אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ג'ובס מתהפך בקברו: מדוע אפל מפתחת יישומים לאנדרואיד?

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ל 13, בזה הוא צדק ואתה מגיב בלי דייק בדיוק כמוהו.
הם אכן הוציאו מחשב שיכל להריץ את חלונות של מייקרוסופט. אתה צודק בזה שהחומרה הייתה שונה אז ומחשבי המק, שהשתמשו במעבדי POWERPC, לא יכלו להריץ את חלונות ומייקרוסופט לא הוציאה גירסה מותאמת. אבל היה לזה פתרון בצורת כרטיס PC, שכלל מעבד תומך וזיכרון RAM תואם. היו בתקופה חברות שמכרו כרטיסים כאלה ואפל עצמה מכרה תקופה דיי קצרה מחשבים שכללו כרטיס כזה. הגם הראשון היה ה Power Macintosh 6100/60-PC שיצא ב 94, ב 95 יצא אותו הדגם עם חומרה, ב 96 יצא דגם חדש Power Macintosh 7200/120-PC וב 97 יצא אותו הדגם עם חומרה המשופרת - זה גם היה הדגם האחרון שכן סטיב ג'ובס חזר לאפל באותה השנה וביטל את הפרוייקט. וזו הייתה הפרסומת שלהם למחשב הזה https://www.youtube.com/watch?v=A3oYVV5v51s
אמיר | 12.06.15
12.
יש עוד אופציות בישראל.
מלבד Rdio גם השירות של Deezer ושל Tidal (של ג'יי זי ) זמינים בישראל. ולמגיב 3, חבל שאתה מגיב בצורה מזלזלת כל כך, מה עוד שדבריך לא ממש מדוייקים. לגבי המחשב שהריץ חלונות. מדובר על תקופה קשה של אפל בה היא היית קרובה לפשיטת רגל, תקופה בה סטיב ג'ובס לא היה חלק מהחברה. בנסיונות נואשים להעלות את המכירות הם חזרו לאשר מחשבי אפל תואמים, דבר שהיה קיים בימי ה אפל II ושג'ובס חיסל. הם עשו זאת ע"י מכירת רשיונות הפעלה למערכת ההפעלה בגירסה 7. במקביל הם ניסו לשווק מחשב שכלל גם מעבד אינטל בתוכו (חלונות 95 לא יכלה לרוץ על מעבדי ה POWERPC בהם השתמשה אפל). הנסיון היה כשלון ועם חזרתו של ג'ובס ב 97 הוא הפסיק כל נסיון כזה וכן הפסיק את מכירת הרשיונות (עם יציאת מערכת ההפעלה 8) ואיתה חיסל שוב את התואמים. מהלך חזרתו של ג'ובס כלל גם הסכם עם מייקרוסופט שמטרתו הזרמת כסף, שהיה הכרחי למניעת התמוטטות החברה, לאפל. ההסכם כלל קניית מניות של אפל בסך 150 מיליון דולר, תוך שמייקרוסופט מוותרת על גל זכות הצבעה, וכן פיתוח של אופיס למק. בתמורה אפל הפסיקה את כל ההליכים המשפטיים נגד מייקרוסופט ומייקרוסופט זכתה ביחסי ציבור טובים שהיו חשובים לה במהלך משפט ההגבלים עסקיים נגדה. ענין הפיתוח של אייטיונס לחלונות מוזכר בכתבה אבל אז מצבה של אפל היה עדין והיא לא יכלה לוותר על משתמשי חלונות עם האייפוד אבל כיום מצבה בהחלט איפשר זאת, וכך היא גם פעלה עד עכשיו.
אמיר | 11.06.15
8.
עוד צעד של הישרדות
בזה שהם פונים למשתמשי אנדרואיד מראה שהם מודעים לכך שהאייפון לא יצליח לעולמי עולמים. הם מפזרים השקעות למקרה שבו האייפון לא יעמוד בציפיות המכירות. אבל הם בהחלט נכנסים חזק לשוק המוזיקה. זה נראה שהם הולכים להיות חנות השירים מספר אחת בעולם (כמו גוגל פליי באנדרואיד)
 | 11.06.15
3.
מאמר מטופש שלא יודע חצי דבר בהיסטוריה...
" החזון של החברה תמיד הסתמך על שליטה מלאה בכל היבטי חוויית המשתמש, תוכנה וחומרה כאחד. החברה פיתחה את המכשירים עצמם ואת מערכת ההפעלה שלהם, והציעה לצדם מגוון אפליקציות או חבילות תוכנה פרי פיתוחה. רק כך, סבורה אפל עוד מאז הוקמה בסוף שנות השבעים, ניתן יהיה להבטיח חוויית משתמש מושלמת ונטולת בעיות ככל האפשר." באמת. אז איך זה שבשנת 95 יכולת לקנות מחשב אפל, עם התקנה של windows 95? איך זה שב 2005 אפל בימיה הקשים מכרה חלק מממניתיה למייקרוסופט (היה כותב אחד, של ידיעות, שכתב שזה המהלך שיחריב את אפל. מת לראות אותו היום)? איך זה שהאייטיונס עובד על windows? אפל תמיד דיעה איך לסמן את גבולות הגזרה שלה. ברגע שהיא הבינה שהעיקר במוצר המדובר הוא לא הטכנולוגיה, אלא התוכן, היא הבינה שגם הפלטפורמה פחות חשובה. ולכן היא פונה גם לאנדרואיד.
 | 11.06.15
1.
חדשות טובות למשתמש הישאלי שבד"כ מופקר קצת
היום יש למשתמש האנדרואיד ישראלי בקושי אופציה וחצי לצריכת מדיה ... בעוד האייטיונס פתוח לגמרי בישראל באנדרואיד המצב שונה: שרות המוסיקה הבינלאומי היחיד שלדעתי פועל כאן רשמית הוא RDIO... כל השאר לא פתוחים לכאן. גוגל הגדולה לא פתחה בישראל את האופציה לסרטים, שירים , סדרות וספרים .... אמזון ונטפליקס , גם לא ... מבחינתי כמשתמש אלו חדשות טובות. ממש לא מעניינת אותי המלחמה בין אנדרואיד ל IOS .. אם אפל יתנו שרות טוב - אשמח לשלם עליו. והם בניגוד לגוגל (ואני אומר זאת בצער כי אני מעדיף את אנדרואיד) נותנים בישראל חוייה מלאה ולא כמו גוגל שאין פה בכלל מדיה, אין פה נקסוסים ואין פה עוד הרבה דברים שיש במקומות אחרים בעולם)
k | 11.06.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת