש הדירה, שהרי ההחזר החודשי ימשיך להיות זהה להיום, ורק תקופת המשכנתא תהיה 15 שנה ולא 30 : קודם כל, אתה תגיע לעצמאות כלכלית 15 שנה קודם, ותוכל לעזור לילדך ולחיות טוב. דבר שני, במהלך המשכנתא, שינויים בריבית יקפיצו לך את ההחזר החודשי הרבה יותר בפראות, אם מדובר בהלוואה שפרוסה להרבה שנים. (ההסבר נעוץ במונח שנקרא מח"מ). דבר שלישי - מחירי הדירות יירדו, כך שהסכנה שאתה קונה היום בשיא ומגלה בעוד כמה שנים שהדירה שווה פחות - חלפה מבחינתך כי כבר קנית בזול. דבר רביעי - הסכום שיישרף לך במרוצת השנים על "ריבית דריבית" הוא קטן משמעותית בהלוואות קצרות יותר. ההגבלה טובה גם ליציבות הבנקים שתלויים ביכולת המשפחות לעמוד בתשלומים.
כוח פוליטי | 10.06.15
2.
מדיניות בנק ישראל מגדילה את הפערים בחברה. לא צריך מחקרים בשביל זה
זה איונוי שבנק ישראל מחזיק מחלקת מחקר יקרה בשביל להראות ש...מדיניות בנק ישראל מגדילה את הפערים בחברה. בנק ישראל גם ממשיך להחריב לנו את החסכון הפנסיוני, כך שהפערים יילכו ויעמיקו. הכי טוב לסגור את בנק ישראל שהוא מובסד יקר ומיותר ולרכז אותו במחלקה קטנה באוצר. זה יחסוך לציבור כמליארד ש"ח בעלויות ישירות ועוד הרבה מליארדים במניעת נזקיו
אחת העם | 10.06.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת